Силно подсичане на голямо бебе/малко дете!

• 30 967
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте! До преди месец никога не бяхме имали проблеми с подсичане. Е, подсече се така, както никога преди, но ми казаха да пробвам със Судокрем и за 2 дни наистина мина. От снощи обаче е с подобно подсичане като миналия път, но умножено по 5! Цялото дупе и малко от пишата. До момента няма и помен от подобряване, а напротив кожата сякаш е тръгнала да се пука накъм образуване на рани. Къса ми се сърцето само като я погледна, а и много я боли.  Sad Бихте ли ми порепоръчали някакво изпитано лекарство (или пък някакъв хубав, силен, ефикасен козметичен крем, НЕ Бочко и Здраве!) за такива по-сериозни случаи? Предварително благодаря!   bouquet

# 1
Искрено ти съчувствам.  Sad
Моят син се е подсичал до рани от които течеше кръв.И по памперса имаше кръв горкото.  #Cussing out
Това, което помогна е:
1. Правя силен разтвор от смрадлика и с памуче изтисквам да облее добре раничките (подсеченото), изчаквам да изсъхне, подсушавам още веднъж със суха салфетка. Внимавай, че смрадликата прави петна, които не се перат.
2. Мажех сутрин и вечер с Имазол - паста.

То си пише в листовката почети я - ето част:
"Имазол® Паста се прилага при микози (гъбични инфекции на кожата), при инфекции от гъбички и дрожди в областта на повиване на бебетата (дерматит под пелените за еднократна употреба).Основата на Имазол® Паста е хигроскопичен крем, който може да се измива, може да поема секрети, но не запушва кожата (т. е. не блокира дишането на кожата). Кремът се задържа добре по кожата, особено подходящ е за приложение в слабините, при повиване на бебетата, в гънки на кожата, между пръстите на краката. Белият цвят на крема се дължи на хигроскопичния прах в състава му."
Той "изсъхва" след намазване и стои като пудра на дупето.
Значи сутрин и вечер с Имазол. (по-добър е от Тридерм, изпробвано е) А пред останалото време мажех с това на Биодерма:

http://www.bioderma.com/bg/nc/produktite/kakvo-novo/product/action/1483.html
Той също след намазване "изсъхва" и въпреки, че им щипе малко след намазването, после подсушава и "лекува".

Дано скоро се оправи. Ужасно е и за тях и за нас.  #Cussing out

# 2
Ако подсеченото не се е повлияло от крем най-вероятно става въпрос за гъбички. В такъв случай се маже с Имазол сутрин и вечер докато минат и след това поне още седмица.

Най-добре е да го погледне педиатър възможно най-скоро, защото в случай на гъбички се разпространяват бързо и е много болезнено за бебето.

# 3
На моята мацка дори и сега когато се налага я мажа със Себамед http://sebamed.bg/data/ufiles/images/catalog/large/baby-diaper-rash-cream-2.jpg
измивам хубаво с хладка вода, подсушавам и мажа и така за 1 ден отшумява всичко.
Иначе лекарка ми е изписвала Тридерм, който също има ефект, но не бих казала че действа по-бързо или че е по-добър.
Безотказно действа и банята със смрадлика, особено при гъбични инфекции. Седи малко дупето в лигена, подсушаваш хубаво и мажеш със тридерма, а може да се редува със себамеда. Винаги ме е спасявало много бързо  Rolling Eyes Ако искаш прочети в нета.

Успех  Hug

# 4
Съчувствам, не ми се е случвало чак такова чудо никога, но бих си поzволила да кажа от опит нещо - все пак нека я види лекар. Често иzпробването на раzлични маzила и всевъzможни кремове, докато налучкваш кое ще подейства на сляпо, може бърzо и силно да влоши нещата. А това, като чета в какво състояние е детето сега, надали можете да си поzволите да се случи.
Успех.

# 5
  • София
1во консултирайте се с педиатъра.

Мога единствено да ви препоръчам бани с отвара от смрадлика. На самата кутия на смрадликата се пише как се приготвя. Прецеждате, сипвате в подходящ съд (най-добре леген) и слагате детето да седи.

Мазане с кремове или медикаменти по преценка на педиатър или дерматолог.

# 6
Бърборанка,преди няколко бебето беше почти по този начин,може би малко по-леко.Гледай да държиш колкото се може повече без памперс,знам много е трудно,сега е студено,а и децата много мърдат.Правих  това със смрадликата,мажех с Клотримазол (по съвет на педиатърката),държах я без памперс в затоплена стая,добра хигиена на дупето и раничките позасъхнаха,за 3-4 дни се оправи

# 7
  • Русе, България
Седенето във ваничка / леген със смрадлика може да се окаже НЕ толкова добър вариант. Смрадликата има силно изсушаващо действие. По-подходящо е да се използва посредством напоени тампончета, с които да се почиства кожата. Аз лично предпочитам лайка. Не е толкова агресивна, не оставя непоправими петна, а и ми мирише по-приятно.
Когато при нас бяха станали рани, педиатърката изписа Тридерм и той помогна зачервяването да спре да се разпространва, а раните по-бързо да завехнат. Това обаче не е крем, специално за деца и бебета, и задължително е да се използва след консултация с лекар.
За детенцето е по-добре да се държи възможно най-много време без пампарси, обикновени тензухени парчета плат вършат работа. Какво правя аз: махам мръсния памперс, измивам с водичка (това го правя винаги, кърпичките ги отрекохме на първата седмица), подсушавам с кърпа, после загъвам с такава тензухена пелена; играем си 10-15 мин., понякога се напишква в пелената, друг път - не, и чак тогава слагам чист памперс и обувам ританките. Следя да не му стане студено междувременно.

Дано мине бързо, много плачкат, когато ги боли дупето!

# 8
Седенето във ваничка / леген със смрадлика може да се окаже НЕ толкова добър вариант. Смрадликата има силно изсушаващо действие. По-подходящо е да се използва посредством напоени тампончета, с които да се почиства кожата.

Подкрепям!  Peace Педиатърът ми каза да не го слагам да стои във вана, а само да обливам. Не го попитах защо, но ме предупреди предварително. Беше го заболяло пилето наскоро и за него ми каза да го сложа във ваничка със смрадлика, но когато става въпрос за дупето препоръчва само обливане.  Peace
btw според него това било "памперс дерматит".  Peace

# 9
Само да добавя, че е хубаво да смениш и марката памперси, възможно е да е от тях. Аз  в крайна сметка така си реших проблема в дългосрочен план, като започнах да купувам такива, които не са намазани с абсолютно никакви лосиони, кремове и тем подобни. Предлагат се доста марки, по-известните са Либеро, Хъджис (препоръчвам ги но Премиума), мисля, че и Пуфис, ама не си спомням вече  Embarassed, а също има и разни ефтини неизвестни, но също ненамазани  Mr. Green
Моята мацка просто не понасяше тези на Памперс  Rolling Eyes

# 10
Само да добавя, че е хубаво да смениш и марката памперси, възможно е да е от тях. Аз  в крайна сметка така си реших проблема в дългосрочен план, като започнах да купувам такива, които не са намазани с абсолютно никакви лосиони, кремове и тем подобни. Предлагат се доста марки, по-известните са Либеро, Хъджис (препоръчвам ги но Премиума), мисля, че и Пуфис, ама не си спомням вече  Embarassed, а също има и разни ефтини неизвестни, но също ненамазани  Mr. Green
Моята мацка просто не понасяше тези на Памперс  Rolling Eyes

Няма гаранция за съжаление.  Sad
До преди няколко месеца бяхме на Либеро - подсичанията бяха тогава. Сега е на Памперс и всичко е ок.
Аз друга закономерност съм забелязала при моето дете. Подсича се зверски когато му расте зъб.  newsm78 Винаги когато тръгнеше зъб се подсичаше. В повечето случаи с рани до кръв. Даже белези му бяха останали от едно подсичане добре, че избледняха и изчезнаха.  Peace

# 11
1во консултирайте се с педиатъра.

Мога единствено да ви препоръчам бани с отвара от смрадлика. На самата кутия на смрадликата се пише как се приготвя. Прецеждате, сипвате в подходящ съд (най-добре леген) и слагате детето да седи.

Мазане с кремове или медикаменти по преценка на педиатър или дерматолог.

Точно това щях да напиша и аз.
Смрадликата помага извънредно много. Но не киснене на седалището в готова отвара, а вана с вода и добавени около 100 милилитра отвара.
Мазане с кремове, различни от тези за дупе, бих ползвала само и единствено по съвет на педиатъра!

# 12
Направи консултация с лекар.Може и да са гъбички.Ако са гъбички кремовете против подсичане,които съдържат цинкова паста дразнят много обрива.Преди да използваш крем или билки заведи детето на лекар.

# 13
Момичета, много ценни съвети и идеи ми дадохте, благодаря! Задължително ще направя отвара от смрадлика и ще я обливам или почиствам с тампонче (няма да я кисна).  За всеки случай си записвам и Имазол и Тридерм. А някой ползвал ли е Бактробан за такъв проблем? Иначе съм почти убедена, че НЕ са гъбички, тъй като както казах се подсече за отрицателно време - в рамките най-много на един час, в който никой не е разбрал, че е наакана.

# 14
  • гр. София
В момента и ние сме силно подсечени, от два дни правя промивки с отвара от смрадлика, два пъти дневно. Изчаквам да изсъхне и да постои без памперс около 15 мин. След това мажа с Клотримазол 3 пъти дневно и 2 пъти със Судокрем, редувам ги. Никакви мокри кърпички, често измиване с вода. Невероятно бързо се възстановява кожата - преди 4 дни беше червена до кръв, на пъпки и много я сърбеше. Сега е бледо розова и гладка. Като гледам до два дни може и да има съвсем чиста кожа.
Искам да кажа, че ние никога не сме се подсичали така и не сме имали такъв сърбеж. Получи го след като три дни имаше температура над 39 С и пиеше Панадол на всеки 5 часа. Изпи цяло шише Панадол и тогава започна този обрив и се разрасна невероятно бързо. Стандартните неща при подсичане не помагаха. Мисля, че всичко стана в следствие на алергична реакция.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 14:48 от nikieti

Общи условия

Активация на акаунт