Топене на камъни и пясък в бъбреците

• 775
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте!
Тъй като не открих подобна тема, ще се радвам някой с опит да се включи тук, като сподели как и успял ли е да стопи или намали размера на камъни и/или пясък в бъбреците с алтернативни средства - билки, добавки и т.н. Наясно съм, че предвид различните видове камъни, са и различни методите за борба с тях.
При мен след лазерна литотрипсия има множество малки конкременти с размер 3-4 мм., което според мен не е малко, но се водят пясъци. При тези песъчинки се препоръчва естествено изхвърляне, но понеже за момента не успявам изобщо да го направя, търся начин да ги разтворя. Дайте съвет с какво да ги подпомогна да изчезнат. Казаха, че са от инфекциозен камък, т.е. струвит.
Благодаря на всеки включил се 🌷

# 1
По естествен начин има само един - форсирана диуреза.
Много течности наведнъж, за да може да се изчистват, иначе няма друг начин.
С диуретици не е сигурно.
За билки - трудна работа.

# 2
Lanarte, здравей! Flowers Hibiscus
За колко като количество, изпито наведнъж, става въпрос? И през какъв интервал от време за деня?

# 3
Основната разлика според мен ( доколкото съм запознат ) е в киселинно-алкалното равновесие, (специално в бъбреците) и затова освен от вида на камъните и начина на образуване, би трябвало да се създаде подходящата среда, която ще улесни разпадането, изхвърлянето, а също и прекратяване(или силно намаляване ) на създаването им.
Иначе докато съществуват същите условия, те ще се образуват постоянно.
Трябва да се проверят и хормоните, защото някои от тях способстват за такива неща.

# 4
kirasirrav, чувала съм, че средата в бъбреците (именно киселинно-алкалният баланс) влияе в голяма степен на камъните. В моя случай струвитите се образуват в алкална среда, като моето ph последно беше 6.5, предполагам означава че трябва да подкиселявам Thinking
Иначе струвитите са много меки, буквално се разронвали ако ги сложиш между пръстите си, та по тази причина смятам, че има начин да се разтворят и търся точния. Странното е че търсейки информация в тази посока, попаднах на изключително много продукти за кучета и котки, насочени срещу струвитни камъни при тях, а за хора нищо:flushed:
Мисля че препарат като Реналит може би е подходящ за мен, предвид подчертаното пояснение в листовката, че НЕ алкализира урината. Все още се колебая да опитам ли.

Общи условия

Активация на акаунт