Пролет пукна, АВГУСТинче към игрите хукна - тема 27

• 34 951
  • 721
  •   1
Отговори
# 600
Добро утро....
Алегориа, мила 4естит рожден ден
Пожелавам ти най-4естит и даровит Рожден ден,
с много приятели да бъдеш заобиколена,
от здраве, щастие, усмивки окрилена,
и да знаеш , 4е от мен си най-сърде4но поздравена!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!

# 601
  • Кърджали
Свате, да си жива и здрава и много обичана от семейството си.Нищо да не ви липсва.
Дани, радвам се, че имаш предложение за работа... Дано намерите вариант да си го гледате в къщи, ако не - и яслата... Всяко нещо си има и добри и лоши черти.Какво да те успокоявам, като и мен точно това ми е в акъла - трябва да почна да си търся работа, а Кати... Майка ми се връща в Германия, и остава само при свекървата.Нещо и Красимир не е очарован вече, защото все пак е възрастна, болят я краката - как ще се оправя с това диваче..Но нямаме друг вариант, и на ясла не успяхме да я запишем.
Другия месец най - вероятно ще започна шофьорските курсове. Решихме, че е добре да ги изкарам, за да може в последствие да мога д аходя с колата където трябва, а и живот и здраве дребната като почне градина, а градината ни е много далеч... Единствения ни проблем пак е Кати, кой ще я гледа....
ВРеме е да се приготвяме и да излизаме навън. Кати да се попързаля на пързалката. Гледам н аплощадката да я изкарвам като няма много деца, че по - големите са доста невнимателни и вчера три пъти аха да я бутнат и да падне от високо.... Деца, какво да ги правиш...Затова съм решила сутрин да е пред блока, тогава площадката е празна или има поне едно - две деца, а следобед да си правим разходки.

# 602
Ооо, имаме си рожденничка.
Алегория, Честит рожден ден, да си жива и здрава, много щастлива и обичана!
Дани, честито за предложението. Не се притеснявай за малчо, ще свикне. Е, ще плаче, няма как, но ще отмине, само болести да няма. Аз още не смея да търся работа, защото не знам ще го приемат ли Митко (в петък ще се разбере, като мине класирането). Но ако не е в ОДЗ при кака си, мисля да пробваме в ясла, защото още 1г в къщи ще откача просто, да не говорим за парите. То и работа трудно ще намеря, ама първо Митко да знам, че ще е на ясла. А кофти, че в тази където ще сте вие, не ги извеждат. Юлето като беше в яслата следобяд бяха в двора на люлките и от там си ги взимахме. А сега и тяхното ОДЗ няма да работи 2м, и ще съм си с 2-мата. Няма смисъл да я пращам по други градини, защото не го понася добре.

Аз за бирата снощи щях да пиша, ама се вижда в колко часа съм писала. Та въобще няма какво да се притеснявате, все пак се минава през термична обработка (макар и на водна баня) и алкохола се изпарява, та си остава само бирата без алкохол. И аз съм им правила преди. Дани, аз инфлуцид не съм пробвала, но ще го опитам, благодаря за инфото.

# 603
  • София
Алегория - честито и от мене пожелавам ти, много здраве и щастие, най-вече много здраве.
Гледам всички сте изкарали добре на празника. Ние си бяхме в София, защото имах доста контракции и трябваше да лежа. Искаха да ме остават в болница, но аз се отказах, защото не исках да оставам малчо през празниците. Забраниха ми всякакво пътуване и затова си стояхме в София. Е по цял ден бяхме в градинката, но на това време да него изведа малчо направо си е престъпление. Та той дивееше с децата а аз си почивах на една пейка.  Утре съм на лекар та да видиме какво ще стане. Стискайте палци, мамчета да не ми се размине пътуването за Трявна, че направо ще се изям от яд.
Жалко, че има толкова болни дечица.
Това е от нас оплаках ви се. Сори, но стана малко дълго.

# 604
  • София
Алегория, честит рожден ден! Да си здрава и щастлива, другите неща ще се нагласят сами!  Hug  bouquet

Магаре, честит рожден ден и на теб (на патерици)! Много здраве и щастие желая и на теб!   bouquet Hug

За възглавниците
- моето момче много обича да спи на високо- търси си, върти се и си намира къде да се подпре. Все "крадеше" на баща си и моята възглавници, сега си има своя, къде върху нея спи, къде някъде другаде се завира, но като цяло предпочита с възглавница.

