Великденската трапеза 2011

• 83 519
  • 547
  •   1
Отговори
# 150
# 151
  • Сливен
Здравейте!

Продават се и силиконови  или керамични форми за агънца, които се пълнят с кексово тесто. Ето така изглеждат, но не знам дали в БГ ще ги намерите:

Наталина, може ли да те помоля да публикуваш и тук рецепта за формата за 3D агънце или зайче, разбрах че в Полша е популярна доста тази форма на сладкиш за Великден.

# 152
Мола за помощ момичета! Купих пшеница за покълване. На опаковката пише да престои във вода 1 ден за да покълне, но аз не зная дали покълнала след това ще я засяда или направо да я сложа в почва и да поливам обилно? Благодаря Ви предварително!

# 153
  • Балчик
Алана, аз правих по тази рецепта, много хубаво стана:

2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер

Приготовление
Предварително формата се маже с масло.
Печем както кекса на 180 градуса с вентилатор, в предварително загрята фурна

Тестото дойде точно за формата. 9 минути загрява фурната и след това се пече още 40 мин. Общо 49 мин

# 154
  • Сливен
Джема благодаря ти, аз си я копирах сега рецептата и ще я направя сигурно, но още едно въпросче - това количество смес за форма с каква вместимост е, че едната агнето е 1 л, а другата зайчето е 0,5 л. Rolling Eyes И раздува ли се сместа, до къде се пълни формата?

ПП - Моите форми са тези http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg/hs.xsl/index_8886.htm - със щипките, не е кръглата форма за торта с дъната Flutter

# 155
  • Балчик
Хм  Thinking, ами не знам, формата ми е завряна най-в дъното на един шкаф и сега не ми се вади да я гледам, но ако се ориентираш по снимките, това ми е формата:

http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … t.166067.11457230

А това готовото агънце (заекът ми е по-голям, но формата е на друга фирма):

http://djemma.snimka.bg/cooking/kulinariya-2-chast.269247.11672248

П.Па,видях че си добавила снимка,амимай е като моята на същата фирма.

Не помня колко се надува, понеже миналата година не правих, а по-миналата. но в бележки съм си отбелязала, че дозата е точна за формичката. Peace

# 156
  • Сливен
Ще я пробвам и ще пиша да помогна и на другите дето се чудят коя рецепта да изпробват  newsm44

# 157
  • Балчик
Всъщност тази рецепта ми я даде съфорумка, тя е оригиналната от нейната форма (моята е без опаковка и затова нямах рецепта)

# 158
  • Czech Republic
Алана, този тип печива се правят с кексово тесто, което и да е тесто става, но разбира се зависи от обема на формата. Важно е да се знае, че формата не се пълни догоре, а само 2/3, защото иначе ще изтече тестото. Спокойно може да си направиш любимото ви кексово тесто, и ако остане да си направиш и няколко мъфини от остатъка.  Ако искаш мога да преведа няколко рецепти, но гаранция няма, че ще са точно с вместимоста на твоята форма. Тук също ги продват с различни големини формите.

Иначе след изпичане се поръсва с пудра захар или се полива с белтъчна, ледена или шоколадова глазура (бели) за да е бяло. Вързва се червена панделка около гушката:)

# 159
  • София
Алана, аз правих по тази рецепта, много хубаво стана:

2 яйца
120 гр. масло /може и маргарин/
120 гр. захар
160 гр. брашно
1/2 бакпулвер

Приготовление
Предварително формата се маже с масло.
Печем както кекса на 180 градуса с вентилатор, в предварително загрята фурна

Тестото дойде точно за формата. 9 минути загрява фурната и след това се пече още 40 мин. Общо 49 мин
страхотно вкусен, маслен кекс е това!  Peace

# 160
Аууу страхотни снимчици  #Crazy

# 161
# 162
Добро утрооооооо , чудесно започва деня ми , донесоха ми рано рано формите за кекс от ЛИДЛ във формата на зайче и агне.Вместивмостта им е по 0.5л , сега ако имам време ще ги пробвам почивните дни и първите резултати ще ви ги покажа.
Малко ми се виждат странни , съствавени са от 2 част , хванати с едни щипки и отвор се получава , сипва се сместа и се пекат с главата надолу.
Абе като ги изпробвам ще дам отчет.
Иначе харесах си една панерка за яйца с едно зайче и тр да си я купя, че ние си имаме страдиция всяка година нещо ново за празника да си купим.
Айде толкова от мен ... засега.
хубав ден и внимавайте да не ви излъжат днес Simple Smile))

П.П. допълвам се , че се видях че сте ги коментирали малко по нагоре ама нали бързам да се похваля и не прочетох.  Embarassed

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 08:51 от pepitta_84

# 163
  • софия
Добро утро и от мен,вижте каква машинка за рисуване намерих в айко http://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=104&pid=3137   ,утре ще ходя да я купя и ще пиша дали става
,а за съжаление в Lidl до нас нямаше форми с агънца и зайчета.Хубав ден на всички

# 164
здравейте момичета, ще ме приемете ли във вашите редици? Новичка съм и попивам идеи за Великден Simple Smile късно ли ще е днес да си засадя житото? надявам се, че ще стане до Великден. Кажете ми, мога ли да си купя жито от Била или трябва специално? Много се надявам да обясните как се прави фондан, че много ми харесаха сладките със жълт фондан отгоре, всъщност предполагам, че е фондан. Simple Smile)) Благодаря за хубавите идейки момичета Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт