Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 19

• 84 063
  • 755
  •   1
Отговори
# 300
  • shumen
Момичета да не казвам голяма дума,ама сега съм малко по добре.Пих Нурофен и болката и Т изчезнаха поне засега.Дано не се обострят пак,че незнам.Ама и аз съм една-мих прозорци,чистих тези дни и явно понастинах.А и на работа топло,а наванка хладно и ето последтвията.Ина,а с течностите съм скарана-пия едва по литър вода на ден.

# 301
  • София
Olive какви са изводите на Момчилов- от болницата ли сте прихванали нещо и как се е стигнало до бактериална инфекция, добре, че детенце се оправя...

# 302
  • София
Не сме го обсъждали с него, говорихме само за лечението. Според педиатъра ми е божа работа откъде е дошло, може да е от болницата, може от разстройството.
Важното е, че детето вече се оправя, другото - да си ходи откъдето е дошло. Simple Smile

# 303
ЗДравейте!

Сега се връщаме от ЯМР. Всичко мина добре. Само екшън беше през нощта, защото щом дребното промънка за пръв път не му не му дадох да цока и той чак се събуди от изненада  Laughing
Наложи се аз да се преместя в другата стая, а баща му да го приспива и миличкия така извиваше глас, че още ми се къса сърцето. Такова чудо не му се беше случвало - да иска да яде и да не получи на секундата.

На самото изследване доста се забавиха, уж 15 минути, а ги нямаше 1 час и доста се притесних. Оказа се, че нещо май са го упоявали допълнително, защото спа още 2 часа след това, но мина и това де.

В крайна сметка от резултата излезе, че има хидроуретер в ляво - 2ра степен. В дясно почти нищо притеснително не се вижда, възможно ли е да го е израснал, ако е имало нещо  Thinking Поне това разбрах от написаното, утре ще ходим по лекари и те ще кажат какво е и как ще бъде.

# 304
  • София
Радвам се, че всичко е минало добре, red shoe! Дано сте израснали проблема поне от едната страна, пиши после какво са казали. А за сученето - аз мисля, че от няколко глътки нищо нямаше да му стане, знам, че анестезиоложката разреши да дам на Анна малко вода точно преди операцията, защото й сипа капки в носа /да й стане безразлично всичко и лесно да й сложат упойка/, и понеже те са люти, разреши да й дам вода. Peace

# 305
  • софия
Браво, red shoe . Дано и хидроуретера не се налага да се пипа. Докладвай утре ! Успех!

# 306
успех и от мен,red shoe !стискам палци!
danaeka ,как си?
хубава седмица на всички! Hug

# 307
  • shumen
Момичета,благодаря.Днес ходих до личната.За сега съм на Зинат 10 дни.Ама днеска съм по добре,да не казвам голяма дума.Нямам Т,но малко ме наболява.

# 308
danaeka,браво! Hug
аз вчера свърших бизаптола,днес цъфнах с хематурия..то бива,то може,но чак пък толкова..

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 23:49 от ina15

# 309
здравейте момичета ,имам за днес записан час при Буева във втора градска,но нещо не разбрах къде точно и е кабенета.Ще помоля който от вас е ходил да ми обесни къде е .Благодаря ви>дано всички дечица се оправят

# 310
red shoe стискаме палци всичко да може да се израстне. И моят още ме преслва през нощтта....Още го кърмя, поне 3-4 пъти за денонощието още сме на кърма.
danaeka бързо оздравяване.

# 311
Момичета, миналата седмица не успях да заведа малката при докторката ни, защото имах страшно много работа. Но днес съм отпуска и имаме час за 18.30 в Токуда. Много ми се иска всичко да е наред и да спираме Убретида, дано и уродинамиката да е по-добра от предишните. Някакси хем усещам, че сме по-добре, хем ми е свито сърцето.
Освен това тази нощ съм забравила прозореца на детето леко открехнат и тя е спала така цяла нощ. Стурнта като влязох и разбрах какво съм направила,направо ми се дорева.
След прегледа, ще пътуваме и не знам дали ще мога да пиша веднага, но ще вляза да ви кажа щом мога какво е положението.
Бързо оздравяване на всички болнички!

# 312
  • София
... Освен това тази нощ съм забравила прозореца на детето леко открехнат и тя е спала така цяла нощ. Стурнта като влязох и разбрах какво съм направила,направо ми се дорева...
Уф, това и аз съм го правила, много неприятно, и аз се чувствах ужасно виновна...разбирам те.
Дани, може ли да ми напишеш в какво точно се състои уродинамиката, Момчилов ми каза, че след месец и ние ще правим, това беше когато пие много вода и после пишка в някакъв съд ли?

# 313
Да, наливаш я с вода колкото може да изпие и стиска докато може. Когато вече не може да стиска и много й си пишка, влизате и сядате на едно като гърне с облегалки за ръцете. То е навързано с разни сензори, които мерят различни параметри - примерно колко мл урина за секунда изпишква, колко е общото количество урина и за колко секунди го е изпишкала, за колко секунди стига до максималното като количество изпишкана урина за секунда, средно колко мл за секунда изпишква за цялото изпишкване.
Това горе долу се мери, мога и на английски да ти ги напиша, ако четеш в нета научна литература.
Компютърът чертае и няколко графики. При нас са били винаги 3 вида - на самото изпишкване, според скоростта и количеството, получава се една крива като камбана. Ако всичко е наред тя е добре разположена и изглежда съразмерна. Ако не е  - тогава заема всякакви форми, разлята камбана, разлята в началото, рязлята в края, назъбена без извивка, плоска, и т.н. Според това се преценява какъв е проблема и с кой мускул на мехура, дали става дума за атония на мехура или за хиперактивност и т.н. Втората графика е Siroky nomogram, нея не мога да я обясня, защото вече не помня какво беше, третата също - тя е Peak flowrate. Те са няколко нива, като компютъра отбелязва с точка къде се намира детето в диаграмата.
Повече мога да обясня като минем днес и си поприпомня за последните две графики. Не сме правили уродинамика поне от 2 години и се надявам, че щом има подобрение при рефлукса, ще има подобрение и в мехура.

# 314
  • София
Благодаря, чета англ., ще се радвам да ми дадеш линк.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт