Великденската трапеза 2011

  • 83 526
  • 547
  •   1
Отговори
# 180
  • София
  • Мнения: 6 601
КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА НЕ СТАВА ГРУХАНАТА ПШЕНИЦА? МН СТРАННО,  А И НИКЪДЕ НЯМА ДРУГА. ХАЙДЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРОБВАЛ С ГРУХАНА, МОЛЯ Simple Smile


Не те задоволи моя отговор, че се наложиха главни букви ли? Обикновена пшеница можеш да намериш в диетичните магазин.

# 181
  • Мнения: 8
Джемма на ръка го месих и наистина не беше гладко, но вътре на конци стоеше! А иначе брашното е на София мел специално за козунаци. Но като за първи път съм доволна!

# 182
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 439
Я да ви питам - какво е това брашно за козунаци? С какво е по-специално от обикновените брашна...  newsm78 Какво му е съдържанието?
Аз не смея да го ползвам, защото ако има добавени разни набухватели, то вероятно трябва да се съобрази рецептата с това?!

# 183
  • София
  • Мнения: 900
 Здравейте, намерих рецепта за кексово тесто, подходящо за запълване на великденските форми за печене, на някой може да му допадне и да я използва цък
 В нашия Лидл също нямаше от формичките с агънце. Ще си поръчам от он-лайн магазин, че много ми хареса идеята Peace

# 184
  • Мнения: 5
Страхотни сте момичета, какви прекрасни неща правите. Записвам се при вас да следя темичката, че скоро идва Великден. Опитах да направя козунак за пръв път на 16 години и тогава, за учудване на всички стана много добър, но за съжаление при всеки следващ опит не успявах и така след 5-тия опит спрях, но друго си е домашния козунак. Ако не се престраша да направя козуначе, ще измисля нещо друго, за радост на домашните Simple Smile

# 185
  • Мнения: 8
Ами сигурно има набухватели брашното за козунаци, но като не мога да уцеля хубаво брашно и реших да пробвам от това!

# 186
  • Мнения: 782
КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА НЕ СТАВА ГРУХАНАТА ПШЕНИЦА? МН СТРАННО,  А И НИКЪДЕ НЯМА ДРУГА. ХАЙДЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРОБВАЛ С ГРУХАНА, МОЛЯ Simple Smile
Не те задоволи моя отговор, че се наложиха главни букви ли? Обикновена пшеница можеш да намериш в диетичните магазин.

Груханата пшеница се произвежда чрез машинна обработка, при която целостта на зърното се нарушава и не става за покълнване. Пшеница за покълнване има в диетичните, здравословните, био магазините ... дори вече се среща и в обикновените  Wink Ето такава купувам аз ... http://www.titbg.com/index.php?main_page=product_info&cPath= … p;products_id=190 . Съветвам те, ако до момента не си правила кълнове да пробваш преди Великден, за да няма изненади за празника  Simple Smile В нета има много инфо за това, може да погледнеш  Peace

# 187
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Джемма на ръка го месих и наистина не беше гладко, но вътре на конци стоеше! А иначе брашното е на София мел специално за козунаци. Но като за първи път съм доволна!

Благодаря. Питам, защото на мен веднъж ми стана такова тестото за питка. Как ли не го месих- не и не, стоеше накъсано и това е. И вътре структурата беше ужасна. Предположих, че е било от брашното.

# 188
  • Мнения: 4
Здравейте, намерих рецепта за кексово тесто, подходящо за запълване на великденските форми за печене, на някой може да му допадне и да я използва цък
 В нашия Лидл също нямаше от формичките с агънце. Ще си поръчам от он-лайн магазин, че много ми хареса идеята Peace
И в нашия нямаше,били споделила от кой сайт ще поръчваш,че и
аз искам да си взема.

# 189
  • Мнения: 729
КАКВА Е ПРИЧИНАТА ДА НЕ СТАВА ГРУХАНАТА ПШЕНИЦА? МН СТРАННО,  А И НИКЪДЕ НЯМА ДРУГА. ХАЙДЕ ДА СЕ ВКЛЮЧИ НЯКОЙ, КОЙТО Е ПРОБВАЛ С ГРУХАНА, МОЛЯ Simple Smile
Не те задоволи моя отговор, че се наложиха главни букви ли? Обикновена пшеница можеш да намериш в диетичните магазин.

Груханата пшеница се произвежда чрез машинна обработка, при която целостта на зърното се нарушава и не става за покълнване. Пшеница за покълнване има в диетичните, здравословните, био магазините ... дори вече се среща и в обикновените  Wink Ето такава купувам аз ... http://www.titbg.com/index.php?main_page=product_info&cPath= … p;products_id=190 . Съветвам те, ако до момента не си правила кълнове да пробваш преди Великден, за да няма изненади за празника  Simple Smile В нета има много инфо за това, може да погледнеш  Peace


Аз сложих от груханата пшеница-тази която се вари за ядене.Току-що погледнах и видях,че е покълнала.Даже има на някои места вече е избила тревичка около 3-4 мм.

# 190
  • софия
  • Мнения: 100
Здравейте, намерих рецепта за кексово тесто, подходящо за запълване на великденските форми за печене, на някой може да му допадне и да я използва цък
 В нашия Лидл също нямаше от формичките с агънце. Ще си поръчам от он-лайн магазин, че много ми хареса идеята Peace
И в нашия нямаше,били споделила от кой сайт ще поръчваш,че и
аз искам да си взема.


И аз моля да споделиш от кой сайт ще поръчваш формите
Момичета, да попитам в тази рецепта  http://www.domigradina.com/%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D1%86% … %D1%88-osterlamm/  , пише 200 г ванилова захар ,колко ванилии да сложа в 200 гр. обикнов. захар newsm78

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 17:07 от сисак

# 191
  • Пловдив
  • Мнения: 633




Миналата година посадих леща за зеленко но не стана като трева, тази година ще пробвам с жито.

# 192
  • Пловдив
  • Мнения: 432
Здравейте, можете ли да ми дадете съвет, с каква боя мога да постигна златен цвят на яйцата? Дали със седефената ще стане? Освен това, говорите за някаква немска боя, може ли да ми напишете марката! Благодаря   bouquet

# 193
  • Мнения: 134
Благодаря ви за отговорите момичета, аз посадих грухана пшеница и на следващия ден я хвърлих. Sad Жалко, че сега видях, че на едно мамче е избила тревичка. Късно ли е да си купя днес райграс и да засадя?

# 194
  • Мнения: 124
Аз вчера засадих райграс. Мисля, че ще стане за Великден.
От груханата пшеница дори и да избие, не съм сигурна, че ще стане хубава и гъста тревичка.

mimimibg, много са ти интересни яйцата! Как си ги боядисала така?

Общи условия

Активация на акаунт