Януарче весело играе, майка му за ...... пролетта мечтае!

• 28 454
  • 743
  •   1
Отговори
# 675
  Скоро по евро нюс даваха за един случай на разболяване от туберкулоза,въпреки ваксината.И най-официално казаха,че ваксините не дават 100% гаранция,че си предпазен от болестта.  Confused Това го знаят и лекарите,затова и се взимат мерките,като карантин,например.

Анджи,извинявай,задълбах все пак.... Embarassed

# 676
  • София
  Скоро по евро нюс даваха за един случай на разболяване от туберкулоза,въпреки ваксината.И най-официално казаха,че ваксините не дават 100% гаранция,че си предпазен от болестта.  Confused Това го знаят и лекарите,затова и се взимат мерките,като карантин,например.
...

Напоследък и аз съм леко потресена от някои факти за ваксините и новородените, но трябва да признаем, че лекарите не твърдят, че ваксинирането гарантира 100% каквото и да е...  Rolling Eyes Изобщо, 100%-вите гаранции никъде не са реалност, не само в медицината.  Wink

# 677
  • София
Ним, това е чиста несправедливост!  Crossing Arms Нали си ми наборка ( Joy ), по имунизационен паспорт аз не съм имунизирана.  Rolling Eyes

Аз съм тръгнала по-рано на училище и май (ама говоря съвсем наизуст) ми е слагана в училище, заедно с тези на набор '81. И за това съм ваксинирана. Или поне така ми пише в картона.

Но аз съм ваксинирана и за рубеола в по-горните класове, макар че съм я карала преди това. Защото пък не ми го пише в картона поради някаква причнина и не ми повярваха, като им казвах. Странна работа. Thinking

# 678
  • София

Аз съм тръгнала по-рано на училище...
Натегачка !!!  hahaha Mr. Green Heart Eyes

# 679
Как може да сте толкова млади, не ви е срам!  Crossing Arms  Laughing  Heart Eyes

# 680
  • София
Как може да сте толкова млади, не ви е срам!  Crossing Arms  Laughing  Heart Eyes

Младостта е безсрамна...  Mr. Green

# 681
Как може да сте толкова млади, не ви е срам!  Crossing Arms  Laughing  Heart Eyes
Нали?  Laughing
Аз също съм карала заушка. Спомям си също, че дойдоха от ХЕИ и залепиха един картонен лист А4 с голям червен кръст на входната врата, че сме под карантина. Направо като прокажена се чувствах и ми беше много обидно.  Crossing Arms  Това вече го помня, за разлика от варицелата.Иначе наистина е в задължителните ваксини на 15 месеца.
Вие ме разбихте с тоя сняг. Сту, да знаеш не си закрила зимния сезон както трябва.  Mr. Green
Аз съм по къс ръкав днес както никога.  Crazy
Селма, ти знаеш, че във всички страни от ЕС туберколозата е изключена от имунизационния календар. България обаче, преди да влезем в ЕС я водеха рискова и на всички бг граждани, получили разрешение за пребиваване, правеха рентгенова снимка.  Crazy получваш разрешително и бонус малко радиация за здраве и берекет.  Laughing
И още нещо да добавя, че Софи е ваксинирана за варицела и зостер вирус. Още не мога да си го простя. Хем я тресе 3 дни температура след ваксината, хем беше една от първите заразени в класа и не я изкара по-леко от другите деца.  Crossing Arms
Андж, и аз се извинявам.  Laughing

# 682
  • София
Аз пък бях много горда, че имах карантина на вратата като дете. Mr. Green Някак си се откроявах така bowuu

Което ме подсеща, че едно време лекарите ходеха по домовете. Даже и учителката ми в първи клас беше идвала при всички съученици да види къде и как учиш. Това сега правят ли го учителите в първи клас? newsm78

# 683
Не.

я вместо да се извинявате да ме замерите с шоколадови бонбони Wink Laughing

# 684
O Ним, аз си спомням поне до 7 клас как класната идваше вкъщи. Даже си спомням как нашите се скътаваха и оставяха баба да се оправя , даже и на родителските я пращах за да не ми се карат после. Ех, имах едно страхотно бабче.  Heart Eyes
Поздрав!

# 685
# 686
Мопси,чувала съм това за БЦЖ-то в Европа,но не знам,дали в случая има значение.....
Детето,за което се говореше ,беше на тинейджърска възраст,не си спомням от коя точно държава...Имало било ваксината.

Преди малко говорих с нашата ЛЛ за този случай,тя пък ми каза,че имат циганско семейство(тук в София),което тя ги е ваксинирала собственоръчно и което цялото скоро се беше разболяло от туберкулоза.
     33uu

За АнджиWink Hug

Klemy,ти,ако пускаш ТАКИВА поздрави,аз  нещо в духа "от оня свят" ли да пускам?  Joy Crazy

Сетих се,как преди време,разглеждах снимки на една по-възрастна(над 50г) позната и под една от снимките видях подпис  : "аз на 40.Ех млади години!" Тогава осъзнах голямото значение на гледната точка.  Laughing

# 687
  • София
Пуснах я в унисон с поздрава от Мопси.  Laughing
За какво черпим Анджи, пак изтървах нещо!

# 688
  • София
...
Ивонска, като каза потенциране се сетих, че писа за Бах. Крема или капките ги няма тук?...

И двете ги няма! Кремът даже не го знам как се прилага и сефте чувам за него...  Rolling Eyes

ПП. Мерси за предложението, но Киро пътува често до Италия и ме снабдява за собствена сметка.  Embarassed А кремче ползвам едно австрийско, универсално от козе мляко и невен. (Сту, недей бърчи чЕло, не мирише на коза!  Crossing Arms Mr. Green)

Клементинкееей, черпите щото сте млади и не четете внимателно!!!  Mr. Green Heart Eyes

# 689
  • София
Веднага! Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт