Режимът на д-р Папе - или "Да отслабнем докато спим" - 3 част

• 69 280
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
Таблица за добрите и лошите храни за вас , според вашата кръвна група , директно от страницата на създателите на диетата , натуропатите баща и син - Др и Др Д"Дадамо Grinning

Скрит текст:

Таблицата е подредена по продукти , а не по групи .

Храните са квалифицирани като:

много полезни - такива храни ви предпазват от някоя болест

неутрални - те са хубави за вас

избягвай - тези храни са лоши за вас , причиняват някъкъв дисбаланс във вашият органиъм

Като изберете даден продукт например от групата на  Зеленчуците  - избирате Домат , натиснете на него и се появяват и четирите групи с резултатите за всяка една група за тази храна  Sunglasses

Доктор Д"Адамо предупреждава, да не се прави грешка и се ядят само  храни от групата "много полезни " , а да се ядат и всички храни от групата на "неутралните" за вас , които са също отличниа храна за вас ! Grinning

Желая много здраве на всички с новопридобитите знания  за себе си Hug

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 21:59 от ОтслабващаМама

# 721
мерси,чела съм книгата
нали ти казах:всички диети съм прочeла  bowuuдокато намера моята
пилешки дробчета и крилца ям,но най-много на свиско и агнешко наблягам

# 722
Здравейте!
Принципите на режима много ми харесаха и реших да се включа и аз Grinning
От днес съм на Папее Laughing, малко я оплесках заради късната вечеря която приключи преди малко, но бих искала да споделя менюто си с вас и да ме поправите ако греша.
Закуска(10ч) - 3 кивита (за момента закуската ще е плод, защото приключих преди няколко дни диетата на Емилова и не искам да се нахвърлям на въглехидрати)
Обяд(15Ч) - около 80 гр елда(сурова) с зехтин и един домат
Вечеря(22ч) - 400гр броколи с 30гр сирене и 3-4 кръгчета наденичка
Вода - много....около 3л
Утре съм нощна и лягам да спя около 11 ч, може ли да пропусна закуската, а в 11 да обядвам или тогава да закусвам, а пропусна обяда...много объркано стана, дано сте ме разбрали.

# 723
Добро утро  bouquet
Днес ще пропусна обяда, защото ще спя преди нощната. Вече закусих с портокал и кафе с мед, за вечеря правя дробчета по селски на фурна и на нощната ще вия от глад...жалко, че не мога да ръфна някои плод, но ще издържа.

# 724
защо трябва да виеш от глад,като можеш да хапнеш верени яйца/сирене/кашкавал или месо Thinking
плод не държи сито,нито кисело мляко ,нито тестено
да гладуваш не е добре,а някой протеин хем държи сито,хем си по Папе (ако си спазваш интервала и не ядеш през цялото време Wink)
ще си спокойна и работоспособна

# 725
мерси,чела съм книгата
нали ти казах:всички диети съм прочeла  bowuuдокато намера моята
пилешки дробчета и крилца ям,но най-много на свиско и агнешко наблягам

Крилцата от пиле  и те са пилешко  Grinning- ако се движиш и по диетата на  Д"Дадамо - махни ги и тях - яж пуешки крилца  Grinning
Свинското според тази диета е лошо за всички  Crazy
Днес , моята приятелка, дето живее в Италия , от твойта кръвна група, каза ,че е говорил натуропад по телевизията и казал,че хората от АБ , получават често разширени вени и сини петна и ако искат да им се оправят , да махнели от диетата си пшеницата, спелта, лимец , оризи разни( глутена)  и да минат за известно време само на киноа, просо и амарант ( с това да сменят  зърнените ).

Ако може нещо да ти е от полза  Sunglasses Танче , ще се радвам ! Grinning

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 00:15 от ОтслабващаМама

# 726
Здравейте!
Принципите на режима много ми харесаха и реших да се включа и аз Grinning
От днес съм на Папее Laughing, малко я оплесках заради късната вечеря която приключи преди малко, но бих искала да споделя менюто си с вас и да ме поправите ако греша.
Закуска(10ч) - 3 кивита (за момента закуската ще е плод, защото приключих преди няколко дни диетата на Емилова и не искам да се нахвърлям на въглехидрати)
Обяд(15Ч) - около 80 гр елда(сурова) с зехтин и един домат
Вечеря(22ч) - 400гр броколи с 30гр сирене и 3-4 кръгчета наденичка
Вода - много....около 3л
Утре съм нощна и лягам да спя около 11 ч, може ли да пропусна закуската, а в 11 да обядвам или тогава да закусвам, а пропусна обяда...много объркано стана, дано сте ме разбрали.

Здравей , Дандулинка - Hug  ти прави ли захранването след плодовете ?
Колко дена беше на диетата на Лидия Ковачева ?

Ако си била дълго , Пепе не е добро захранване и ще имаш йо-йо  Cry

Аз съм била 21 дена на плодове и два пъти по 23 на вода , 7 дена на сухо гладуване , там съм специалист  Grinning , но в захранването съм кръгла нула , то и затова качих толкоз кила - от експерименти с натуралната медицина  Crazy

Има си 10 дневно захранване след плодчетата - по схема ! Прави ли я ти , Дандулинче ?

Аз бих казала , когато даваш нощтни , закусвай в 6:00 или по-рано в 5 например , обядвай в 11, лягай да спиш и вечерай , като станеш от сън или като отидеш на работа , вземи си храна в кутиики !
 Нощем , ако не издържаш отначало - пробвай топли неподсладени чайчета и много вода , ако и така не става - хапни някъкъв зеленчук - но не морков  Naughty  или малко кисело млекце - мене то ме засища повече от сиренето и месото и си карам от 18:00 до сутринта спокойно без глад - странно  newsm78 никога не съм го обичала  newsm78

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 15:32 от ОтслабващаМама

# 727
Ден 8
Топла вода с 1чл мед

Закуска - 6:00 - 2 круши
Обяд - 14:00 - 10 фурми от най-големите
Вечеря 20:00 - Крем супа броколи , карфиол и запържена цяла голяма глава чесън от големите в 1чл зехтин с ким +3 малки пуешки сарфаладчета

Ден 9
Плодов ден ( по 90-дневната)

Топла вода с 1чл мед

6:00 3 кивита
8:00 2 круши
12:00 Крем супа броколи и карфиол
14:00 8 сушени сливи
16:00 2 круши
18:00 крем-супа от броколи и карфиол

Днес 10 Ден
топла вода с 1чл мед
 2 круши
бобов хумус със семена и 2 филийки хляб
или парче сьомга със зелена салата и семена  или 400гр кисело мляко и супена лъжица лен

Хайде, няма ли други желаещи да правят хубавото режимче   bouquet пак изчезнахте ! Grinning

# 728
Здравей, Отслабваща мама Grinning
По план исках да направя 20 дни на плодове, но уви 11 дни издържах, не за друго ами щях да умра от болки в жлъчката. Захранване...ах това захранване, два дни и то не както трябва, сега се ограничавам, лутам се от режим на режим и се чудя кое е недобре за мен.
С този Папе може и да се разберем, но.....трябва да си направя определено график кога ще ям...ето днес трябва да вечерям в 10...ама ще е малко или няма(може чаша вино)
З(10ч) - елда с малко зехтин
О(17ч)- Печена скумрия - така тежко и мазно ми стана..... Sick
За вечеря правя заек с вино на фурна....и салата червено цвекло.
С тези часове аз ще объркам работата, но ще се напасна...време ми трябва малко, не ме упреквайте ще вляза в час. Старая се да се храня и разделно...та дано ми се получи.
Отслабваща мама   bouquet това е за волята която имаш....на мен все ми се изпарява в даден момент.
Искам да се храня разумно, що годе здравословно....кога ли ще налапам пак мазните баници  Stop
И да попитам...ще правя ябълков щрудел на моите...та се чудя може ли за закуска?

