Майчинството счетоводно - 39

• 34 065
  • 737
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
Благодаря,момичета!
Дано да е така Confused че иначе незнам.Ще трябва да се съдим после  #2gunfire

# 301
Здравейте. Аз пак с много въпроси, но ....
Днес колежката ми съобщи,че ги принуждават да си пуснат с колегата неплатен отпуск за месец февруари,да спестели пари на шефа от осигуровки. На мен нищо не ми казаха,защото аз февруари целия бях в болничен.
Първо въпроса ми е какви пари се внасят докато си в неплатен.
Второ- аз съм бременна в 6-ти месец.Мен могат ли да ме накарат да си пускам неплатен и ако ме накарат не е ли по-добре да си взема болничен за този период.Какво внася работодателя по време на неплатен и какво по време на болничен. Ако съм в неплатен отпуск какви осигуровки ще ми се водят за този месец и това ще се отрази ли на майчинството ми след това??????????

# 302
  • София-Младост
Здравейте. Аз пак с много въпроси, но ....
Днес колежката ми съобщи,че ги принуждават да си пуснат с колегата неплатен отпуск за месец февруари,да спестели пари на шефа от осигуровки. На мен нищо не ми казаха,защото аз февруари целия бях в болничен.
Първо въпроса ми е какви пари се внасят докато си в неплатен.
Второ- аз съм бременна в 6-ти месец.Мен могат ли да ме накарат да си пускам неплатен и ако ме накарат не е ли по-добре да си взема болничен за този период.Какво внася работодателя по време на неплатен и какво по време на болничен. Ако съм в неплатен отпуск какви осигуровки ще ми се водят за този месец и това ще се отрази ли на майчинството ми след това??????????
По време на неплатен отпуск само здравна вноска се внася. Ако те накарате  по-добре да ползваш болничен разбира се. За времето на неплатения, които влиза в база за обезщетение се взима МРЗ за страната, 240в за момента. И ако се осигуряваш на повече , ад, ще се отрази и то негативно.
дали могат да те накарат да излезеш в неплатен няма да коментирам, принципно нямат право, но винаги има едно НО.

# 303
Благодаря. Да се надяваме,че няма да се стигне до там,но аз да съм подсигурена с готово решение.

# 304
Здравейте! Да питам и аз нещо.Някъде чух че можело в фирмата да не ти приемат вторият 45-дневния преди раждане т.е. първото ми майчинство изтича на 13.10.2011г раждането на второто ми дете е на 01.09.2011г а 45-дневния ми започва някъде 19.07.2011г това значи ли че може да не ми го вземат и да ме махнат от работа? имало такъв случай някъде

# 305
  • София-Младост
Здравейте! Да питам и аз нещо.Някъде чух че можело в фирмата да не ти приемат вторият 45-дневния преди раждане т.е. първото ми майчинство изтича на 13.10.2011г раждането на второто ми дете е на 01.09.2011г а 45-дневния ми започва някъде 19.07.2011г това значи ли че може да не ми го вземат и да ме махнат от работа? имало такъв случай някъде
Как така няма да ти го вземат, че и гонене чак... Имаш застъпване на двата отпуска, подай си необходимите документи. Ако нещо те притеснява си искай вх.№, ако водят при вас...ако не обаждаш с в ИТ и ...

# 306
Здравейте! Искам да ви питам как точно стоят нещата с връщането на работа, ако не е изтекло майчинството? Мисля, че ти изплащат 120 лв, но не съм сигурна. Предполагам, че ти изплащат това, ако детето не ходи на ясла. А ако ходи предвижда ли се някакво плащане?

# 307
  • Пловдив
Здравейте! Искам да ви питам как точно стоят нещата с връщането на работа, ако не е изтекло майчинството? Мисля, че ти изплащат 120 лв, но не съм сигурна. Предполагам, че ти изплащат това, ако детето не ходи на ясла. А ако ходи предвижда ли се някакво плащане?

при връщане на работа ти плащат 120 те лв,независимо дали детето ходи на ясла или не ходи

# 308
Здравейте отново. Току що получих отговор от НОИ, че документите ми за майчинство са обработени, но се налага допълнителна проверка в осигурителния регистър. Това нещо рутинно ли е или ?
Осигурена съм на максималния  доход от декември 2009, забременях февруари 2010, всички осигуровки са ми платени. Какъв може да е проблемът?

# 309
  • В полите на Пирин планина
Здравейте отново. Току що получих отговор от НОИ, че документите ми за майчинство са обработени, но се налага допълнителна проверка в осигурителния регистър. Това нещо рутинно ли е или ?
Осигурена съм на максималния  доход от декември 2009, забременях февруари 2010, всички осигуровки са ми платени. Какъв може да е проблемът?

Може би е във връзка със злоупотребите с повишаване на осигурителния доход, но при теб това не важи, щом се осигуряваш така от по-рано.

# 310
Здравейте, мили дами,
Моля Ви за мнение и по моя казус.
Терминът ми е август, предстои ми да изляза по майчинство тази година. Имам натрупана отпуска от 2009, 2010 и 2011 г. Възможно ли е да изляза за 1 година по майчинство (когато ще получавам 90% от нетната си заплата), после да се върна на работа, но без да работя, а само за да ползвам натрупалите ми се отпуски за 2009, 2010, 2011 и 2012 (някъде около 50 дни) и после да изляза за оставащите до 2 год. дни по майчинство за втората година (когато ще получавам 240 лв).
Идеята ми е да минимизирам максимално времето, през което ще получавам ниската сума през втората година.

# 311
  • Русе
Здравейте, мили дами,
Терминът ми е август, предстои ми да изляза по майчинство тази година. Имам натрупана отпуска от 2009, 2010 и 2011 г. Възможно ли е да изляза за 1 година по майчинство (когато ще получавам 90% от нетната си заплата), после да се върна на работа, но без да работя, а само за да ползвам натрупалите ми се отпуски за 2009, 2010, 2011 и 2012 (някъде около 50 дни) и после да изляза за оставащите до 2 год. дни по майчинство за втората година (когато ще получавам 240 лв).
Идеята ми е да минимизирам максимално времето, през което ще получавам ниската сума през втората година.
Възможно е, разбира се. Докато си в платен отпуск ще си получаваш и 120 лв. обезщетение, ако си подадеш заявление по чл. 54 от КСО.

# 312
  • Пловдив
Здравейте, мили дами,

най-минимилизиращо ще е,ако след пл отпуск си вземеш болничен докрая Mr. Green
по време на болничния също ще получаваш 120 лв

# 313
Мерси момичета, ще отида до НОИ да видя какво ще стане. Говорих със счетоводителката, която е........не искам да казвам думата. Започна да се измъква че нямам 6 м. стаж при нея. Когато я попитах за мойта колежка която е назначена след мен, но пък беше в болничен, даже получи парите си тя блокира. Заоправдава се че сигурно е сгрешила, но пък не е "изцяло виновна"  #2gunfire #Cussing out
Ще снимам трудовата си книжка, написала съм жалба-та......която смятам да я кръстя "заявление за отмяна на отказа".

Благодаря ви  Hug

какво стана с теб?
докъде стигна?

# 314
При мен се оказа, че проблемът идва от това, че са ми внесени декларации 1 за 5 месеца назад, та за това щяли да ми правят проверка. Каква е тази проверка и какви могат да са последиците от нея ?

Общи условия

Активация на акаунт