Опитах се да сготвя кисело зеле със свинско в тенджера под налягане и резултатът беше, че зелето загоря на дъното на тенджерата. Преди това два пъти съм го правил и всичко беше наред? Имате ли представа какво трябва да внимавам за да не се получава така ??
Каквото направих аз беше:
- запържих месото в отделен тиган
- сложих нарязаното зеле
- върху него месото с мазнината
- зелев сос, колкото да покрие цялото
- затворих тенджерата и пуснах котлона на макс
- след 5-6 мин се сетих че не съм сложил масло, отворих я и сложих към 100 гр масло
- затворих я, пак котлона на макс и след 10 мин взе да излиза пушек от нея
- отворих, измих я, пуснах зелето пак, този път не на макс, и пак започна да загаря
предните пъти, запържвах месото директно в тенджерата, и слагах маслото в началото - може ли от това да е?
или пък ако не съм бил измил добре тенджерата от предните пъти като съм пържил вътре - и заради това.. понеже малко се прецака дъното от запържването и затова реших този път в тиган да пържа
Мерси предварително
