САМО ЗА КОДОВЕ ОТ ЛАРЕДУТ - 64

• 46 847
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
и на мен ми е много криво Sad , но много се злоупотреби с поръчките и това са последиците. аз нямам нищо против да вдигнат таксите, но примерно за поръчки под 50 евро над 50 евро да са си старите условия. проблема идва точно от малките поръчки. аз поръчвам на няколко приятелки които не се съобразяват с цените каквото им хареса си го поръчват като рокли за 80 евро с червена цена и т.н.т вчера направо ми беше неудобно да им кажа за новите условия. редно ли е такива потребители да плащат 20% при положение, че поръчват скъпи неща и 10% са предостатъчни да им покрият разходите по доставката до България

# 526
.. да помислим трезво има ли друг онлайн магазин дори в България, който да прави такива намаления и да доставя при такива условия. Аз поне не знам.
Отдавна съм наясно с това, затова и толкова го обичам този сайт. Но 20-те% не мога да ги преглътна. От 10% ТО+БД как осъмнахме с Д+ 20% ТО направо не знам. Кой сатанински мозък го "роди" това?! Все пак си мисля че мярката не е наказателна, защото  не минахме поетапно на + доставка(какъв им беше проблемът преди, че БД от код да не стаботва както сега) и след време на + 20%.  А и не знам всъщност  за какво ни наказват. Каквито и да са греховете ни едва ли са по-големи от техните( западноевропейските).Това са глупости, че  системата им позволява да се възползваме едва ли не без тяхно знание.
Доведоха ни до наркомания  и сега се надяват на абстненцията ни да продължат да измъкват всеповече пари от нас. Просто поредния трик.  Затова бъдете достатъчно умни и продължете да пазарувате наистина изгодно за вас от ЛР.

# 527
  • Бургас
Ако си преведеш какво точно пише на таксите ще видиш, че не 5,95 е такса доставка, а 10% такса обработка или опаковка. Двете цени всъщност са за едно и също нещо доставка +обработка, като 5,95 е минималната задължителна такса,която е и за французите, а 10% са допълнителната цена да дойдат нещата до БГ (на няколко хиляди километра от Франция+местен куриер)
Така надявам се е по-ясно. Peace

П.П. Това че ние приехме термина БД за задължителната такса 5,95 беше по-скоро за удобство, отколкото че това е фактическата стойност на доставката.

и така да е. стойността пак няма общо. тогава би имало значение теглото на пратката. до колкото ми е известно, цената на куриерските фирми се формира в зависимост от теглото, както минимумът е 1кг. всъшност на много сайтове с международен шипинг цената на доставката е обвързана именно с теглото на пратката.

колкото до прекаляването с малките поръчки - ами не съм съгласна. като не им отърва да поставят минимум. официално. и просто да не приема системата им поръчки, по-малки от съответната сума. не ми се струва толква сложно. също е изискване при други сайтове. в место това на мейли се обяснява, че имало минимум. ту 7е, ту 10...еми...сори, аме не мисля че повредата е в нашия тв. то много лесно клиента да ти е крив.

# 528
с риск да ме укорите ще ви напиша какво мисля:

ЕВА НИ ПРЕДУПРЕДИ, НО КОЙ ЛИ Я ЧУ???

Това наистина си е наказание -те Ларедут-не ни спряха директно доставките, а по много вин начин ни показаха че не може да ги надхитрим...

и стана-Хитрата сврака с двата крака...

искрео съжалявам защото харесвах сайта и всичко което предлагат...а най вече цените...

# 529
  • Beyond the Frontiers
Затова бъдете достатъчно умни и продължете да пазарувате наистина изгодно за вас от ЛР.

Тук не мога да се съглася, какво му е изгодното. Пазарувам предимно и изключително детски дрехи - с тази такса и доставка цената им става по-висока и от My toys и от H&M. А посочените сайтове определено предлагат по-добро качество и стил. Ще дам пример детски летни дънки и тениска от H&M ми излизат 13-14 паунда с доставка, детски дънки и тениска от Ларедут от последната ми поръчка бяха 14 евро - разликата е 2 лева, при новите условия, като начисля 20% и доставка ще скочи с 30 лв.
Ако става въпрос за спортните стоки - маратонки - ами един Спротс директ предлага огромен избор на съвсем прилични цени, с комбинирана поръчка детето получава маратонки от естествена кожа на Рийбок за сумата от 10 паунда....и да ми хванат всички кодове от Ларедут, в момента няма как да го докарате до толкова.

# 530
...по време на намаленията например, ако си струва...

# 531
Ами да, има стоки, които си струват, но.... покрай тези стоки се пълним с боклуци, така че като направим равносметка накрая, излиза че качествените стоки са ни излезли по-скъпо, отколкото си мислим. Досега си струваше, махнеш с ръка и си кажеш, все пак съм на сметка, нищо че половината неща ще ги изхвърля. Обаче ако си им платил на тези боклуци доставка и 20% такса, не знам доколко си струва....

# 532
И как с тия бързоизчерпващи се стоки?Ще събера няколко неща, за които си заслужава да платя доставка.И нали на всички ни е ясно, че е "гаранция Франция" че половината няма да отпаднат, и да ми излезе още по-скъпо!

# 533
  • София
Аз като икономист, мисля че проучването на ЛР им куца.... Проникването и позиционирането на един чужд пазар е дълга и много гъвкава материя. Вече имайки стабилна позиция на нашия... защо така с лека ръка ЛР искат да го загубят (пазара имам предвид?) Което ме навежда на мисълта, че не са наясно точно каква "извадка от българския потребител сме" .....може би мислят че за нас няма да е проблем увеличенитета на ТО и 5,95 за доставката.... Да ама не, ако си бяха направили труда да направят едно стабилно проучване..., щяха да знаят, че половината от нас са с малки деца, което не позволява ходенето по БГ магазините за пазар, другата половина сме работещи и пак сме с ограничено време за пазар... и че това е една от основните причини да пазаруваме от ЛР - липсата на свободно време. И второ  - не сме от най лайфа, т.е. имаме ограничени средства за пазар и чрез ЛР, успяваме да носим нови и хубави дрехи на достъпни цени..... Ако можехме да си позволим да влезем в първия магазин на Витошка и да си купим маркова ризка (естествено пак произведена в Китай) за 800 лв - нямаше да седим пред компютрите и да се ровим в страниците на Лр и да избираме стоки...  Все си мисля, че ако има мениджъри с добри умения в ЛР, ще намалят таксите...

# 534
.... Все си мисля, че ако има мениджъри с добри умения в ЛР, ще намалят таксите...
И ако има програмисти с добри умения, щяха да ограничат така наречените злоупотреби...

# 535
  • София
.... Все си мисля, че ако има мениджъри с добри умения в ЛР, ще намалят таксите...
И ако има програмисти с добри умения, щяха да ограничат така наречените злоупотреби...

абсолютно  Peace

# 536

ЕВА НИ ПРЕДУПРЕДИ, НО КОЙ ЛИ Я ЧУ???

искрео съжалявам защото харесвах сайта и всичко което предлагат...а най вече цените...

Съгласна и с двете твърдения!
В Бургас даже в магазините за един лев и вторите употреби е по-скъпо /разбира се, използвайки кодовете/! Ако знам къде другаде човек може да си купи две прекрасни пердета, готови ушити, украсени в индийски стил за мижавата цена от 25 лева или пък комплект спално бельо за 7-15 лв ще пазарувам само там  Laughing
А доставката от дадения на предната страница линк към umn fashion е 3.82 долара за първите 100 ГРАМА и по 2.21 за  всеки следващи 100.
Няма никаква гаранция, че госпожа Антова е българка, даже и да пише от българско IP!

# 537
Вярно е, че детското става проблем, както и че пробутват доста едноеврови боклучки, но има или поне имаше много добри неща на последното намаление например. Пък и не се знае какви цени ще предложат ЛР. Аз лично не залагам на едноевровите.

# 538
  • Beyond the Frontiers
Едно еврови отдавна спрях да купувам, да не говорим, че в квартала имам магазин, който зарежда с техни стоки и често са на по-ниска цена от сайта.

# 539
Добро утро!
Аз да кажа за нашенските магазини...този сезон пообиколих доста намаленията и трябва да ви кажа, че детски неща специално се намираха и то на сносни (сравнително) цени. Друг вариант са закътаните магазинчета за ишлемета, едно време имаше тема за тях. Ще си пазаруваме и от др. сайтове, от тук, по- премерено и ще се учим да не избираме боклуците. И аз покрай хубавите неща съм взимала доста боклуци, особено в началото, когато започнах да поръчвам. Единствено крастата остава да я заменим с нещо друго, предлагам всеки да дава идеи... Mr. Green ...аз засега умувам...хихихихи...

Общи условия

Активация на акаунт