А на покривка ли се храните?

• 52 090
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 435
Izma, има ли български вина по вашия край?

# 436
Аз лично вино не съм виждала Naughty Само ракия и бренди. Но и те много бързо свършват. Като се разнесе слухът, че има бълг. пиене - хората купуват с кашони, нищо, че е доста скъпо

# 437
10ц мислеше че ти ще постелеш покривката на една винено дегустационна тема.
Но явно се е объркала:)

Аз самата пия вино 2 пъти годишно сигурно, и помня само едно мерло Телиш 2007ма, което ми е харесало в БГ.

# 438
Богиня си имаше тема, но явно е достатъчно скромна да ти я даде.  Дегустацията не ми допада - трябва да плюеш.

# 439
  • Boston, MA
30 страница е, придържайте се към сценария и го обръщайте на секс.

# 440
  • Варна
Темата за виното, на когото му се чете http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=430941.0

# 441
  • Пловдив
Върху покривката? Че аз после върху нея ям Joy

# 442
Върху покривката? Че аз после върху нея ям Joy

Аз казах! Че трябва мушамичка.

# 443
  • град-държава
Е как бе, пешкирчетата ми са ленени, тъкани преди 60 години на домашен стан

Вълк, безценни са.
Моите са на поне 80 години. Ленени и памучни, тъкани от прабаба ми и не само пешкири, ленени чаршафи с фини дантели, покривки, кърпи и т.н. 

# 444
безценни са.
Моите са на поне 80 години. Ленени и памучни, тъкани от прабаба ми и не само пешкири, ленени чаршафи с фини дантели, покривки, кърпи и т.н. 

Каква е съдбата на подобни реликви? Лежат в шкафа,докато се разпаднат ли?  Thinking

# 445
  • Варна
Аз ги ползвам. Но само при специални поводи. Защото са деликатни.

# 446
  • град-държава
безценни са.

Каква е съдбата на подобни реликви? Лежат в шкафа,докато се разпаднат ли?  Thinking

Пешкири и кърпи си ползвам, голяма част пазя прибрани- препирам, гладя и прибирам за да съхраня и за следващото поколение, чаршафите също се съхраняват от майка ми-даже днес ги разглеждахме, абсолютно като нови са-така или иначе никога не са ползвани, а дантелите са невроятни.

ето и едно пешкирче-реликва, макар, че се вижда малка част  Laughing
http://photo-zona.net/images/user33627/album1532/large/129942243 … 7165__MG_6171.jpg]

# 447
Аз ги ползвам. Но само при специални поводи. Защото са деликатни.

Аз точно за това питам,защото смятам,че ако нещо от текстил се ползва,то не може да издържи 60-80 години,а честно казано не намирам смисъл от пазенето непокътнати с десетилетия наред на чаршафи,покривки и кърпи,пък били те и ръчно бродирани. Аз имам 2-3 от така наречените бродирани "мильота",които не харесвам,но пазя единствено,защото са със сантиментална стойност. Не бих кътала в шкафа обаче никакви чаршафи и кърпи-бих ги ползвала.

# 448
  • град-държава
Не бих кътала в шкафа обаче никакви чаршафи и кърпи-бих ги ползвала.

Личното ми убеждение е, че такива неща трябва да се съхраняват, ценят и пазят за поколенията, както и да се допълват (нещо, което аз се опитвам да правя, според скромните ми възможности), защото аз не бих била никак доволна, ако моите деца утре се хранят на мушама, а тяхното отношение независимо към какво се отнася, ще бъде резултат на възпитание и изградена ценностна система .
Стойността им е най-вече в погледа на човека, който ги е правил, начина му на живот...защото прабаба ми е била на нивата от сутрин до вечер, а в същото време е притежавала усета да създаде на пръв поглед  простички, а толкова съдържателни неща, не я познавам за съжаление, отишла си е преди аз да се родя, но това, което е оставила след себе си ме кара само да се поклоня и освен да ми служи в ежедневието, според мен е правилно и да съхранявам.
Истината е, че нищо не се е разпаднално, голяма част от това, което ползвам го пера основно на 60-90 градуса, понеже се цапа доста, цветовете също не мърдат, а това, което се съхранява, ако се прави какато трябва, а съм сигурна, че и след 200 годни ще изглежда по начина, по който и сега.

# 449
В домът на родителите ми никога не е имало мушама. Винаги сме се хранели на покривка, винаги е имало предястие, ястие и десерт, но тогава са били други времена.
Аз въпреки, че не съм израсла в дом, в който на масата е имало мушама, съм си купила мушама и не се срамувам от този факт. За мен има по-важни неща от това да се храня на бяла покривка.
Детето ми не ходи на детска градина и се храни по 4 пъти на ден и ако сложа покривка, това означава да пера всеки ден по 4 покривки и след това да ги гладя.
Гордея се, че си гледам сама детето....без помощ от страна на бабите и когато не съм ангажирана с детето, определено предпочитам да запълня свободното си време с нещо друго, а не да гладя поредната покривка, която ще бъде омазана още на първата минута след като съм я сложила.
Като чета форума оставам с впечатлението, че 90% от хората в България се хранят на покривки, имат кристални чаши, ръчно изработени порцеланови сервизи и сребърни прибори, а като се прибера в България виждам нещо съвсем различно.
Къде е истината и кое е вярно? Това което пишете или това, което виждам?

Общи условия

Активация на акаунт