Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 951
  • 721
  •   1
Отговори
# 405
Рибката, Радикал се казва сайта, не съмкачвала там де, ама мисля за него говориш.
На нас ни пробива ново зъбче ималко сополки текат и хич не спи през нощта, ставам през 5 минути да му дам биберона, той го изплЮва и след 5 минути пак се разплаква. Вече втора нощ се принуждавам да го взема при нас на спалнята, че с това ставане на 5 минути не издържам, при което сутрин съм буквално пребита Joy Joy Joy Joy такива ритници и шамарчета раздава и все отгоре ми лежи, голям смях. Бебо се върти из корема, утре ще го видим колко е голям вече, остава месец до термина ....

За тръшкането - Дани не е от тръшкащите се, много е послушен, е, има си своите моменти, но те са много редки и не мога никак да се оплача. Не съм го пляскала, рядко викам, чак аз сама се чудя на себе си, уж казват хората, че бременните по-нервни били, аз май наопак  Joy Joy Joy Joy Ама то достатъчно се ядосвам с работа, та няма смисъл да тормозя и детето и себе си и да се ядосвам и в къщи.

Гануша - викаш за теб да кажа, ама ти си си същата готина мацка като лятото, то е ясно.  Hug Hug Hug

Януш, и ние ще си правим сами пясъчник, по - евтино излиза Simple Smile

Скайпетя, оправихте ли се вече????

Поли_зо, браво на теб, и аз така като теб мисля  Peace Peace

Харче, как сте вие???

Какво става със Бела и Шайн, изписаха ли ги вече?

# 406
  • София
Сосми, да ти е жива и здрава дъщеричката! Да расте много спокойна, слънчева и щастлива!   bouquet

Хариелка, много гадна случка сте имали! Толкова е гнусно някой да ти рови из нещата! И фактът,че винаги наред със скъпите вещи си заминава и нещо, което е ценно само от емоционална гледна точка мен ме убива. Но такъв е животът и се радвам, че вие със Софи сте добре, другото са бели кахъри общо погледнато.  Hug Hug

Скайпетя, не ви е лесно и на вас с тези съседи - идиоти! Съжалявам за гадното преживяване, надявам се и Кубрат бързо да оздравее.

Янче, аз също ще те навивам за помпичката- страхотна е и е абсолютно незаменима за запушен бебешки нос. Моята прахосмукачка е най-обикновена, без степени, но нямам проблеми с ползването на помпичката. Първият път я пробвах на себе си за да се убедя, че няма да повредя бебето. Аз хич не съм фен на Стеримар, много по-добър ефект постигам с банка физиологичен разтвор, изтеглям си течност с игла и спринцовка и пръскам в нослето- направо изхвърчат сополките, после и помпичката и детето е като ново.

Янче-Панда, такива градински играчки тепърва ще пускат и в Метро, и в Практикер, и в Бриколаж вероятно. Може и да има вече,де, но със сигурност в близките седмици, заедно с началото на топлия сезон, ще се напълни с такива неща

Италианка
, радвам се, че сте добре вие и всичко е наред при вас!

Ние сме добре като цяло, само дето отново нощите са ден- понякога с часове не можем да спим благодарение на кътниците. Няма такава мъка! То е скрибуцане, проплакване, рев дори, нито нещастното дете се наспива, нито ние. И не знам как да му помогна, явно трябва да стискаме зъби и да се примирим, че ще ходим като призраци недоспали докато му изникнат и тези последни зъби.

Относно тръшкането - направо сте щастливки тези, чиито дечица ви разбират като ги оставите в стаята сами и се успокояват. Честно ви казвам, с най-добри чувства- завиждам ви Simple Smile Моят маймун като го оставя в стаята и затворя вратата, след 2 секунди я отваря и ми цъфва. Или пък си отива в стаята и сам си се затваря и много се дразни, че аз отивам да видя какво ще прави, истерията се развихря в нова степен.

Иначе съм много съгласна с Ганушка, че те сега опознават света и не може всичко да им се забранява. Аз също от много време (още само лазеше) го оставям да рови в шкафовете, в гардеробите, да къса хартийки, да разхвърля тенджери и т.н.,  не ми пречи да събера разхвърляното. Е, понякога ми писва аз да подреждам, а той да разхвърля, но тогава просто зарязвам всичко и събирам като заспи.
Но има и неща, които не мога да преглъщам, като това да блъска по огледалото, да се опитва да събори телевизора, да се заиграва с контактите и т.н. Всъщност основно това води до истерии и тръшканици от негова страна, тогава се стига и до подвикване, до пошляпване и т.н. Хем ми е куцо, че трябва да го правя, хем пък по-добре така отколкото да се нарани ( в най-добрия случай). И ако вкъщи всичко би могло добре да се обезопаси, то като отидем някъде на гости, не мога да разчита,че хората ще си откачат огледалото, ще си скрият телевизора или ще си обезопасят контактите. Затова и за тези неща се старая по всякакви начини да го науча,че не се пипат и точка по въпроса. Пък нека се потръшка малко.

