Зимата си заминава, СЕПТЕМВРИЙЧЕ на разходки се надява!

• 23 991
  • 698
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Гала ,добре си го измислила с храненето.Яничка и Раличка вече са ти дали отговор на въпросите ,така че няма да се повтаряме.
Ориентировъчно нашия режим е следния:
6:00 кърма /това папкане напоследък не е всеки ден / ,после сън
9:00 кърма и игра до 11:00 тогава я приспивам.Тази дрямка е около половин час ,до час някъде Simple Smile
В 12:00 обяд пюре /редувам през ден зеленчуково и месно/
от 13:30/14:00 следобеден сън до към 16:00
16:00 кърма
Около 19:00 има още една кратка дрямка за около 30 минути.
19:30 каша /като давам половин доза от указаното на кутията безмлечна каша  с 120 мл кърма + около 40 мл плодово пюре/
22:00 последно кърмене и заспива някъде към 23:30
Но както преди казах ,това е ориентировъчно ,не цепим секундата  Grinning .

# 496
И аз май трябва да спра да чета форуми, щото като гледам вашите деца как ядат...ние тотално закъсахме със захранването, сега няколко дена въобще не и предлагам, пак сме само на кърма...не ще и не ще  ooooh!
Ние също сме от тези, които се кърмят само спящи....тя за това и през деня яде само към 10, когато заспива, после към 14, когато пак има сън и после чак при вечерното лягане към 21ч...наваксва си с две яденете в 3 и в 6. Фата не знам какво да посъветвам твоята позната....освен да има много търпение, аз не мога да започна дори да я захранвам....а и кърменето е такъв кошмар....понякога е много гладна, но не иска да суче и това е, сега същата драма със захранването, там разбира се, че не може да се храни спяща и тя също се занимава на столчето с разни играчки и така успявах да пробутам някоя и друга лъжица...давам играчки, пускам телевизия или компютър...разсейвам я и така.

# 497
Момичета да ви попитам: когато реша да захранвам с плодово пюренце, пак ли сутрин да го дам (на мястото на зеленчуковото  newsm78 и след това да го изместя следобед) или направо следобед  ooooh!

# 498
vesi_evi, а пробва ли с метода на мъничето? blw? ти самата спокойна ли си? аз ако не чета другите как плюскат, не се притеснявам, но на моменти се поддавам....Днес говорих с една моя приятелка, детенцето й е с половин годинка по-голямо, и тя каза, че първия месец не е заместила хранене, детето изяждало само по няколко лъжички. И в 10-я месец се отприщило да яде... Аз като го чух това, се поуспокоих.

А и според мен е много важно да не карам насила малката да яде, защото аз самата съм отгледана така. Докато вляза в пубертета бях много злояда, още помня триковете, които използвах, за да заблудя нашите, че съм обядвала....Изяждах половината от яденето, другата половина изсипвах във вестник, вестника на топка в боклука, а една част оставях в чинията, за да не се усъмнят (или изливах в мивката).

# 499
Giada  Laughing , пък ние със сестра ми режехме филии от хляба и ги хвърляхме на боклука, за да може нашите като се върнат от работа да видят, че сме яли  Crazy
Хич не го мисли, все ще се отприщи, на мен малко късничко ми се случи, де, ама пък май няма храна дето да не ям  Peace

# 500
Привет, момичета! От 4 почивни дни така и не намерих време да се разпиша, че се занимавах с други неща, освен с бебе Crazy. Дори не съм чела последните странички. Но влизам набързо, понеже мернах, че akspet пита за хомеопатичното гелче за зъбки, а аз мисля, че единствена споменах, че ползваме такова. Значи, akspet, ето го http://ecx.images-amazon.com/images/I/51FFNDDVX7L._SS500_.jpg. Мисля, че помага, но не съм сигурна, защото Дара рядко е правела кризи, да плаче по много, просто мрънка или плачка за 15 минути и после спре. Но дали е от гела, не знам. А нощния й сън от известно време е ужас, отдавахме го на зъбки уж, но тя не че реве толкова, колкото просто се буди на час-два-три. Аз търсех един гел на Боарон http://www.amazon.com/gp/product/images/B001F0RARK/ref=dp_image_ … p;s=baby-products, но го нямаше в магазина, където влязох, и взех на Hyland's. Бих пробвала и другия обаче. А при вас най-вероятно ще се намери на Боарон, в нашенския Амазон е с много добри отзиви.
Честити месечинки на всички и лека нощ от мен, че утре съм на бач ooooh!.

# 501
  • София
Благодаря за милите думи, момичета.

vesi_evi, а пробва ли с метода на мъничето? blw? ти самата спокойна ли си? аз ако не чета другите как плюскат, не се притеснявам, но на моменти се поддавам....Днес говорих с една моя приятелка, детенцето й е с половин годинка по-голямо, и тя каза, че първия месец не е заместила хранене, детето изяждало само по няколко лъжички. И в 10-я месец се отприщило да яде... Аз като го чух това, се поуспокоих.

Лора я захраних на 6 навършени, в края на 9-ти месец почна да изяжда по-голямо количество каша и имахме вече заместено хранене. Т.е. 3 месеца детето само опитваше.

гала, за количествата - детенцето ще покаже. Може по някое време да включиш и супа към обяда. При Лора супата помогна 10-ти месец да махна и обедното кърмене.
А кашите - не пречи да ги даваш с плод 1:1. Аз така давах и то всеки ден, не се отразиха на фигурата на каката.

# 502
  • в мечтите си
Добро утро!Много мрачно на вън  Whistling

askpet ние сме точно като вас,само че вече 1 седмица се буди нощем на половин час и реве.Побърквам се,и денем е кисела.Незнам какво да правя нищо не й помага.Вече съм гроги.Всъщото време не знам коремче ли е или зъби.Много се мята и вири крачета...

Открихме падането от леглото Sad
2 пъти за 4 дни.Побърках се от притеснение.Първият път стана случайно,вчера баткото я бутна без да иска пред очите ми.Не мога и до тослетна да отида спокойна,в креватчето неще да стои.Само паяка ми е малка отеха...

# 503
Момичета, не ви разбирам, че се притеснявате, ако децата ядат малко  newsm78 Притеснително за мен би било ако ядат по много, защото лесно може да напълнеят, а после трудно се отслабва. Но че ядат по малко - няма начин да умрат от глад, а пък ще са си слаби, какво по-добро от това Wink  Grinning Стига да наддават нормално, разбира се. (Мен лично ме е страх децата ми да не се окръглят, виж ако искат да ядат по малко, няма проблем. Но може и аз да не съм в ред Crazy )

mixilena, постели й едно одеяло и си я оставяй спокойно на пода. Хем ще си спокойна, че няма да падне, хем ще можеш да я оставяш и без надзор за малко  Peace

# 504
Добро утро Hug
Нашите упражнения минаха долу-горе добре вчера,порева си Катрин,ама нека сега да реве,а не като порасне PraynigДоста неща ми показаха,които мога да правя в къщи,около 1 час беше физиотерапията,но поне ме успокоиха,че нещата ще се оправят,нооо трябва многооо игра с нея,както се изрази терапевтаката Peace
Гале-перфектен режим си измислила,аз като спирах да кърмя също започнах само сутрин и вечер да кърмя(но то нямаше и за повече де Laughing иначе нашия режим е следния:
8-АМ
11,30-12-зел./местно пюре(аз не съм почнала жълтък,мисля към края на 7 месец
15,30-16.00-каша или плодово пюре(като в плодовото понякога натрошавам бисквитка,понеже неизкарваме до другото хранене)
19-19,30-АМ
22-АМ
Аз също подкрепям ДАНА,че е по-страшно бебетата да хапват повече,отколкото по-малко,на такива неща съм била свидетел,ами то детето на 10 месеца и 12 кг-ееее а коремчето после ooooh!

Тук е ужасно време-дъжд,ужас,дано спре до 10,че трябва да водя малката с колата,а не ми се иска(май си нямам доверие сама още Joy)
Лек и слънчев!

# 505
Я да дам по едно кафенце, за да върви по-добре лафа  Laughing  Laughing  Laughing

# 506
Добро утро!
Честити половин годинки на Симона и Илия!
Честита месечинка на Андреа!
Вече почти 20 дни Ники не спи нощем добре. То голямо будене, голямо нещо!!! На всеки час и на половин след 4 часа,а в 6 вече е напълно събуден. Добре, че не огладнява веднага. Пее си, говори си неговите и аз съм в полусън до 7. То това не се издържа! Бабчето ми беше единствен помощник, но пък вчера я приеха в болницата. Мъжо почива и все едно гледам 2 бебета. Мисли за закуска, готви и слагай за обяд, айде от вечерята така или иначе няма отърване от нея. Аз съм изпаднала в лека депресия заради килограмите. Ами като ходя в МОЛ-а и гледам едни слабички мами, а аз се погледна във витрините и лошо ми става. А така като правя за ядене сядам и аз и диетата засега изостана. Свалих 3 кг. и до там. Но пък срещнах една колежка по физкултура (те нали учат и такива неща) та да ме успокои жената ми каза, че след 6 месец организма се връща в нормалния си ритъм и таза се прибира до годинката. Иначе нахлузвам дънките, но не мога да ги закопчея. И си ходя с дрехите от бременността, нарочно не купувам , уж да имам стимул.  Whistling голям замисъл  newsm78
А, няма я линийката на Ники???

# 507
Добро утро!

ние се върнахме от ДК
Мити е качил само 250грама този месец, но е дръпнал с почти 3см на височина
и ние си изоставаме от идеалните мерки и теглилки за момченца но мен хич не ме грее
нали си ми е жизнено енергично детето

вече сме 8100 и 70см.
педи е много доволна като цяло много му се радва Simple Smile
със захранването ме похвали само иска вече да започна с попарката полека лека и с жълтъка по 1/4 в зеленчуковото пюренце 2 пъти седмично
хемоглобина му е 128 Simple Smile
 абе пу пу Simple Smile

сега Мити спинка а аз ще използвам да изпразня миялната и сушилнята, че нямах време по-рано..

Hug Hug Hug

# 508
  • София
Ами като ходя в МОЛ-а и гледам едни слабички мами, а аз се погледна във витрините и лошо ми става.
И аз съм така Sad .И защото съм дебела никакво желание за нови дрехи нямам ,като се погледна в огледалото в пробната и ми призлява,всякакво желание да купя дрехата се изпарява.А същевременно се жалвам ,че няма какво да обличам.
Дана е права за хапването на бебчетата.Няма нужда да се драматизира в случая .

# 509
Леле каква нощ имахме #2gunfire . ТО не беше ставане в 2, в 3:30, после в 4 и ядене, после в 5 без 15 и после заспа за 1 час, стана и одеве за още половин час. С мъжа ми сме трупове днес. Такава нощ откакто се е родил не сме имали. И с цялото си нахалство Боби става през нощта и пищи и иска да играе, да стои прав и да ходи. Това е бебешка наглост. Ще види той, ще му го върна,само да порасне малко smile3508

А за слабичките мами - на мен са ми мотивация, дебеличките - също  Mr. Green. Аз си свалих килограмите от преди да забременея,но смятам,че имам нужда да сваля още няколко. Така че съм яко на диета. Ям по малко по няколко пъти на ден. Неща от рода на половин салата на ядене или 1 малка пълнозърнеста филия хляб. Старая се, дано скоро да има резултат,че като няма време за тренировки става по-бавно.

Общи условия

Активация на акаунт