Великденската трапеза 2011

• 83 577
  • 547
  •   1
Отговори
# 480
Възхищавам ви се, момичета. Hug
Аз тази година освен традиционните боядисани яйца, ще омеся един козунак и съм харесала едни мини-панетонета. В неделя ще си направим празничен обяд с приятели. Ще изпечем агнешко и ще направим зелена салата. Но нещо нямам идеи за друго, бихте ли споделили рецептички? Hug  bouquet

# 481
zllate много сполучливи са станали. Peace Как слепи марципана с курабийките?

# 482
iucka страхотни са яийцата.Това боядисани звездички/макарони ли са?
да макарони са.

iucka , много са ефектни. С какво лепи звездичките.
С Ц 200 ги лепих. Снощи м/у звездичките се виждаше доста бяло от лепилото, но днес  вече няма и следа от него. Надявах се и че ще може да намажа яйцето с лепило и да го овъргалям, за да полепнат звездичките, нооо не. Една по една ги лепих.

Благодяря, че оценихте труда ми   bouquet .

# 483
  • София
А с какво боядисваш звездичките?

# 484
А с какво боядисваш звездичките?
с боя за яйца- най-обикновената и спирт.  Съхнаха почти цяло денонощие.
 заповядай, идеята е от тук http://krokotak.com/2010/03/kak-da-si-napravim-golemi-tsvetni-ma … ista-ot-makaroni/

# 485
zllate много сполучливи са станали. Peace Как слепи марципана с курабийките?

Благодаря ти Dariani. С нищо не ги слепях. Марципана е мекичък и само с нежно притискане си заставаше. в/у курабийките. Може би има и друг начин, нека някой по запознат отговори.

# 486
Благодаря за отговора, zllate.  bouquetДано и моите бисквитки станат толкова красиви като твоите

# 487
Момичета начервихте ли яйцата! Ето моите произведения, аз заложих на традиционното и не съм експериментирала с нещо различно. Мислех и пробвах да сложа върху естествена тревичка яйцата, но все още е мокра и не става, затова няма да има яйца върху трева.
http://martaseva.snimka.bg/cooking/velikdenski-yayica.586927
Сега ще се захвана с великденските курабии!

# 488
  • София
iucka, много са хубави!
И аз за втора година украсявах по този начин, но чакам хубаво да изсъхнат и ще снимам. Иначе е невероятна играчка, аз каталясах, защото 12 яйца украсявах така, а другите стандартно.

Да се оплача от боите.  Close Купих перлени вносни и съм много доволна. Другите обаче, само български открих и ми ставаха на петна, бледи цветове, а слагах на едно място два вида(течни и на капсули). Добре че ги украсявах отгоре.  Rolling Eyes

Моята къснозасята котешка трева май няма да поникне за Великден. Уж я взех за най-бързо, а тя само е покарала.  Confused

# 489
Момичета, как се слагаха чорапчетата на яйцата?
След като се боядисат се пъхаха в него и после в гореща вода така ли?

# 490
Аз боядисвах яйцата с бои на Метма - перлени и обикновенни, и от миналата година съм фен на Brillant /немски бои/!

# 491
И аз успях с първите сладки,като за първа година и с подръчни материали аз си ги харесвам  Grinning ,а за следващата дано се усъвършенствам  Wink

# 492
  • София

готова съм,в събота пак...защото много слаби яйца-изпопукаха се

# 493
Моля, препоръчайте ми хубава боя за наситени цветове. Имах 3 вида, но с нито една не стана. После видях, че и трите са на една фирма- Метама или нещо от сорта, но не стават. Ще ходя до Пикадили, ако някой е купувал там хубава, моля да каже Peace

# 494
Моля, препоръчайте ми хубава боя за наситени цветове. Имах 3 вида, но с нито една не стана. После видях, че и трите са на една фирма- Метама или нещо от сорта, но не стават. Ще ходя до Пикадили, ако някой е купувал там хубава, моля да каже Peace

Малко късно се включвам, но боите на Метма определено не ми харесват. Аз си взех няколко вида бои, от немските и една на Пет, българска. От немските боядисвах миналата година и съм доволна, има ги навсякъде по големите магазини.

Общи условия

Активация на акаунт