Отговори
# 480
Tonika кръвното ти е леко високо не прекалявай със солено и кисело вечер. Аз се будя като китаец като се отпусна с похапването. Бях спретнала една салатка ряпа с морков и си я подправих ама все без вкус, викнах майка ми да каже какво и липсва на проклетата салата и тя едвам глътна "Абе какво правиш да не семе всички бременни #Crazy това не се яде от кисело Sick" На другата сутрин Майк Тайсън след мач.
Днес ако не си докарам контракции няма кога- пране вярно, че с пералнята ама три- половери и т.н., пердето в хола изпрано и изгладено и всички прозорци избърсани.Подовете с парцал след почистване от мъжа.Верно че и ММ помогна ама не ме свъртя. Сега сложих и вечерята във фурната и отивам да гледам Черния лебед, че коментарите на познати много разнопосочни излязоха.

# 481
Здравейте и от мен. В това хубаво време всички сигурно  са по разходки Simple Smile

Маминка66 супер е, че вече мъника е при теб Simple Smile Hug.

И ние вчера така направихме и напазарихме набързо доста неща за бебо. Купихме матрак "Pali", някой дали е ползвал? Има ли мнение за него? Не че ще го върнем де Simple Smile. Купихме и един комплект спално бельо с обиколници и протектори с ластици ( за 11.90  на Bertoni).Взехме му и почти всичко на Nuk- шишета, биберони, залъгалка, гребенче с четка и някоя и друга дрешка разбира се. Сега остана само да се изперът и изгладят. То с тези контракции дето ги имам,всеки ми разправя, че може по- рано да родя и взехме че се приготвихме вече....Аз си взех и механичната помпа на NUk за кърма, пък дано да има за какво да я използвам.... Голям пазар беше направо се прибрахме капнали (аз де, вече много лесно се изморявам) .
Днес пък ходих да се видя с лекаря, при който ще раждам. Че то време не остана, поне да сме се видя ли един- два пъти до големия ден Simple Smile И той каза засега нормално раждане, дано да си остане положението такова и до края. Само малко ми се видя странно за преносването- каза до 6 дни след термина и ще трябва да се предизвика. Аз си мислех, че поне 10 дни изчакват. Дано да се роди преди това.
Относно плащанията - на нас ни каза 350 за избор на екип, ще имаме среща и с анестезиолог, ще видим той какво ще каже. Предполагам , че на изписването пак трябва да му се занесе нещо  ( ако човек остане доволен разбира се), но мисля да му вземем кутия бонбони и да му дадем някой лев вместо скъпо уиски ( то може и да не пие човека)....Но ще видим.
Исках и нещо да питам, ама с това недоспиване забравям. Като се сетя после....

# 482
Здравейте отново от мен - след цял ден разходки насам натам с разни мами с бебоци се допрах до компа. Не че се оплаквам, ма се поуморих  Rolling Eyes
За оттоците и аз се сдобивам с такива от време на време, но като си вирна краката нагоре, в смисъл на табуретка, не че не ми се иска и другаде, ма не сега - хахахахха. Това е от слънцето - напече ме доста и се родиха разни мисли в главата ми luvbed ма ММ го няма тази вечер, та така че ще си кротуваме с Жорко самички.
Олиии, като казах Жорко (дано си остане Жорко и като се роди, че...... #Crazy ще е голям шок за всички ни)
Моята най-добра приятелка в Б-я, която 9 месеца чака Анастасия, взе че на 8-ми март роди Борис. Да й е жив и здрав и много да папка. Heart Eyes
Аз до последно продължавам да се надявам, че ще имам момиченце, макар вътрешно да знам, че няма да е...ама....ето, че стават грешки #Crazy
и аз се чувствам точно така, ма дано ми се размине шока, че както съм Ви казвала всичко ни е много, ама много синьо. #Crazy
Desi_Mitkova, истински ме развесели с поста си - и аз така се чувствам като ми оттекат краката.
А по повод тапата и водите - искам да питам нещо вече раждалите мами - какви други външни признаци може да очаквам, за да съм сигурна, че раждането започва - извинете ме за тъпия въпрос, но наистина не знам какво да очаквам, та реших да се посъветвам с Вас  newsm78 Изчетох доста статии за това как започва раждането, но от лични разкази е по - различно, така че Моля да споделите, че аз онзи ден от едни лекинки болчици ниско долу се шашнах и се чудех дали да не вдигам ММ за към болницата  newsm78

# 483
  • Варна
Привет, коремчета!  Hug

Аз този уикенд бях като затворник в градски отпуск - в събота йога, после като невидяла навън, срещи с приятели, детски рожден ден, боулинг (само гледах де) и дарц (с бебо бихме останалите 4-ма  Laughing), днес програмата пак богата - йога и после няколко часа в Морската, сладолед в Макдоналдс... кееееф и блаженство! Идваше ми да запея "Нека да е пролет" (че лято още не върви)  hahaha

ММ ми се смее, че съм като малките деца, коите не искат да се прибират от площадката. Той: хайде, стига толкова, че се умори. Аз: нее, още малко. Той: вече да си ходим, ще те почнат контракциите. Аз: нее, добре съм! И така големи преговори да ме прибере.  Sunglasses

Чета тук за тапата, че можела и на части да пада под формата на по-обилно течение и леекинко се притесних, че преди малко направо си текна нещо от мен. Реших, че е някакво супер обилно бяло течение, защото си беше леко бяло, почти прозрачно и мисля да си настоявам, че е било точно това! Naughty На нас ни е много рано и не разрешавам на мисли за преждевременно раждане да се загнездват в празната ми главица. newsm78

Анда,  Praynig

Маминка, много хубаво, че сте двамца вече! Гушки за малкото слънце и скоро да се похвалите, че сте се сдобили с нужните грамчета, за да се прибирате! Hug

Пете, какво сама ще си стискаш палчетата, то те разконспирирахме май, потвърди, че да стискаме и ние! Laughing

Ох, трябва да се насиля да пиша често и по-кратко, ама засега прощавайте! Blush

# 484
Здравейте мамчета,
Днес е такова хубавооо и слънчевооо, дано да не се връща тази пуста зима!
Маминка66, сега си най-щастливата мама с бебо до теб. Браво и на каката. Нека все така да му се радва и да ти помага.
Tutti frutti да ти е жив и здрав рожденника, скоро ще си получи и най-хубавия подарък.   party023 ylinfant

Big. Mamma да е жив и здрав и твоя най-голям батко!  newsm59 Да постигне всичко, за което мечтае.
За коликите мисля да пробвам с чйчета и билки. С баткото варях анасон и копър и го успокояваше. Също и го слагахме на едната си ръка, на дланта по коремче и му действаше добре.
Да се оплача и аз съм от тези, които не могат да спят нощем, но при мен проблема не е само от бременността, а от времето, когато ме болеше язвата и се събуждах от болка.
И аз сега съм на тръни от всяка болка или стягане, защото първият път и на мен нито тапа ми падна, нито води ми изтекоха /спукаха ми ги в болницата/ а просто от първите болки и контракции до появата на бебето минаха само 3 часа.

# 485

А по повод тапата и водите - искам да питам нещо вече раждалите мами - какви други външни признаци може да очаквам, за да съм сигурна, че раждането започва - извинете ме за тъпия въпрос, но наистина не знам какво да очаквам, та реших да се посъветвам с Вас  newsm78 Изчетох доста статии за това как започва раждането, но от лични разкази е по - различно, така че Моля да споделите, че аз онзи ден от едни лекинки болчици ниско долу се шашнах и се чудех дали да не вдигам ММ за към болницата  newsm78

Моето раждане започна със силна стягаща болка в яйчниците, придружена с контракция...след 7-8 такива през около 20-тина мин. отидох в болницата да ме видят..лекарят каза, че съм с 4см разкритие и опреденено родилният процес е започнал. Вариантите бяха да се прибера и да чакам да станат по-начесто контракциите или да остана в родилното и да ми пуснат система.

# 486
Без паника, майчета, служебните задължения винаги изглеждат непреодолими. Ей ме и мене,  два дена ми остават на работа и искам да изработя света, сякаш без мен няма да се оправят. Е, ще се оправят и още как. А когато бизнеса си е твой, винаги можеш да го сложиш на пауза, само бебчетата да са добре.

Ходихме днеска на пазар с ММ, беше ми много странно, честно казано.

От много четене за козметика, памперси, лосиони и неща, в крайна сметка взех:
 два пакета Памперс от новите, дето супер абсрорбират
 течен Тео бебе
клечки за уши с ограничител
мокри кърпи на Хип, два пакета за 10 лв. Много ми се видя, но на Бочко имат парабени, а у дома сме малко анти такива консерванти
мокри интимни кърпички за мен за родилното, стори ми се, че ще ми трябват...

Търсих си нощни на либрес, не си намерих (!!). Препоръчаха ми "превръзки за родилки", които се оказаха като мини памперсчета за хора, които не задържат урина. Не си взех, защото ми се видя странно. Нямаха и крилца, ще търся още.

Подувам се зловещо, но като се сложа  хоризонтално положение, нивото на водата се изравнява Wink

Аууу, как можах да забравя - хавлийки също взехма, от Панагюрище, мекички са, сега остава да се пере и да се съхне.

# 487
Привет момичета,
имам запитване към медицинските ни лица в темичката ни Петя и Ленито мисля
Какво ви е мнението за епидуралната упойка/за ли против сте/ и дали някоя от вас е раждала с такава ?

# 488
  • Бургас/Пз
ani_d, много ценно това с капките против колики.  bouquet Чета за капки Ентерокид - някакво инфо за тях?

Мирта, Ентерокид са хомеопатични и според мен е добре да се направи консултация с хомеопат преди да се дават!  Peace

Маминка, много се радвам, че Ники вече е при теб!! Срещата ви сигурно е била разплакваща!

Биг мама, да ти е живо и здраво порасналото момче, ами той вече мъж е станал! А пък Джо май наистина бързо се развива покрай батковците!  Grinning

Мишее, споко, ще се наредят нещата ще видиш, е, няма да е лесно, ама ще се справят за няколко дни!! Моят малкият хем уж е по-голям и разбира, а пък от сега е казал, че няма да ме пуска да ходя в болницата!  Joy Мен по-скоро ме притеснява периодът след прибирането от болницата,просто умът не ми го побира, а пък каката кога ще учи и това нещо не мога да го наместя в програмата!!  newsm78.

Тути фрути, внесе малко слънце в моя ден, значи все пак има надежда за обръкване на пола!!  Laughing

# 489
  • Сопот, Пловдив
tutti frutti, да ти е жив и  здрав бъдещия татко!

Анда , добра идея за плейлистата, и аз това трябва да направя!  Peace

Аз отивам да качвам снимки на подаръците от днес, че нямам търпение да се хваля!  Embarassed  Joy

# 490
  • sofia
Днес и аз цял ден бях на вън, беше супер приятно.
Тази нощ ми се е смъкнал корема, сутринта го установих, после майка ми като ме видя също го потвърди.
Аз напоследък също съм подута - главно краката - глезените и стъпалата. Явно задържам вода, защото кръвното ми е ок, изследванията - кръв и урина също.
Ох, и ние май ще правим разместване. Така се надявах, че ще се размине, но не би. Виновен е ММ, защото нямало да му стига въздух в спалнята. И затова ще правиме спалнята - детска, а детската -  спалня. Crazy
e.damyanova, бъди сигурна ,че ще разбереш, когато раждането започне. Моето започна с изтичане на водите, после започнаха и контракциите - силни менструални болки, които се появяват на равни интервали. Трябва да започнат паузите между болките да се скъсяват, а самите болки да се увеличават като времетраене.

# 491
Привет.
Биг Мама- направих и тортата- утре ще видим как е станаа Simple Smile
Тоника- за подуването, една от причините може да е пиенето на газирани напитки.
Маминка- супер е, че с бебчо вече сте заедно!
За слинга и аз гледах този сайт, ще реша след като родя какво да правя.
Багажа за болницата вече е на 100% готов. Надявам се да не го използвам преди април.Всеки ден гледам бебешките дрешки и не мога да се начудя как ще станат на това мило същество в корема ми Simple Smile
Честит празник на мамите, които имат рожденици!

# 492
Desi_Mitkova, *Poli* много ви Благодаря мамчета както и на всички други които отговориха на моите притеснения.И като се замисля снощи майка ми сготви кисело **** и гледах уж да не прекалявам много ама знам ли  newsm78 Ще видим какво ще каже доки във вторник. Big_Mamma  bdbaloni на твоят най-голям батко,да ти е жив и здрав и много да слушка. Tutti frutti и на теб да ти е жив и здрав рожденника  happy bd

Последна редакция: нд, 13 мар 2011, 19:57 от Tonika

# 493
bvl и на тебе благодаря, знаеш ли май с това прекалих (безалкохолното) като невидяла бях 3 л. почти сама и наведнъж.  Hug През цялата си бременност не бях пила безалкохолно (само на айрян) и снощи като не видяла,ама така ми се беше препило газирано направо ........

# 494
totoven,
епидуралната упойка  е добро обезболяване, тъй като практически не достига до бебето и не му влияе. Ефективността обаче зависи от умението и проследяването от анестезиолога. Идеята е да няма болка, но да има мускулна сила и усет за напъните.
Аз съм раждала чрез секцио, със спинална. Нямам лични наблюдения от епидурална, но има много теми за раждането, където има споделен много личен опит.
Днес бяхме на зоологическа градина - беше манифестация направо.  Ужасно съм уморена.

Общи условия

Активация на акаунт