Паническо разстройство - част 7

• 188 208
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
По принцип симптомите при тревожните разстройства са разнообразни и специфични при всеки. И наистина е ужасно изнервящо да се влачиш по различни специалисти и никой да не ти казва какво ти е. И аз бях започнала да чета в нета за своите симптоми и стигах до какви ли не самодиагнози, докато не ме изби на хипохондрия. Започнах да се самонаблюдавам внимателно почти денонощно и направо откачах при всяко необичайно усещане.  ooooh! Съветвам те, доколкото ти е възможно, да подходиш хладнокръвно и да избегнеш това.
С какви специалисти си се консултирала? Какви изследвания са ти правени? Ривотрила невролог ли ти го предписа?

# 286
За Ад-та и Ривотрила Simple Smile

Един човек, получил разтройство.
Отива на лекар, ама в коридира много народ, суматоха,
вместо при личния си лекар  взел та влезнал при психиатъра.
Доктора,  за да пести време, му казал:
   - Хайде казвайте по-бързо, от какво се оплавате?
И човекът притеснено:
   - Ами докторе, разтроен съм...
Докторът:
   -Вземете тия хапчета, пийте ги и елате пак след седмица.
Минава една седмица нашия пак при доктора.
   - Е?, как сте, по-добре ли е? - пита го доктора.
   - Еее, какво да ви кажа докторе. Пак се насирам, ама не ми пука!

# 287
   - Еее, какво да ви кажа докторе. Пак се насирам, ама не ми пука!
Joy    Joy

Ама много е хубаво на човек да не му пука  Laughing 

# 288
Katadoo, Ривотрила ми е изписан от психиатър, а за тази тръпка, която продължава междувпрочем ходих на невролог.

Аз съм вероятно най тежкият случай с ПР. Случи ми се нещо ужасно снощи. Получих ПА и след като не можах да издържа викахме бърза помощ. Биха ми Диазепам, но нищо. Стано ми още по зле. Това естествено ме панира, че нищо не ми помага и изпаднах още в по голяма криза. След 3 часа викахме пак Бърза помощ. Тъй като цялата треперих и повръщах ми сложиха Реглан. Никакво действие. И сега продължавам да треперя и не мога да спра да плача. Имам чувството, че всичко свърши и че за мен няма светлина в тунела. Явно не мога да разчитам на нито едно лекарство, което да ми действа. Това е ужасяващо. Отчаяна съм до краен предел. Честно казано не ми се живее.

Не бях чувала на някой да не му действа Диазепам. Явно съм много зле. Извинявам се за объркания пост, но съм на ръба. Cry Cry Cry

# 289
Otchaqnoto Lili, недей така! Това всеки си го мисли. Всеки мисли, че само за него няма надежда. Това, все пак, е един от типовете мислене, които са ни довели до ПР.
Стано ми още по зле. Това естествено ме панира, че нищо не ми помага и изпаднах още в по голяма криза.
Ето затова не ти е помогнал Диазепама. Ако човек избере да се чувства зле, съсредоточавайки се върху това колко му е зле, и конски дози успокоителни няма да му помогнат. Избереш ли обаче спокойно да игнорираш симптомите, лекарствата са излишни.
Съветвам те за тази тръпка да потърсиш второ мнение от невролог, за да получиш обяснение за нея. Не съм специалист, но на мен ми звучи като някакво прищипване на нерв. А за ПР - психотерапевт, който да те научи как да се справяш с тревожността си и склонността да се панираш. Wink Ще видиш, че всичко ще бъде наред!  Hug

# 290
  • Пловдив
В началото когато ми започнаха атаките и лекарите нищо не откриваха, един невролог ми беше изписал Диазепам. Почти месец го пих и НИЩО . Само ме успиваше и ми се виеше свят от него...толкова. Спрях го и отдидох на психотерапевт., който каза че нямам никаква нужда от хапчета. Ходих на сеанси, направих един курс от месец и нещо. И оттогава се справям сама. Отново си имам атаките но вече са много по - рядко и ги посрещам както съм чела, спокойно и чакам да видя какво ще се случи после....а те почти изчезнаха и сега няма какво да изследвам... hahaha

# 291
  • София
До Otchaqnoto Lili - Диазепамънт не лекува. Ако проблемът е психически, лекува се от психиатър. Той изписва АД или нещо друго (не съм специалист) и някакъв подкрепящ медикамент, който е помощен към АД. Постепенно нуждата от подкрепящото лекарство би трябвало да отпадне. Всъщност АД е медикаментът, който осигурява лечението и води до подобрение и стабилизиране на състоянието. Това го зная от психиатър. За Диазепама съм чувала, че е кофти лекарство, по-добре е да не се ползва.

# 292
  • Русе, у дома
Otchaqnoto Lili, това което описваш като усещане в главата и аз го имам, но от скоро. Отдавам го на моя тревожност, за секунда е и отминава. Аз правя така, опъвам си вратните жили в двете посоки, за да ми изпука врата и готово. Хич и не му обръщам внимание. Всичко е реакция на психиката и не е реално.. Когато се успокоиш, ще изчезне. Щом си ходила на невролог и той не е заподозрял нищо сериозно - спокойно. Аз така имах екстраситоли, от който не вярвах че някога ще се отърва, е и сега ги усещам понякога, но вече ги познавам добре и не ме плашат. Дълъг е пътя, но не е и невъзможен, съсредоточи се върху това, че искаш да победиш, въоръжи се с търпение и положителни мисли. Потърси си добър специалист, на който да имаш 100% доверие.

# 293
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 15 СН
Някой пил ли го е?Прочетох доста добри отзиви за това хомеопатично лекарство...Използва се точно при паник атаки и силни неврози!

# 294
До Otchaqnoto Lili - Диазепамънт не лекува. Ако проблемът е психически, лекува се от психиатър. Той изписва АД или нещо друго (не съм специалист) и някакъв подкрепящ медикамент, който е помощен към АД. Постепенно нуждата от подкрепящото лекарство би трябвало да отпадне.

Всъщност АД е медикаментът, който осигурява лечението и води до подобрение и стабилизиране на състоянието. Това го зная от психиатър.

За Диазепама съм чувала, че е кофти лекарство, по-добре е да не се ползва.

За колко време обаче е въпросът )

# 295
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 15 СН
Някой пил ли го е?Прочетох доста добри отзиви за това хомеопатично лекарство...Използва се точно при паник атаки и силни неврози!

Аз си вземам по 5 гранули аконит.Психотерапевтката ми го предписа,вместо ксанакс.Вече трети ден съм без ксанакс и паник атаките ошумяха.

# 296
Момичета наистина отдавна не съм ви чела, просто като чели нямам тази нужда  Blush, онова го няма или поне не искам да присъства в ежедневието ми. Немога да кажа, че напълно съм се отървала, но на този етап поне идва много рядко....
Така ми се иска да го няма и при вас, защото е наистина ужасно и само този който не го е изпитал, не знае за какво става на въпрос.
Желая на всички по малко кофти моменти и повече положителни емоции....това от което всички се нуждаем...иска ми се да ви поздравя с една песничка, надявам се няма да отключи....дори не ми се иска да го споменавам....

Кураж и аз съм с вас, наистина

П.С Казах ви че не ви чета/ което е и така/ но просто мисля, че това допълнително ще ме натовари, а все пак се нуждаем от положителни емоции

И извинявайте, че така нахлувам в темата...

# 297
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 15 СН

Аз си вземам по 5 гранули аконит.Психотерапевтката ми го предписа,вместо ксанакс.Вече трети ден съм без ксанакс и паник атаките ошумяха.

Това е чудесно ...и е хомеопатично..може и др да го изпробват щом действа.Пише ,че е безвредно и се пие даже и при бременност тоест безопасно.Мисля ,че се изписва и без рецепта

# 298
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 15 СН

Това е чудесно ...и е хомеопатично..може и др да го изпробват щом действа.Пише ,че е безвредно и се пие даже и при бременност тоест безопасно.Мисля ,че се изписва и без рецепта

А на теб някой предписа ли ти го или само инфо от нета имаш  Simple Smile

# 299
АКОНИТУМ НАПЕЛУС 15 СН

А на теб някой предписа ли ти го или само инфо от нета имаш  Simple Smile

Ами не, не са ми изписвали .Случайно попаднах на страница в нета и останах учудена от написаното.Пише ,че има бърз ефект,не се пристрастяваш,пие се от бременни и тъй като съм пила др хомеопатични лекарства знам ,че ги изписват и без рецепта...

Общи условия

Активация на акаунт