Майчинството счетоводно - 39

• 33 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Много благодаря заотделеното време и отговорите!
 Hug

# 631
  • Бургас
Здравейте , момичета бихте ли ми казали кой издава болничен за разлика в дните/ между 45 дни преди раждане и болничния за раждане от родилен дом/ на бременна ,коята  ражда след  термин? Благодаря Hug

# 632
  • Пловдив
Здравейте , момичета бихте ли ми казали кой издава болничен за разлика в дните/ между 45 дни преди раждане и болничния за раждане от родилен дом/ на бременна ,коята  ражда след  термин? Благодаря Hug

след като роди го издава АГ то,издал 45 дневния

# 633
  • Бургас
Значи да разбирам ,че АГ- то издава разликата /преносването/, втория болничен в родилния  дом , а педиатъра на детето разликата до 135 дни ?

# 634
  • Пловдив
Значи да разбирам ,че АГ- то издава разликата /преносването/, втория болничен в родилния  дом , а педиатъра на детето разликата до 135 дни ?

да,АГ то издава за дните на преносване
после има 42 дни от болницата
после педиатарът ги прави да станат общо 135 дни болничен

# 635
  • Бургас
Толкова съм ви признателна за помощта , която оказвате във форума , сърдечно Благодаря  bouquet

# 636
Здравейте!
Може ли да ми кажете последно как стоят нещата с изплащането на болничен? Преди беше 1я ден за сметка на работодателя, но нали го промениха.
И още един  въпрос - имам ли право на болничен, ако съм работила по-малко от месец във фирмата, но имам няколко години трудов стаж от други места?
Благодаря предварително.

# 637
  • Пловдив
Здравейте!
Може ли да ми кажете последно как стоят нещата с изплащането на болничен? Преди беше 1я ден за сметка на работодателя, но нали го промениха.-първите 3 работни дни се плащата от работодателят от всички първични болнични.като изключение прави 45 дневния преди термин

И още един  въпрос - имам ли право на болничен, ако съм работила по-малко от месец във фирмата, но имам няколко години трудов стаж от други места?-да,разбира се.1 отработен ден+6 м стаж през целия ти живот са достатъчни,за да ти плащат от НОИ болничните
Благодаря предварително.

# 638
Здравейте.Може ли да ми кажете на какви условия трябва да отговарям за да вземам помощи за самотна майка.Благодаря.

# 639
Elfita, много благодаря за бързия отговор.
А болничния 80% от брутната заплата ли е?
Благодаря предварително.

# 640
Цитат:Здравейте, искам да ви попитам:ако съм осигурена за целия необходим срок върху 720 лв., чисто получавам 600лв., колко ще ми бъде средно дневното обезщетение и най-вече мога ли до термина, който здрави и живи е ноември, да се осигурявам в друга фирма допълнително, за да получа по-голямо майчинство.Има ли смисъл примерно да се осигурявам на 4 часа в друга фирма и върху колко е най-добре? Благодаря!

Винаги има смисъл да се осигуряваш допълнително, но всъщност зависи за колко месеца и на какъв доход преди да излезеш 45 дни преди раждане. Ако е за един, два месеца и на минималната заплата- обезщетението ти няма да се вдигне кой знае колко. А след като получаваш чисто 600 лв. за периода 18 месеца назад преди 45 дневния болничен, дневното парично обезщетение се ограничава до нетното възнаграждение. Така че 600/21(средно 21 дни в месеца)=28.50 средно дневно обезщетение.

Ако се осигурявам допълнително ще бъде за 5 или 6 месеца, но мога ли, на колко часа и най-вече на каква сума за да имам полза и да не си дам само парите за осигуровки?И в същата фирма не мога-мога от друга.Моля ви отговорете ми Praynig

# 641
  • Пловдив
Elfita, много благодаря за бързия отговор.
А болничния 80% от брутната заплата ли е?
Благодаря предварително.

за работодателят е 70 процента
за НОИ 80 процента

Здравейте.Може ли да ми кажете на какви условия трябва да отговарям за да вземам помощи за самотна майка.Благодаря.

няма помощи за самотна майка

има за неработещи

# 642
  • Русе
Цитат:Здравейте, искам да ви попитам:ако съм осигурена за целия необходим срок върху 720 лв., чисто получавам 600лв., колко ще ми бъде средно дневното обезщетение и най-вече мога ли до термина, който здрави и живи е ноември, да се осигурявам в друга фирма допълнително, за да получа по-голямо майчинство.Има ли смисъл примерно да се осигурявам на 4 часа в друга фирма и върху колко е най-добре? Благодаря!

Винаги има смисъл да се осигуряваш допълнително, но всъщност зависи за колко месеца и на какъв доход преди да излезеш 45 дни преди раждане. Ако е за един, два месеца и на минималната заплата- обезщетението ти няма да се вдигне кой знае колко. А след като получаваш чисто 600 лв. за периода 18 месеца назад преди 45 дневния болничен, дневното парично обезщетение се ограничава до нетното възнаграждение. Така че 600/21(средно 21 дни в месеца)=28.50 средно дневно обезщетение.

Ако се осигурявам допълнително ще бъде за 5 или 6 месеца, но мога ли, на колко часа и най-вече на каква сума за да имам полза и да не си дам само парите за осигуровки?И в същата фирма не мога-мога от друга.Моля ви отговорете ми Praynig- Можеш да се осигуряваш допълнително. Ако на първата се работа си назначена на 8 часа, на 2ри трудов договор може да работиш не -повече от 4 часа.  Осигуровки ще се внасят върху мин.осигурителен доход за длъжността, на която ще бъдеш назначена, а каква е тя и в коя сфера не можем да гадаем. На първа страница има калкулатор. Там можеш да си въвеждаш различен доход, за да видиш какво обезщетение ще получиш.

# 643
  • вече Пловдив
Здравейте!
На 4.04. подадох молби за прекратяване на майчинството и за ползване на 15 дни от платения ми отпуск, считано от 18.04. Тогава дъщеря ми тръгва на ясли. До днес обаче работодателят ми не е резолирал молбите ми - нито 1 от 2-те. Въпросът ми е - ако до понеделник нямам заповед, значи ли, че ще ми продължи майчинството? newsm78

# 644
  • София-Младост
Здравейте!
На 4.04. подадох молби за прекратяване на майчинството и за ползване на 15 дни от платения ми отпуск, считано от 18.04. Тогава дъщеря ми тръгва на ясли. До днес обаче работодателят ми не е резолирал молбите ми - нито 1 от 2-те. Въпросът ми е - ако до понеделник нямам заповед, значи ли, че ще ми продължи майчинството? newsm78
Ако не ти разрешат отпуска или си продължава майчинството или се връщаш на работа.

Общи условия

Активация на акаунт