Да преправим старите мебели - 7

• 97 127
  • 754
  •   1
Отговори
# 285
LaValetta,

Да знаеш как ти завидях!

Много е станала хубава закачалката!

Flowers Bouquet

# 286
LaValetta, наистина е много "пролетна"! Страхотна, свежа, нежна, оригинална... Браво за идеята, и за изпълнението. Ако отглеждах цветя, със сигурност щях да ти открадна хрумката.
А къде си сложила тази прекраснота?

# 287
LaValetta,благодаря за идеята! Знаех си,че няма да я изхвърля тази закачалка...

Аз да ви попитам - как мога да обезмирися стар гардероб пропит с годините от много миризми?Или не е необходимо, а като почна да го боядисвам и лакирам - ще е достатъчно?  newsm78

# 288
Много ви благодаря, момичета  Hug! Сега наистина ми е пролетно от вашите думи   bouquet.

mumita, покривката за наближаващият празник ще е такава http://multiply.com/mu/valeriika/image/1/photos/8/500x500/19/IMG … mp;nmid=392002466, в същите цветове на лентички от саксийки.

baibibi ,  при мен предверие, кухня, хол са в едно. Затова закачалката се пада срещу входната врата, в ъгъла в  сектора за кухнята, до масата за хранене. Малко объркано обяснение  Simple Smile.

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 11:40 от LaValetta

# 289

baibibi ,  при мен предверие, кухня, хол са в едно. Затова закачалката се пада срещу входната врата, в ъгъла в  сектора за кухнята, до масата за хранене. Малко объркано обяснение  Simple Smile.

Ох, слава Богу! Защото още повече щях да ти завидя, понеже реших, че си имаш и голямо, самостоятелно антре, където да разположиш тая красота.
Моето антренце е съвсем малко, а и съм го затлачила с голям гардероб и шкаф за обувки, та място за виенската закачалка няма. И поради тая причина у нас тя също стана холен мебел. Често я "разтребвам", защото най-невероятни и причудливи неща се натрупват по нея. Специално съм обявила, че това не е закачалка за дрехи, но пък всякакви други висящи се появяват.

Да споделя и моите вълнения около почистването на 9ти април. Сутринта чистихме двора, а след това се наложи да ходя до баща ми и там си загубих целия следобед. Наистина го загубих, защото на отиване, като минавах покрай натрупаните контейнери, забелязах десетки красоти, а на връщане /вече към 7 ч. вечерта/ всичко беше разграбено! Сърцето ми се скъса. А можех да обзаведа още един апартамент! /само дето нямам такъв, де/

# 290
О, имам си и аз такава закачалка! Толкова е удобна, моята седи скритичка в едно кьоше и понякога толкова я отрупвам, че въобще не се вижда и ме е яд, че не се възползвам от красотата й, но за сега функционалността й ми надделява пред красотата Simple Smile Знам ли, скоро обаче може и да ми прищрака нещо друго. Страхотна е идеята с цветята по нея.

# 291
  Аз имам един странен въпрос, може ли кухненски плочки зад мивка и печка, да се боядисат с боя?
 Имам едни стари плочки на цветя, във вилата (тъй като само лятото ходим и до ремонт и къртене, не мислим), ако ги боядисам с някаква боя. Коя да е тя, марка, блажна, какво ще може да се захване на гланцови плочки?

# 292
  Аз имам един странен въпрос, може ли кухненски плочки зад мивка и печка, да се боядисат с боя?
 Имам едни стари плочки на цветя, във вилата (тъй като само лятото ходим и до ремонт и къртене, не мислим), ако ги боядисам с някаква боя. Коя да е тя, марка, блажна, какво ще може да се захване на гланцови плочки?

Могат да се боядисват!

Моите ги боядисах и вече повече от 6 месеца са добре.
Първо ги изшкурих, моите не бяха гланц, но ти може би да сложиш под тях Бороконтакт, за да си спестиш шкуренето.
След това - блажна боя, обикновена.
Накрая сложих - лак. Противно на всички правила, където се казва, че не може водоразтворимо върху блажно - аз точно така направих и засега нямам оплаквания.

Успех!

# 293
моят диван преди и след  Rolling Eyes

# 294
  • Варна

Браво!  bouquet

За мен - още една, малко по-голяма възглавница в цвета на цветето от стената. Wink

# 295
Девойки, вижте тук http://prodavalnik.com/rakla-starinna-i1706273
Цял ден си Banghead    33uu ама къде да я сложа по дяволитееее Cry Cry 10 пъти отварях офертата, ами без пари е Naughty

Тези пък се подаряват http://prodavalnik.com/podaryavam-stari-mebeli-i1705850. Изглеждат ужасно, но гардероба е здрав според мен.

Последна редакция: пт, 15 апр 2011, 23:25 от СедеФка

# 296
# 297
  • Пловдив
Само на бързо прелитам да дам отзив от "безцветния" лак на лакпром.
Ами... не е съвсем безцветен. Много е далече от жълтото на другите лакове, но все пак не е напълно прозрачно.
Хванах се да си боядисам онези пана за детската и ги минах 2 ръце бял латекс. Съпоставено със снежно бялото на латекса, си жълтее. И особено като не са равни като повърхност, където се е натупал лака, много си личи жълтеникавото.
Снимах с телефона и не вярвам да се вижда добре, но ще пробвам сега да сваля снимките
.....
Ето разликата http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/222012_2022333798 … 169_6492237_n.jpg
http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/221788_2022333898 … 170_2018569_n.jpg
На живо е малко по-отчетливо Peace

Последна редакция: сб, 16 апр 2011, 07:57 от benitta

# 298
Elichka_mama,  СедеФка , много сте гадни! Сега чакам отговора на продавача на раклата, ама сигурно има нещо фалшиво. Не може да е толкова гламав, та да пусне на такава цена. Може да не е дървена. За мое нещастие  е от София - значи дори мога да я огледам предварително. Ох, дано да има нещо гадно в нея! Ще се поболея направо. А най-лошото е, че и аз няма къде да я сложа, а и май е доста големичка. Оффффф...

benitta, да не си объркала нещо лаковете. Този, който препоръчах аз се води водоразредим лазурен лак, безцветен и е абсолютно безцветен. Пробвах го върху едно съвсем бяло нещо, като намацах само половината - при мен няма абсолютно никаква разлика в цвета между лакираната и нелакираната част. А и самият лак в кутията стои леко сивкаво-бял, няма нищо жълтеникаво. Утре ще снимам кутията и лакираното нещо, че мъжът ми отнесе фотоапарата и ще се прибере чак късно довечера.

# 299
  • Пловдив
 ooooh! Как никъде не съм хванала кутийката. Точно същото пратих да търси мъжо - в Практикер водорозтворим. Вътре наистина изглежда по описания от теб начин.
Може да се дължи и на различната текстура на латекса и та се вижда разлика. Аз минах само една ръка, но пък доста плътен слой, че отдолу правих шарки с нанасянето на латекса и се задържа по-голямо количесто лак  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт