Великденската трапеза 2011

• 83 677
  • 547
  •   1
Отговори
# 300
Много са сладурски тези кексови агънца и зайци!
Ама, доколкото познавам щерката, ще вземе да се разреве, като го разрежа Laughing

# 301

И това е интересно предложение, тоя ЛИДЛ само зарибявки пуска  Laughing

И колкото пъти отида в нашия Лидл, нищо от интересното не намирам, голям съм карък! Sad
От вътрешен човек знам,че в нашия Лидл,са докарали едва 2-3 формички от агнето и зайчето,които дори не са стигнали и за желаещите от персонала,та е имало кавги и разправии,
по същия начин е било и с рекламираните хлебопекарни и с още доста други неща.

Не си карък,струва ми се ,че те въобще не пускат за продажба по-интересните неща,разчитат на това,че всеки влезнал в магазина ще си купи все нещо #2gunfire

# 302
Не зная дали вече е споменавано, но горещо ви препоръчвам Captain's Easter Egg Dye - гръцка боя за яйца. Намирам я най-често в Била. Перфектни плътни, наситени цветове! Вече няколко поредни години ползвам само нея и не си и помислям за други.  Peace

Добавям малко снимки на яйца, боядисвани с тези бои:

декупажен опит с яйце:

две "3D" декорирани:

и козуначени истории:

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 12:20 от Спаска

# 303
  • Плевен
Да се присъединя и аз към вас в тази хубава тема с две снимки на миналогодишните ми яйчица-
първите са боядисани с люспи от лук и варени на пара в съд Цептер, а останалите- с брилянтни бои "Илиана".

# 304
Спаске, много красиво! А как са направени жълтите яйца - с цветята?
Декупаж - но как?

# 305
  • София
Много са сладурски тези кексови агънца и зайци!
Ама, доколкото познавам щерката, ще вземе да се разреве, като го разрежа Laughing

Хахаха, много вероятно. Синът ми на 2-я си РД така не даваше да разрежем тортата, която беше във форма на колата Макуин Светкавицата, голям рев беше  Laughing

Мен ме е яд, че не успях да си взема от тези агънца и зайчета, хем пратих рано мъж ми до Лидъл в четвъртъка и пак бяха свършили, имам чувство, че пускат по 10 бройки и толкова.

Mitonela, Спаска, много красиви яйца  Peace

# 306
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Еее, Спаскеееее! Господ здраве да ти дава. Кумя им се от няколко дни на тия бои и се чудя да дам ли толкова пари....... Сега с кеф ще си ги купя и без угризения!  Mr. Green  Hug

# 307
Еее, Спаскеееее! Господ здраве да ти дава. Кумя им се от няколко дни на тия бои и се чудя да дам ли толкова пари....... Сега с кеф ще си ги купя и без угризения!  Mr. Green  Hug

Колко струва?

# 308
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Еее, Спаскеееее! Господ здраве да ти дава. Кумя им се от няколко дни на тия бои и се чудя да дам ли толкова пари....... Сега с кеф ще си ги купя и без угризения!  Mr. Green  Hug
Колко струва?
Е не е драматично - към 5 лева е обикновената. Ама аз не знаех дали си струва изобщо - сега като знам............  Whistling

Реа, аз я видях във Фантастико. Интересното е, че в кваратала имаме два магазина от веригата, а ги има само в единия!  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 14:49 от Tatitt

# 309
Май и аз ще ида да я потърся в Билла.
Всяка годин ами стават едни светли, пък много харесвам ярките цветове.

# 310
  • София
ट्यूलिप , мен също много ме беше хванало яд, но тук в темата някой писа, че ги има същите в ТСМ, та вече си имам и аз, иначе щях да умра на мъка много ми харесаха!От Цветница започвам с тестовете на рецепти. На моите е написана примерна рецепта, ако ви интересува, я пускам Peace Иначе мъжът ми ги донесе без кутия и упътване, защото били последните.
 И аз май ще купувам от гръцката боя, макар че дадох 5лв. за немски бои в Кауфланд, уж щях само лилава да взимам, но покрай нея взех и един комплект от 3 и нещо.. Аз също много харесвам ярките цветове, затова държа яйцата по-дълго и пак не винаги се получава.

# 311
Спаске, много красиво! А как са направени жълтите яйца - с цветята?
Декупаж - но как?

Нищо различно от "стандартната" процедура:
1. Боядисвам яйцата, оставям ги да изсъхнат добре.
2. От салфетка, която ми е харесала, отделям само слоя с печата и внимателно изрязвам мотивите, които искам да използвам.
3. Намазвам повърхността на яйцето, където ще лепя с прозрачно течно лепило (има и такова специално за декупаж, а според експериментирали можело и с белтък, вместо с лепило).
4. Залепвам внимантелно изрязаните мотиви и минавам отгоре още веднъж с четчица, потопена в лепилото.

Толкоз!  Simple Smile

# 312
  • София
Zapisvam se v strahotnata tema da cheta kato se pribera.

# 313
Благодаря , СпаскеHug

# 314

Преди час си я купих от Пикадили за 2 и малко лв, май за 2.19 или 2.39, не запомних точно  Crazy

За декупаж с белтък - белтъкът просто се разбива ли или?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт