НЕУКРОТИМ РЕВ ПРИ КОНСУЛТАЦИИ НА ДАТЕ НА 1ГОДИНКА

• 648
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте,
имам проблем с мойта дъщеря. На консултациите тя винаги реве т. е. проблема не е отскоро. Необича да я събличам в кабинета , да я мерят нито на кантара нито на височина нито главата нито пък да я преслушват. Като влезем тя е в добро насроение и започне ли събличането започва и един неспирен рев - неукротим с нищо. Нищо не помага - гушкане, цункане , играчки, тихо  приказване - нищо. Мислех че като порастне т.е. до 1 годинка ще го израсте ,но напротив - няма подобрение. Даже става по-зле отпреди ,защото на последните две консултации като се разрева и повърна. Ваксините трябва да ни се бият, а докторката не ги бие защото е стресирана. Сега ще започнеме да ходиме при нея всеки ден да ни преслушва и преглежда , дано да има ефект.Ако някой има същия проблем или го е имал но  е вече преодолян, нека пише какво прави по въпроса или как е преодолян проблема.

# 1
Много познато!!!!

Синът ми като влезнеше в кабинета, започваше да разглежда и когато се стигне до преслушването.....рев!!!!То може ли да се чуе нещо на слушалките от тоя рев?!!!
Започнахме в къщи да си играем със стетоскопа, ние се правиме, че ни е лошо, а той ни преслушва.После се сменяме.Когато се удари, освен, че "цункаме" примерно крачето да мине/и то минава Joy/ преслушваме и коремчето, за да чуем какво ще ни каже/то нали се чува къркорене, така говори коремчето Joy/

Опитай да го "спирателиш" със слушалките.Примерно кажи, на тате му е много лошо, преслушай го за да му мине или нещо подобно.В малката възраст лесно се лъжат.

# 2
Моят син се държеше по същия начин, смених личния лекар и всичко се оправи.

# 3
Те така или иначе след годинката, консултациите не са всеки месец, а и да пропуснете някоя не е фатално! Пробвайте това, което сте решили, щом има възможност, ако пък не стане другият вариант е да ходите само, ако е наистина наложително докато не му премине на дететето!

# 4
Аз не съм имала такъв проблем с децата ми по време на консултация може би защото си харесваха лекаря. Но няколко пъти, когато сина ми беше мъничък се наложи да го преглеждат други лекари и той не спираше да реве през цялото време.

# 5
Аз за това не ходя,когато има ваксина ги съчетавам,тя идва в къщи носи кантар и така.Като свършат ваксините пак така ще действам.Няма го това събличане, обличане, детето е спокойно,че си е в къщи. Peace

# 6
  • София
Ние сме по абсолютно същия начин. Не дава да я преслушват, мерят, теглят.... скъсва се от рев и се вкопчва в мен. Вече и аз се стресирам като трябва да се ходи на консултация.
Според мен, това си е травма от ваксините които биехме постоянно докато стана на 6 месеца. Много плачеше и дори се захласваше. Предполагам е от страх да няма пак боцкане, макар че съзнателно едва ли помни. Сега идват още две ваксини и направо не ми се мисли..  Praynig

# 7
Детето ми също не обича консултациите.
Още като си види педиатъра и започва рев, но смятам, че като поотрасне и започне да разбира, нещата ще преминат.

# 8
  • София
Лелее моя е същия. От като почнем кантара, мерене на главата, дърпа метъра, блъска, спира да диша. Направо обезумява. За ваксината да не говоря. Последния път веднага след педиатърката отидохме да му вземат кръв... и нищо, закача се със сестрата, говори и. Значи не е проблема с докторите, а с точно определения. Добре, че вече са на 3 месеца консултациите, че ще изпаткам  Crazy

# 9
кака Сиси това е добра идея със слушалките ще пробвам
Звездичка! на мен в това ми е надеждата че консултациите стават по-редки и няма ваксини ,но на нас остават още 3 да направиме за да сме спокойни,че сме си направили всички задължителни ваксини. Иначе нашата педиатърка няма нищо против да пропускаме консултации при положение че няма ваксини вече пропуснахме 2 такива.
Аnuca пиши къде практикува вашата педиатърка и как се казва ако е възможно ,нашата отказа да прави консултации и ваксини вкъщи въпреки ,че й предложихме да я докараме и върнем в болницата,която е на 5мин. пеша ,а пък с кола е по-бързо.Смяната на педиатъра също може да ни е от полза и мисля и за този вариант.
"jeny"  и на мен ми е вече неприятно само като си помисля че трябва да се ходи на консултация.....

# 10
Полимет на бул."Тодор Александров Елена Ценкова" взима 30 лева за ваксина в къщи,но като носи кантар и вс.се прави у дома,в този случай нямам нищо против да ги давам тези пари веднъж месечно.Иначе ми изглежда много либерална разбира ме се чудесно,преди грипната епидемия и се обадих да я питам дали има нещо против да отложим консултацията,няма смисъл да водя здраво дете за мерене сред блоните.Тя ми каза само нямаш проблем и след като вече и обявиха епидемята и тя свърши ми звънна и ми каза,че Пентаксима и свършва кога ще е удобно да дойде и така. Peace

# 11
Синьт ми все още е така,започна на 6 месеца,до тогава нямахме проблем.Започваше да плаче още при сьбличането,поврьщаше,посиняваше,затова и спряхме да ходим всеки месец на консултация,мислех,че ще отмине,но за сега няма такива изгледи.Сега вече ходим само за преглед,тегля го и меря в нас,продьлжава да се дере.

# 12
  • София
И при нас започна на 6 месеца. Преди това беше ОК.

# 13
Аууу, същата история!!! Simple Smile До ден-днешен е така. Сигурно, защото си вижда лекарката веднъж - два пъти годишно ...

Желая ти успех  Peace

Общи условия

Активация на акаунт