Да пълзи опитва вече августинското човече

• 25 495
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
За кръщене и ние се замисляме. Може би лятото, около рождения й ден. Не сме решили още.
За мамата, която питаше за преносими кошари.
Ивет спинка в такава, на Бертони, нищо особено не е. Ама ми е много удобна, лекичка, още от 1-вия й ден спи в нея.http://mal4o.com/product_info.php/manufacturers_id/38/products_id/1620
Да ви кажа тва нашето бебе се е научило да ръмжи, както казва татко й все едно мечка има вкъщи.
И това е по цял ден, на висок тон се ръмжи, вика...С всеки ден шума вкъщи се увеличава. Както и безпорядъка, между другото, навсякъде има играчки,дрънкалки, топчици,гризалки...
Ама ще свикна.
Айде да се оправя времето, че не ме свърта вкъщи.
И да питам - харесах си лятна количка Бертони, много лека и евтина, че не можем да отделим много парички. Някой има ли впечатления от количките Бертони?
Хубав ден ви желая Wink

# 601
Zolka, много бърза твоята мома  Laughing Кога почна да сяда, кога - да се изправя  Laughing Смъкнете нивото на кошарата и ще ти е спокойно.

За храненето - аз си мисля, че 200 г е много. Доколкото разбирам, нещата трябва да са приблизително такива (съвсем примерна схема):
6:00 - 170 мл кърма / АМ
9:30 - кърма / АМ или плодово пюре / каша (при Бобо първото хранене е много по-обилно, второто - доста по-леко и все още не съм въвела сутрешно външно хранене, така че тук е на кърма)
13:00 - около 170 г зеленчуково пюре (Бобо още не го е заместил напълно, хапва към 130-140 г пюре и после суче)
16:30 - плодово пюре / каша и кърма / АМ (Бобо хапва 125 г плодово пюре и после суче)
20:00 - 170 мл кърма / АМ

# 602
Cambozzola, София явно е голям лакомник, защото от една седмица вече яде по 180 мл вода + 6 лъжички мляко, отделно суче. На обяд ако й харесва си изяжда едно бурканче 190 гр като стой та гледай. Имало е случаи, в които на закуска е изяждала по над 200 мл мляко през интервали от по 10-20 мин. Примерно приготвям 120, после още 90, после още 60, защото определено личи, че е гладна.  newsm78 Тя не е ли гладна, на челна стойка да застанеш, не можеш нищо да й пробуташ.

Золка, много се радвам.  Hug
Растат човечетата, не си играят.
Катенце и София ръмжи и крещи, понякога просто умирам за тишина. Но му намерих цаката - през нощта каквото имам да ставам - ставам, сутрин стане ли 4-5 часа си слагам тапите за уши и да се оправят с татко й. Макар че тя докато го събуди я чувам как ръмжи и през тапите.  ooooh!

# 603
Аз взех количка на бертони, ето тази  http://www.slunce-bg.com/productv/79/-bertoni-star.html, но я ползвам много рядко и нямам представа колко ще е здрава, стои в багажника на колата, че другата ми е доста голяма и трудна за пренасяне. Иначе е мъничка и много лека.
За кръщенката мисля да е лятото, може би някъде около рожденния ден, за манастири, близо ни е Бачковския, но и аз не съм много очарована. Най-вероятно ще е в църквата, където се венчахме.

# 604
  • София
Ани като стисне устни,нищо не може да и отвори устата.Докторката на последния преглед се озори,докато напъха клечката да и прегледа гърлото,и ми вика "Няма ядене,ако тя не иска  Mr. Green".
От моя опит да я накарам да пие АМ  и кърма от пипе,сега едвам и давам вит.Д,стиска устни и не дава. Май за мен сте е вариант заместване на храненията и така да намалее кърменето,ще видя,както дойде.

# 605
Имам предложение за заглавие на следващата тема:

Брезов месец се задава, августинчето килима разучава.
или
 Април ни среща с пролетта, августинчета ни радват с любовта.

Хайде, двайте предложения за заглавия-то и Великден идва, в това дъждовно време вече се чудя какви да ги измисля.

# 606
  • София
От утре започва бавно подобрение на времето Peace.

# 607
Cambozzola, незнам дали идеята ти е да заместиш обедното и следващото хранене. Ако е така ти предлагам да  не даваш на бебо да суче след като изяде колкото може пюре/каша. Аз така месец и половина давах пюре и после да суче, но в един момент се ядосах, че тя яде по 60-80мл. и спрях да й предлагам гърда след лъжицата. Еми постепенно си увеличи дозата и вече може да яде по 160-180мл., общо взето колкото й дам толкова.
Мишле, и аз ще чакам постепенното заместване а хранене, та отбиването може да стане и лятото Sad

# 608
Либи, София е страшна работа  Heart Eyes Бобо също може да яде по повече, но аз много внимателно увеличавам количествата, понеже, като избързам, и го свиват колики. Кекава работа - мъжка Wink  Отказвал ми е до сега само някои пюрета, основно такива, които съдържат карфиол (ама той наистина мирише много гадно). Не го насилвам и нещата се получават.

Като гледам, повечето дечица си хапват, което е добре. Дано продължава така Wink

Да се редактирам, че Starry ми е отговорила Simple Smile - до сега не съм целяла заместване на хранене. Както писах по-горе, Бобо лесно го свива коремчето, ако увелича преждевременно количеството, така че гледах да съм по-внимателна. Аз и късно започнах захранването (на почти навършени 6 месеца). Сега вече давам по-смело и смятам първо да заместя обедното хранене, после и следобедното. Понякога той сам отказва гърда след зеленчуковото пюре или пък си иска около час, след като го е хапнал. Иначе и мен ме блазни тоя начин за отбиване - със заместване на хранене, някак по-леко и естествено да стане. Само дето още се чудя кога искам да стане това отбиване.

# 609
моята количка ми е адски удобна , за тези пари които дадох- 250 лв направо ми е златна .  Това и е летния вариант - http://cangaroo-bg.com/in/index.php?act=inside_product&product_id=33
Но ми идва тежичка и ще купя летна количка от Продавалника за 50 лв ( толкова съм решила) и искам да е нещо подобно -   http://www.bertoni-bg.com/index.php?go=categories&p=products&categoryId=1  . Катенце , какъв модел на бертони си харесала?

# 610
и още нещо- ще сменям стола за кола-  http://eshop.chipolino.com/?act=inside_product&product_id=891 този ми харесва май най-много засега. Ако някой има такъв да сподели впечатления. Харесва ми че има полегнало положение. Мисля тези дни да ходя в магазина да сложа Ивчето , да видим все паки той какво мисли:) Приемам и др предложения - но не вярвам , че ще има такива  защото търся нещо към 100-130 лв  Grinning

# 611
По въпроса за стола за кола, някой обърнал ли го е вече по посока на движението? Нашия е Бертони от 0 до 18кг, но вече крачетата много опират седалката и се замисляме да го въртим.Има ли някакви изисквания кога най-рано трябва да стане това?

# 612
Лятото ходихме до Троянския манастир - много е красиво и има подходящи места за отсядане и почерпка наоколо, ние мислим евентуално там да го правим, но още не сме сигурни. Иначе Мишанка плануваме да сатне християнче на годинка, през август или септември.

Миналата година по Великден ходихме на почивка в Шипково, до Троян и моята свекърва измисли да кръсти Андреа в Троянския манастир(аз нямаше да го направя, не съм вярваща, но реших да уважа идеята на бабата).
Много се чудих, как ще се съгласят точно на този голям църковен празник да правят кръщене в църквата им, но се оказа че го правят и то с резервация само от предния ден, обаче...не в църквата, а в едно схлупено праклисче на 3-ия етаж на манастира. Ами да ви кажа, беше си доста смотано. Та ако искате хубаво и някак по-истинско кръщене(присъствала съм на уникално величествени кръщенета), обаждайте се и питайте дали може в църквата на Троянския манастир. Или разпитвайте хора, които са доволни от техните, къде са ги правили. А иначе, Андреа беше на 3 годинки тогава и много се забавлява. Знам, че повечето бебенца плачат. Та ако не ви е много на сърце да правите кръщене докато е бебе, може да се отложи и за по-натам и детето активно да се забавлява. Мен пък, майка ми ме накара да ме кръстят, като бях на 11г и за мен това си беше гадно и смешно. Странно е как човек понякога не може да реши кога и дали да прави нещо за детето си  Grinning

Ето и малко смешни снимки, накрая има 1-2 на бебешка тематика  Mr. Green
http://www.freeple.com/blog/2010/12/04/i-can-fix-that/

# 613
Препоръчват поне до годинка да се возят обратно на движението, но според мен е практически невъзможно. Смятам да го държа в този стол и обратно на движението, докато мога, максимално дълго. Мисля, че ще издържи още 1-2 месеца поне.

# 614
По въпроса за стола за кола, някой обърнал ли го е вече по посока на движението? Нашия е Бертони от 0 до 18кг, но вече крачетата много опират седалката и се замисляме да го въртим.Има ли някакви изисквания кога най-рано трябва да стане това?

Аз го обърнах, нашия е кош до 9кг, но още ни става. Само дето краката стърчаха и затова го обърнах. Добре си е и така. След около месец ще слагам по-голям стол. Не знам да има изискване, но някой май беше споменал по-назад за изискване до 6м да са обърнати на обратно на движението, но не знам дали в БГ има такова изискване.

Общи условия

Активация на акаунт