А на покривка ли се храните?

• 50 616
  • 1 109
  •   1
Отговори
# 975
Хайде сега, който се храни на покривка е прекалено възгордял се. Не сме ли всички като стадо (една уравновиловка) не можем да дишаме и сме готови да заклеймим отделилите се.

Покривката няма нищо общо с възгордяването,и никъде в постинга си не споменавам покривка. Говоря принципно.

А така ли. Момичето показа как е подредила масата си, показа и себе си и вие решихте да че се е възгордяла се. Човек не може да живее красиво.

# 976
Защо всичко го докарвате до пари?
Защото кичът не е само мушама и алпака. А добрият вкус не идва автоматично с парите, но често идва желанието за трупане, отрупване и претрупване (и възможността, съответно).
Къде ги намесихте бедните, гордите и скромните, не разбрах  Simple Smile

# 977
 Dona, добрия вкус се възпитава.

# 978
Да, с поколения.

# 979
Защото кичът не е само мушама и алпака. А добрият вкус не идва автоматично с парите..
Но много често липсата на пари е оправдание за липсата на вкус и красота около индивида. А както казваше Рет Бътлър, когато морето утихне и извадиш изхвърлените зад борда по време на буря добродетели, те много често се оказват непоправимо повредени от солената вода.
Покривката може да е кич, може и да не е, но вестникът или мушамата със сигурност не са наслада за сетивата.

# 980
Не е задължително да е с поколения. Но за да се възпита трябва да си го видял /научил от някого. Лошото е ако няма от кого

# 981
Често съм си мислела примерно за нашите прапрабаби, живеещи някъде през 19 век на село или в малко градче. Неуки, нецивилизовани, некултурни до голяма степен. И пак на едната къщата й е била наредена с вкус, нанизите й - красиво подредени, чергите й - произведение на изкуството. Тук душата й подсказала, че трябва да сложи менче, там - вазичка с китка. А на другата - къщата й като циганска булка. Едната редяла рими и пеела песни, другата - злъчни клюки. Усетът за красивото не идва само с възпитанието си мисля. Има ли човек очи - може да се научи и на неща, с които очите му не са свикнали да имат досег през детството му.

# 982
Добрият вкус може и да не се възпитава с поколения, но като го няма - няма го Twisted Evil

Интересно е че в момента, в който някой изтипоса снимка на нещо по-интересно или различно, веднага получава етикет "възгордял се", "комплексар" или "снобар", а наистина щоричките и къдричките, които спомена Богиня получават по три страници коментари "страхотно ти се е получило!"

# 983
Защото кичът не е само мушама и алпака. А добрият вкус не идва автоматично с парите..
Но много често липсата на пари е оправдание за липсата на вкус и красота около индивида. А както казваше Рет Бътлър, когато морето утихне и извадиш изхвърлените зад борда по време на буря добродетели, те много често се оказват непоправимо повредени от солената вода.
Покривката може да е кич, може и да не е, но вестникът или мушамата със сигурност не са наслада за сетивата.
Спор няма за това, моето беше просто реплика към поста на Богиня за мушамите и алпаките.

# 984
ама вие за истински щори ли говорите тук?  ooooh!  Laughing

# 985
Добрият вкус може и да не се възпитава с поколения, но като го няма - няма го Twisted Evil

Интересно е че в момента, в който някой изтипоса снимка на нещо по-интересно или различно, веднага получава етикет "възгордял се", "комплексар" или "снобар", а наистина щоричките и къдричките, които спомена Богиня получават по три страници коментари "страхотно ти се е получило!"
Да не е било в някой подфорум, в който се отчитат мненията?

# 986
Цитат от един друг форум:

Мнение от rockmama » 06 Мар 2009 09:16
...Първо развълнувана отидах да гледам Пикасо-още повече си развалих мнението за него.Изложбата беше не скучна ами незнам.събрали там разни нещица с подпис на Пикасо и голям фурор.Нямаша нито една от стойностните му творби.Всичките представляваха разни работи , с които си е пробвал техниките.Серии от една исъщо картина с различни техники и смесване на материали и си е играл да види какви ефекти ще се получат.Най-много се впечатлихме от творбата наречена"Сюрреалистична покривка" Laughing До тук добре , но тя представляваше амбалажна хартия нарязана с нож.Ние -нашата групичка в един глас възкликнахме" Ама да не си е рязал саламчето докато е рисувал" Laughing

По случайност или не, изглежда сме били заедно в една група с рокмамата, понеже си спомням точно това възклицание, разбира се и картината.
Топката е ваша  Wink.

# 987
Дано като е рязал с ножчето не се е порязал.  Не знам да му липсват пръсти както на Ван Гог ухо, но започвам да се замислям дали историята за ухото на последния не е сбъркана.

# 988
Dona, добрия вкус се възпитава.
Не съм съгласана, никак!
Със сестра ми имаме различни вкусове, нещата , които тя ккупува за дома си , аз не бих ги погледнала.
Същото наблюдавам и с децата ми - големият от много малък има усет към хубавато, а с малкия водя борба и редя кои с кои дрехи си утиват , е не става!
Раждаш се някакъв усет за естетика! Убедена съм!

# 989
Чудесно!
А сега остава да си отговорим всички кое е "добър вкус".

Общи условия

Активация на акаунт