Отговори
# 540
Хваща ме параноята и ужаса.
До сега бях ербап, че всичко ще се нареди, сега започвам да се съмнявам.
Ще давам детето на ясла- ще се справи ли, ще му хареса ли, ще реве ли много?
Големия – там много не се притеснявам, да учи, да ходи на плуване и да си облича чисти дрехи.
ММ – ще успее ли да гледа двете деца, както трябва? Да води единия на училище, другия на ясла, да ги взема? Да ги нахрани вечер, да става през нощта за мляко на малкия? Да му сменя памперса?
Да успеят да не направят кочина в къщи, докато се прибера...
Ами ако взема да раждам неочаквано? – Нямам нищо приготвено, нищо изпрано... Стаята за бебето не е готова – има една стеничка да се боядиса и да се почисти, да се подредят шкафовете с дрехите на децата.
А колко работа имам... да оправя бъркотията с електронния подпис, да подам всички отчети до края на март, да качвам оферти, да направя преводите, да регистрирам сайта в търсачките...
Само като си помисля за всички тези неща и ми идва да легна и да забравя за всичко. Направо ми се струва непосилно да успея до края на март. А и въпроса е, че в края на март нищо не свършва, а започва. Почвам да се съмнявам, че ще успея с всички дини под една мишница. Защо не си гледах кефа с 2 деца и да си лентяйствам в къщи, и никаква работа да не подхващам, ММ нали бачка... Щях да ходя на фитнес, на масаж, на кино...
Звуча пораженчески, но в момента направо съм ужасена от бъдещето. Ще трябва да се клонирам на още 2. Ще сведа спането до минимум – 3 часа в денонощие стигат. Може и да успея така.

Писах писах и затрових страницата без да съм го публикувала. Но това няма как да го пропусна. Аз съм на почти същия хал с известна разлика. Не се съмнявам в родителските способности на таткото- по скоро в моите. Нямам фирмени глупости за вършене. И съм с едно дете по-малко.
Дано се справим и ти и аз и всички.
Живота ни е това, което сами си направим. Сега съжаляваме за някой неща, утре ще сме горди, че сме ги направили или обратното, кой знае.

# 541
Привет мами   bouquet
Аз да се отчета след леко притеснителната ни консултация днес. По време на мерене на тоновете имах стягане на корема и паднаха доста. В четвъртък док ме вика пак и ако нацелим пак някое стягане с такива слаби тонове, ще трябва да плануваме секцио. Иначе бебчо си расте, шава, на УЗ изглежда всичко да е ОК. Ще видим четвъртък какво ще се случва.

А и да се похваля Simple Smile Кумата ми роди в петък - Валери, 2900гр, за около 5 часа в Тина Киркова. Утре ще и бъде изписването  newsm44

# 542
  • Варна
Някой беше питал са козметиката на Саносан-днес погледнах, само шампоана има 6 парабена.

# 543
meleean, права си. Благодаря за съвета. Твоята количка изглежда добре,но ми е скъпа  ooooh! Вчера обикалях за пръв път, ще изляза още няколко пъти да поразгледам,да побутам, но на мен чувството ми е толкова странно като бутам количка. Все пак чакам първото си дете и докато свикна....

Аз да се похваля. Днес бях на преглед  newsm68 newsm44 мойто бебче се е обърнало  newsm47
Но си изпреварва възрастта с 1 седмица, д-рката каза,че е с голяма глава. Надявам се всичко да е наред и да успея да го родя без проблеми,засега нямам никакви признаци за раждане Simple Smile

Щях да ви пиша още нещо,но забравих какво newsm78

# 544
Здравейте,
Не съм писала доста време, но ви четях редовно. Февруари половината го изкарах в болница и там от телефона не ми е удобно да пиша. После се прибрах и пазих леглото по лекарско предписание.
Честито за бебе Елица и бебе Николай, да растат здрави, весели и много да радват родителите си.
По повод тапата, моята падна. Пада в продължение на 10 дни. Започна се с бяла слуз с кафеникаво по нея, после кафеникава слуз.Пада дълго време и по-малко.Някой бе писал, че не е причина да се влиза в болница, но мен ме вкараха, бях в 33 седмица. Там ми слагаха системи и инжекции за задържане.
Днес ходих на преглед, бебо е 3800кг, но записа му не е много добър почти спа, пък и контракций има. В четвъртък пак ме викат на запис.
Да попитам някой ще ражда ли при д-р Богословова?
Хубав ден желая.

# 545
Здравейте и от мен коремчета Simple Smile Аз днес съм го ударила на мързел и не съм правила нищо само ям и лежа.На всичкото отгоре цял ден у нас няма вода и съм бясна на скапаното ВиК-а.КОмшийката под мен беше тук одеве и ми каза , че до 6 най-късно трябвало да дойде водата, ама мен ме съмнява.И ако още малко се забави ще се обадя някой да ми донесе.Най-вероятно на зет ми , че е таксиметров шофьор и като има път насам да ми качи една бутилка минерална вода.
Гледам пишете за киселините - моите са нетърпими просто.Опитвам се да ги търпя и да не повръщам , че не знам какво може да стане от напъните   Confused Ще ми се да мина без хапове ама ще питам доки като отида на ЖК.
Биг мама и аз имам проблем с ръцете и то много сериозен още от 6 месец.На мен невролога ми изписа да пия милгама (  това е комбинация от витамин Б и още някакви други витамини) и го пих около месец и после ми предписа и масажи и физиотерапия. Правиха ми процедури с един уред наречен тенс , който е с много слаб ток горе на рамената по 10 минути и после масажи и искам да ти кажа , че ми подейства адски добре.Сега когато мога да си го позволя ходя на масаж и съм много доволна.Само това ме успокоява.Най-добре се консултирай с невролог и вече той да ти каже какво да правиш.Но при мен положението е много зле.Не мога да държа нищо, дори прибирите като се храня.Хапвам на почивки, че иначе изтръпват и изтървам каквото и да е.Притеснявам се ако съм така и след раждането какво ще правя  Thinking 
Мишелка хич не се притеснявай за мъжа ти и децата Simple Smile Идея нямаш на какво са способни като няма кой да го прави заради тях  Wink Всичко ще си оправят и няма да е бомба паднала както казва моята майка  Joy ММ когато ме запозна с майка си тя ми каза така : "Моят син не е свикнал да помага в домакинската работа, не знае как се готви и не яде какво да е." Снощи като го натоварих с вечерята , че аз не мога да стоя права много време , знаеш ли как добре се справя  newsm62 и му викам :"Ако сега майка ти ако може да те види от някъде ще каже това не е моя син."  Joy Така , че не се притеснявай излишно.А пък за работата хич.И аз имам работа за целия китайски народ и още толкова, ама и моя магазин е затворен.Постоянно ми звънят от разни доставчици и сайтове да ме рекламират или да ме канят по изложения, ама няма как.Не мога просто защото повечето неща си ги правя сама , а сега ръцете не ме държат хич.Губя клиенти, ама няма как.Бебчо е по-важен.Тъй че дръж се още малко и ще видиш как изведнъж без да искаш всичко ще се подреди.
Сега за попитам и аз нещо мамите от БУргас.Момичета имам нижда от очен лекар.Трябва да отида на контролен преглед.Дайте ми името на някой добър очен лекар, че на последък съм си пренебрегнала очите, а вече е време да се консултирам и с него и да видим какво ще каже и ако каже секцио да видя за дата да си избера.Сега ви оставям за малко , че моята дунда таива шутове ми бие, че не е истина.Ще се поопъна малко.
Някой беше казал за болки ниско долу остри-да кажа какво знам.Доки ми каза , че това се получавало , когато бебешока бил с  главата надолу и притискал пикочния мехур.Да не се притеснявам това било нормално.

# 546
Здравейте,аз малко късно се записвам,но...Да сме живи и здрави,пък ще споделяме после тревоги и радости покрай бебоците.
Моят термин е на 02.04.,очаквам момиченце и това ми е трета бременност,но очаквам четвърто детенце,на 40 години съм.
Имам син на почти 21 години и две дъщери,които са близначки,които са на 14 години.Вкъщи е голям "купон".Горко му на бебчето,покрай тези диви каки,дето  по цял ден викам по тях....Надявам се да се поуспокоят нещата като се роди малката,защото сега вкъщи е точно лудница.
А аз няма да ми казвам колко ми е притеснено и колко ме е страх от раждането,дали всичко ще мине добре,а и годинките ми са в повечко и въобще....

# 547
Добре дошла,ЕмиЧка,вече си имаме 2 мами с 4-то бебе newsm10 smile3501 smile3501 smile3501

# 548
Добре дошла на новата мама Hug
Много ви се радвам на мамите с много деца, как се оправяте идея си нямам, та вие сте си герой направо!!!!!!!!!! newsm10

# 549
Привет мами, Simple Smile
и аз да направя един малък отчет : и аз бях на преглед днес Simple Smile кръвното ок , но ми каза да увелича Магнерича и сега пия 3х1. Иначе вчера се претеглих и съм +12 кг Simple Smile

# 550
Добре дошла Емичка! Прекланям се пред многодетните майки!И аз преди десетина години исках 3 деца, но уви...

# 551
ЕмиЧка добре дошла  Hug
Оле ти си истински герой,сигурна съм че ще се справиш със ситуацията,пък и каките сигурно много ще помагат.

# 552
Благодаря ви за топлото посрещане! Hug
Да имаш 3 деца си е голямо предизвикателство,а да не говорим за 4.Особено пък в условията,които нашата "мила" държава ни предлага....Никак не е лесно,но се свиква и някак си успяваш да се оправяш,колкото и трудно да е-ти си длъжен да се грижиш за тези деца.
Не съм очаквала,че ще имам близнаци,когато забременях втория път,но...А сега пък съвсем не съм очаквала,че ще забременя с 4-то дете,особено пък на тези години.То дето се вика-време ми е да ставам баба,а не майка,но...Много ще му се радваме и ще си го обичаме бебчето.Синът ми приема нещата нормално,щастлив е,че ще има още една сестричка,а и каза,че много се радва,че след като и сестрите му заминат да учат-няма да останем сами с баща му LaughingБлизначките са много твърдоглави и трудно възприеха ситуацията.Много трудно се справям с тях,имам чувството,че съвсем се отдалечават от мен...Но както и да е,отплеснах се.
Гледам сте си говорили за козметика.Аз се спрях на Бюбхен,много ми похвалиха тази марка и реших да се спра на това.Киселини и аз имам,особено вечер,а уж ям и по-леки храни,ама...Съвсем скоро ще минат всички неразположения. Simple SmileПрането на бебка си го простирам свободно на терасата и не се притеснявам,защото терасата ни е остъклена и поне няма да се опушват.Иначе не съм чак такава маниячка на тази тема,не ги завивам отгоре с нищо,защото и по-трудно изсъхват.
Оххх,това е от мен,че ще се избият тука за компютъра. Stop

# 553
  • Sofia
Здравейте момичета,

Да се отчета и аз за тези дни- бая разходки му ударих на хубавото време, даже вчера се преуморих и като ме стегна кръста и корема и бързо, бързо вкъщи да полегна Simple Smile
Днес си почивам повече. Вече толкова ми тежи корема и килограмите, че място не мога да си намеря, но още малко остана....няма да се оплаквам сега.

Мен пък ме болят  краката, не ръцете и на мен масаж само ми помага- ММ по половин час вечер има задължения  в тази насока Simple Smile

А така се възхищавам на мамите с повече от две деца!!! Това е призвание според мен!  bouquet

Отивам да сготвя сега една супичка за вечеря.

Хубава вечер на всички коремчета!

# 554
Здравейте и от мен! Ние днес сме ок - пак бяхме на разходка почти цял ден - много готино - с още една бременна мама и с кумата ми и малкия мишок - скоро се очертава да станем голяма банда - вече нямам търпение.
За киселините и аз ги боря с ябълки за сега и с повече вода.  hahaha
За молитвата и аз съм чувала и мисля да отида - знам, че няма да ми навреди със сигурност.
Сега да Ви се похваля  с последните ни покупки - ето тук - http://aprilki2011.snimka.bg/family/elina.568852.22728201.
И аз се възхищавам на толкова смелите мами, пък аз съм седнала да се вайкам как ще се оправям с едно  hahaha
Исках да Ви попитам - какви точно документи трябва да си изискам от доки и всъщност от АГ - то или от ЛЛ се взимат, че пак чух различни неща? Ние в четвъртък сме на преглед и доки каза, че ще ми прави и вагинален такъв за евентуално разкритие и за шийката на матката/ На Вас такъв ще Ви правят ли, че малко ме притеснява, но..... ако се налага ще го изтърпя няма как!
А сега Ви оставям и ще Ви чета довечера отново!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт