Майчинството счетоводно - 39

• 34 192
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • В полите на Пирин планина
Здравейте,
Искам да ви питам - от началото на месеца започнах работа на втори трудов договор, първия си ми е на 8 часа на ден, втория ми е на 4 часа на ден. Преди една седмица разбрах, че съм бременна и искам да ви питам дали и двете ми нетни заплати ще вземат предвид за майчинството. Осигурявам се и на двете места на реалните си заплати?
Мерси за помощта Hug

Да, двете ще влизат в бъдещата база.

# 121
Имам нужда от компетентна помощ ! 3 месеца след раждането на детето ми трудовият ми договор , който беше временен , изтече и не беше продължен. Отидох до НОИ от там ми обясниха , че въпреки това ще продължа да получавам обезщетение до навършване на една годинка на детето. АЗ искам да ви питам какъв е варианта да получавам и след това, имам преди това около 12 години непрекъснат трудов и осигурителен стаж. Моля  ви , ако някой може да ми помогне!  newsm78. Предварително благодаря 

# 122
  • Пловдив
Имам нужда от компетентна помощ ! 3 месеца след раждането на детето ми трудовият ми договор , който беше временен , изтече и не беше продължен. Отидох до НОИ от там ми обясниха , че въпреки това ще продължа да получавам обезщетение до навършване на една годинка на детето. АЗ искам да ви питам какъв е варианта да получавам и след това, имам преди това около 12 години непрекъснат трудов и осигурителен стаж. Моля  ви , ако някой може да ми помогне!  newsm78. Предварително благодаря 

варианта ти е след като ти изтекат 410 те дни да те назначат във фирма.отработваш един,излизаш в майчинство и си получаваш 240 те лв
месечон ще плащаш здравна осигуровка 20.16 лв

# 123
моля за помощ днес разбирам че магазина в който работя го затварят,ако евентуално закрият и фирмата как да процедирам...положението ми е следното :в момента съм в болничен заради проблемна бременност последния е от 02.03до01.04.2011 който е занесен в счетоводството но не е подаден в нои(какво става с него ако закрият фирмата)...от 01.04 ми предстой пускане на нов болничен който е вече 45 дневния преди термина...какво да правя ако ми прекратят договора преди 1ви.04..ако е след това ще жзиам ли майчиството което ми се полага до 410ден,за втората година разбирам вече да търся нова фирма...моля помогнете...

# 124
В болничен съм от 2 месеца днес проверявам статуса и установявам,че болничния ми е отказан заради не внесени осигуровки.Въпросът ми е дали ако фирмата си плати осигуровките отказания болничен ще бъде изплатен, ако не ги плати това значи ли,че няма да имам  въобще плащане на  болничен?

# 125
Elfita,искам да те попитам нещо.Решила съм да прекъсна майчинството си и да се върна на работа.Работодателите ми казаха,че съм длъжна да си взема отпуската 15 дена от миналата година и 20 дена за тази година наведнъж,като заплащането през този период ще е на минимална заплата,а аз въобще не получавам минимална,дори не се осигурявам на такава,имат ли право да ми заплатят мин заплата?
Другото,което е дори и да прекъсна майчинството си,след навършване на 1 г на детето,трябвало да пусна някаква декларация и получавам 120лв,вярно ли е?Благодаря ти

# 126
  • Пловдив
Elfita,искам да те попитам нещо.Решила съм да прекъсна майчинството си и да се върна на работа.Работодателите ми казаха,че съм длъжна да си взема отпуската 15 дена от миналата година и 20 дена за тази година наведнъж,като заплащането през този период ще е на минимална заплата,а аз въобще не получавам минимална,дори не се осигурявам на такава,имат ли право да ми заплатят мин заплата?
Другото,което е дори и да прекъсна майчинството си,след навършване на 1 г на детето,трябвало да пусна някаква декларация и получавам 120лв,вярно ли е?Благодаря ти

отпуската от 2010 може да я ползваш до 2012.10 дни от отпуската за 2011 можеш да отложиш за 2012.т.е не си длъжна да я ползваш сега всичката
отпуската се плаща според месеца,в който имаш 10 отработени дни.т.е на заплатата ти от преди майчинстовото ти..щом не си била на минималната,не трябва да ти я плащата на минималната.
подаваш прил 4,да,за да получаваш 120 лв като работеща майка

# 127
  • Magrathea
Някой знае ли колко време след подаване на документ в НОИ, той се отразява в сайта им. Декларациите 50-51 са ми внесени в петък 11.03 и още не ги виждам Rolling Eyes
цитирам се ако някой има нужда от тази информация. От НОИ ми отговориха:

"Декларацията по чл. 50 от КСО е приета на 11/03/2011 и още не е въведена за последваща обработка. На сайта тези документи се показват след въвеждането им поради което не ги виждате."

Само дано срокът е от подаването на документите Rolling Eyes

# 128
Здравейте, момичета! В момента съм по майчинство, но след изтичането му няма да ме вземат на работа. Може ли да ме посъветвате как да искам да прекратят трудовото правоотношение, разбрах, че има значение за срока на борсата. И на каква база се изчислява обезщетението за безработица? Благодаря Ви !

# 129
Някой знае ли колко време след подаване на документ в НОИ, той се отразява в сайта им. Декларациите 50-51 са ми внесени в петък 11.03 и още не ги виждам Rolling Eyes
цитирам се ако някой има нужда от тази информация. От НОИ ми отговориха:

"Декларацията по чл. 50 от КСО е приета на 11/03/2011 и още не е въведена за последваща обработка. На сайта тези документи се показват след въвеждането им поради което не ги виждате."

Само дано срокът е от подаването на документите Rolling Eyes

много пъти сме го казвали...

ето ти го и нормативно
"Паричните обезщетения и помощи се изплащат от ТП на НОИ на правоимащите лица - осигурените лица, самоосигуряващите се лица и лицата по чл. 13, в срок 15 работни дни от представянето в съответното ТП на НОИ на документите по чл. 3 - 8, 12 и 15 по декларираните от тях лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки въз основа на данните от декларациите по чл. 8."

Здравейте, момичета! В момента съм по майчинство, но след изтичането му няма да ме вземат на работа. Може ли да ме посъветвате как да искам да прекратят трудовото правоотношение, разбрах, че има значение за срока на борсата. И на каква база се изчислява обезщетението за безработица? Благодаря Ви !

нали те ще те прекратят - как така ти какво да искаш?!

моля за помощ днес разбирам че магазина в който работя го затварят,ако евентуално закрият и фирмата как да процедирам...положението ми е следното :в момента съм в болничен заради проблемна бременност последния е от 02.03до01.04.2011 който е занесен в счетоводството но не е подаден в нои(какво става с него ако закрият фирмата)...от 01.04 ми предстой пускане на нов болничен който е вече 45 дневния преди термина...какво да правя ако ми прекратят договора преди 1ви.04..ако е след това ще жзиам ли майчиството което ми се полага до 410ден,за втората година разбирам вече да търся нова фирма...моля помогнете...

когато вече получаваш обезщетение за бременност и раждане - при теб от 01,04,2011 - и да те съкратят, ще си го взимаш до 410 дни
преди това едва ли ще успеят - за 2 седмици е малко трудно да се закрие фирма

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 21:56 от AnMary

# 130

когато вече получаваш обезщетение за бременност и раждане - при теб от 01,04,2011 - и да те съкратят, ще си го взимаш до 410 дни
преди това едва ли ще успеят - за 2 седмици е малко трудно да се закрие фирма

bouquet благодая мн за отговора...дано се наредят нещата:)

# 131
Здравейте, от известно време се опитвам да вляза в сайта на НОИ, за да направя справка за осигуровките си, но не се получава. Изписва ми следното: "Уведомяваме Ви, че поради преминаване информационното обслужване на здравноосигурителния статус изцяло към Националната агенция по приходите, от 01.02.2010 г., НОИ преустановява достъпа до услугите за проверка на актуален здравноосигурителен статус на лицата по ЕГН, както директно чрез своя сайт, така и чрез специализиран софтуер на други разработчици, обслужващ здравните заведения". Това трябва ли да означава, че вече не може да се правят справки с ПИК??? Благодаря.

# 132
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, от известно време се опитвам да вляза в сайта на НОИ, за да направя справка за осигуровките си, но не се получава. Изписва ми следното: "Уведомяваме Ви, че поради преминаване информационното обслужване на здравноосигурителния статус изцяло към Националната агенция по приходите, от 01.02.2010 г., НОИ преустановява достъпа до услугите за проверка на актуален здравноосигурителен статус на лицата по ЕГН, както директно чрез своя сайт, така и чрез специализиран софтуер на други разработчици, обслужващ здравните заведения". Това трябва ли да означава, че вече не може да се правят справки с ПИК??? Благодаря.

Не, това важи само за здравните вноски и тяхната проверка само с ЕГН, което вече се прави в сайта на НАП. С ПИК спокойно проверяваш начислените обезщетения и тяхния статус. Ето ти линк: https://benefits.nssi.bg/EGN

# 133
здравейте дами-мами...имам питане...когато съм в болничен по болест преди 45дневния за раждане кой плаща здр.осигуровки и когато вляза в 45дневния от там нататък  кои ги поема...защото ми казаха че за 2те години майчинство са за сметка на работодателя(а аз си мисля че са за държавата.)и ако ми прекратят договора след като вляза в 45дневния аз ли си поеман в такъв случай здр.осигуровки,и запазвали се размера на майчинството както ако продължавам да се водя на тр договор..?охх мн дългооо ама така сме незапознатите..Simple Smile))  bouquet

# 134

нали те ще те прекратят - как така ти какво да искаш?!

[/quote]

Ами те са длъжни да ме върнат на работа! Ако аз не се съглася да стане по взаимно съгласие, няма как да го прекратят така!

Общи условия

Активация на акаунт