Ноемврийските деца чакат вече пролетта! - тема 8

• 30 564
  • 767
  •   1
Отговори
# 90
И аз да се запиша в новата тема.
Дребосъкът е добре, взе да координира ръцете, откри гласа си и сега пищи неудържимо, изразявайки всичките си емоции. Плюнчи се яко, зъби още няма. Така си е изял юмрука, че чак раничка има.
Голям фен е на оризовата каша. Заместихме яденето в 10 ч. вече. Пробвах с картоф, няма такива физиономии.  Sick Утре ще сложа морков, белким му се услади повече.
Бубус мама, къде ще бъде родата  в Доминикана? Да не е при нас, ние сме на северния бряг. Голям ефтинджос е за канадците тука и ви е близичко.

# 91
Мерси много за отговорите момичета. Някакъв тъп вирус ме тръшна, но ми мина за една нощ, от мъжа ми го хванах, Боби май ще го подмине Simple Smile
Утре го дават 32 градуса тук Sad почна се Sad
И аз както знаете си кърмя успешно, мляко имам бол и си яде доста на често. Биберони дъвче, но шише-нъц. И аз като Ламата направо на чашка, вчера му дадох, той почна да си чеше венците с нея Simple Smile)))
Дарил Хана, те за това са майките и децата, за да ни ядосват, иначе  как ще остареем Simple Smile
Марси, съчувствам ти, явно и твоя мъж е гьон като моя, това по-досадно от болен мъж няма, държат се по-зле от бебета.
Щях и друго да ви пиша, но забравих Simple Smile
Ей здрасти Ива, откога не съм те "виждала", като спомена екскурзии, и ние сме решили следващата голяма да ни е някъде на екзотично място Simple Smile можем да дойдем да ви посетим, ако е хубаво при вас, аз май бях проверявала и полетите не са скъпи Simple Smile

# 92
Terminator, за една нощ ще се оправиш я - ти Terminator ли си, или лукова глава  Mr. Green

Ysabell, кажи на твоята док много здраве от меката ми шапка  ooooh! много са малко бебета на възрастта на Венко, които могат сами да прехвърлят тежестта, когато са по корем, камо ли да се сещат да си вадят ръчичката. Той по цял ден беснее, ти допълнителна гимнастика ще му правиш.....

iva_a, аз сега разбирам, че живееш в Доминикана  Shocked Ако не е тайна, как стигна до това мечтано-за-мен-място?

сиси, казват, че не е добре да се дава лайка на бебета - алерген била

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 22:51 от мише

# 93
  • В две мънички очи...
Terminator, за една нощ ще се оправиш я - ти Terminator ли си, или лукова глава  Mr. Green

Ysabell, кажи на твоята док много здраве от меката ми шапка  ooooh! много са малко бебета на възрастта на Венко, които могат сами да прехвърлят тежестта, когато са по корем, камо ли да се сещат да си вадят ръчичката. Той по цял ден беснее, ти допълнителна гимнастика ще му правиш.....

iva_a, аз сега разбирам, че живееш в Доминикана  Shocked Ако не е тайна, как стигна до това мечтано-за-мен-място?

сиси, казват, че не е добре да се дава лайка на бебета - алерген била

Joy
Мише  Hug аз даже откакто е в третия месец му правя и дихателна гимнастина и на нея се кефи. В интерес на истината първите два месеца не ми даваше масажи да му правя, само като почнех и почваше да реве.

# 94

Joy
Мише  Hug аз даже откакто е в третия месец му правя и дихателна гимнастина и на нея се кефи. В интерес на истината първите два месеца не ми даваше масажи да му правя, само като почнех и почваше да реве.

помня,помня... ти заради това го слагаше в гардероба му, а той ти го връщаше като опишкваше съдържанието  Joy
Каква е тази дихателна гимнастика?

# 95
Терминаторче, нямахме нет.  Hug Тука всичко се случва "маняна", което не означава утре, а някога. Simple SmileТа, така от маняна на маняна, оправиха нета за 1 седмица. Иначе е гот. То, жега и вие си имате, ама поне е зеленичко и има вода тук. Въздухът е чист, няма много коли, няма промишленост, всичко е екологично чисто. Става за дребосъците. Боби е закален вече с пътуване невръстен, сега с аероплана и до Бг-то. След тия приключения пътят до тук ще ви се види разходка. Има редовни линии и за хамериканците, и не е скъпо. Не знам за директен от при вас, ама от Маями летят непрекъснато.
Мише, животът е непредсказуем. От скромен чиновник в банковата сфера цъфнах в Доминикана, че взех и родих на 36 години. Simple Smile Любимият изтеряса в родната страна и тръгна. След него чантата, чадърчето, тинейджъра и аз.  Simple Smile

# 96
  • Пловдив

За кърменето няма какво да се обвинявате двете с Дъгичка  Hug Аз и  ден не съм кърмена и съм станала човек.

Присъединявам се и аз, нито ден кърма не съм близнала, поне детето опита 2 месеца, но кранчето спря

# 97
  • София
Дарилче, като дойде майка ти и започне да пирпили, че нямате режим може да й пуснеш мойто клипче от вчерашните новини и й кажи, че "сега така е модерно", и вие сте по "най-новата мода" Joy Joy Joy

Марси, съчувствам ти, явно и твоя мъж е гьон като моя, това по-досадно от болен мъж няма, държат се по-зле от бебета.

Пишете и моя към гьоновете  hahaha , не питайте как издържах три месеца в къщи с неговия счупен крак, баткото, който нямаше кой да кара с колата на градина и затова не ходеше и ревящото Ивче с колики и рефлукс... и бяхме в тясната квартира...

Но, изгря слънце и на моята улица - преместихме се в къща на село, Здравчето тръгна на работа, баткото на градина и аз вече на спокойствие си обръщам внимание на бебенцето. То, преди от тях не можех да му обърна внимание, горкото, вярно, че постоянно го разнасях, но нямах време да му поговоря, да му правя маймунджелъци... е, правех му, де, но наполовина по-малко отколкото на батито.

# 98
Ива, супер история, за първи път да чуя мъж да изтеряса и да си хване багажа, обикновено жените са по-решителни на такива стъпки Simple Smile
Людмилана, мен даже ме беше страх да попитам как я караш, аз твоето изобщо не си го представям. Радвам се, че най-накрая нещата са се наредилии за вас Simple Smile Вие в Негован бяхте, нали?! Една приятелка сега строи къща там, предлагаха ни мястото до тях, ама ...
Terminator, за една нощ ще се оправиш я - ти Terminator ли си, или лукова глава  Mr. Green
  Joy
Обаче май не съм се оправила, още нещо ми се вие свят и леко ми се гади Sad уфф мъжа ми да си идва от работа...не че ще ми помогне особено...може пък чайче да ми направи Flutter

# 99
  • В две мънички очи...
Мише за да ме слушка и не се дърпа пея песента на трите прасенца и

Цитат
Пасивната дихателна гимнастика с ръце включва три упражнения: кръстосване на ръцете пред гърдите /"файтонджийско движение"/, сгъване и разгъване на ръцете, повдигане и спускане на ръцете. При "файтонджийското движение" дайте на детето да хване палците на ръцете ви, а с останалите пръсти придържайте китките му. Извършете кръстосване на ръцете пред гърдите /фиг.25/, след което ги разгънете максимално встрани. Движенията на ръцете се извършват в раменните стави. Повторете упражненията 3-4 пъти. След това направете сгъване и разгъване на ръцете в лакътните стави /фиг.26/ също 3-4 пъти и завършете с още толкова движения на повдигане и спускане на ръцете /фиг.27/. При последното упражнение движенията се извършват в раменните стави, като при повдигане ръцете отиват нагоре от двете страни на главата, а при спускане и от двете страни на тялото.

Пасивната дихателна гимнастика оказва полезно влияние върху развитието на мускулите на ръцете, раменния пояс и гръдния кош и подобрява механиката на дишането. Препоръчва се да се извършва до края на първата година.

Пасивната гимнастика с крака също включва три упражнения сгъване и разгъване на краката, "велосипедист" и "тупаница", които се извършват последователно. За първото упражнение хванете с ръце поотделно краката на детето в областта на подбедрениците и извършвайте едновременни сгъвания и разгъвания на двата крака в коленните и тазобедренте стави /фиг.28/. Стъпалата на детето не трябва да опират до масата. При "велосипедист" хванете стъпалата и извършвайте отново сгъване и разгъване на коленните и тазо-бедрените стави, като при сгъването опирайте и даже трийте стъпалата на детето върху масата. Сгъване и разгъването на краката се извършва последователно, когато единия крак се сгъва, другият се разгъва и обратно /фиг.29/. При "тупаницата" хванете краката както при "велосипедист" и ги сгънете в коленете и тазо-бедрените стави. Допирайте стъпалата до масата с цялата повърхност. При извършване на упражнението единия крак се повдига от масата, а другия се допира, след което се извършва обратното. Краката не се разгъват, нито се трият в масата, а само се тупат в нея.

За развитие опората на краката през третия месец се прави т.нар. упражнение "танцуване" /фиг.30/. То се започва, ако детето може да държи главата си изправена, когато тялото му е поставено във вертикално положение. Хванете детето под мишниците, изправете го във вертикално положение и допрете стъпалата на краката му до твърда повърхност. При този допир краката му се изпъват рефлексно за кратко време, след което се отпускат. Упражнението повтаряйте ритмично 10-20 пъти. Движенията наподобяват "танцуване". Неупражняването на този вроден рефлекс води до изчезването му. Тогава при допир на стъпалата в твърда повърхност краката на детето се свиват в коленните и тазобедрените стави, като рефлексната реакция липсва. В такъв случай танцуването трябва упорито да се упражнява до появата на рефлекса. Това съдейства за навременното прохождане на детето.

Пасивната гимнастика с крака и "танцуването" се правят докато мускулите на краката се развиват така добре, че детето получи стабилна опора на краката. Тогава ако го поставите във вертикално положение и го придържате, то може да стои. Това обикновено става в края на второто тримесечие.

През третия месец обикновено се включва и упражнението "плувец" /фиг.31/. То може да се прави, когато детето, поставено по корем, повдига горната част на трупа си, като се опирана предмишниците и задържа главата си изправена.Ако това не стане в първото тримесечие, упражнението се започва през следващото. За да направите "плувец", поставете детето да легне по корем. Хванете с едната си ръка двата му крака в областта на глезените, повдигнете ги и поставете другата си ръка под гърдите му. Повдигнете цялото тяло на детето, като запазите хоризонтално положение. Детето придвижва рефлексно главата си напред подобно на плувец и разгъва гръбначния си стълб.

В края на третия месец при нормално нервно-психическо развитие на детето вие можете да правите следния комплекс: масаж в пълен обем, пасивна дихателна гимнастика с ръце, пасивна гимнастика с крака, "танцуване", "плувец", поставяне по корем и рефлексно пълзене /ако още го има/.

Аз правя само на ръцете, на краката от време на време там той си я прави сам, танцуването го правя като имитирам подскоци в бънджи.

Люси, то и моята уж чете и гледа клипчета в нета ама усещам как ми се чуди на новите подходи. Питала моя съученичка която има детенце на почти 2г. кога го захранила и подобни неща и ми вика - тука децата нищо им няма като ги захранват на има няма 3м.  Joy

# 100
  • Пловдив
днес свършихме с пюрето от тиквички и картофи, вече 6 дни го ядем, утре почваме моркови с картофи пак 6 дни и така нататък докато опитаме повечето зеленчуци. Какво се дава след това, като захраним със зеленчуци? Понеже гербер имат промоция и купих и круши, но тях чак когато ни кажат плодови, чудя се дали ще са от следващия месец или по-натам?  Confused

За водата гледам сте говорили, ние докато се кърмихме пиехме и сега пием, когато е само на АМ, изобщо не я е плюла, много добро дете е, някой пишеше, че кърмените деца са по-спокойни - индивидуално е! Също и чайове обича много, ако може ще се налива безкрайно между яденията, но аз не давам чак толкова, като почне и цяло шише може да изпие. За мамите, които по-трудно дават вода - каква температура вода давате? Ние малко по-топличка от телесна и като гледам така по-лесно и бързо я пие, докато хладна или студена(ако шишето е стояло цял ден) минава по-трудно!

Аз ще отложа лятната количка http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.197/m.441/, защото майчинството идва края на месеца, сега нещо няма пари, не е зорно толкова  Rolling Eyes

Чесалки - ние взехме на чико едни силиконови кръгчета много леки, гризе ги, но не ги държи или ако ги държи е за кратко,сега майка й донесоха от Австрия пак на Чико някаква, доста по-тежка с дрънкалка, нея я държи пак за кратко, пише от 3 месеца, незнам на 3 месеца как може толкова тежка да я държи бебето с тези некоординирани ръце  newsm78

За обръщането, ако я сложа на по-твърдо се е обърнала направо, но на леглото и е меко, прави го наполовина и се сърди ако не я обърна, а после като си я сложа по-гръб да си почива пак иска веднага по корем, ако може ще седи само по корем.

За сядането - напъва се от няколко седмици, мен ме е страх да я слагам, но ви четох и от вчера и помагам и тя си сяда, но за минута й давам само, обича да яде седнала пюрето! Голям характер това дете.

Ето ни и нас, не съм слагала във фейсбук, но да се представим малко  Mr. Green

# 101
За домашно изчетох всичките 5 страници които сте изписали  Crazy
Тези по-горните снимки са бая архивни  Joy

Дидка, секретът е чист, няма бактерии, но я продължава да прикашля,
а пък педиатърът каза - Утре сутрин на уши, нос и гърло. Ако няма нищо - ваксини.
Рече и отсече  Crossing Arms
Дали има от какво да се притеснявам ? Еднинствено прикашля, в носа й има сополи някакви,
ама не е като да й тече носа. Тея нашите ваксини станаха исторически..  ooooh!
Днес полудях в нас и грабнах количката, и айййдеее в МОЛа  Crazy
ДОбре, че е до нас, че да има къде да си избивам нервите като полудея от скука  Joy

Мравчин  Heart Eyes

# 102
Записче!
уф ама съвсем ви оттървах отново Embarassed Няколко дена не съм се спирала, а вчера и Нет нямахме та утре ще се включа  Hug

# 103
  • В две мънички очи...
Josefin и ние имаме гризалката на чико и малкия е много доволен. Държи я сам и си я гризе доволно. Имам и една към играчка но още трудно я държи понякога му я слагам в ръката и той си дрънка но само 2-3 мин., а за гризане вообще не му идва на ума. От няколко дни има и гумена овца малка и писукаща от вуйчо му и се опитва да и гризе муцунката  Joy
Много е сладка малката Simple Smile
Иначе се опитва да целува - отваря устата и ми се лепва на бузата  Joy все си мисля дали не търси цицата там  newsm78
Утре ще го пробвам на твърдо дали ще се опита да се обърне, че аз все на леглото го мъча.
За седналото положение когато е в мен го държа за по 3мин някаде колкото да не се опитва сам да седне но все гледам да е малко наклонен въпреки че вече успява от легнало положение да се вдига около 20см без помощ. Изпитвам див ужас като го видя.

На всички болни бързо оздравяване!

# 104
Да, красавица е малката  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт