Обменна карта

• 12 997
  • 15
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, момичета  Hug
Искам да ви питам кога се издава така наречената "Обменна карта" от наблюдаващи бременността гинеколог?
Извинявам се, ако има вече такава тема, аз не успях да намеря и Ви благодаря предварително за отговорите
  smile3525

# 1
  • София
В началото на деветия месец гинеколога ще ти даде всички документи, които са необходими за постъпване в болница. Поне при мен беше така и мисля, че е такава практика Peace

# 2
КОгато забременях моята лекарка ми я издаде още на първата консултация.

# 3
Буби, ако ми позволиш да задам и аз едно въпросче в твоята тема, за да не пускам нова  Hug
А изследванията, които се правят преди раждане - те кога се правят пак ли в 9 месец или по-рано?

# 4
  • София
кои по-точно изследвания?

# 5
Ами може и аз да не съм запозната, но нали като отидеш да раждаш трябва да си носиш с теб изследванията. Поне като лежах в АГ-то в началото на бременността и едно момиче, което бяха приели тръгна да ражда и я питаха дали си носи всички необходими изследвания. От там останах с впечатлението, че при приемане за раждане, трябва да имаш и определени изследвания направени.

# 6
  • София
ами някои се пускат в началото, други в края....
както писаха момичетата като влезеш в 9 месец  ще ти дадът всичко необходимо за болницата. Като ти до раждането ще си носиш документите там да довписва ако има нещо доктора.
ако вече си правиш разни екстрени изследвания - като тестове за алергии към упойки например, може и сега да ги направиш, може и по-късно.
За кръвната група вече би трябвало да си си извадила, те там с васерамните и не знам какво още се вадеха в началото.
Иначе в 9 ще имаш разни кръв, урина, микробиология, записи на тоновете, някакви снимки...
Някакви други ако имаш специфични, например заради които ще трябва да е секцио  и т.н.
Всъщност по-голямата част от инфото си е в обменната карта именно, т.е. не носиш един милион хартийки.....

# 7
Благодаря ти, сега ми стана ясно. Аз си мислех, че тези които си ги правя си остават в ЖК, а за раждането се правят нови. Няма логика в това, което съм мислила, ама карай. Поне ми се изясни сега, значи си имам изследванията  Peace

# 8
  • Шумен
В обменната карта се вписват всички изследвания, т.е. историята на бременността. На мен ми я издадоха когато се записах в ЖК. Всеки месец само ми я попълваха. А някакви конкретни изследвания, мисля че имаше някакви кръв и урина в началото на 9-тия месец, но може и да греша. Ако ще раждаш секцио по медицински причини, трябва да носиш и съответните документи в които да пише точно секцио. Мен два пъти ме връщаха когато отидох да си запазя час за планово именно заради това че документа е сгрешен или не пише секцио  Confused

# 9
На мен ми я дадоха при издаването на 45-дневния болничен. За изследванията в началото на деветия месец. казаха да си я нося да се прикрепят, но аз родих преди това.

# 10
мисля че моята 45 дни преди термина

# 11
  • София
Моята около месец преди раждането, а ми правиха тест за алергии към упойки две-три седмици преди термин

# 12
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
На мен ми я дадоха 1 седмица преди да родя. Всеки месец ми взимаха кръв, защото съм с таласемия...въпреки, че нито 1 път не ми бяха вписали хемоглобина заради, което изправих на нокти лекарите в болницата, където родих  Crazy

# 13
Обменната ми я издадоха в деня, когато ми издадоха и 45-дневния. След това само си я носих да дописваме резултати от изследвания.

Аз отидох да раждам с изледвания за хив, хепатит и васерман направени в началото на бременността. В болницата - Шейново - ми казаха, че трябвало да се направят нови такива, защото този вид изследвания били с давност 6м. Ако не ти ги напрявят, изисквай го, за да не ти направят проблем. Peace

# 14
Обменна карта ми издаде личната в началото на бременността.
В 9г.с. лежах в болница, последваха и болнични, които, за да ми издадат ми поискаха обменна карта.

Общи условия

Активация на акаунт