Бродирана красота - Гоблени 82

• 104 412
  • 730
  •   1
Отговори
# 105
  • ГОре на черешата...
Пепен, много са сладки пиленцата  bouquet.

Хахах, оказа се, че няма какво толкова да им се чудя на конците на моя Дим - те готови - с органайзер са, така че следобед го почвам...

# 106
  • Пловдив
Пепи, аз не мога да ги видя от никъде.................... Cry

# 107
Големи красоти сте сътворили .Браво!
Аз имам един въпрос нещо не мога да се оправя с една схема Blush.
Става  въпрос за гоблена Морска приказка, пише че се шие 1:1, схемата е 120 на 150 . Ако е едно към едно то колко квадратчета пана ма ми трябват 6 на 7,5 ли ? Нали 4 от схемата влизат в 1 от панамата или нещо греша?Оф /извинявам се за офа/ ама ми помогнете.
ГРЕШКАТА Е МОЯ! От недоглеждане че един квадрат от схемата съдържа по 20 символа във вертикал и хоризонтал.Извинете ме . ooooh! Hug

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 14:01 от ^buba^

# 108
здравейте, момичета. За първи път пиша във форума. Видях част от гоблените ви ! поздравления ! аз съм полудяла по един гоблен. Видях го в едно списание. Бяха няколко сходни, Казва се поле от макове. На Anchor. Знае ли някой как мога да го намеря ?

# 109
# 110
-=Деси=- благодаря   bouquet и аз този сайт знам, но се чудех дали има и друг.

Пепен много готини са станали пиленцата. Супер бърза си.

Аз си избрах следващото начинание обаче някой неща не са ми ясни.

На каква панама се шие, Аида 14 дали ще стане. И отделно при конвертиране на цветовете от Дим в DMC дали няма да има голяма разлика как мислите? Струва ли си изобщо аз да го комплектовам или е най-добре да си го купя готов? Много трудно ми се вижда пренабора и ушиването, но толкова ми хареса, че мисля да опитам.

# 111
  • София
Летисия, аз поне не знам друг сайт.

В оригинал е Аида 14 Vintage (води се "мраморна"). А защо искаш да го пренабираш? Да пренабереш - това означава от оригиналната схема да качиш в някаква програма и да направиш схемата в РМ, а ти всъщност имаш схемата  Hug

Мисля, че няма да има голямо разминаване в цветовете, но ако искаш да ти е съвсем сигурно - купи си го в оригинал, стига да не е много скъпо, доколкото аз знам, този е от по-скъпичките. Едва ли е по-малко от 70 лева  newsm78

# 112
Летисия, аз поне не знам друг сайт.

В оригинал е Аида 14 Vintage (води се "мраморна"). А защо искаш да го пренабираш? Да пренабереш - това означава от оригиналната схема да качиш в някаква програма и да направиш схемата в РМ, а ти всъщност имаш схемата  Hug

Мисля, че няма да има голямо разминаване в цветовете, но ако искаш да ти е съвсем сигурно - купи си го в оригинал, стига да не е много скъпо, доколкото аз знам, този е от по-скъпичките. Едва ли е по-малко от 70 лева  newsm78

Аз имам схемичката и разгадах обясненията, обаче се претеснявам да няма разминаване в цветовете и панамата. Сега просто не мога да отделя толкова пари, а се влюбих в него.

# 113
  • Пловдив
Летисия, не е толкова скъп, когато го купувах беше около 30 лв. Не е от новите модели, може и да е поевтинял. Панамата е много, много бледо жълто, но топло жълто и е точно 14-ка. И тъй като няма лица и хора, това че цветовете няма да съвпаднат на 100% при конвентирането  не мисля, че ще е проблем. Винаги може да се импровизира когато е пейзаж......................

# 114
Благодаря ви момичета  Hug , ще потърся в ebay готова комплектовка и ще преценя, но ще го ушия.  Wink

# 115
  • София

Аз имам схемичката и разгадах обясненията, обаче се претеснявам да няма разминаване в цветовете и панамата. Сега просто не мога да отделя толкова пари, а се влюбих в него.

Ето в този сайт го има за 49 лева 

http://sites.google.com/site/mygoblen/home/pejzazi

# 116

Ето в този сайт го има за 49 лева

http://sites.google.com/site/mygoblen/home/pejzazi

Май тук е най-евтин, в ebay  е 70лв.
did_tag ти от магазин ли го беше купила или от сайт?

Благодаря Деси, - готова комплектовка ще е със сигурност. Още веднъж ви благодаря за помощта.   bouquet

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 18:01 от letiziq

# 117
# 118
  • София
Здравейте  Party!
За първи път влизам в тази тема. Скоро се научих да шия гоблени. Първият ми е мъничък Малка Мадона , купих го, докато бременеех с малката ми принцеса, а го довърших преди две седмици.
Реших да я кръстя лятото, когато навърши годинка и искам да подаря гоблен на Кръстницата, но не зная какъв мотив. Клоня към икона, но не мога да се реша. Не искам да е много скъп и голям, а и да е около 30 до 50 лв. Надявам се да ми дадете съвет. Разполагам с около седмица да реша какво да купя и да започвам да шия.
Предварително Ви благодаря за отделеното време  Peace .

# 119
  • ГОре на черешата...
Момичета, я докато сте тук да ви питам да не оплескам нещо...

Последна редакция: сб, 19 мар 2011, 18:49 от mari_eta

Общи условия

Активация на акаунт