За Инфлуцида- аз съм изключително доволна от тези хапчета! Ползвала съм ги 3 пъти- първият път пресякоха веднага сополките, вторият път се усетих когато вече беше болен и за нула време оздравя, а третият път му ги давах в минимална доза, колкото да го предпази от евентуално разболяване, тъй като изкарахме няколко дни извън София, при невероятни ветрове, големи хора се простудиха и настинаха, той (да чукам на дърво) си беше здрав като камък Simple Smile Препоръчвам го горещо!

А ние сме общо взето добре, малкият не се спира, обикаля, катери се, тича, пада и така нататък, както си му е ред на едно дете на тази възраст, аз нещо вчера се скапах, но се надявам, че днес вече всичко ще наред.

Целувки на всички и, болните, да оздравявате бързо!  Hug

# 605
  • Sofia
Здравейте, момичета!

Алегория, честит рожден ден и от мен!   bouquet   bouquet   bouquet Пожелавам ти преди всичко здраве и щастие, а всичко останало ще го постигнеш, защото си млада, умна и хубава жена!  Hug  Hug  Hug Весел празник!  hbday

Диндла, много жалко че имаш контракции. Дано да отминат скоро и да не се повтаря до заветната среща с малкото човече!  Hug

Дани, хубаво предложение за работа, не го изпускай. Наистина кофти, че Нико трябва да стои в яслата, ама ще свикне. Но защо да не ги извеждат там децата, няма ли люлки, пясъчници, пързалки в двора? И как така ще ги държат затворени на хубавото лятно време?  Rolling Eyes

Жижин, хубава новина сте получили и вие по празниците.  Grinning Всичко да е наред!

Ние утре ще водим Софи на консултация и ще й поставят последния пентаксим. Така се страхувам, дано да мине леко и да няма притеснения.  Praynig

# 606
  • На плажа
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН АЛЕГОРИЯ,ПОЖЕЛАВАМ ТИ ,КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕШ ДА ТИ СЕ СБЪДНЕ   bouquet
Хари има и люлки и пързалки,даже пролетта ги сменяха с нови,но тук такова е правилото-не ги извеждат,защото са малки и са много-ти представяш ли си 20 бебета да тичат из градината LaughingНай много в беседката следобяд и то само като останат 5-6 дечица.
Сега и друг вариант измислихме-да прехвърля майчинството на свеки и тя да го гледа,без да ходи на работа.

# 607
Много благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос, особено Жули и Александра, които въпреки, че сме го дъвкали 1000 пъти, пак са отделили време да ми кажат подробно какво и как приготвят!   bouquet Магаре, Дани и на вас много мерси!  bouquet Магаренце, малко ме обърка с предната и задната хрема, защото хем пишеш, че се чува как се стичат отзад, хем на другия ден теквали чисти сополки.  newsm78 Не е ли по-скоро както Жижин и Жули са го описали - с подхъркване, преглъщане и без нещо да тече от носа?  newsm78 Както и да е де.

Иначе снощи вдигнахме и двете Т - тя 38, аз 37,4. Днес сме с по-ниски засега, но то нали се вдига следобед и вечер... Племенницата ми пък и тя милата вдигна 39, въобще подредихме се.  Confused Обаче този път Бейби Вакът ни се отразява страхотно. Андреа явно не е свикнала да има сополи и нали сега повече разбира, та голямо мрънкане, реване и дори на моменти пищене падна. "Мамо, има пол (сопол), има оте (още) пол, мамо, духа, чисти" и т.н. И като я изчистя с Бейби Вака, за около час е спокойна. Даже, за разлика от преди, вече и не реве докато извършвам манипулацията. А тези капки Виброцил са пълен боклук. Слагам и на себе си - ми то носът ми без да е с тежка хрема ми стои отпушен едва 30-60мин. Цяла нощ все си капех, та представям си на Анди колко работа вършат...

Алегория, за теб съм се сетила от вчера!  Grinning Честит рожден ден! Да си жива, здрава и както Ани ти е писала - останалото, което желаеш ще се нареди само!  Hug  bouquet

Хариела, не сме се сблъсквали с търсене на високи въглавници. Засега си спинка на нисичката бебешка възглавничка.  И на Анди в момента кожата на лицето и въобще на цялото тяло й е доста суха. Дори по тялото пак започнаха да избиват петна, но сърцето ме боли пак да купувам Авен да я мажа, при положение, че имаме чисто нова огромна разфасофка Клоран.  Confused А за лицето вече минах на слънцезащитния на Ивостин, но все още няма добър овлажняващ ефект...

Жижин, супер новина! Simple Smile И ние имаме подобна, но все още не смея да я кажа на глас. Praynig

Дани честитооооо! Стискам палци всичко да се нареди по възможно най-добрия начин за всички!  Hug

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 14:10 от ♥МамаНаПанда♥

# 608
  • София
Привет от нас
Алегория честит празник! Бъди жива и здрава!
Лили благодаря за инфото, а коя беше вашата лекарка от Хирон? След летните ни перипетии много се бях навила да водя малката там, но защо не го направих.... newsm78 Не смея да давам вече нищо хомеопатично, като не разбирам,че помня как се беше ошашкала Шайн!
Пък вазглавница съм сложила отдавна, но само си я подмята в леглото, не спи на нея. Откакто сме болни сложих една голяма да спи на високо,от време на време спи ,върху нея, но по принцип сме с неспокоен сън и се въртим много,та....пак сме без възглавница. Иначе в нашето легло ни имитире, ляга все на моята възглавница и сама се завива пак с моята завивка, ние сме с две отделни с мъжа ми.
 Дани не изпускай пиленцето, щом ти е кацнало на рамото!
Цвети благодаря и аз така си мислех,че като поври и алкохолът се изпарява,пък аз за всеки случай добре ,че и повечко го поварих този сироп.
Диндла ей оправяй се, почивай и да ти помагат в къщи!
Яна съжалявам ,че сте вдигнали Т!

# 609
  • Sofia
МамаНаПанда, да не си ти следващата с коремче? Laughing Много ще се радвам, ако е така!  Hug Или пък сестра ти?  Grinning
Съжалявам, че се поболяли всички, преди празниците и ние у дома бяхме така. Скорошно оздравяване! А тези капки Виброцил отдавна съм разбрала, че не стават за нищо.

Джули, нашата хомеопатичка се казва д-р Мариана Стоименова.

От известно време не мога да се разбера с моето дете - аз му обуя чорапи, то ги събуе и така си повтаряме процедурата по цял ден. Все иска да е с боси крака, а е още рано, вкъщи сме само на теракот и паркет и не искам да я пускам да върви босичка още от сега. Пантофите ги отказа от повече от месец, сега и чорапите не търпи ...

# 610
Момичета,разчувствахте ме. Благодаря на всички за страхотните пожелания. Почерпете се виртуално от мен,че нямам комп и влизам през телефона си. Още сме в казанлък и е голям гот, особено за Тедо.
Само да попитам Гери(Жужу),дали вчера беше в Розариума? Видях една жена с подобна количка,виках,погоних я,но реших,че може да се препознавам.
Отново благодаря на всички,че сте се сетили за мен!

# 611
Алегория-Честит рожден ден,да си жива и здрава,много щастлива,обичана и уважавана от всички  bouquet. А вчера да ходих в Розариума на обяд някъде,хич не съм чула като си викала Rolling Eyes,ходихме с Али на новата площадка,която направиха там,еххх че ме хвана яд сега,ще ти пиша на лични да се разберем Hug

Янче-стискам палци всичко да е наред и с вашата подобна новина Simple Smile,нашето племенниче се очаква октомври,влезнаха вече в четвъртият месец и дано да няма проблеми и през останалото време.А за виброцила,да те са по слаби капки,дано на мъниците им действат добре,но за възрастен човек по-добре някакви други.Дидо много го дразнят капки от сорта на Ксилометазолина,даже при по продължително ползване повече от 4-5 дена му теква кръв от носа от време на време и затова вземам някакви на билкова основа,много е доволен от тях но в момента не мога да се сетя как се казваха newsm78

Диндла-имаш стиснати палци от мен,никакви контракции до началото на раждането Grinning

Дани-супер за предложението,ще измислите добър вариант за Нико и аз от сега я мисля тази ясла,мънците с който излизаме един по един започнаха да ходят на ясла и виждам че и нашето време наближава,като погледнеш има време до началото на септември,но то толкова бързо лети че... ooooh!.Така ми се иска до 3 годинки да си я гледам или пък баба й,но засега няма такива изгледи.

Цвети-и вие бързо да се оправяте Hug

Вчера щях да пиша,че няколко пъти се случва да оставя Али, преди да идем в банята вечер,по голо дупе и като се напишка и почва да плаче,дано това да е знак че ще се разделим бързо с памперсите Laughing.Замислила съм като се върнем от Трявна да започваме с опитите Simple Smile

Последна редакция: ср, 27 апр 2011, 16:39 от Jijin

# 612
  • София
Хариела  Laughing все едно ми описваш Силвия в борбата с чорапи и пантофи. Пантофи имаме 100 чифта вече, последнита май си ги харесва, те са ни по съвет на Шайн, от Пловдив си ги взехме, но и тях вече знае как се събуват. Чорапите редовно се събуват, особено в леглото , сега спи и пак е боса. Нощем спи с цял гащеризон, за да не я намирам боса сутрин. Полудявам като я видя боса на паркета, а тя се е научила, че не давам и винаги ни носи пантофите, като се прибираме в къщи!
А моята пък кеф и прави да изхвърля всички завивки от леглото, намирала съм я само тя и матрака! Тя спи в сгъваема кошара със зипче отстрани. Един ден я оставих да спи сама, след 10на мин чувам шум ,аз съм в хола, отивам да видя какво става, а тя на пода си играе и ме гледа ни лук яла, ни лук мирисала. Побърках се как е излязла, паднали е, защо не  е плакала, разгледах я цялата за синини, нищо! А тя намерила пролука в зипчето, отворила, измъкнала се и зазипчила след нея!

# 613
Хахаха, хитруши са вече. Моите често махат всичко от леглата и скачат на тях, само оправя после.
А с тези препарати за нос - хич не ги обичам, и на себе си не капя, а на децата в мноооооого краен случай (всъщност само 1-2 пъти съм давала на каката още когато не знаех колко са си опасни). А щом и кръв тече от нослето... Аз лично предпочитам или морска вода или натриев хлорид (как му се казваше не се сещам) или пръскам Еуфорбиум композитум, който е хомеопатичен и не наранява лигавицата.
Хариелка, а доволна ли си от нея? Ти сигурно си писала, но аз като не съм ви чела отдавна, пък бяхме говорили преди време.

# 614
Добър вечер  newsm03!

Празниците минаха, та няма да ви поздравявам  Simple Smile. На Алегория и Хари само да пожелая на патерици ЧРД! Да сте живи и здрави, момичета, да ви е лек и весел живота!

Dyndla, що така контракции, пази се и дано не се наложи да пропуснеш Трявна. И мен на твое място щеше да ме е много яд.

Соня също сваля чорапите си. Аз за това ѝ обувам чорапогащник като спи. Пантофите откакто ѝ купих едни подобни като на брат ѝ и с 2-3 номера по големи от нейния, ходи доста с тях, умре да се навре в някои гореми пантофи и така с тия като на и гра си ги носи. Като малкия Мук е с тях  Simple Smile.

Ние изкарахме празниците сами с децата, тате замина спешно за БГ, че малко неприятности имаха свекърите, но нещата са на оправяне вече надявам се и ще се прибере скоро. Соня няма кой да я гледа и съм отпуска сега аз. Трябва спешно да намеря кой да я гледа докато майка се върне пак юли месец. На свекърите за съжалевние не можем да разчитаме, те имат те нужда някой да им помага на тях в момента. Най много да си изпукам цялата отпуска най напред аз, после Анджей и така. Много не ни се иска така, ама ако не намерим друг начин и това ще направим. Ей, Дани, та по тоя повод се присетих за теб, честито за работата, много се радвам! Аз също мисля, че вариантът свекърва ти да поеме твоето майчинство е много по добре от ясла за сега.

Отивам да лягам, че заспивам. Лека ви нощ! Ще гледам да пиша по честичко, не че някой е приритал, ама нищо, аз мисля да досаждам   Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт