Отговори
# 465
Привет и от мен за коликите мисля да си купя копър и анасон от билковата аптека и едно чувалче с черешови костилки newsm78 като се има в предвид аз как съм налитала на анасон, а мъжа ми на копър да се застраховаме двойно Joy
Тази нощ спах като за последно едвам станах до тоалетната, ама как ме боли таза във ставите снощи като бабичка бях Joy

# 466
Хваща ме параноята и ужаса.
До сега бях ербап, че всичко ще се нареди, сега започвам да се съмнявам.
Ще давам детето на ясла- ще се справи ли, ще му хареса ли, ще реве ли много?
Големия – там много не се притеснявам, да учи, да ходи на плуване и да си облича чисти дрехи.
ММ – ще успее ли да гледа двете деца, както трябва? Да води единия на училище, другия на ясла, да ги взема? Да ги нахрани вечер, да става през нощта за мляко на малкия? Да му сменя памперса?
Да успеят да не направят кочина в къщи, докато се прибера...
Ами ако взема да раждам неочаквано? – Нямам нищо приготвено, нищо изпрано... Стаята за бебето не е готова – има една стеничка да се боядиса и да се почисти, да се подредят шкафовете с дрехите на децата.
А колко работа имам... да оправя бъркотията с електронния подпис, да подам всички отчети до края на март, да качвам оферти, да направя преводите, да регистрирам сайта в търсачките...
Само като си помисля за всички тези неща и ми идва да легна и да забравя за всичко. Направо ми се струва непосилно да успея до края на март. А и въпроса е, че в края на март нищо не свършва, а започва. Почвам да се съмнявам, че ще успея с всички дини под една мишница. Защо не си гледах кефа с 2 деца и да си лентяйствам в къщи, и никаква работа да не подхващам, ММ нали бачка... Щях да ходя на фитнес, на масаж, на кино...
Звуча пораженчески, но в момента направо съм ужасена от бъдещето. Ще трябва да се клонирам на още 2. Ще сведа спането до минимум – 3 часа в денонощие стигат. Може и да успея така.

# 467
Maminka66 радвам се,че вече сте заедно с мъника.Наддавайте бързо и да си ходите в къщи.  Hug  Hug  Hug от мен за вас.Незнам към кого да се обърна затова ще пиша тук във форума.До сега несъм имала такъв проблем и затова ми е много чудно защо сега се получава така.Проблемът ми е такъв,че досега през бременноста ми несъм имала никакви отоци по краката и лицето ми не се е подувало.Тази сутрин ставам и какво да видя лицето ми подуто,краката ми също и немога да си обесня защо е така.Има ли някоя мама идея от какво може да са се получили тези отоци или някой мед. служител ще бъда много благодарна. А и забелязах,че бебка май доста е наддала но това ще се разбере от ЖК във вторник.Може ли отоците ми да са се получили от наедряване на плода?
 newsm78

# 468
  • Варна
Миме, беше за пример със спокойствието си.  Mr. Green Сега вече ошашка и мен, а аз дори нямам нощници след вашите набези по пазара. На същия хал съм като тебе, само дрехите ми са изпрани. А си и знам и датата,ако е тя:)
Ако ТМ не успее-гладни няма да са, най-много Иван да ходи на...н. Кочина ще направят,нормално е.
Стана ми интересно със свеждането на спането-ти повече успяваш ли?

# 469
Успявам и още как! Ако Иван не ме събуди, мога да спя непробудно цяла нощ. Но повечето пъти, той като стане и  аз се разбуждам и край - 2-3 часа будувам.
Пък за нощниците аз не съм виновна, не съм купувала и аз... лежа на кълката, че имам 2, които искам да хвърля, та ще ги ползвам за случая и - айде в коша после.

Поне направих някакъв списък какво още трябва да купя - все е начало... 9 месеца се изтъркколиха толкова бързо, какво остава за още 2 седмици, ще минат като вятър. И после - още една пиявица залепнала на циците ми денонощно Simple Smile, малкия кой знае как ще ревнува, ще има изпълнения, а големия - мамо, какво да си облека...

