Отговори
# 525
Ох ужасни са тези киселиниаз хапвам ябълка и ми помага но миналата нощ ми бяха свършили и повръщах чак от гадните киселини. Аз вече съм в 38 седмица и нямам признаци че ще родя скоро а вече така ми тежи  и краката на мен също ми се подуват ама не много но и да вдигна номера на обувките по добре че сега нося 35 и направо е някакъв ад като тръгна да си търся обувки.

# 526
Привет и от мен

За болките - имам доста в областта на срамната кост, само там ме боли, но е много неприятно, особено вечер, когато трябва да се завъртя, както Петя каза - с гъсенични движения  Grinning

Чантата за болницата мисля вече да я подготвя, магнезия ми казаха да го пия до края на тази седмица, та след това вече не се знае...

Киселини - имам, но като спя на по-висока възглавница е по-спокойно положението.

Бигмама, днес мисля да пробвам сладкиша с локума, дано се получи. А Джо е уникален сладур, такива разсъждения...  Party

Петя и аз си помислих това, което и други са споделили вече в темата, мога само да кажа дано!  Praynig Praynig Praynig

Вчера като излязох и изобщо не ми се прибираше - обикаляхме по кафета и се поуморих. Пристигна и багаж с подаръци за бебчо от родителите на мъжа ми - имаме си страхотни обувчици, колко са малки само.... и куп други красиви неща. Аз все още не мога да повярвам, че момента наближава, но ми се струва, че като дойде времето ще се осъзная много бързо  hahaha
Вие вече сглобихте ли легълцата? Нашето го чакаме в края на тази седмица или началото на другата и ми се ще да е готово, за да си прибера дрешките в шкафчетата, но пусти суеверия тук ни тормозят... Чак снощи като изпрахме плата на количката и го проснахме, майка ми ми казва, че не бивало на малко бебе да престояват нещата навън през нощта, защото ставало неспокойно, е аз си ги оставих на простора, но ме човъркаше все нещо  newsm78

# 527
Според мен за престоя навън на прането на бебето не е заради суеверия, а за да не се прашат от въздуха (все пак коли, прахолях и т.н.). Аз затова ги слагам вътре на сушилник. Може би през лятото ще започна да ги простирам навън, защото ще съхнат много бързо. Сега дори и нашите дрехи се прашат от колите (много е неприятно  Confused)

# 528
Здравейте мамчета,

Най-сетне и аз да успея да се включа, че тези три дни се побърках- в петък обикаляхме цял зден по задачки, първо до Джъмбо, за да си докупя каквото ми беше останало-после количката взехме и вече съм доволно.
В събота си имах именячка- и сутринта деца събирахме,а вечерта родата и  и бях като пазмазана после -цял ден търчане и така нататък-но поне детето беше доволно- а снощи-отново гости-наистина доста дълъг,нво пък и приятен уикенд беше !!  Grinning
Днес съм се захванала с чистене и най-сетне ще пера и за дрешките за бебока и ще си опраовям багажа за болницата-чесдтно казано, вече нямма търпение да раждам-така ми тежи и никак не ми е удобно..
утре съм на запис на тонове и да видим,че в езследванията имма някакви коки... Confusedдано не е нещо притеснително...уж по телефона доки каза,че не е..ама все пак...си е инфекция някаква...
За киселините-ужасни саааааааааааа, направо полудявам през нощта - и пия сода бикарбонат-друго не ми помага-(нали знаете от 30 години и я пия и всеки път ми помага Shocked)
Болките в кокаляците-и аз си ги имам-те са си напълно нормални-все пак се разтягаме-но кръста се скъсва да ме боли-миналия път не беше чак толкова-но сега е почти постоянно..ама какво да правим- ще търпим в имета на най-важното!!!  Laughing

Оставям ви засега, да продължа с чистенето-по-късно пак ще се включа- само да попитам -за тестуването -в предишния ми пост ви блях попитала дали някоя от вас е ходила на такова нещо за епидуралната упойка и какво представлява това...че днес трябва час да си запиша..

# 529
Привет,

тук вече не е слънчево, но поне не е студено...
аз се опитвам да сортирам дрешките на бебо по размер и е някакъв ужас... ако гледам размера на етикетите...нещо не ми се връзва ...изглеждат различни, а са един размер...отказах се...
Сега ги сортирам според размера им на око... сравнявам си ги по дължина, ширина...и ще вадя по ред на номерата (слагам номрца на торбичките:))

С киселините ... май няма много драми..като ви чета, чак ми става лошо...милите:(
Снощи хапнах солено, а през деня пих газирано... и сутринта се събудих поподута...

Много ми е поспаливо през деня... сутрин се събуждам свежа ... но по това време вече заспивам...
а не ми се пият кафета или чайове... уж ги избягвам...Sad

За простирането - навън, и покрити с чаршавче.... то и вътре се праши... вече ще трябва да бърша прах всеки ден...досега пропусках ... но с бебе няма как ....

Пуснала съм си музичка и се връщам към сортирането...

дописане:)

# 530

Поздравче Simple Smile

# 531
Здравейте и от мен!
За киселини си говорите, болна тема  Grinning
От вчера съм в 9тия, и незнам дали си внушавам, но се чувствам много добре, няма болки, няма киселини от 2 дни, чувствам се лека и енергична, даже изчистихме цялата градина в събота, имах малко мускулна треска след това, но нищо повече!

За киселини, с тях сме дружки от 3-4 месеца, с повръщане по много, да има. Отначало внимавах какво ям и строга анти-киселинна диета помагаше, от месец и нещо обаче не ми пука вече, ям си каквото искам и ми се яде, после ако повърна здраве да е. Ами така де, писна ми, всички ядат бухти - аз препечени филийки постни  Grinning А и не остана вече, толкова дълго време издържах с тях, още някакви си 3-4 седмици няма да ми се опрат.

За подуване, досега не ми се случвало, но може да е резултат от диетата ми  Grinning Болки нямам. Засега няма признаци, че раждането наближава, надявам се така да си остане до края на Април.

Ние сме почти готови със стаята на бебо, останаха само декоративни истории и ще пусна снимки.

Сан_я, честит ти рожденник на патерици   bouquet

brown_eyes, ние си взехме Graco Quattro Travel system - http://www.google.co.uk/products/catalog?hl=en&rlz=1G1GGLQ_E … ;ved=0CDwQ8gIwAA# Нашата е синя.
Като избираш, поне според мен, гледай да е лека, дали се събира в багажник/асансъор, коридор и подобни, лесно ли се сгъва и разгъва, кошчето или седалката да не са много тесни, т.е да изглежда удобно за детето, аз гледам за по-голям пазарски кош отдолу, може ли да се използва от самото раждане. Когато си в магазина, разходи се с нея наоколо, как я чувстваш, дали на теб ти е удобна, не се влияй от кой каква марка си е взел или коя приятелка има какво. Количката си е количка Simple Smile

А като казахте бухти, майка ми пристига другата седмица и от сега съм си поръчала бухти!

# 532
Здравейте,

и аз съм с ужасни киселини. При мен обаче не са на често, а примерно веднъж-два пъти седмично, но ужасно силни. Снощи, към 12,30 се събудих точно от силни киселини и докато не изповърнах всичко, не мирясаха. Но още малко остана, това ме успокоява.
Болки в срамната кост имам от 7-ия месец и съм като стара баба докато се раздвижа от седнало или легнало положение, но от 2 дни сякаш не ме боли така. Но пък и не съм излизаза, тоест не съм се натоварвала - горкото ми момчеце е болничко, с температура. Цялата група в детската градина са болни. Такова чудо досега не се беше случвало. Много се притеснявам да не вземе да зарази и мен, че...
А днес ме е обзело едно чистене и като гледам 2 часа чистих и още има. Притеснявам се, че имам да пиша и магистърска теза, която до края на март трябва да завършва, а съм още до половината. А и как не ми се пишееее....
Щях май още нещо да ви пиша, но забравих. Ако се сетя, ще се включа отново.  Hug

# 533
добър ден да отбележа за кисилините аз немога да спя от тях но жк ми исписа  ТАЛЦИД дъвчащи таблетки и от както ги взимам намам проблеми като почнат да ми излизат кисилини дъвча 1 или половин табледка и след 5 мин спират те са като ментови бонбони и са безобидни и не вредят

# 534
Здравейте момичета!
Тапата ако ви падне,това не е причина да тръгнете за болница да раждате.За болница се тръгва ако ви изтечат водите или имате контракции на 5 минути.И без паника,няма да родите по път,от изтичането на водите ще минат няколко часа,така че ще имате време достатъчно.
Да кажа и за контракции при трето ми раждане.Ходех два дена с контракции,които бяха системни.Една или две също не са признак че раждането започва.И през ноща те станаха на 5 минути.Видях че има разлика в от другите ми пъти в силата на болката.Тоест  болките бяха търпими,но нали са на 5 минути и са вече от два дни,решавам че ще тръгвам за болница,а когато стигнах там се оказа че това не са истински контракции а подготвителни.Та още веднъж казвам при всеки и всяка следваща  бременост всичко е индивидуално.
За простирането,не съм суеверна и не вярвам на бабешки дивотии,обаче това ми се случи,не мога да си го обясня още.Моята свекърва ме беше предупредила,че до 40 ден на детето да не се оставя прането му навън когато се стъмне.Обаче аз един ден го забравям.И като се стъмни,като почна онова дете да пищи и аз правех какво ли не и вода и друсане и мляко,всичко опитах и нищо.Реве и се гъне все едно на игли е сложено.Сещам се аз за прането,оставям детето само в коша и тичам навън да си го пребера.И повярвайте ми когато влязох в стаята детето си беше заспало и нямаше никакъв помен от драмата преди малко.Това е.

За синдрома на гнезденето,това също е белег че срещата с бебето наближава.Което означава че ви хваща параноя да чистите ,да подреждате,да ставате неспокойна.Но не при всеки се проявява.Както и майчиния инстинкт не се проявява веднага след раждането,при някои изисква известно време.
Сега ще излизам и после ще допълвам.  bouquet
Цитат
.Единствената изненада била че сто процентовото момче се роди красиво момиченце.
Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesНапоследък това е единственното което искам да чуя. Mr. Green

# 535
Здравейте , днес бях на преглед - пообеснявахме се и поспорихме с лекаря за ултразвука - вреди и ползи  Rolling Eyes   , прегледаха бебка все пак - съгласих се че нямаме толкова забавено развитие - даже напротив като че ли всеки път все по напред вървим . Последно ми казаха че е доста по едрича като за термин 13 април

Аз си знам точната дата на зачеване  Wink  и все се чудя няма ли календар за изчисляване от дата на зачеване не от първият ден на цикъла 

Тъкмо си бях направила режим да съм примерна като отидем да се претеглим да покаже поне кило надоло - но като се сабудих още налетях на толкова неща , забравих за режима  Crazy   и пак поне месец след предишният преглед съм с две килца само напред 66 килограма живо тегло - с 20 килца нагоре вече .По гадно ми е като срещна някойкак веднага ама само на корем си качила , бла- бла ... само се нервя така като заплещят - аз като малко хипо съм станала вече

Болки в срамната кост  си имам от 6тия месец още и главата на бебка си е заклещена доло , не мърда вече месец и половина , дупето и гръбчетоса и  на лявата страна. Хълцаме доста често .
Половинката пак с последни надежди пита "Израстнало ли му е нещо вече или пак си е момиченце Simple Smile " А аз му напомням че вече наапазарувах розови ролки и ше се наложи поне за начало да е в розови гащи  Mr. Green- а той ми отговаря - че какво му има на розовото  Joy

Вие се притеснявате за тестените неща - ами аз като не консумирах въобще нито мляко нито хлебни - включих и кисело мляко и яйца и тестени / че и сирене което ме е отвръщавало досега проядох  Embarassed  / Писнаха ми отварите от коприва и малиново листа - повдига ми се от тях вече  Rolling Eyes а трябва точно последният месец да се пие повече , заместих с евдна добавка с много сушени плодове зеленчуци и разни гъби и водпрасли - но тези дни за втори път ми прималява а не съм стояла гладна и не съм се претоварвала ...

Сънувах я тази тапа покрай всичко изчетено тук - само че в съня ми беше точно като тапа , розовикаво нещо с кървави ивици и като тапа от бутилка  ooooh!  ама толкова реално се ошашках че имах чувството че се започва ...

# 536
Да питам за малинови листа,някой тук спомена преди да не се пият.А аз четох в един сайт че трябва да се пие чай от малинови листа и това се прави след като навършиш 9 месеца.Та си мисля това да не е заместител на Арника?Защото се използва за същите цели почти.Ако говорим за по-лесно раждане възстановяване.Но как Арника помага за раждането,тя по-скоро за по-бързо възстановяване,за ожулвание и рани.

# 537
Момичета все забравям да ви споделя какво ми каза една приятелка- в първия ден на 9 месец, се ходи на църква. Трябвало да се чете молитва за раждане(не помня точно, но попа трябва да знае). Тя отишла с още 2 бременни и когато раждали, родили в поредността, в която им чели молитвата. При нея раждането беше мечта- първо бебе на 32г., естествено, без усложнения. Аз смятам да отида да ми я четат тази молитва в събота, въпреки че в петък влизам в 9-ия месец Simple Smile

# 538
Това с църквата звучи интересно. Аз за пръв път чувам, че има такава молитва, но няма лошо да отида да проверя. Въпреки, че вече съм в средата на девети месец, мисля, че пак ще подейства.

# 539
Арника не е само за рани и ожулвания -ето ти един линк макар че са много местата кадето може да се чете за хомеопатията , но това мипопадна първо : http://www.lekar.bg/news-67/info-498/%D0%A5%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0 … 0%B2%D0%BC%D0%B8/

Общи условия

Активация на акаунт