Песъчинки/камъни в бъбреците

• 262
  • 5
  •   1
Отговори
Здравейте, аз съм момиче, на 20г. и през изминалите няколко дни когато пишкам, то е съпроводено с отделяне на кръв. Последната ми менструация беше преди 2 седмици. Пуснах си изследване (стерилна урина) и показа наличие на калцификати. Ехографист погледна бъбреците и установи наличие на сравнително големи песъчинки.
Междувременно кървенето започна и докато спя или просто си стоя (не е задължително да пишкам).
Исках да попитам някой от вас сблъсквал ли се е с този симптом при наличие на песъчинки, докторът твърди, че това е именно изхвърлянето им от организма, но все пак аз да попитам ако при някой друг се е случвало.

# 1
Да, няколко пъти съм изкарвал с големината на ситен  ориз и е адски болезнено, буквално 2-3 дни излизат и на моменти не се търпи без инжекции. Взимай нещо за разширяване на отделителната система, а за да не се образуват нови трябва да се пият много течности и най вече бира. Кристалите се образуват при по концентрирана урина вследствие на малко изпити течности, но е възможно и самия организъм да е склонен да ги образува и не трябва да се допуска да се превърнат в камъни.

# 2
Ами при мен няма никаква болка, не забелязвам както Вие казвате такива размери, но тази кръв ме притеснява. Вече е втори ден. Пия по много вода иначе.

# 3
Чистата вода е с неутрално Рн и не е достатъчна да се оправи при такива проблеми. Първо трябва да се види от какъв тип са камъните/песъчинките, и спрямо това да се пият (течности/води с киселинни или алкални реакции ), освен другото по диета.

# 4
Не е нормално да тече кръв без да пишкаш. Ако е от урината, тя излиза под налягане, не просто да тече.
Потърси друг лекар. Не ми звучи убедително версията за песъчинки.

# 5
200 гр. магданоз ( мерудия ) и 500гр.  лимони се настъргват и врат в 5 литра вода, докато останат 2.5 литра. Изпива се за един ден .тази терапия се прави един път годишно срещу камъни в бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт