Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 528
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ама при секциото не ви ли събличаха голички?Поне при мен беше така.

# 361
Не, как ще ни събличат. Вдигаш нощницата до гърдите(или малко над). Това е. Излизаш от операционната напълно чиста, никаква кръв не е имало поне при мен.

# 362
Не, не са ме събличали чисто гола Simple Smile
Само нощницата се надига, моята си беше чистичка след операцията - една капка кръв нямаше Simple Smile

# 363
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз бях в АГ-то и така ми протече секциото.Вътре в операционната ме съблякоха.

# 364
  • София
и мен не са ме събличали. Надигнах нощницата до под гърдите само.

# 365
  • Варна
Още малко въпроси  Wink
-тестват ли те за упойките преди секциото, защото от няколко места чувам, че тестването е за антибиотика, който ти вливат, а не за упойката  newsm78. предварителна среща с анестезиолог имаш ли или всичко се случва след постъпването?
-следва ли да си носиш чиния, чаша или не е необходимо

# 366
  • Варна
- теста е само за антибиотика. Няма тест за упойката.
- няма предварителна среща с анестезиолог. Той идва след като вече са те подготвили и ти прави кратко препитване. Пита те каква упойка искаш и после ти прави каквато прецени. Поне при мен беше така.
- чиния не ти е необходима, храната се дава в съдинки за еднократна употреба. Вземи си чаша, вилица и лъжица. Сутрин има чай с кифла или кашкавалка, макарони, за обяд и вечеря се въртят боб, леща, зеле, огретен, гювеч. Като цяло стават за ядене.

# 367
  • София
един съвет към тези, които раждат секцио. Поне първите 3 дена, ако имат близките ви възможност, да ви носят супа или бульон за ядене, защото тези кифли, макарони, огретени и т.н. имат запичащо действие, а първото ходене до WC и без това е доста неприятно. Този съвет ми го даде д-р Скочев  Peace

# 368
  • Варна
Определено след секцио не става нито кифли, нито боб. И без това при секцио първият ден не се яде, а на вторият основно сок и айран и то след като почнеш да отделяш газове. Аз поне чак на третият ден ядох малко супа и по-сериозно взех да ям на четвъртия ден.

# 369
  • София
Определено след секцио не става нито кифли, нито боб. И без това при секцио първият ден не се яде, а на вторият основно сок и айран и то след като почнеш да отделяш газове. Аз поне чак на третият ден ядох малко супа и по-сериозно взех да ям на четвъртия ден.

аз докато се прибера у нас (5-ти ден) бях само на вода, бульон и супа. Течна храна и нищо друго, защото иначе зор ще има  Rolling Eyes

# 370
  • Варна

Това не е ли твърде опасно?  newsm78 Доста се разтревожих от този факт.

# 371
мамите,който са раждали с планирано секцио могат ли да разкажат подробности:
-кога са влезли в болницата- от вечерта или направо сутринта преди секциото?
- прави ли се клизма преди това?
- Бебчетата на кой ден ги дават да си ги гледате сами в стаите?
-колко дни се стои в болницата?
- кои облича малките- вие или сестрите?
за друго не се сещам ама ако се сетите вие някаква допълнителна информация, че ще раждам декември и искам да знам. Мерси предварително

# 372
  • София

Това не е ли твърде опасно?  newsm78 Доста се разтревожих от този факт.

на мен ми правиха тест за упойка, въпреки че не бях планово секцио.

# 373
На мен щяха да ми правят, но се оказа, че точно този ден кабинета не работи... (рискът да раждаш лятото в отпускарски сезон)  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
На другия ден щяха да ме пращат преди секциото, но нямаше смисъл (пробите се отчитат на 24 часа), но пък на мен анестезиолог ми беше, може би най-добрия в града, който прецени всички данни и ме приспа... Нямах нито проблем със заспиването, нито със събуждането! Не ми е било лошо, не съм повръщала, нямах някаква алергична реакция. След като се събудих се чувствах добре наспана и в чудесна кондиция... и се почнаха едни смс-си Simple Smile
Така, че няма чак толкова страшно, ако имаше добър екип, който е запознат с всички обстоятелства.

# 374
  • София
абе колкото и да е добър анестезиологът, знаеш ли как за секунди можеш да развиеш алергична реакция и тогава не ми се казва какво става  Confused Според мен е рисковано  Stop На мен д-р Хаимов ми направи необходимите тестове. Доволна съм!

Общи условия

Активация на акаунт