Майчинството счетоводно - 39

• 34 181
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • sofia
Здравейте, сигурно вече е обсъждано, за което се извинявам, но не намирам къде да проверя справка за изплатено майчинство с ПИК. Справките на сайта на НОИ не работят, но не пише къде другаде магат да се проверят. Пробвах и от линковете дадени на първа страница.

Извинявам се още веднъж, ако е коментирано и съм го пропуснала.

# 166
  • Пловдив
Здравейте, сигурно вече е обсъждано, за което се извинявам, но не намирам къде да проверя справка за изплатено майчинство с ПИК. Справките на сайта на НОИ не работят, но не пише къде другаде магат да се проверят. Пробвах и от линковете дадени на първа страница.

Извинявам се още веднъж, ако е коментирано и съм го пропуснала.

справските от сайта на НОИ РАБОТЯТ
друго място за проверка няма

приеми сертификата или там каквото ти дава
или пробвй от друг комп

# 167
  • sofia
Благодаря Елфита, прочетох съобщението и не продължих нататък. Извинявам се!

# 168
  • Пловдив
Благодаря Елфита, прочетох съобщението и не продължих нататък. Извинявам се!

нормално
повечето ги е страх да продължат

така ще ти дава всеки път като искаш да провериш-да не се чудиш

# 169
Здравейте! Малко корекция 6м преди преди болничните съм осигурявана на 320лв и от ноември 2010 са болничните ;а майчинството ми е от 12,03,2011. - 45 дневен  болнични .Извинявам се за объркването Embarassed.

за периода септември2009-май2010 какви са ти осигуровките

пак на 320лв. съм осигурявана-благодаря

# 170
  • Пловдив

пак на 320лв. съм осигурявана-благодаря

болничните не ти намалят бъдещото обезщетението
то ще е 240 лв

# 171
Здравейте,
имам следният въпрос. Термина ми е на 07.07.2011г. Ползвам болнични от 10.12.2010г което прави 160дни преди 45дни болничен които се полагат преди раждане, но съм ползвала 40дни болничен през Май и Юни 2010г. При взимане на последният болничен на 11.03.2011г. видях че пише ползвани 130дни болничен а те реално са 90дни. При разговор с доктора той ми каза че няма да ми достигат 20-тина дни преди 45-те. Как мислите ще има ли проблем с предишните 40дни?

# 172
Малко по-горе има тема "Майчинството счетоводно".Може да питаш там. Peace

# 173
  • Stavanger, Norway
Бих искала да задам 2 въпроса:
1. На снаха ми й престои раждане. Последната година и половина не е работила по трудов договор, но има над 7 години трудов стаж. При това положение полага ли й се обезщетени ез абременност и раждане и ако да -  какво?

2. Обмислям след навършване на 1 година на сина ми да се върна на работа. Свекърва ми изяви желание да се грижи за сина ми. Тя е безработна в момента. Мога ли да прехвърля майчинството си на нея? По какъв начин?

# 174
  • Пловдив
Бих искала да задам 2 въпроса:
1. На снаха ми й престои раждане. Последната година и половина не е работила по трудов договор, но има над 7 години трудов стаж. При това положение полага ли й се обезщетени ез абременност и раждане и ако да -  какво?

2. Обмислям след навършване на 1 година на сина ми да се върна на работа. Свекърва ми изяви желание да се грижи за сина ми. Тя е безработна в момента. Мога ли да прехвърля майчинството си на нея? По какъв начин?

1.ако си остане безработна към момента на издаване на 45 дневния болничен и доходът на човек е равен или по-малък от 350 лв бруто,има право на
социално майчинство 100 лв на месец за една година
помощ за бременност 150 лв 45 дни преди термин
за всичско това се подавата документи в социалните

ако започне работа/търсете някой да я назначи фиктивно,по време на болничен и майчинство дължи само здравната вноска 20.16 лв/-2 г по 240 лв

на всички майки с живородени деца се полага еднократна помощ за раждане

2.имаш два варианта

-да започне работа фиктивно,отработва един ден и й прехвърляш майчинството.предполага се,че майка ти има 12м осигурителен стаж,нали така?
-да й го прехвърлиш по социална програма-регистрира се в БТ,изкарва курса за детегледачки и ти поема детето-питай за повече инфо в социалните

# 175
Има ли отпуска, която да ползваш, за да се изравни разликата? Peace Това е най-добрия вариант.

# 176
здравейте,
вихте ли ми казали кой и по колко (кое се взима за база) трябва да плаща здравните ми осигоровки докато съм в майчинство?

# 177
Мисля, че болничния за общо заболяване си е отделен от болничния за бременност и раждане  newsm78.

# 178
  • Русе
Болничните, които се издават от ЛКК трябва да са не повече от 180 дни без прекъсване. За да имаш право на друг болничен за общо заболяване преди да са настъпили 45те дни преди раждането, не трябва да надхвърляш тези 180 дни. Иначе просто трябва да се явиш на ТЕЛК, и ако те преценят, те ще ти издадат болничен.

Последна редакция: вт, 22 мар 2011, 16:37 от silvia1980

# 179
  • Пловдив
здравейте,
вихте ли ми казали кой и по колко (кое се взима за база) трябва да плаща здравните ми осигоровки докато съм в майчинство?

за всички майки в майчинство се плаща всеки месец здравна 20.16 лв
работадтелят я поема

ако си назначена фиктивно-ти я поемаш

Общи условия

Активация на акаунт