Лелее, пак прекалих с писането, много дълго стана! Ами весел ден ви желая, приятна събота и неделя и да сте здрави всичките!

Редактирам се: Трейси, явно и вие сте в кошмарния период с растящите зъби, искрено ти съчувствам! Дано скоро му мине на Дани! Успех утре на прегледа, малко ти остава и на теб, много се вълнувам за вас! Hug

# 407
Здравейте, хайде на хубавото време  Nature Sunny.днес добре си поиграхме след като взехме  кухнята.Определено сме подбре, на мен нищо ми няма , а Кубрат малко кашля още . Та вчера една майка като ни видя ни заобиколи като прокажени, защото и бях казала , че Кубрат е болен  hahaha чак пък толкова newsm78. Аз съм достатъчно съвестна да не си вра детето като е болно при другите деца и все си обикаляме площадките сами като сме болни и никога не го водя при другите деца.
мама на Панда дали ти е минала идеята да си купиш един надуваем басейн от тези по10-15 лв. и да си го напълниш с пясък. Благородно ти завиждам, че има къде да ги сложиш намислените от теб забавления, при нас единственото което мога е да изнеса един лиген с вода лятото и до там. Даже и от най тесните басейни не мога да взема  ,че терасата ми е широка 80 см.
Рибката за съжаление не вярвам да се разминем.Но живот и здраве в понеделник се надявам да отидем до Горна баня и после ще ви пиша какво са ни казали.
Джули за мое съжаление или по скоро радост цялата ни рода е в Русе. И аз и мъжът ми сме русенци.Той има сестра  тук но не бих я притеснила за нищо, а и не се виждаме често.
Трейси и вие бибата уж щяхте да махате заради бебока, а гледай .......... тези зъби развалят  мераците и амбициите ни.
хайде хубав и слънчев приятен за игри следобед 1swing

# 408
  • Варна
Ани, аз да ти кажа как процедирах с контактите, като по-малка много обичаше да ходи там и да бърка с ръце ooooh!, ясно е че не мога да я оставя да я тресне тока, че да се освести, че там не се бърка Mr. Green Joy, шляпвала съм я по ръчичката, ефект нула, почва още по-настървено да бърка, тогава смених тактиката и обяснявам, че там не се бърка, защото има ток, тя естесвено понятие си няма какво е това ток, но аз я отстранявам и я занимавам с нещо друго, следващия път пак така и обяснявам, че там се пъхат само кабелите и сега мога да кажа че не бърка, само като ме види с прахосмукачката се опитва да я включи, но казвам, че само големите хора могат да пипат там, а тя е малка и общо взето нямаме проблеми с това. Телевизора е на нейното ниво и се е опитвала един -два пъти да го раздруса, но пък там е много лесно, спирам го и тя веднага се маха, ако отиде пак, казвам че ще го спра и веднага сама се маха. Това разбира се действа при моето дете, при друго може въобще да няма ефект. Simple Smile

Трейска, и аз нямам вече търпение за бебчо, а си представям ти как си. Simple Smile А да ти кажа, аз си  мисля, че Дани е толкова спокоен, понеже и ти си спокойна и не викаш, нали съм те виждала как се държиш с него, за мен това е пример за поведение, за съжаление, аз на моменти съм избухлива, но се старая да е колкото се може по-рядко.

Бубе, права си за пошляпването, при нас няма ефект, просто бях длъжна да пробвам Mr. Green, но като цяло го приемам за израз на безсилие от страна на някого(не става дума само за децата).

Офф, Дария е болна, запушен и е носа, дърпам с помпата, но не виждам кой знае колко ефект, отпушва се за малко и после пак, не мога да и капя клеева тинктура, заради алергията и към меда, почна и да покашля, а и мен нещо ме наболява гърлото. Вчера я водих до педиатърката и се връщаме пеша, разминаваме се с група роми и чувам някакъв възмутен коментар, който не разбирам, само дочух нещо за сополи, поглеждам Дария и какво да видя, един сопол и се проточил от носа чак до устата Joy, такъв смях ме напуши, доживях да се възмущават роми(без да обиждам никой) от стичащи се детски сополи. Joy hahaha

Амбишъс, ти ръжен хляб как правиш, с машина за хляб или сама? Ако сама, дай ми рецептата и аз да се пробвам. Simple Smile

Хари, какъв беше оня сироп за кашлица, домашния?

Аз пак се олях ще ме извините Sunglasses, Фликс, радвам се че се разписа. Hug

# 409
Да този път и аз ще купя помпичката само да ми преведат стипендията  Peace
Иначе бяхме при педи и каза,че дишането му е по влажно от предишния преглед.Естествено изписа АБ Клацид заради кашлицата и гърлото и капки Коларгол за нослето.
Тамън си мислех,че като се стопли и вече болести няма да има ама сгреших  Tired А и ден преди да се разболее от яслата го бяха изкарали навън само по блузка,а то духаше страхотен вятър.Ем жега,ем вятър и ето сега резултата.

Хари,Скайпетя  Hug Hug Hug дано да нямате вече такива случки  Praynig

Честита дъщеричка и на Сосми  Hug  bouquet  и аз някой ден се надявам да си имам друго бебче ама този път да е момиче  Praynig Praynig писна ми от толко мъже вкъщи  Laughing

# 410
Добро утро хайде и от мен веднъж кафето и закуската.ХУбав ден на всички

# 411
Здравейте момичета!  Hug
Влизам да ви споделя каква голяма радост и емоция ми създаде баткото. Нали футболната ни одисея продължава и край няма  Joy Вчера имаше мач и стана голмайстора! Вкара два гола, един му отмениха и удари една греда  Joy Игра чудесно, а майка му се измори психически повече от него  Joy Ето го:

А ето я бебка с любимото й куче:
[URL=http://radikal.ru/F/s005.radikal.ru/i211/1104/c0/2d0cc45a1337.jpg.html]

Хубав ден на всички!   bouquet

# 412
  • На плажа
Малинче футболна звезда ще си имате май в къщата...пожелавам му да достигне върховете,както Бербатов  Hug А Венци е много сладка с това огромно куче,което като пазач стои до нея Wink
Гануше и аз съм на твоя принцип,винаги предупреждавам с твърд тон,че там е опасно и може да се нарани,както каката,така и Ники сега,и дори,като се катери сам по пързалките,само това у повтарям-Внимавай,внимавай,внимавай...а не Ще паднеш....понеже според мен така само може да се сепне и наистина да падне Peace Бързо да се оправяте и да спират сополите Hug
Италяна радвам се,че се включи...всичко при вас значи е наред-гледате се ,работите и така...а Марти е голям сладурко със страхотна усмивка Wink
Днес времето е супер мрачно,иначе е топло,ама се опитва да завали и е едно тъмно....направо ми се скапа настроението от предния ,страхотен слънчев ден.Затова и не ми се пише,болничките да се оправят ,на Дани да му избиват тези зъби и да си спинка по цяла нощ,че като се появи Томи ,ще стане една лудница Mr. Green Hug

# 413
  • Sofia
Здравейте и от нас!

Мама на Панда, аз 5 мин. не можах да намеря темата. Свикнала съм да я търся, като създадена от Бърборанка или Аси и сега се видях в чудо. Даже търсих и на втора страница. После реших да погледна заглавията, та така те разкрих.  Grinning Хубаво нещо са промените!  Grinning

Гануше, аз съм й давала домашни чайчета при кашлица, ако за тях ми говориш.
* Едното е чай от мащерка - в 250 мл вряща вода слагам 1ч.л. мащерка и го запарвам за половин час. После давам да пие обикновено преди ядене да е, можеш да го подсладиш, ако не го пие без захар.
* Другото е чай от 1-2 дюли с кората и семенника, нарязани на парченца, 3-4 ореха с черупките, само начукани и 1 глава кромид лук, също с обелките, само измит и нарязан на парчета. Всичко се вари около 15мин. в пловин литър вода. Прецежда се и по желание се подслажда. Пие се топло, но аз го давам всякакво, пак да е преди ядене. Предлагай колкото се може по-често.
Сетих се за още рецепти при кашлица:
* Накълцва се една глава лук и се покрива с мед (захар). Оставя се да престои една нощ. Взима се от сока по 1 суп. л. на всеки 2 часа.
* Напълва се една издълбана черна ряпа с небетшикер (мед) и се поставя в дълбок съд, за да не се излее сокът. Отгоре се покрива с капачето или харатия и се държи така 3-4 часа. Сока се излива и се приема по няколко лъжички 3-4 пъти дневно преди ядене и преди лягане.
* Подбел, лайка, мащерка - по 1 суп.л. + 2 ореха с черупките и една малка глава кромид лук с люспите - всичко това се вари 10-15 мин. в полвин литър вода. Прецежда се, подслажда се по желание и се пие по няколко пъти на ден.
Скорошно оздравяване!  Hug

Бързо да оздравява и Алексчо на Янчето!  Hug

Италиана, радвам се че се разписа и че сте добре!  Hug

Фликсче, а ти защо толкова рядко започна да пишеш? Липсваш ни!  Hug

Малинче, браво на баткото!   bouquet Не веднъж си се хвалила с него и да продължаваш все така!

Трейси, миличка, добре сме, отърсваме се от неприятното. Леле наистина колко малко ти остава на теб ...  Laughing  Hug  Hug

Терпсихора, адски ти съчувствам за неспането и за мъченето със зъбките на Алексче!  Hug Най-лошо е да не може да се наспива човек. Аз от това не съм страдала много досега, но само в началото от раждането на Софи, когато ставах да я кърмя нощем, ми беше много тежко. Добре че тя самичка си се отказа от нощното хранене. А сега нали си поспива сутрин до късно, та се наспивам отвсякъде. Бързо да изникват зъбките, та всички да се наспите най-накрая!  Hug

Днес голям ветрилник навън, ама ние със Софи пак изкарахме два часа и половина.  Simple Smile

# 414
Момичета, гледкайте Love.net - хубав, съвременен бг филм.  thumbsup Снощи пак си направихме кино вечер и май-май ще го превърнем в традиция всеки четвъртък, с тези билети по 5лв.  Mr. Green Нас ни очаква втори или трети подред уикенд в следремонтно  newsm75 newsm79 newsm28 в апартамента + окачване на чистак-бърсак новичките ни перденца.  Mr. Green Приятен, слънчев и усмихнат уикенд на всички!  Hug   Nature Sunny

# 415
  • София
Янче,и ние ходихме във вторник да го гледаме в Арена.Филма е Н-Е-В-Е-Р-О-Я-Т-Е-Н!!!!Максимално се изкефих!А не бях ходила на кино сигурно от 3 години  Embarassed

# 416
Трейси ,благодаря ти от два дни се чудя и нямаше да се сетя.Много мразя да забравям така и тъкмо да се сетя и нищо не се получава и откачам от яд Crazy
Ето я и снимката с булката и моя милост Laughing
Ние утре отива ме при баба и дядо,че баща ми днес е рожденник.Да ни е жив и здрав Heart Eyes
Лека нощ от мен smile3524

# 417
# 418
  • На плажа
Ауууу Лиде страхотна пролетна картинка...с тези любими мои момини сълзи ...и това рафаелоо ммммм Laughing

# 419
Как сте мамчета? Гледам има нови попълнения, други се очакват... Много се радвам  Hug
Пък аз ако знаете първо къде отидох  Crazy Личи, че отдавна не отварям насам  Mr. Green Та, отидох в августинчета 2010...да не знам аз коя година ми е детето, пък 3-то искам един ден  Joy
Вчера Янчето ми писа във фейса, та реших да намина да ви видя.
Гледам опитвате да махате памперси, зъби никнат, тръшкания борите. Ами...то и ние така Simple Smile Нещо 2 дена има разстройство и така му се е изчервило дупето, та гледам повече с гащички да го държа. И той най-обича да ми се тръшка пред вратата. Дори понякога го оставям да си лежи на земята, че и вратата му затворя (и гледам през шпионката). И какво прави нашия, полежи, полежи, стане, дойде към вратата и в момента в който отворя и бяга назад. Диваненце.
Та, аз и викам, и бия, но основно когато са 2-мата. Когато си е сам, а кака му на градина определено е по-спокойно. Заиграва се сам, заспива си навреме, и почти нямаме драми. Но като са двамата...то са скубане (цели кичури й отскубва, тя де ли си няма...), хапане (понаучи се да не го хапе толкова вече, но пък взе да щипе), бият се, карат се. Естествено един ако седне на столче, другия иска да го махне, че да седне той/тя. Абе...все си делят нещо  Grinning Но това с другата стая повече с каката процедирам. Тя ми реве за глупости (не се тръшка, а почва да реве), което мен мн ме нерви, и вместо да викам и да се карам, просто я пращам в нейната стая да се нареве, и тогава да дойде - помага.
Колкото до това което позволявате да разхвърлят - лошо няма (ако ви кажа как беше детската тази сутрин  ooooh!), но мисля, че е време да ги учите да си прибират. Каката така не почнахме да я учим май на време, и сега ми отговаря "ама мамоо, няма да чистя, ще се изморяяя". Е, да, ама като кажа, че няма да и дам роклята/клика/чорапогащника/гащите с мини маус/ червилото (голяма е конта, дай й червила, гримове, обици ми слага постоянно, иска да ме гримира, абе...не се е метнала на мен  bowuu) и как почва да чисти бързо. Просто трябва да се намери начина. Със заплахи и бой - не чисти. Но кажа ли, че ще дам червилото примерно, и се чисти за нула време. Интересното е, че малкия доста помага (е, доколкото може), но е по изпълнителен от кака си, може би точно и защото има кака.
Та така, айде стига толкова, че аз не пиша с месеци, пък като се разпиша и се забравям  Blush
Нацелувайте децата от нас. Болничките да се оправят, бременните да са спокойни, и въобще хубави и слънчеви дни!

Общи условия

Активация на акаунт