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 18:04 от Dandulina

# 729
Здравей, Отслабваща мама Grinning
По план исках да направя 20 дни на плодове, но уви 11 дни издържах, не за друго ами щях да умра от болки в жлъчката. Захранване...ах това захранване, два дни и то не както трябва, сега се ограничавам, лутам се от режим на режим и се чудя кое е недобре за мен.
С този Папе може и да се разберем, но.....трябва да си направя определено график кога ще ям...ето днес трябва да вечерям в 10...ама ще е малко или няма(може чаша вино)
З(10ч) - елда с малко зехтин
О(17ч)- Печена скумрия - така тежко и мазно ми стана..... Sick
За вечеря правя заек с вино на фурна....и салата червено цвекло.
С тези часове аз ще объркам работата, но ще се напасна...време ми трябва малко, не ме упреквайте ще вляза в час. Старая се да се храня и разделно...та дано ми се получи.
Отслабваща мама   bouquet това е за волята която имаш....на мен все ми се изпарява в даден момент.
Искам да се храня разумно, що годе здравословно....кога ли ще налапам пак мазните баници  Stop
И да попитам...ще правя ябълков щрудел на моите...та се чудя може ли за закуска?

Защо не - едно парче , но не го ръси допълнително  със захар отгоре !

Защо не правиш като мен
закуска някой дни  с тестени , някой дни само с плодове   ( според желанието )
на обяд само въглехидрати ( зърнени , бобови и брашняни , хляб ) със салата от кореноплодни зеленчуци , супи от зеленчуци и бобови супи, понякога с малко десертче или квадратче черен шоколад
на вечеря само белтъчини, със салата от листни зеленчуци и супа от листните -  броколи, карфиол,зеле, киселец, лапад и тн

Така храненето е хем разделно, хем нищо няма да ти липсва - всички продукти са включени !

Те кой тип си - земеделец или номад ?

Ако си номад - можеш понякога да правиш ,чисто белтъчни и обедите си, но не всеки ден, че е нездравословно  !

Това нощно хранене , трябва да го махнеш - най-късно в 20:00 е добре , по- рано по-добре !

Защо толкова късно вечеряш - аз в 17:30 до 18:30 най-късно, вече вечерям !
Но трябва да почнеш по-раншко ,че да направиш поне 5 часа интервал между 3-те хранения .

Пробвала ли си 90-дневната диета ?

Тя е много добра за сваляне и задържане на килограми , на тази е по-добра, като начин на живот за винаги !

Апропо - за 11 дена на плодове , няма нужда, кой знае от какво захранване , но е било добре да го направиш за да нямаш йо-йо , а щеше и да поотслабнеш още , ама знам колко е трудно - включи ли се хранене след гладолечение - апетита е огромен ! Embarassed

Освен това не се свалят много килограми, защото тялото намаля метаболизма си

Така ,че за лечение са отлични , за отслабване само за хора с огромна воля !

можеш ли да напишеш от колко до колко работиш , когато не даваш и когато даваш дежурства да се опитаме заедно да нагласим режима ти ?

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 18:51 от ОтслабващаМама

# 730
Вечерята ми беше в 18:30

Едно печено долно пуешко бутче, без кожата + зелена салата микс поръсена с малко суамови семена, зехтин 1чл и 1сл оцет

# 731
Отслабваща мама, смените са ми по 12 часа - от 8 до 20, и от 20 до 8....два дни почивка.
Преди нощната спя цял ден, само водя детето на градина и лягам, спя до 16 ч., след нощна същата работа...това много обърква нещата и все се чудя как да напасна които и режим да захвана.
90 дневната  съм я правила два пъти...ама по 60 дни, да доволна съм, но много ме изнервя този режим, по скоро искам нещо което да пазя по дълго време и да не се чувствам на диета.
Днес закусих в 7и30 - парче ябълков щрудел(домашен с готови кори) и малко домашен кекс - този тип закуска определено, ще е рядко в менюто ми
Обяда ще е елда- толкова я обичам(13ч) и вечерята в 19-20ч - пилешко с броколи и сметана.
Утре ще видим как ще наместя нещата..дневна съм, няма да е трудно.

# 732
  • София
Здравейте Папеси! Simple Smile  Hug
Отдавна не съм влизала никъде из форумите, а днес получих съобщение, че темата е към края си. Понеже вие сте наясно дали не трябва някои неща, които сте ги коментирали в тези страници да се прибавят, нека някоя от вас, която следи нещата и има възможност, да пусне новата тема. Иначе и аз мога да го направя, но няма да е с нищо по-различно от тази.
Успех на всички и един хубав ден! Simple Smile  Hug

# 733
Snow4evaaaaaa Hugпояви се newsm44
как е младежа по чуждите земи  Thinking
а Сноучето Laughing
добре си е първата страница,според мен и аз лично разчитам на теб
надявам се при теб да е наред всичко и да си доизкусурила нещата Wink
аз доизкусурявам (успешно) в здравно отношение и оформяне Mr. Green
ОтславащаМама Hug режима на д-р Д'Адамо не е моя и не ме интересува Stop
глутен не ям отдавна,а ориз и елда много рядко (ориза е без глутен Laughing)
останалите изброени неща не ми харесват
опитано е Laughing
от свинското няма да се откажа,с него съм израсла
лека седмица  bouquet

# 734
Отслабваща мама, смените са ми по 12 часа - от 8 до 20, и от 20 до 8....два дни почивка.
Преди нощната спя цял ден, само водя детето на градина и лягам, спя до 16 ч., след нощна същата работа...това много обърква нещата и все се чудя как да напасна които и режим да захвана.
90 дневната  съм я правила два пъти...ама по 60 дни, да доволна съм, но много ме изнервя този режим, по скоро искам нещо което да пазя по дълго време и да не се чувствам на диета.
Днес закусих в 7и30 - парче ябълков щрудел(домашен с готови кори) и малко домашен кекс - този тип закуска определено, ще е рядко в менюто ми
Обяда ще е елда- толкова я обичам(13ч) и вечерята в 19-20ч - пилешко с броколи и сметана.
Утре ще видим как ще наместя нещата..дневна съм, няма да е трудно.

Ами, според мен - добре са ти часовете и менюто, както си ги написала - да каже и Танчето - тя е отдавна в режима, аз съм нова и още се лутам.

Четох назад и забелязах, че повечето, които са отслабнали доста, си хапват предимно белтъчна храна и на обяд, а на мене нещо след 90-дневната, не ми се яде хич месо - гадно ми е  Sick!
И яйца също !
Което е странно, тъй като аз живея в месоядна държава и менюто ми от 20 години беше - на закуска салами, шунки, ръжен хляб, масло и яйца, на обяд основно месо и салати( само за мен и сина) и някой и друг картоф ( рядко) или лъжица ориз( въведен в менюто от мен  Mr. Green) и на вечеря пак месо и салати, приспособена бях към любимите храни на половинката ми и доскоро си мислех,че и на мен са ми любими  Crazy

Сирена и мляко, също не обичам особено - като ги хапвам, то е рядко и в малки количества 

Бобовите, не видях да се хапват , а мене те именно ме засищат на обяд ,най-много, както и ориз, елда ( напоследък, като разбрах ,че е полезна за мен, пък и взе ,че ми хареса на вторият път )л

Грамажите на Пепе за белтък , въглехидрати, мазнини ,съвпадат точно с порциите на 90-дневната диета за обед и вечеря (изчислявах ги) , така, че ще си карам, горе-долу на порциите на 90-дневната , на които свикнах .

Днес закусих с 2 двойни сандвеча, от много груб ръжен хляб( много го харесвам . 52 грама въглехидрат общо  Sunglasses), намазани с 2ч.л.тахан и 2 ч.л сладко от грозде .Предизвикват ми апетита хлебните закуски, за разлика от плодовете, с които свикнах да закусвам от 5 месеца вече. Смятам да  редувам плодови с нишестени закуски , според апетита

Днес сутринта даваха, по телевизията някаква моделка и я разпитваха за храненето и - закусва точно по Пепе ( въглехидрати - мусли без мляко, 1 плод ,1 малко хлебче, нямаше мазнини за мазане )

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 12:42 от ОтслабващаМама

Общи условия

Активация на акаунт