Окръжна болница - Варна -тема 3

• 58 524
  • 739
  •   1
Отговори
# 30
  • ВАРНА
Кратунка , съвсем нормално е да се страхуваш, но едва ли разкази на други майки как е протекло тяхното раждане биха били успокояващи  - за една раждането е било леко, за друга - кошмарно; една е доволна от лекар Х, друга от лекар У; ужасно относително е.
Моят съвет е - избрала си да раждаш в ОБ, така ли? Консултирай се с лекар , който работи там, сподели страховете си и заедно вземете най-доброто за теб и бебето решение. Лично аз препоръчвам д-р Скочев.

# 31
Момичета, някой раждал ли е при д-р Славчев, може ли да споделите впечатления?
да аз..
Много доволна,внимателен,отговорен точен е ....до теб е през цялото раждане а и след това при престоя ежедневно ме посещаваше Simple Smile

А как ражда мила, тъй като аз съм с показания за секцио. Първо ми е и много ме е страх! Дали може малко повече информация за раждането ти в ОБ?
КОпирам поста си от друга тема за немедикаментозните методи за безболезнено раждане

Арника и самопсихоза-или по-скоро бях убедена че ще родя бързо и БЕЗ БОЛКА
ЕЙ Богу не разбрах какво е  ...отидах с 7см разкритие без болка,спукаха ми водите без болка,разходих се 1 час по коридорите без болка...и успокоявах всички родилки около мен,не ми правиха клизма ,напъните ми започнаха щом реших да полегна ВЕДНАГА и бебо се появи след третия напън на 2рата минута на магарето...няма такова щастие и забравих БЕЗ БОЛКА бяха напъните,според акущерките такава като мен била на 100 родилка една ...
Убедена съм че затова мое невероятно раждане причината е в мен самата   ИСКАХ го повече от всичко,да разбера какво е без чужда намера(медикаменти,упойки) при условие че баткото го родих с епидурал 

УСПЕХ на всички бъдещи майчета и само не се панирайте и отпускайте ВИЕ сте тези които диктуват раждането си

Да добавя доктора беше до мен неотлъчно и ми помагаше през цялото време ,а на магарето ме милваше и следеше тоновете,после ме заши(имам един шев) това е Simple Smile)))

# 32
Не успях да се запиша за утрешните "отворени врати" дали ще мога да вляза или ще ме смъмрят??? А и отпред болницата ли се чака или се влиза пред някой кабинет, хич не съм наясно, за първи път ще стъпват в родилното на ОБ  Embarassed
Майчета които ще ходят в колко часа точно 15.30 или по-раничко? Благодаря предварително за хилядата въпроса,които зададох   bouquet

# 33
  • ВАРНА
kamitoo , никой няма да те върне, споко  Simple Smile Опитай все пак за твое успокоение да се свържеш по телефона със старшата акушерка. Влизаш вътре в болницата, с асансьора на 3 етаж слизаш. Там ще ви чака старшата акушерка.

# 34
  • Варна
Не успях да се запиша за утрешните "отворени врати" дали ще мога да вляза или ще ме смъмрят??? А и отпред болницата ли се чака или се влиза пред някой кабинет, хич не съм наясно, за първи път ще стъпват в родилното на ОБ  Embarassed
Майчета които ще ходят в колко часа точно 15.30 или по-раничко? Благодаря предварително за хилядата въпроса,които зададох   bouquet

Аз мисля да съм там около 15.15

# 35
Благодаря за отговора, аз също ще се мярна по-рано  Mr. Green
ще се засечем, мисля да издебна някой пред болницата който е по-наясно  Laughing

# 36
Добро утро !
Чакам да споделите впечатления с нетърпение.

# 37
Добро утро !
Чакам да споделите впечатления с нетърпение.

И аз Embarassed!
Не бях във Варна и не успях да дойда. Моля,споделете впечатления!

# 38
  • Варна
Моите впечатления са добри, бяхме доста момичета и ни разделиха на две групички като едната акушерка беше доста по приказлива( на другата групичка) а нашата си ни обесняваше кое за какво е, и постоянно ни приканваше да и задаваме въпроси. Условията са съвсем прилични като наблегнаха на багажа да е в торби защото от ХЕИ им забраняват саковете, а шкафчетата са твърде малки за да съберат всичко което си носят мамите Simple Smile)) Видяхме стаите и боксовете между тях където стоят бебчетата когато им правят тоалета, през ноща или просто когато майката иска да поспи. Също така и стаята с фотолампите за жълтеницата, както и няколко интензивни стаи за бебчетата. Показаха ни предродилна зала, родилна и следродилна. Имаше мами в следродилна и до тях плътно имаше акушерки, освен това ни обясниха че има акушерка на разположение през деня, която обеснява за кърменето. Аз си бях решила там да раждам и си затвърдих мнението Simple Smile)

# 39
  • Варна
Здравейте момичета! Темата е страхотна и много полезна.  bouquet Имам един може би малко тъп въпрос относно дрешките за болницата. Как обличахте бебенцата? Само по камизолка достатъчно ли е (разбрах че акушерките искат само камизолки) или с нещо отдолу (боди), или нещо връхно отгоре? Първо бебе ще ми е и се притеснявам да не се "изложа", а пък от друга страна не ми се иска да нося хубави дрешки за там. Предварително благодаря.

# 40
Аз доколкото разбрах от списъка с необходими дрешки, искат долна и горна камизолка, аз лично за вкъщи съм се заредила само с бодита, нямам камизолки и ританки, но за болницата съм взела както искат. Първо се учудих, какви са тия долни камизолки, но се оказа, че има и долни, те са мн обикновенни и тънички, и затова като се сложи отгоре и горната камизолка/блузка, мисля, че е съвсем нормално....

# 41
Благодаря на "репортерката" Teodora_!   bouquet

# 42
  • Варна
Благодаря на "репортерката" Teodora_!   bouquet
Няма проблем Simple Smile)) Hug

# 43
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
И аз съм се насочила към Окръжна.

# 44
Някой от Майчетата, които успяха да снимат списъка с необходимите неща за болницата, би ли качила снимка?  baby_neutral
 гледам един списък тука във форума, обаче е от 2009г и мисля че ще има разминавания...

Общи условия

Активация на акаунт