А на покривка ли се храните?

• 51 993
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 615
Не разбирам каква връзка се прави между умението да си служиш с прибори в ежедневието си и да имаш просто едно нормално поведение при хранене и украсена маса за гости.
Децата могат да се хранят при по- обикновени условия всеки ден, без да има задължително украси /украсата и харесването й като вид са строго индивидуални/ и бяла покривка и да се научат да боравят с това, което им е нужно.

За дамата с масата, понеже пита за деца и за колко време свиквали- не знам тя има ли деца, колко са големи, но няколко месеца не са достатъчни. Поне за моите деца не бяха. Още поливат и цапат. Затова ми е достатъчен минимумът "обзавеждане"- чинии, чашки, виличка, лъжичка и ножче /малкото не ползва още, на мен не ми се рискува/, салфетки и то за еднократна употреба.

С решението и личното усещане за разпределение между комфорта и удобството няма нищо общо нито финансовата криза, нито зрението. Комфортът не е задължително да се изразява в точно определен вид украса и подредба. Той е свързан предимно с удобството.

Темата тук става като това как ще се облечете при разходка в планината, например.

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 15:03 от Judy

# 616
...Да не искате да кажете, че разпилените работи на снимката са канелени пръчици?
Мен ми заприлича на парчета от гъби и една огризка от ябълка

Пък аз нали съм недоскив, ми се стори, че виждам пилешки кости  Crazy

Завистта обезкостява с всичките си пръстчета дребнавост.
Типичен пример са всичките изписани страници по темата,на които се търси под вола теле.
Току виж и череп видите...
Завистта изкривява красивото в жалки опити за ирония и самоирония.
Явно наистина финасовата криза е голяма...след като води до масови дефекти в зрението.

Моме, ти у ред ли си?

Ако за теб не съм "у ред" за мен е комплимент.
В простoдушната МАСА в темата не искам да се вписвам като "наш човек".

# 617
...Да не искате да кажете, че разпилените работи на снимката са канелени пръчици?
Мен ми заприлича на парчета от гъби и една огризка от ябълка

Пък аз нали съм недоскив, ми се стори, че виждам пилешки кости  Crazy

Завистта обезкостява с всичките си пръстчета дребнавост.
Типичен пример са всичките изписани страници по темата,на които се търси под вола теле.
Току виж и череп видите...
Завистта изкривява красивото в жалки опити за ирония и самоирония.
Явно наистина финасовата криза е голяма...след като води до масови дефекти в зрението.

Моме, ти у ред ли си?

Ако за теб не съм "у ред" за мен е комплимент.
В простудушната МАСА в темата не искам да се вписвам като "наш човек".

Имаш доста небалансиран и простоват стил на изразяване, т.е. с теб няма опастност да попаднем на една "маса". Реагираш като човек с доста примитивен интелект. Нищо лично.
Можеш да наминеш към правописната тема, за да понаучиш нещо, няма как да ти навреди.

# 618

Обич,която прозира от всеки ъгъл.

Съгласна съм. Но за щастие обичта може да се изрази и по много други начини, освен с аранжирана до кич маса   Heart Eyes

Мърлявата маса не възпитава на нищо положително.

А защо така черно-бяло гледате на нещата? Ако не е аранжирана и с куп ненужни прибори, значи задължително е мърлява? Светът е шарен. И не всичко, което не отговаря на собствените ни префинени критерии, е лошо и недостойно за уважение Peace

# 619
Имаш доста небалансиран и простоват стил на изразяване, т.е. с теб няма опастност да попаднем на една "маса". Реагираш като човек с доста примитивен интелект. Нищо лично.
Можеш да наминеш към правописната тема, за да понаучиш нещо, няма как да ти навреди.

По-добре примитивна,отколкото дребно завистливо човече.

И спести си съветите.Приемам само от приятели.

# 620
Всъщност за мен, примерно, е в пъти по- важно да се храним заедно и да имаме време да говорим непринудено и спокойно.
За нас това би било възпрепятствано, ако трябваше през това време да се грижим дали някой няма да бутне и изцапа нещо.
Но това- за у нас.
Къщи по света- много. И те не са само приказно наредена трапеза и вестници и буркани. Напротив, крайностите са рядко срещани.

Тук за каква завист се говори, че не вдявам?

# 621

Мушамичките, подкрепени от бамбуковите подложки завиждат на покривката с канела.

# 622
А, че защо? Дали ще е едното или другото- изборът е мой.
Да се завижда на друг за неговия избор ми е просто непонятно.
Ако не ми е комфортно да се кача до вр. Ботев с токчета, например, и ползвам туристически обувки, не виждам причина да завиждам на друг, който пък го прави.

# 623
  • Варна

Мушамичките, подкрепени от бамбуковите подложки завиждат на покривката с канела.
.... Защото не могат да "надскочат" себе си и да сътворят нещо по- красиво.  Grinning

# 624

Обич,която прозира от всеки ъгъл.

Съгласна съм. Но за щастие обичта може да се изрази и по много други начини, освен с аранжирана до кич маса   Heart Eyes

Мърлявата маса не възпитава на нищо положително.

А защо така черно-бяло гледате на нещата? Ако не е аранжирана и с куп ненужни прибори, значи задължително е мърлява? Светът е шарен. И не всичко, което не отговаря на собствените ни префинени критерии, е лошо и недостойно за уважение Peace

Не казвам,че трябва да е аранжирана с куп прибори,цветя и прочие,но това,че някой го прави и то с много внимание и желание,както си личи е нормално да си заслужи адмирациите,а не да се критикува.Това е мърлявото-да казваш на черното-бяло.Да плюеш тези,които правят нещо със чувство,защото еди колко си струва сервиза и...
Масово се случва по форумите.И иронията не е смешна,а направо зловеща ми идва.
Много злоба...

# 625
Всъщност за мен, примерно, е в пъти по- важно да се храним заедно и да имаме време да говорим непринудено и спокойно.
За нас това би било възпрепятствано, ако трябваше през това време да се грижим дали някой няма да бутне и изцапа нещо. ...

Точно затова ползваме покривка, да си я цапаме на воля и после нищо не чистиш Peace

# 626
За нас това би било възпрепятствано, ако трябваше през това време да се грижим дали някой няма да бутне и изцапа нещо. ...

Точно затова ползваме покривка, да си я цапаме на воля и после нищо не чистиш Peace

Ами на мен ми е по- удобно просто да избърша и да не пера- въпрос на удобство. Не държа на друг удобно да му е това, което и на мен.
Междувпрочем не критикувам онази канела- напротив, на мен ми харесва, но не ми харесва за ежедневна употреба, не бих го направила, не защото не мога, а защото за мен няма смисъл, пречи ми на спокойствието, жал ще ми е да се превърне в онова, което се случва обикновено след храненето у нас, ще съм на нокти и няма да мога да се отпусна и да си поговоря с хората си у нас на спокойствие.

Въобще каква тук завист?

Последна редакция: пн, 14 мар 2011, 15:20 от Judy

# 627
  • При хората, които обичам
Маси съм аранжирала и пак ще аранжирам, но не и за вечеря за четирима - двама каталясали от игра и двама - от работа. Леко пресилено ми идва. Предпочитам да ги чуя какво говорят, вместо да си отварям очите на четири да не бутнат някоя джиджавка и да развалят красотиите. Много си щадя душевното равновесие.

# 628
...

Някъде напред в темата писах, че канелените пръчици по една маса са ми се сторили на пилешки кокачлета, на Вълчо му се сторило нещо друго и станахме обект на полупоетично обвинение в завист и разни други негативни емоции. Комай на някоя потребителка ще й се вдигне самочувствието, ако си повтаря, че друга й завижда. Автосугестия на макс.

# 629
  • Варна
Красиво подредената маса не е достатъчно условие за наличието на възпитание.
Много е минало, не всичко видях, мернах само н'якви снимки на сравнително мърляви покривки. Ма не е като за конкурс.... Още може...

Ма като цяло само бъзици, дето по-скоро прикриват срама от мушами, клеясали тави, липса на прибори и прочие...
Кисело грозденце Кой кого плюе, м?

Общи условия

Активация на акаунт