Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 526
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
И аз раждах преди 2 години там и нямаше такова нещо, но като казвам нови моди, явно са много нови, защото е точно така, както написах, изписаха ме преди седмица и за престоя ми се наложи да се карам с някои акушерки за това. Не вярвам баш аз да съм изтеглила късата клечка, че точно при моя престой на някой да му е хрумнала такава глупост.
Типично за български форум, някой казва нещо, и се намират 10 души да му кажат че черното е бяло, без дори да са проверили фактите.

# 541
  • Варна
Кратунка, абсолютно съм съгласна с всичко, написано от теб!   bouquet

Coco Mademoiselle, не преувеличаваш, аз по същия начин гоних циганките от бокса. Намъкнали се вътре 3-4 мангалки, да си гледали децата. Гргргрг .... то да не е пазар. Нямат работа там, всъщност никойо освен акушерките нямат работа в бокса.   bouquet

прасунчо, като си толкова компетентна, трябва да ти е ясно че и бебчето от ВИП-а също е в бокса с другите бебета! Пък и какво ли ще стане, ако всички майки в отделението искат да си изкъпят децата ... малко недомислено се изказваш!

# 542
Благомира, благодаря ти!

Имам надежда, като толкова искаш да къпеш бебе, защо до сега не си се записала в училище за родители? Там има лекции на различни теми, включително и къпане на бебе. За мен звучи абсурдно някоя мама да влиза при бебетата, за да си изкъпе детето. Провери в СБАГАЛ"Д-р Стаматов" Мисля, че там, на ВИП етажа такива "екстри" ще са позволени.Апропо, иж в сайта на болницата, там се организират БЕЗПЛАТНИ курсове за родители. За Окръжна е абсурд да се къпе бебето от майката!

Прасунчо, да, щях да искам да ме преместят! Това, че на теб не ти се е налагало да гониш банда циганки от бокса всеки божи ден не означава, че не се случва и с другите мами. Коментара на персонала беше "Ами какво да направим, те пак влизат". Не само циганки, но и българки. И да, бебетата във ВИП-а стоят в СЪЩИТЕ боксове.

Арахна, аз раждах педи 8 месеца както се вижда от лентата ми. Не знам, явно наистина си изтеглила "късата клечка". За пръв път чувам такова нещо. Ако си искала още първата вечер да е при теб бебето, най - вероятно тогава са ти отказали.

# 543
  • ВАРНА
Coco Mademoiselle , чакай сега - нали ставаше въпрос за болна жена? Не се заяждам - просто прочети какво си написала. Или болна и жена от малцинствата - все заразни са за теб  Rolling Eyes
Не желая да коментирам поста ти, защото са бисер до бисера.
Благомира , бебето ми беше в бокс, но под лампа. Преди това си беше при мен в стаята (бях във вип). Не е излизала от там освен за  визитацията сутрин. Вечер не им я давах, нямаше смисъл.

Ако продължаваме да си траем - нищо няма да се промени. Неонатолозите са си влязли в коловоза и си карат там, защото така им е познато, а познатото не е така плашещо като новото. Може би ние като бъдещи или вече майки би трябвало да ги насочим към това, което искаме и се нуждаем, ние и бебето. Постепенно нещата ще се получат. Просто трябва време. Но с мълчание нищо няма да се постигне.

# 544
Болна жена, жена от малцинствата и въобще каквото и да е друго външно лице, различно от акушерките за мен нямат място в бокса при бебетата. Надявам се, че вече си на ясно, абсолютно съм сигурна, че знаеш какво имам предвид, но нейсе......Не преувеличавам, защото моята стая не беше ВИП и си беше до бокса за разлика от ВИП-овете, които нямат никаква идея какво се случва в боксовете, освен ако не гледат през вратата. ВсезнаещиПрасуне, с теб явно нямаме приказката, за това просто подминавай постовете ми вместо да се хващаш за всяка моя дума. И да, считам поста ти за заяждане.
Спирам да СПАМя темата.

За да има възможност за промени специално в тази болница като за начало трябва материалната база да позволява и прави възможна такава промяна. Защото едно е да искаш нещо да се промени, друго е да имаш базата за така желаната промяна. Ако сте забелязали, тоалетните са допълнително построени в стаите. Има си хигиенни норми, които трябва да се спазват.

# 545
  • ВАРНА
Coco Mademoiselle , и аз нямам никакво намерение да те чета, споко  Simple Smile
И аз спирам със спама  Stop

Пак да попитам  - вътрешен, тук ли си все още?

# 546
Много ми е неприятно, че винаги, когато решиш да зададеш въпрос, който е от значение за теб се намират разни всезнайковци, които с отвратителен, критичен тон ти съобщават, едва ли не колко си неориентирана, че живееш в друг свят и че нещата, които те вълнуват и които искаш са невъзможни, а да не кажа и глупави.
Защо сте толкова черногледи и груби?!
Какъв е проблема, че съм попитала, че трябва да се отговаря с подобен тон, ами ако имате някакви проблеми, просто не отговаряйте. Стига сте се правили на велики!!!
Прасунчо, благодаря ти за нормалните отговори, аз все пак ще помоля да ми дадат да си изкъпя детенцето  Hug Hug Hug
Хубав ден ви желая!

# 547
  • Варна
imam nadejda, къде видя в написаното от мен черногледство и грубо отношение???????? Аз абсолютно добронамерено ти отгорових! Даже написах, че съм насреща и за още отговори ... ooooh! странна работа. Знам как се чустваш, точно защото и аз преди три месеца бях "накълвана" от прасунчо   като попитах има ли нет в ОБ????? Направо съм изумена от изводите ти!!!!!!

# 548
  • ВАРНА
Благомира, изводите оставям на теб  Wink
Имаше ли нет? Пиши, за да няма и други "накълвани". С най-добри чувства  Simple Smile

# 549
Imam nadejda, предполагам, че към мен е насочен пост-а ти, за това се извинявам ако съм прозвучала грубо. За курсовете за родители съвсем добронамерено те съветвам, защото и аз знам колко е трудно да се учиш "в движение". На акушерките от Неонатология не разчитай, колкото повече ги занимаваш със себе си, толкова по - голям е шанса да те "насметат". Виж, поразпитай и направо отиди на Ден на отворените врати. И пак, извинявай ако съм те засегнала. Виж и в СБАЛАГ какви са условията. Наистина обаче ми се струва, че не си чела как стоят нещата с раждането тук във Варна по - специално.

# 550
Момичета, доста четох, препрочела съм и всички теми за ОБ. Няма нищо, просто постовете ви звучат малко по- остро.

# 551
Защото вече всички сме от другата страна на барикадата и знаем, че това, което ти толкова искаш е слабо възможно, да не кажа и невъзможно за условията, които предлага болницата. Ако имаше ВИП отделение, щеше да е къде къде по - реализируемо ( ама, че дума стана hahaha). Ако държиш на своите изисквания, по - добре се ориентирай другаде. Тук определено ще останеш разочарована по отношение на обстановката, която си е доста спартанска. И аз няма да раждам в Окръжна, още повече, че май май д-р Скочев вече не работи там. До колкото знам вече е в пенсия. Някой знае ли нещо повече по въпроса?

# 552
Скочев поне до преди месец си беше в ОБ. Лично аз смятам, че съм глезана, но определено НЕ мисля, че в ОБ условията са спартански! ОБ е на много по-добро ниво от други държавни болници, още повече това е болница, а не хотел! Аз бях във ВИП стая и си беше много добре, чистичко... нямам оплаквания от персонала - включително от неонатолозите! Смятам, че за Варна ОБ е най-доброто място за раждане! Не говоря само за обстановка, а за условия и специалисти! Казвам го като съпруга на лекар, с който съм обсъждала раждането си!

# 553
Скочев поне до преди месец си беше в ОБ. Лично аз смятам, че съм глезана, но определено НЕ мисля, че в ОБ условията са спартански! ОБ е на много по-добро ниво от други държавни болници, още повече това е болница, а не хотел! Аз бях във ВИП стая и си беше много добре, чистичко... нямам оплаквания от персонала - включително от неонатолозите! Смятам, че за Варна ОБ е най-доброто място за раждане! Не говоря само за обстановка, а за условия и специалисти! Казвам го като съпруга на лекар, с който съм обсъждала раждането си!

А аз не бях във ВИП стая и от там идва разликата, за това не мисля, че е уместно да сравняваш нещата(предполагам, че за тези 45 лв, които се плащат нещата стоят доста различно). Въобще не смятам себе си за глезана, но след 24 часа в Интензивно след операцията определено бях малко в шок. Бюджетът на болницата е скромен и има доста какво да се желае. Все пак целта е родилките да се чувстват комфортно, . А аз раждах в Окръжна само и единствено заради Скочев. Но няма спор, че имат страхотни специалисти (изключвам Неонатология). За това се спрях на тази АГ.

# 554
Е хайде пък сега спартански били условията. То вярно, че всеки има различни критерии за условия и в случая явно се визират стаите, в които пребивават родилките след секцио.

Аз родих нормално и бях в обикновена стая не ВИП. Условията като за държавна българска болница са си съвсем нормални и доста по-добри сравнени с АГ-то примерно. Казвам го защото първото ми раждане беше там.  

За мен компетентността на лекарите е по-важна, условията се преживяват. Както много пъти се писа до сега лекарите в ОБ са страхотни, на неонатолозите единствено им куца отношението към пациентите ама нали за това ги коментираме тук,  дано нещо се промени Simple Smile.

Подкрепям мнението на Кратунка, че във Варна най-доброто място за раждане е ОБ. Това си е естествено мое мнение.

Общи условия

Активация на акаунт