Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 951
  • 721
  •   1
Отговори
# 435
скайпетя - незнам дали е същата, но е за пневмококи и шарки. Аз така и не нау4их в Бг какво се слага и тук, само знам, 4е е разли4но  Blush След голямо 4удене и аз се престраших, 4е нали при мом4енцата е по-притеснително, знам ли   Thinking
На профила с твоето име, май е друго моми4е  newsm78

# 436
Мдам, май поща ако дадеш ще е най-добре. Или как точно се изписваш, не знам, но и аз май не те намирам.
Добре дошла на новата мама.
Янче, ще чакам да се похвалиш с новите дейности!
Мариелка, дано бързо се оправяте!

# 437
  • Sofia
Здравейте, момичета!  Hug

Благодаря ви за отговорите. Аз питам за памперс-гащички, защото сме на етап, когато Софи вкъщи е само с гащи, без памперс и вече или ми казва, когато й се допишка, или аз я подканям, така че от 3 дни нямаме напикани гащи. Но навън като излизаме е с памперс и съответно се получава така, че цели 3 часа, докато обикаляме парка, аз не я подканям да пишка, защото ми е неудобно да свалям памперса навън. Затова мисля да й взема памперс-гащи за навън, а тя така или иначе не ака в памперс, а само в гърне.

Марелка, стискам палци бързо да оздравява Алексче, миличкия ...  Hug  Hug  Hug Честит ви прощъпулник!   bouquet

Лиде, браво и на Макс за самостоятелното хранене!  smile3501

Шайнче, бързо да допива Бела лекарствата и да има чисти изследвания, за да направите и последващите и да се успокоите вече всички!  Hug

Мама на Панда, поздравления за напредъка в новия ви дом и да знаеш, че стискам палци и на краката това, което си решила и си предприела, да поеме в положителна за теб посока! Ще чакаме да се похвалиш!  Hug  newsm10

Добре дошла на Еенаwelcome

Приятна вечер на всички!  Hug

# 438
Хари, браво на Софи, голямо момиче Hug!
Вие сте си точно за памперс гащи. Не мога да ти помогна с марки, защото аз ползвам само памперс, един ден сигурно и гащичките ще са същите.
Цените на памперсите паднаха доста и вече мисля, че няма голяма разлика между марките.
При нас премиум кеър на Прима ги купувам за 19,50, а на памперс- 22,50.

# 439
  • Sofia
Ейййй, забравих да ви се похваля - днес окончателно ни потвърдиха, че ще си имаме още една девойка.  newsm03 Много съм щастлива!  Grinning

# 440
Честита втора девойка, Хариелка!!! Simple Smile Много се радвам.. сигурно, защото съм пристрастна, ама много ще ви отиват 2 принцеси!!!  Heart Eyes Hug

# 441
  • София
Hariela  - супер новина. Браво. Две момичета. Късметлийка си ти.

# 442
Много се радвам, Харилка , че ще си имате още една девойка.  Hug Hug Hug
Аз сигурно няма да мога да се престраша да родя още веднъж....

# 443
Здравейте мам4ета   bouquet
Хариелка - много хубава новина, то4но както си го представяше - с две госпожи4ки  Hug
Аз да ви се опла4а, 4е снощи вдигнахме 37.7 Т от имунизацията и му дадох нурофен, но едва ли е изпил пове4е от 1-2 мл., защото плюе и сега влизам за 'помощни средства' да купувам  ooooh! За други такива като мен може да е полезно това:
http://cgi.ebay.co.uk/Eezimed-Baby-Toddler-Medicine-Dummy-Dispen … sh=item1e6298d852
Ах, много ме е яд, в друг сайт го бях намерила, ама сега нещо не го откривам  Crossing Arms
Да ви питам, понеже Макс не е вдигал Т от имунизации досега - при вас колко дълго децата вдигаха Т, мен ме предопредиха и за подуване на сливиците след около 10 дена, но незнам дали нещо се прави и пак за колко време отминава  newsm78
Аз отивам да откривам по4истващият сезон и днес трябва да излъскам вси4ко, 4е немога да помасям ве4е къщата в това състояние  Naughty
Лек и усмихнат ден   bouquet

# 444
Хариела честита ви втора госпожица. Чувала съм , че който има две момиченца 'вечерял с Господ' и жените с по две такива са благословени Wink , нищо ние пък мъжките майки ще чакаме някой ден да ни донесат момчетата по една добра снахичка Hug
Лиде това приспособление е много хитро.Да се оправя Макси бързо

фейсбук пощата ми е koteto_cat@yahoo.com
ХУБАВ ДЕН НА ВСИЧКИ newsm47

# 445
Хариелка, честита ти девойка. Страхотно!!!

# 446
  • София
  Здравейте,мами,
нещо много малко пишете тия дни  Mr. Green
  Хариелка,честитоооооо! HugМного се радвам вас!Таткото едва ли е толкова щастлив де,сигурно тайничко се  е надявал за господин  Laughing
  Лиде,това приспособление наистина е много хитро.На Никол й направихме третия Пентаксим в петък.След него вечерта вдигна Т,крачето й се поди и явно много я болеше,защото непрекъснато го чешеше и натискаше.На другия ден имаше и сополи.Но до вечерта вече нищо й нямаше.
  Я кажете,има ли други деца като моето дето като решим да излизаме някъде и започва сама да си избира тоалета и да се тръшка ако не й разреша да го облече?Мислех,че този им етап е малко по-късно.Нашата си е харесала едни кецове и два потника и е решила,че само с тях може да излиза  Crazy Ако не стане на нейната целия блок разбира  Twisted Evil
  Това е засега от нас.Лека и спокойна нощ ан всички!

# 447
Хари, честито потвърдена девойкаааа! Simple Smile И мерси за пожеланията!  Hug

Джема, не, нямаме такива моменти все още, но отдавна се мажем с кремове и пръскаме с дезодорант, а най-новото е червилото (както и симулацията, че си слага руж с четка по бузите). И като й сложа червило, наперено обикаля къщата или навън и вика "Ани има дилооо'.  hahaha Забелязвам, че определено на тази им възраст вече и по поведение си личи кое е момичето и кое момчето на площадката. Момчетата (и Кубрат на Скайпетя ми направи силно впечатление като се засякохме преди месец) тичат ли тичат по топките, дори ритат супер кординирано. Анди я интересува топката само, ако някое детенце я "заплаши" да й я взема и вземе ли си я, я забравя.  Mr. Green Но виж като докопа на мама гримовете и козметиката е друго. Mr. Green Все още обаче не си пада особено по играта с кукли, но има време...  Whistling

Аз да попитам друго. Преди бях споменавала за отново появилия се гаден навик на Анди да бърка на децата в очите и да ги дере. Все още ми е голям проблем, ежедневно! Вече направо я дебна, заставайки до нея, чакайки да хващам ръце и да се карам. Това се случва най-често с едно много сладко и добро момиченце на нашата площадка - Яна на 1г 3м. Андреа много я обича, адски й се радва, все за нея ми говори, като излизаме я вика и търси. НО незнайно защо постоянно я дебне да я дере. Понякога я прегръща силно и съответно събаря на земята. Многократно вече сме я разплаквали. Естествено аз постоянно повтарям "не не не, така не се прави", повишавам тон, дори съм пляскала през ръчичките ( Sad ) и не и не. Всеки път едно и също. Майка й (много симпатична) вече няколко пъти подмята "Ама Андиии, ти защо правиш така? Защо буташ Яна, защо я дереш? Недей такааа". Аз естествено напълно я разбирам. Адски е гадно, когато някой по някакъв начин причинява дискомфорт на детето ти, едва ли не излиза, че е потърпевша на вид детска агресия (мразя тази дума, понеже освен този й странен навик Андреа по никакъв друг начин не е агресивна). ТА в началото тонът на майката беше нормален, но днес усетих и нотка на "скарване". Въпросът ми е как реагирате в такъв момент, ако въобще ви се е случвало някой да направи подобна забележка на детето ви...  Confused На мен ми стана криво, защото майката хем е права, но хем аз достатъчно се намесвам, винаги без изключение, и пред нея самата. А и повтарям колко ми е неудобно и притеснено, колко съжалявам. Естествено тя е казвала "е, няма проблеми". Но днес го усетих различно. Не се сдържах и казах "Ами дете е, какво да я правя, и на мен хич не ми е приятно и не знам какво да направя." Е, казах го уж меко и между другото, ама се усетих, че хич не ми стана приятно. Най-вече ми е криво, че наистина нищо не помага и едва ли не излиза, че трябва да не я извеждам, че да не се засичаме с Яна или пък други деца, което няма как да стане.  Cry Та съм в голяма чуденка какво и как да правя/реагирам в тези ситуации.  Thinking

Лягам, че до края на седмицата ставам в 6.00. Приятна сряда и вземете малко се активирайте в писането деее.  Hug

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 21:58 от ♥МамаНаПанда♥

# 448
  • Кърджали
ПРивет!
Хариела, честита дъщеричка! Дано всичко върви по вода и да се радвате и на втората щерка!
Янче, много гадно... Не знам какво повече може да направиш, освен всеки път да говориш, говориш..и да се надяваш по - скоро Анди да се откаже от този си навик.
Кати все още не изявява претенции за външния вид.Вчера беше решила да опита какъв вкус има ролонна, докато я усетя и стана късно.После яде банан и го плюе, явно още усещаше гадния вкус.
Та покрай това от скоро Кати ме влудява. Досега не го беше правила, но от месец някъде е просто ... Къде какво види, задължително трябва да го опита. Боклуци разни от вън, трохи от земята, разни кремове...Въобще всичко. И не чува "Не"-то. Не знам какво да я правя вече... Ако и дам нещо да го опита, няма да го направи, ама ако го намери на земята, задължително...

# 449
  • София
Хари, честита принцеса. Ще са 2 сладурки накуп Wink

Янче, при мен все още няма дране, но пък Боби като много се радва и не знае как да привлече вниманието и вдига двете ръце и рязко ги пуска, та ако някой е на пътя им си отнася 2 удара. Обаче забелязах, че Не-тата не въздействат на това поведение много. Тактика номер 2 е доста по-ефективна. Кажа, "не, така не се прави" и примерно му хвана ръчичката и погаля детето с нея леко и внимателно с нещо като "оооо, ооо". Ама много търпение трябва, а е адски трудно понякога.

Алекс, за лапането на неща и аз не знам какво да кажа. Боби уж беше спрял и вчера ми носи единя накрайник за ъгли на прахосмукачката и го беше здраво олигавил.  Sick При нас май някой от 2рия ред кътници е тръгнал. Започна и да ме хапе и баща си ухапа - сега и двамата сме белязани - аз по крака, а той по рамото.

Джема, ние с обличането нямаме драми сякаш, но ме влудява като го приема на игра и ми бяга в другия край на стаята като кажа хайде да се облечем и да ходим навън. Понякога иска и 2та чифта обувки да си обуе, ама като кажа, че вече има на краката и се примирява, че не стават и 2та. Предполагам, че като девойка си има повечко неща и ако гледа, че ти си избираш и тя иска така.

Мариелка, бързо да оздравявате и стига вече болести. Да го нагушкаш бонбонкото.

Аз приспах Боби, ама и татко му заспа докато се опитвах, та сега да видим какво мога да свърша Wink

Общи условия

Активация на акаунт