Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Имам една молба. Може ли някоя скоро раждала мама да обясни какво точно става като си избереш лекар. Избираш го и плащаш на болницата, а на самият лекар на ръка плащаш ли? Или си избираш ама отиваш, когато е на смяна и не плащаш на болницата, а парите ги даваш на лекаря? Не можахме да се разберем из дома как се правят сега нещата. Може и на лични, ако не искате да пишете тук как са станали при вас нещата.

# 256
  • ВАРНА
Още при приемането ти ще те попитат дали ще бъдеш с избор на лекар. При изписването ти ще ти дадат една бланка, в която е вписано името на лекаря, който си избрала и съответната сума. Плаща се на касата в болницата.

# 257
  • Варна
Да това, че като обявиш избор на лекар си плащаш на болницата е ясно. Въпросът  ми по-скоро беше, след като платиш на болницата, на самият лекар на ръка плаща ли се допълнително? Стават ли две плащанията?

# 258
  • Варна
Да това, че като обявиш избор на лекар си плащаш на болницата е ясно. Въпросът  ми по-скоро беше, след като платиш на болницата, на самият лекар на ръка плаща ли се допълнително? Стават ли две плащанията?
Нищо не се плаща на лекаря,само на болницата Peace

# 259
А някой знае ли каква е цената за избор на лекар?

# 260
Секциото ми ще е при Д-р Елена Димитрова, някой има ли мнение за нея?

Страхотен човек и професионалист, според мен. Няма излишни емоции и приказки, харесвам точните хора. .... Тя е човек, на който можеш да разчиташ! Успех ти желая.
Много точно казано. Когато дойде момента да раждам останах без уговорка с доктор. Моят излезе в отпуск и замина извън България, д-р Славчев също щеше да почива/беше поел достатъчно ангажименти за през отпуската си/ и накрая се спрях на д-р Димитрова. Прочетох доста мнения за нея и то само отрициталени. Да си призная доста си мислих дали да отида и да се запозная с нея лично и да видя що за човек е. Още на първата среща ми направи впечатление, че доста си разбира от нещата. На прегледа с ехограф мълчах като риба и само слушах какво ми казва. Всичко беше точно и потвърди думите на останалите  си колеги. Преносих няколко дена и накрая ме прие в болницата за предизвикване на раждането. Понеже не ми беше за първи път знаех какво ме чака. Сложи ми таблетка и 2 дена чакахме заветните 4см. разкритие за да мина на система. Когато ми закачиха системата седна до мен и до самото раждане не се отдели от мен. А самото раждане беше доста трудно. Прояви голямо внимание и загриженост. Вярно въобще не е от приказливите, но в такъв момент и аз не искам да ми разтягат локуми. За първи път ме изроди лекар, а акушерката само пое бебето.
mani1212 не се притеснявай в добри ръце си Simple Smile
Едно от момичетата в стаята си беше избрало д-р Колев. Не го познавах от преди. Гледам до касата на вратата се появи един симпатичен мъж, доста добре облечен и махна с ръка, при което тя отговори - "добре съм"и той хоп врътна се и замина. Попитах кой е този мъж и тя ми каза, че е д-р Колев и дошъл да я види. Доста странно виждане за мен newsm78

# 261
Много ти благодаря за хубавите думи! Странно е колко малко му трябва на човек, за да отдъхне спокойно. Надявам се всичко да мине без проблем и с малкото ни човече да се приберем възможно най-скоро.
Хубав ден!

# 262
  • Варна
Момичета, знаете ли нещо за деня на отворените врати този месец. На   телефона, който е посочен за запиване , сигналът е за претоварена мрежа и не мога за се свържа вече няколко дни.

# 263
Момичета, знаете ли нещо за деня на отворените врати този месец. На   телефона, който е посочен за запиване , сигналът е за претоварена мрежа и не мога за се свържа вече няколко дни.
Аз лично успешно се записах за 25-ти този месец, 15:30ч.
Телефон видях в тази тема няколко страници по-назад. Успех!  Wink

# 264
Здравейте, днес ми се стори, че тази т.нар тапа ми падна.Обадих се на наблюдаваща ме лекарка и отидох на преглед.Оказа, се че наистина е тази тапа и съм с 3см разкритие, имам подготвителни контракции, но все още нямам от същинските. По принцип имам час за преглед за 17 август, но д-р Димитрова каза, че според нея ще родя преди тази дата. Някой може ли да сподели нещо по този въпрос с тази "тапа".Благодаря ви! Слънчев уикенд!

# 265
  • Варна
Здравейте, днес ми се стори, че тази т.нар тапа ми падна.Обадих се на наблюдаваща ме лекарка и отидох на преглед.Оказа, се че наистина е тази тапа и съм с 3см разкритие, имам подготвителни контракции, но все още нямам от същинските. По принцип имам час за преглед за 17 август, но д-р Димитрова каза, че според нея ще родя преди тази дата. Някой може ли да сподели нещо по този въпрос с тази "тапа".Благодаря ви! Слънчев уикенд!
Моята падна като ме бяха приели в болницата вече, но бях с контракции на 3-4 минути и при 4 см разкритие. Иначе знам че с паднала тапа може да откараш и 2 седмици преди да родиш Simple Smile)) Като се замисля мен ме приеха с 3 см разкритие, така че скоро време може и да почнат същинските Simple Smile))

# 266
  • ВАРНА
mani1212 , по принцип избягвам да разказвам за моето раждане и не знам в случая дали ще те успокоя или разтревожа, но мен ме приеха с 1см разкритие и след 4ч40мин родих. Тапата ми не беше паднала.
Стискам ти палци всичко да мине по възможно най-бързия и лек начин и скоро да гушкаш здраво розово бебе  Simple Smile Предполагам, че си си подготвила багажа и резервоарът на колата ви е зареден  Simple Smile

п.п. Сега се сетих - ти няма ли да раждаш секцио?

# 267
Здравей прасунчо,
да точно така щях да съм секцио-в деня, в който отидох до болницата да ми подготвят документите за приемане и ме прегледаха и хоп нашето малко момче се беше обърнало.Бяха ми казали, че шансът за това нещо е 1% Wink. Сега сме нащрек и си чакаме. Аз вече имам 3см, надявам се да е наред всичко и бебо да се роди безпроблемно.Много ти благодаря за всичко! Слънчев уикенд!

# 268
  • ВАРНА
mani1212 ,всичко ще е наред  Simple Smile

# 269
  • София
mani1212, на мен тапата ми падна в 6ч сутринта, имах 5см разкритие и начална родова дейност. Приеха ме в болница веднага. Родих на обяд същия ден, НО понякога минават дни м/у падането на тапата и начало на раждането.
Не се тревожи, всичко ще е наред  Peace

Общи условия

Активация на акаунт