Майчинството счетоводно - 39

• 34 071
  • 737
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, бих искала и аз да попитам нещо, ако е възможно да ми отговорите Wink ще съм ви много благодарна. В момента съм по майчинство, което изтича септември, на трудов договор съм,в момента с цел обучение ме карат да подпиша граждански договор към друга фирма, ще ми бъде ли прекъснато майчинството, ако подпиша?Благодаря предварително за отговора.  bouquet

Не, няма.

[/quote]
Благодаря много за отговора, успокоих се. Peace

# 331
Момичета,детето ми на 25 август навършва 2 г на 26 ли трябва да се явя на работа или но 30 когато ми е бил термина? Благодаря предварително

# 332
  • Пловдив
Момичета,детето ми на 25 август навършва 2 г на 26 ли трябва да се явя на работа или но 30 когато ми е бил термина? Благодаря предварително

na 26
gleda se datata na razdane,a ne termina ti

# 333
  • Русе
На 26 август трябва да се явиш на работа. Датата, на която детето навършва 2те години-25, също се включва в отпуска(имаш право на обезщетение и за този ден), но все пак провери, до коя дата ти е разрешен отпуска- 25 вкл. или не, защото много работодатели не са наясно, и разрешават отпуск до деня, в който детето навършва 2 години, без да включват датата.

# 334
Здравейте момичета!Искам да си прекъсна майчинството и имам няколко въпроса:
1.Знам че за 2 години майчинство ми се полагат 40 дена платен отпуск.А за година и 7-8 месеца колко отпуска мога да взема?
2.Ако от юни месец се върна на работа и вече съм използвала отпуската от майчинството,до края на годината друга отпуска ще имам ли(платена)?
3.Ще си взимам ли половин майчинство от НОИ?
4.Все още нямаме реимунизацията с Пентаксима(защото го няма и още го чакаме),дали ще вземат малката на ясла без реимунизацията?
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.

# 335
  • София-Младост
Здравейте момичета!Искам да си прекъсна майчинството и имам няколко въпроса:
1.Знам че за 2 години майчинство ми се полагат 40 дена платен отпуск.А за година и 7-8 месеца колко отпуска мога да взема?
2.Ако от юни месец се върна на работа и вече съм използвала отпуската от майчинството,до края на годината друга отпуска ще имам ли(платена)?
3.Ще си взимам ли половин майчинство от НОИ?
4.Все още нямаме реимунизацията с Пентаксима(защото го няма и още го чакаме),дали ще вземат малката на ясла без реимунизацията?
Предварително благодаря на тези които ще ми отговорят.
1. За 1 и 8 месеца около 33 дни, ако по договор имаш 20 работни дни за година отпеск.
2. Не става много ясно колко е ползвана, но принципно за половин година имаш 10 дни.
3. Ще, ако си подадеш прил.12 и прил.4 в срок
4. Предполагам да, яслата ще каже, така или иначе може да предоставите бележка за реимунизацията когато стане реалност Simple Smile

# 336
Ала-Бала много ти благодаря за отговорите.Но какво ще рече да си подам приложение 12 и 4 в срок?Какъв е срока и какви са тези приложения?

# 337
  • София-Младост
Ала-Бала много ти благодаря за отговорите.Но какво ще рече да си подам приложение 12 и 4 в срок?Какъв е срока и какви са тези приложения?
Ако правилно съм разбрала в момента си в отпуск за втората година, т.нар майчинство. И искаш да го прекъснеш и да се върнеш на работа. Ако е така в тридневен срок подаваш прил.12 за промяна в обстоятелствата и с него прил.4 , аз да получаваш 50% обезщетение.

# 338
Да,в момента съм във втората година от майчинството.Дано да не съм много досадна с моите въпроси,ама нищичко не разбирам по тази тема.Аз първо ще си взема отпуската(платената) и след нея ще започна работа,а тези документи трябва да ги подам в тридневен срок от началото на отпуската,нали така?Питам тук че нашата счетоводителка е малко замаена и ако аз не кажа за тези документи тя няма нищо да спомене.

# 339
  • София-Младост
Да,в момента съм във втората година от майчинството.Дано да не съм много досадна с моите въпроси,ама нищичко не разбирам по тази тема.Аз първо ще си взема отпуската(платената) и след нея ще започна работа,а тези документи трябва да ги подам в тридневен срок от началото на отпуската,нали така?Питам тук че нашата счетоводителка е малко замаена и ако аз не кажа за тези документи тя няма нищо да спомене.
Да, три дни считано от прекъсването на майчинството, а не когато започнете работа. По този начин уведомявате НОИ, че вече не трябва да ви изплащат пълно обезщетение, защото не ползвате отпуска за отглеждане на малко дете. Другото прил. пък е за да получавате 50%. Приложенията ги има на първа страница в линковете.

# 340
Здравейте, мами!  Simple Smile
Темата е интересна и полезна, но не успявам да намеря друга мама с моя проблем  Embarassed та моля ако някоя от вас знае какво трябва и не трябва да направя в тази ситуация - да ме просветли...
А ситуацията е следната - в нач на седми мес съм, а днес ми прекратиха договора.  Cry
Трябваше на 7 май да изляза в 45-дневен болничен преди термин - да, ама не.
Сега разбирам, че ако остана така (т.е. безработна), ще загубя право на платен отпуск през първата година, т.е ще бъда на т.нар. социално майчинство. Имам около 8 години трудов стаж на трудави договори, от които последните поне 2 години на максимални осигуровки. Какво да направя, за да не загубя правото си на обезщетение с месечен размер 90% от брутното ми възнаграждение? Освен варианта да търся нов работодател, който да ме осигурява - друг сещате ли се?

# 341
  • София-Младост
Здравейте, мами!  Simple Smile
Освен варианта да търся нов работодател, който да ме осигурява - друг сещате ли се?

Това е варианта, за друг не се сещам.

# 342
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте, момичета.
Имам едно въпросче - Ноември месец родих. Изравнителния болничен, който ми е издаден от педиатърката на бебето е до 26.01. Днес си направих справка в сайта на НОИ и видях, че са ми подадени декларации 50 и 51. Обаче пише следното: "Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 18.2.2011 г.". Какво се случва с дните между 26.01 и 18.02?
Благодаря предварително за отговорите!

ПП. аз май го разбрах - обещетението е за тези дни, между 26.01 и 18.02  Rolling Eyes или бъркам  Embarassed

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 09:43 от Katencetoo

# 343
  • София-Младост
Здравейте, момичета.
Имам едно въпросче - Ноември месец родих. Изравнителния болничен, който ми е издаден от педиатърката на бебето е до 26.01. Днес си направих справка в сайта на НОИ и видях, че са ми подадени декларации 50 и 51. Обаче пише следното: "Дата на отпускане на обезщетението, определена от системата: 18.2.2011 г.". Какво се случва с дните между 26.01 и 18.02?

ПП. аз май го разбрах - обещетението е за тези дни, между 26.01 и 18.02  Rolling Eyes или бъркам  Embarassed
Не може да е така, дай дата на първият болничен за 45-дни, за да сметнем кога свършват тези 135 дни. После се подава декларация за 135-410 дни.

# 344
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Здравейте, момичета.

Не може да е така, дай дата на първият болничен за 45-дни, за да сметнем кога свършват тези 135 дни. После се подава декларация за 135-410 дни.

С този последния боничен имаше проблем и не ми го изплатиха навреме. Зададох въпроса в НОИ преди половин месец защо не се изплаща, а оттам ми отговориха, че поради незнайни причини не е бил изплатен. Ами сега звъннах и казаха, че датите са били объркани. Болничния е до 18.02, а не до 26.01. Сметнах го така и получих 135те дни. Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт