Юлчета 2008 (Тема 145)

• 66 670
  • 746
  •   1
Отговори
# 300
Фио , честито и от мен!
Оле, още като разправяше за Мартин, как сте си разпределили функциите, си мислех че сте построили комунизма, а сега като чета и за Симона, вече сериозно завиждам Mr. Green
Това с картите ще го пробвам.
А кой е този гаден забранен материал? newsm78
Мартина с бебета не играе , последното което получи беше разфасовано, за да извади говорещата част.  Но пък с пеенето имаме напредък- вече се чуват зачатъци на мелодия. И да се коригирам- детето можело да брои до 10, не до 5 както си мислех, и на английски също  се оказа. След тържеството като видях колко думи са учили почнах да я питам и тя ги казва. Лошото е , че и тя ме изпитва, щото била Дамянова- учителката, а аз някои не ги знам Embarassed

# 301
  • Sofia
Аа да не забравя, Дени е доктор Герогиев, има комплект докторски инструменти, оперира и прави манипулации, даже си има престилка, та ето още една идея за занимавка на децата.
Рядко се занимава сам, предимно с колите си и гаража, и пистите. Иначе иска заедно да рисуваме или играем.

# 302
Инка, НБМ, Киса,  Hug ще поизчакам значи още малко.
Киса, Оле, Танита, тихичко благодаря  Wink
Танита, много е сладка Мартина  Heart Eyes

Михаил се занимава вече сам, но си има моменти, когато трябва да съм плътно до него, независимо дали участвам в играта или не.
Обича да си играе с малки предмети, които да мести от едно място на друго – може с часове да се занимава сам.
Конструктора също е сред любимите занимания. Пъзели реди, но с моя помощ.
Много му харесва и една моя мозайка, която баба ми извади някъде от архива  Crazy С нея също се занимава сам.
Друго любимо -  една музикална азбука, но малко му ограничавам достъпа до нея  Mr. Green, че много ми надува главата, иначе е много полезна – от нея най-бързо учи буквите.

Мишо от днес си има едно много сладко малко зайче. Подариха му го кумовете ни(които са и негови кръстници, всъщност). Не бях особено подготвена за подобна придобивка, но ще си го гледаме сега, къде ще ходим.

За нашето спане да дам бърз отчет – днес спа от 16.30 до 18.00, ще видя довечера кога ще заспи и ще преценя дали да го будя утре по-рано. Снощи е заспал в 2.00  Crazy

# 303
Емо също не обича да рисува, само драска, разхвърля моливите и това е. Пъзели не ради, защото не съм взимала още, само едни дървени с превозните средства, камиони и трактори. Сега като чета, че другите деца редят пъзели ще взема и аз. Много обича да кара колело, да рита топката на двора и в последно време все повече сме на вън. Иначе в къщи най-много си играе с колите и камионите, детския компютър с гръцката азбука, касовия апарат - все трябва да играем заедна с него. Но първата му работа като стане сутрин е да свали всички възглавници от канапетата и да скача върху тях. Даже започна да ги подрежда - от време на време, де. Има и едно пиано, на което като се сети ходи и дрънка и все пее мила моя мамо. Обича да разглежда книжки и снимки, и да си разказва сам.

# 304
  • София
При нас най-актуални са книжките. Много обича да и чета, тя също "чете" и се получава не лош преразказ  Crazy. Много и харесва поредицата за Франклин, аз също ги харесвам и понякога използвам историите за поука на нейното поведение. Например като е кисела и припомням как Франклин е имал лош ден и какво е станало и така се разбираме по-бързо  Simple Smile. Също така има едно бебе Митко, което вече имам чувството е истински човек. Навсякъде сме с Митко, говори му (Миитенеце, много си ми сладък, Митааааче много те обичам  Crazy), храни го, разхожда го. Пъзели съм купувала няколко, но ми се струва много далече от тях още. А може би малко да съм я занимавала  Thinking. Почти не играе сама, иска да я гледам. Филмче като пусна, също иска да съм до нея. Като цяло обаче не я влекат филмчетата, не си ги търси сама, а аз и предлагам като имам да свърша нещо. Обича да рисува, да лепи, като и да готви в тенджерките си.

Преди време се коментираше темата с колелетата. Хайде да я преговорим  Simple Smile. Маги иска да и купим, още повече Франклин може да кара  без помощни колелца Laughing Аз обаче представа си нямам какво е подходящо за тяхната възраст, рамери, цени, марки, нищо. Също искам да и взема тротинетка, там има ли какво да се избира, някакви особености, модели... newsm78. А за кънки малки ли са още? И такова иска  hahaha.

# 305
  • София
Дея и Билянка мноооого отдавна си играят заедно  Mr. Green Е, понякога се карат, бият, скубят, но важното е, че в повечето време си играят  Heart Eyes Дея я копира Билянка във всичко - даже преди беше по-усилено, но при тях е веченото съзтезание - все Аз първа това, АЗ първа онова, Аз имам това, на МЕН първо това, на МЕН първо онова и т.н. и т.н., но са си другарчета и приятелчета и се надявам и в бъдеще да са си близки, защото си е истинско щастие  Heart Eyes

# 306
Забравих и аз за книжките. Мноооого обича книжки.

Забранения материал е тези подовите пъзели, незнам дали се сещаш.

# 307
Елика, Емо от октомври кара вече колело с помощни колелца, взехме го от Джъмбо и даже е българско. Също и тротинетка има от преди една година. Първо беше една много малка с 3 колелета с Мики Маус - пак от Джъмбо, сега има по-голяма - пак с и колелета. За кънки мисля, че са малки още, но и той много иска да му вземем. Казах му като порастне и стане на 5 ще му взема и веднъж се събужда и аз му казвам: лелеее, колко си порастнал.... а той веднага - айде да купуваме кънки, нали порастнах Simple Smile

# 308
Киса, Фио, стискам палци скоро да се похвалите със сърчица Hug
Киса, Танита, преместих се в Агенцията по безопасност на храните. Пак е по специалността, но ще е по-скоро административна и организаторска работа, няма да има вече експерименти и лаборатория. Малко ми е мъчно  Confused но като цяло ми харесва идеята как и какво ще се работи, защото е доста важно за държавата и ще направя всичко по силите си, да защитя нашите интереси.
Танита, не са лоши снимките. Големи сладурчета са така наредени и как се стараят  Heart Eyes Мартина много висока расте Simple Smile
Фио, при нас детската градина не помага особено при Сами. Пак ляга късно и със зор заспива. На пръсти се броят случаите, когато ляга рано и заспива бързо. Ако го сложим преди 22ч е истински успех, особено пък ако заспи веднага. Голям зор е и лягането и ставането, направо ни тероризира всеки Божи ден Tired И обличането и храненето, изобщо всичко свързано с нормалните нужди на едно дете се случват неизменно след повтаряне на 100 пъти на едно и също, преминаващо в повишен тон, нерядко скандали и рев. Ужасно е, просто ни изцежда и вече не знам как да процедираме. Sad
Иначе не мога да се оплача през останалото време - много се занимава сам. Играе с колите и си приказва с часове. Понякога иска да четем книжки, да редим пъзели, да строим. Филмите и телевизията много не го влекат с малки изключения. Обича да гледа научно-популярните програми,  радва се и на музикалните. Досега е изгледал един филм от начало до край - "Рапунцел и разбойникът", но бяхме заедно и все трябваше да коментирам разни неща.

# 309
Фио, тихо честито тогава и стискам палци всичко да е наред, ще чакаме да се похвалиш с хубави новини  Hug

Танита, Мартина много е пораснала, сладурана!

Габи в момента е луднала по пъзелите  Crazy Миналата седмица й купих няколко нови и всеки ден минимум по няколко пъти си ги нарежда и разваля всичките (имаме около 10, от 12 до 50 парчета). Май ще трябва пак да й купя нови  newsm78 Иначе си играе доста с пластелин, с бебетата си, готви, книжки обича да четем също (за Франклин са й любими и на нея също Simple Smile), има една голяма кутия с най-различни животни, с тях се й къпе и си играе много също. Рисува от време на време, но само разни драсканици и неопределени неща  Blush. Понякога си играе и с най-различни други неща и дреболии, не мога да се сетя за всичко. Общо взето може доста време да си се занимава сама, не мога да се оплача, само от време на време ми показва нещо или ме пита, но аз все съм наблизо така или иначе Simple Smile

Гнидка, и Габито не спи следобед, вече от 3-4 месеца, и на градина не ходи също, ама гледам докато се занимава покрай мен да свърша работата, защото няма как иначе. Кофтито е, че хич не ми остава време да си почина, но така ще е  Simple Smile

Колело има такова дървено без педали от 6-7 месеца, тротинетка вече от повече от година, от тези на Микро, и двете си ги кара и много й харесва. За кънки не сме се сещали, но аз мисля, че е рано още  Rolling Eyes

Вчера бях на преглед, доктора каза, че до 2 седмици ще родя според него (той ми води термина 29.04 иначе), да видим дали ще познае  Whistling

# 310
Аелия, успех в новата работа!
Купа, ще стискаме палци! И аз чакам после разказ как се ражда там Simple Smile. А Габи много напред с пъзелите, ние имаме с 49 парчета, но ме кара аз да ги редя, тя да гледа. По малките сама си ги реди.
Ние пак сме болни тази седмица, т.е. Мартина, и сме в къщи до края на седмицата. Добре че е лееки сополки само и малко кашлица, поне няма Т, че предния път се озорих.

# 311
  • София
Аелиа, успех на новата работа. Разчитаме на теб за достоверно инфо какво всъщност ядем  Mr. Green.

Фио, честито! Дано скоро се похвалиш на по-висок глас  Simple Smile.

Купа, то не останало. Докато те четях ми хрумна да те питам нещо което винаги ми е правило впечатление като съм ти гледала снимките от вашите пътешествия (за които много ви завиждам  Mr. Green). Как съвместявате режима на Габи с програмата. Винаги много ви се кефя като разглеждам снимките, Габито е винаги захилена, доволна, явно се забавлява. Чудно ми е, защото ми се струва, че с Маги такива пътувания са все още мисия невъзможна и повече натоварване отколкото почивка.

Като казах, че Маги не се заглежда по филмчета, да уточня че това не важи за сериалите за възрастни, особено турските  :crazy. Една случка от миналата седмица:
С баща си са на детската площадка, две жени си говорят, едната казва на другата:
- Ти вчера гледа ли "Стъклен дом"?
Маги се обажда:
- Аз гледах Стъклен дон!
Жените обаче не я чуват и си продължават разговора.
Маги изкрещява:
- Аз гледах Стъклен дооон!  ooooh!

# 312
  • Sofia
Леле Аелиа, много се зарадвах, че точно там ще работиш Mr. Green
Много разчитам най-после в тази държава някой да контролира наистина с какво се храним, ще чакаме вътрешно инфо  Laughing

Купа, чакам с нетърпение разказа за раждане в Монако, мнооого ми е любопитно как протича там. Стискам палци да е бързо и безпроблемно  Hug

# 313
Купа, чакам с нетърпение разказа за раждане в Монако, мнооого ми е любопитно как протича там. Стискам палци да е бързо и безпроблемно  Hug

Направо ми взе думите от устата  Simple Smile

Иначе, Купа, нали аз за това писах, че тя не иска да върти около мен, а аз около нея  Wink Но предвид, че не мога да зарежа всичко или я оставям да ми повтаря, че ме чака или буквално почва да ме дърпа или просто се предам и й пускам филмче, докато свърша каквото трябва.

Катето вчера стана в 9, а заспа към 22, пак със зор. Иначе бяхме навън доста време и с деца игра и търча, и след обяд не е спала... Чудя дали да не почна да я будя 7-8, за да ляга по-нормално  Crazy

Да не излезе, че само мрънкам  Laughing вижте на какво хубаво място заминаваме на дълъг уикенд утре  Sunglasses

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 08:33 от Гнидка

# 314
  • София
Elika,  и Мариела казва "Стъклен дон", не седи да го гледа, според мен го е чула от телевизора, защото той почти винаги работи "за фон" Simple Smile
Мисля че доста неща чува от телевизора и е хубаво да се поограничи телевизията наистина. Снощи яде ябълка, беля й я и режа на парчета, подавам й парченце, обаче тя си има още в ръката и ми отговаря "Сега ям това парче", а след малко "Секси парче, аз съм секси парче!" и се смее. Питам - 'Кой ти го каза това, мамо?", отговор "Лелята от телевизията". Е смешно ми стана, идея си нямам кога точно го е чула, даже и запомнила.

Гнидка, много хубаво това място, обаче цените са ... Сигурно си заслужава, да си изкарате много хубаво! Ще водите ли Катето с вас?

Ние с Мариела бяхме на планина миналата седмица, само двете, татко й не можа да си вземе отпуска. Добре си изкарахме, бяхме в Боровец, имаше още сняг, карахме шейна, на ски отказа да се качи. ОТ големия басейн я беше страх, киснахме само в детския двете. Леко ни беше скучно без компания. Знаете ли че сега водят разни групи на зелено училище, имаше и от детски градини 5 -6 годишни. Мариела преследваше каките и батковците да си играе с тях, а те я отбягваха  Mr. Green Скоро обсъждахте детското влюбване, там си хареса едно момченце - Гошко, постоянно го търсеше и го гледаше едно влюбено, а пък Гошко хич не я хареса и бягаше от нея, накрая явно му писна и я блъсна на земята. Още се сеща за Гошко и иска да ходи при него, дано като порасне да не са й такива влюбванията  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт