Примерна схема за захранване- 31

• 36 950
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • Пловдив
ами кога може да се дават тогава?от колко месечна възраст?

и друг въпрос-суров банан колко често може да се дава?имам замразено пюре от ябълки-и го смесвам с намачкан половин банан,дали не е много ,но то като го смачкам банана и остава малко -общо с ябълката става към 50-60 мл???
заешкото месо го давам вече 5-и ден ,да продължавам ли още дни с  него или може вече да редувам ден с месо,ден без месо?

# 361
ами кога може да се дават тогава?от колко месечна възраст?

и друг въпрос-суров банан колко често може да се дава?имам замразено пюре от ябълки-и го смесвам с намачкан половин банан,дали не е много ,но то като го смачкам банана и остава малко -общо с ябълката става към 50-60 мл???
заешкото месо го давам вече 5-и ден ,да продължавам ли още дни с  него или може вече да редувам ден с месо,ден без месо?

Нико, доколкото зная се редува ден с месо, ден без месо. Щом си захранила със заешко вече 5 дни можеш да почнеш да редуваш според мен. Simple Smile
Месото от кой месец горе долу се започва? От 7ми-8ми ли?

# 362
  • Пловдив
на Никол това й е първото месо-т.е. края на 7 месец го почнах.Питането ми е свързано с факта ,че съм чела,че с месото трябва да се захранва повече последователни дни.
И сега след него не трябва да захранвам с нищо ли 10-15 дни,или мога да захранвам с нови неща?друго месо по-нататък ще въвеждам,че нямам в момента домашно,а не искам с купени пюрета.

# 363
Имам въпрос относно царевичната каша. Има ли безмлечна такава и на кой производител е? Досега само млечни ми предлагат смесени с ориз и с добавена захар. Пробвах да дам такава, но бебето се зачерви по лицето, стана на петна. Мисля, че е реакция спрямо млякото вътре. Не искам да давам вече подобна. А и на вид приличаше повече на крем и беше ужасно сладка. Препоръчайте ми , моля,  как да давам царевицата.

# 364
  • Добрич
Ето безмлечни каши с царевица:
http://www.zabebo.bg/products/bezmlechna-kasha-oriz-i-carevica-nestl%C3%A9
http://www.zabebo.bg/products/bio-bezmlechna-kasha-gris-milupa
http://www.zabebo.bg/products/bio-bezmlechna-kasha-s-3-vida-zarna-holle
Няма да намериш безмлечна каша само от царевица, освен ако не вариш домашно приготвена от фино царевично брашно

# 365
Благодаря, и тези ме устройват. Още повече, че мога да ги поръчам от посочения сайт. Много ме улесни, Весси!  Hug

# 366
А как е най-добре да се съхраняват череши - замразени цели, или пасирани, или варени?
И за сиренето искам да питам - имам домашно овче сирене, но сигурно е по-мазно от 27%. Мисля да дам трохи, но не знам по-добре да е прясно или по-добре да е узряло?

# 367
  • София
Надявам се да не ме порицае някой, но аз взех че захраних.
Бебо е големичък и така жално гледа, като ядем, че не удържах повече.
Досега давах по-скоро да пробва картоф, морков и ябълка.
Днес дадох половин бурканче, хапна с кеф и даже се разплака за още.
Продължавам да си кърмя и всичко е наред.
Чудя се само кога да въвеждам каша?

# 368
Здравейте мамчета
Записвам се в темичката за да не ви изпусна, много полезни съвети давате, както и обсъждате теми които живо ме вълнуват  Hug Благодаря ви

# 369
Здравейте, искам да ви попитам откога мога да давам домат - не суров, за него знам, че е доста по-късно, а този в пюретата?

# 370
Здравейте, искам да ви попитам откога мога да давам домат - не суров, за него знам, че е доста по-късно, а този в пюретата?

Вече можеш  Peace

# 371
L'Agent , напълно те разбирам. И моето така гледа милото. Това взимане на масата, за да се учел от нас как да яде... ми той ъка-мъка, плаче... давам му коричка хляб, но е много неспокоен и иска и друго  Laughing

Аз въведох оризова каша като първа храна. Първата седмица-две я правех с кърма, става много течна. После с АМ, после започнах да добавям плод, а след това запонах зеленчуците.

# 372
Момичета, аз вече съм въвела тиквата. Тиквичката от същата група храни ли се води? т.е. да  въвеждам ли като отделна нова храна? Много благодаря!  Simple Smile

# 373
  • Пловдив
Здравейте мамчета
Записвам се в темичката за да не ви изпусна, много полезни съвети давате, както и обсъждате теми които живо ме вълнуват  Hug Благодаря ви
Позволявам си да цитирам колежката, защото и аз тъкмо щях да пиша същото  Mr. Green
Много ни е рано още за захранване, но да чета и да влизам в час малко по малко Simple Smile

# 374
  • Пловдив
четох,четох и вчера взех овесена каша,малката навърши 7 месеца,мога ли да почвам захранване с глутен???и как да действам-1-ден малко овесена каша ще добавя към оризовата ,или само към плодово пюре,следващите дни ще увеличавам количеството-доколко се увеличава количеството и колко дни да я захранвам с овесената каша???

Общи условия

Активация на акаунт