Майчинството счетоводно - 39

• 34 184
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!Имам следния проблем.От 07,03,2011г. съм назначена на работа и от 15,03,2011г. съм в болничен.Фирмата в ,която съм била преди не е внасяла осигуровки няколко месеца и не е подавано нищо в смисъл дек.1 или там каквото трябва.Та въпросът ми е дали ще си получавам обезщетението по болничния при условие ,че сегашната фирма внесе осигуровките?
Позволих си да повторя въпроса си!

# 136
Здравейте.Искам да попитам какво майчинство ще вземам осигуряват ме на 420лв а от ноември 2010г съм в болнични заради проблемна бременност.

# 137
Здравейте, преди време бях задала въпрос, но така и никой не ми отговори. Сега ще ви попитам пак. Все още не ми е изплатен болничният, който започва от датата на раждането. Занесен е на 1 март в НОИ и започва от 30 януари и завършва на 13 март. Вече започвам да си мисля, че е сгрешен. Как мога да проверя това? В сайта на НОИ пише, че се обработва. Ако е сгрешен не трябваше ли до сега да ми го върнат за поправка? Благодаря.

# 138
  • Пловдив
Здравейте, преди време бях задала въпрос, но така и никой не ми отговори. Сега ще ви попитам пак. Все още не ми е изплатен болничният, който започва от датата на раждането. Занесен е на 1 март в НОИ и започва от 30 януари и завършва на 13 март. Вече започвам да си мисля, че е сгрешен. Как мога да проверя това? В сайта на НОИ пише, че се обработва. Ако е сгрешен не трябваше ли до сега да ми го върнат за поправка? Благодаря.

на въпроса ти е отговорено на 8 м стр.четете преди да пишете,че не ви е отговорено

до 22 март включително трябва да ти имаш превод.извади си пик код.с него на сайта на нои ще виждаш кога ти е представен болничния,кога и колко пари ще ти преведат.

# 139
toanto , пишеш, че в сайта на НОИ се обработва, което ме навява на мисълта, че имаш ПИК. Ако е така провери в справка за приети документи..., там след банковата ти сметка е написана и дата на последно представен документ. Мисля си , че ако имаше проблем с болничния щяха да те уведомят, нали така правят. А и има някакви телефони, аз веднъж бях звъняла  -  02 926 1026 и 02 926 1027

# 140
Здравейте!
Аз се опитвам да си изчисля размера на болничните и майчинството с калкулатора, даден в началото на темата, можете ли случайно да ми кажете каква сума трябва да въведа ако за част от периода съм се водила студентка. Минималната работна заплата ли?
Благодаря за вниманието! Simple Smile

# 141
  • Пловдив
Здравейте!
Аз се опитвам да си изчисля размера на болничните и майчинството с калкулатора, даден в началото на темата, можете ли случайно да ми кажете каква сума трябва да въведа ако за част от периода съм се водила студентка. Минималната работна заплата ли?
Благодаря за вниманието! Simple Smile

да,точно така-въвеждаш 240 лв и за нето,и за бруто

toanto ,във вторник може да имаш пари.правят преводи вторник и четвъртък.един ден по-рано излиза,че утре ще ти преведат.в понеделник виж с пик кода на получени суми дали са те включили във ведомостта за 22 март

# 142
здравейте момичета. принципно работя на 2 места,но от 5.01 съм болнични (бременна съм) Едната фирма е моя ,в която се осигурявам на 420лв с ОЗМ(фирмата съществува от 15.12.2009г),а другата фирма ме осигуряват на 4 часа на 150лв(от март 2009г). Февруари  месец имам превод за болнични(за м.януари) от моята фирма за 409.84лв,а от другата 43.14лв.не би ли трябвало на база осигуровките от моята фирма да ми преведат по малко пари -304лв ги сметнах аз за 19раб.дни по 20лв(80%),а от другата фирма 108.57лв.Така от едното място са ми превели повече,а от другото по малко пари..????Много съм объркана.Сега за февруари месец са ми превели болничния от моята фирма 244.47лв и пише ,че базата от която са ми изчислили обезщетението е 305лв...другият превод го чакам да видим оттам колко ще е. откъде се намали толкова и въобще защо е объркано така.Не би ли трябвало за целия период в който съм болнични да си е долу горе една и съща сумата,която трябва да получавам,с някаква минимална разлика??незнам какво да правя ще пиша мейл до ной да ми обеснят какво става ,но исках и вие да си кажете мнението.благодаря   bouquet
само още нещо се сетих понеже болничните листи са от 5.01. до 04.02 само за месец януари ли се гледат работните дни или и за двата месеца?

# 143
"само още нещо се сетих понеже болничните листи са от 5.01. до 04.02 само за месец януари ли се гледат работните дни или и за двата месеца?"

Само за месец януари.  Simple Smile

# 144
sissy_66ss благодаря ти за отговора  bouquet чакам и за другите ми въпроси някой да внесе малко яснота,че ми е много Х ситуацията

сега седя и си мисля ,понеже изплатените ми болнични за м.януари от едната фирма са долу горе със 100лв повече,а от другата 100лв по малко...а сега този месец да не би да правят някакво преравняване и като ми преведат сумата от 2рата фирма(от която имам 100лв близо по малко предния месец) да да са +100тина лева?
Направо си блъскам бременния мозък сега и се чудя и мая

# 145
Сигурно е коментирано но не намирам..Бременна без права - нито един ден в осигуряване. За болничните - ясно - от социалните еднократно. Въпросът ми е ще може ли след 6-те месеца на детето таткото - СОЛ да взима обезщетение до 415 ден и след това майчинството. Майката ще я назначим на ТД.

Необходимо условие, за да възникне правото на обезщетение на осигурения е, майката да има на обезщетение поради бременност и раждане. Тоест правото на получава обезщетение за остатъка от 410 дни след навършване на 6-месечна възраст на детето не е самостоятелно на осигурения, а зависи от правото на майката на това обезщетение.

# 146
Понеже ми предстои напускане, може ли да ми кажете с няколко думи какво трябва да подпиша, какви документи трябва шефа да ми даде/нещо за пенсионирането някой ден, евентуално де/ и при положение, че заплатите се изплащат с месец назад, как да бъда сигурна, че през април ще си взема изработеното за март месец - ако съм си взела трудовата книжка и съм подписала заповедта....какво ми гарантира чистите сметки при напускането? Също така, платената отпуска за 3 те месеца от 2011, тя трябва да ми я изплати на ръка, нали така?
Подала съм предизвестие , което изтича на 23-ти, обаче ще остана до края на месеца, за да помогна с някои неща. Плановете ми са да се регистрирам на ТБ.
Благодаря ви предварително! Hug

Поради факта , че съм с дете под 3г и майка на две деца, шефката няма как да ме освободи по нейно желание /и такова липсва/, затова подадох аз молба за напускането, не знам по кой член трябва да ме освободи.

Последна редакция: нд, 20 мар 2011, 20:47 от Чаено момиче

# 147
Имам един въпрос - в момента работя и получавам майчинство 120 лв, предстои детето ми да постъпи в ясла през април. Ще загубя ли правото на тези пари до навършване на 2 год. на детето, мерси предварително.

# 148
Здравейте.Може ли да ми кажете до кога горе-долу се изплащат детските за февруари.

# 149
Имам един въпрос - в момента работя и получавам майчинство 120 лв, предстои детето ми да постъпи в ясла през април. Ще загубя ли правото на тези пари до навършване на 2 год. на детето, мерси предварително.

не

Общи условия

Активация на акаунт