# 470
Тоника, виж си кръвното. хубаво е да ти изследват и албумина. От това са оттоците. Не знам до колко е нормално, случва се, но албумина трябва да се следи.

# 471
Ехехех, ма сте едни ранобудни, пишещи, страшна работа сте  Hug
И аз се събудих много много рано - да кажем 6 и нещо - четох 1ужди форуми един час, че вие още спяхте и после хайде пак да поспим, та до сега. М е хубво да си подремнеш повечко, хахах
elil, , тази история с брат ти много ме развесели, все едно слушам тази на моят брат от преди 2-3 години -същата работа бяхме. А сега сме на същата вълна, но с любимата му. Май месец сме и на бал освен всичко останало, та ще е весело  hahaha hahaha hahaha
Мишела, , Моля те миличка, да се стегнеш - каква е тази неделна депресия - и ММ и малкия ще се справят и те ще свършиш задачките, че и бебото ще се роди когато си готова за него,  Peace
За плащанията в болниците е както казват момичетата - плащаш си само за екстрите, и то ако решиш, иначе щом си здравно осигурена другото не се плаща.
Маминка, Честито, че вече сте си заедно, а за снимките, айде прежали се поне за една да ни покажеш - да го видим този малък сладур  Hug
ani_d и аз мерси за инфото, запазих си инфото, че ще трябва скоро предполагам. Simple Smile
Аз нещо се бях шашнала тези дни и бях решила, че вляза ли в 9 месец и вече ще раждам, но от вчера се поуспокоих, за което и майка ми много допринесе и днес вече съм по - спокойна - ще си чакам търпеливо, пък Жоркото си знае работата  hahaha hahaha hahaha
Анда, мн ме изкефи поста ти - много добра стратегия.   bouquet
А сега Ви оставям и отивам да похапна, че после съм на разходка с един малък мъник - да имам сили да го гушкам.  Hug

# 472
mishelaa кръвното ми е 135/80 пулс 105 незнам дали е нормално за моите кг. но имай предвид че несъм от слабичките мами.Висока съм а и съм и едра мама.Мисля,че може да е от кг. ми ти как мислиш?Ще изследвам и албумина но ще е във вторник като отида при доки да видим и той какво ще каже.Благодаря ти все пак за съвета   bouquet

# 473
Аз се включвам с опит за тапата при предното раждане. Събудих се сутринта и видях няколко малки кафяви петънца на превръзката. Веднага хукнах към болницата, където установиха, че нямам никакво разкритие и шийката дори не е започнала да се изглажда. Няколко часа по-късно раждането започна и родих на следващия ден следобяд. По време на прегледите за разкритие щях да падна всъщност какви количества тапа излиза от мен  Shocked направо като желатин на шепи  hahaha А аз си мислех, че тапата са двете кафяви петънца...

# 474
За отоците има също и механична причина, специално за тези, които са по краката - бременната матка с тежестта си оказва натиск върху големи кръвоносни съдове, които връщат кръвта към сърцето от краката.

До 25% процента от увеличеното тегло от бременността може да се дължи на задържана вода, макар че при всяка жена е различно и на всяка различно й личи. Има и късметлийки, които видимо не подпухват до края на бременността си. Но в средния случай, ако една жена наддаде примерно 12-15кг до края на бременността си, 3-4 от тях ще са вода. Това е много, за сравнение в дните преди един нормален мензис (на здрава жена) се задържа около 1л вода и това пак може да бъде видимо и дискомфортно за жената.

# 475
Благодаря ти мишелкаааа.   bouquet И аз сега се ровя в инета и чета статии за отоците.  Hug  Hug  Ще видим и доки какво ще каже във вторник.

# 476
Мишелкаааа, днес ти е ден за мислене и виж кво стана - депресира се. И аз имам такива дни и се опитвам да ги свеждам до минимум, съответно и мисленето  Laughing

Ние тепърва имаме да се обзавеждаме - легло, матрак, чаршафи, ваничка, глупости на търкалета, а вие за ношници ми плачете  Laughing Казаха ми, че за Шейново ношници не искат, ама мисля да имам една под ръка - специално ще търся на цветчета  hahaha

Отоците са нищо, гледайте тромбози и разширени вени да не пипнете, че става лошо. Аз вече нося едни специални чорапки, ММ ме издокара с тях, много са секси  Joy

Да ви се оплача вчера си купих възглавница за спане - ортопедична, антиалергична, бла-бла, 25 лв. Вечерта си сложих калъфка и хоп главата на новата възглавница за 5 сек. И усещам една миризмааааа, ама на лекарство ми мирише направо. И я разкарах. Днес отидох да я върна, но магазинът затворен. Утре ще се боря да ми върнат парите, че други боклуци не ща!

# 477
Благодаря ти мишелкаааа.   bouquet И аз сега се ровя в инета и чета статии за отоците.  Hug  Hug  Ще видим и доки какво ще каже във вторник.
Kогато бях в 5-ти месец по същия начин като теб се събудих с мечи лапи... оказа се, че е от туршията с която прекалих вечерта, ама кой да ми каже, че не трябва да ям или поне по-малко. Когато се оплаках на доки, чак тогава ми каза да ограничавам соленото и спрях да ям любимите ми боклуци-чипсове и снаксове. Сега ми се появяват от време на време отоци вечер, ако през деня съм седяла дълго време на едно място(пред компютъра например). Помагат разходките и макар да се задържа вода в тялото, трябва да се пие много вода (не сокове и пр.).

# 478
Днес бях половин час навън и ми беше супеееееееееер...такова хубаво време е, направо не ме свърта  Joy

Аз отоци за сега нямам, а с предната бременност имах леко подуване на ходилата, но предполагам беше от жегите, защото раждах юли. Обаче като родих и ми отече едниният глезен...така стоя 10-тина дни и не разбрах от какво беше...мина от само себе си.

За тапата - моята също не беше паднала, нито водите ми бяха изтекли когато отидох с контракции и родих Peace

Прегръдки по коремчетата Hug

# 479
Добро ви утро и от мен мами! И на мен тази сутрин ми объркаха програмата тотално. ММ ми е рожденник и получи обаждане от Бг в 6 сутринта, което всъщност си е 5, защото решили да сменят и времето точно тази нощ....5 или 6....все е ужасно рано, особено като заспиш в 1-2. Мрън. Глад. Всичк спят, а само аз будувам и правя макарани на фурна, щото.....трябва да се уплътни времето с нещо, и с какво по-добре освен с приготвяне на някаква храна Rolling Eyes
Анда, развесели ме. Надявам се да мога да имам твоето споскойствие, като наближи момента. Какво ще сложиш в плейлистата?

Моята най-добра приятелка в Б-я, която 9 месеца чака Анастасия, взе че на 8-ми март роди Борис. Да й е жив и здрав и много да папка. Heart Eyes
Аз до последно продължавам да се надявам, че ще имам момиченце, макар вътрешно да знам, че няма да е...ама....ето, че стават грешки #Crazy
Мишелка, прегръщам те. Ще се справят...и ще бъде, колкото се справят. После ще дооправят. Поне като гледам вкъщи какво се случва като останат само ММ и кучо.... #Cussing out

На ММ днес му предстои да сглоби леглото и шкафа, за да мога най-накрая да изпера и да прибера дрехите, че ми омръзна да ги гледам по торби навсякъде. Да видим дали наистина ще се случи, както съм го запланувала Joy
Това с подуването....трябва да се провери кръвното, ако не е то, наистина да се намали солта. Аз съм така от 5-ти месец...даже и халката рязахме.......
Закусих, и вече съм малко по малко зла. Прегръщам ви, целувки на тумбачетата и дано да имате хубаво време, защото ние още сме в -сувата гама..и почна ужасно да ми омръзва #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт