Отговори
# 615
  • София
Ето ме и мен... Малката се нахрани и заспа от раз. Нещо странно се случва от два дни - май имам повече кърма. Пак си я дохранвам, но определено я виждам, че суче повече, вчера дори повърна кърма. И идея нямам от какво се е увеличило количеството, нищо ново не съм правила, яла, пила  newsm78. Както и да е, не бързам да се радвам, една птичка пролет не прави.

Little Evil, и Елица е много поспалива. Активно суче първите десетина минути и после се успива (вярно, при мен в общия случай тогава и кърма вече няма). По всяка вероятност консултантите ще кажат, че не съм права, но почнах да я свалям от гърдата, като видя, че дреме (и след като съм пробвала да я събудя с галене, пощипване и пр.). Просто няма как да играя ролята и на биберон-залъгалка. Обикновено след минута-две вече се е ококорила и продължаваме с кърменето. Чак като видя, че суче на празни обороти (суче добре, но не гълта, защото явно вече няма нищо), давам добавка от АМ. Затова и при нас кърменето отнема повече от час  Confused, като дохранвам след това, оригвам я и пр. и то дошло време за следващото хранене  ooooh!.

Моя болничен също още го обработват, ама като знам как при предишния си изчакаха целия петнайсетдневен срок, сега съм се настроила "траншът" да е началото на април.

# 616
  • София
Много благодаря за поздравите и пожеланията, много сте милички  Hug

да се включа по темите:
Стерелизирането - изварявам си шишета преди всяко ядене, не си взех стерилизатор смятам че с изваряването ефекта е същия
Гладене - за сега всичко гладя
Пране - с Тео Бебе
Белега - още ми е изтръпнало мястото около него, при вас така ли е и друго да ви питам тази линия негра не ми изчезва и стои много грозно, притеснява ме да не си остане така
Колики - присвива се и доста пръцка но за сега не съм давала нищо, имам Инфакол него ще давам ако се наложи

# 617
Йоана, честита месечинка!

На кревата между нас слагам една дебела пелена да направи ъгъл от 30 градуса, после подложката от шезлонга на чико, после друга мека пелена да омекоти, че подложката е къса, после марля за главичката и отгоре бебан. Има опасност само ръцете да се затиснат, но напоследък много се върти и ще ходи в креватчето.
Кревата е 1.80 м. но спиме на ръбовете да не го затиснем. Свиква се.

# 618
За шишетата, заливам ги с вряла вода и ги държа няколко минути, помпата обаче стерилизирам в стерилизатора, а бибките ги мия по цял ден на чешмата.

Линия негра беше по тъмна, заедно с целия корем, но започна да се бели кожата и сега е изсветляло всичко. Четох, че високите нива на естроген предизвикват образуването на повече меламин и затова се получава потъмняване. От вчера съм със страшна мигрена пак заради хормоните явно, бях забравила какво е главоболие от както забременях. Обикновено ме болеше глава пред цикъл и мислех, че ще ми дойде и сега, ама няма още, кърмя... Има ли мами, които кърмят и им е дошло вече?

Мими, супер сте с малкия, има същото носле като тати  Wink

# 619
... Има ли мами, които кърмят и им е дошло вече?

Да има.

Снежи, то това е целта да пръцка, за да изкара газовете.

# 620
  • софия

На 15-февруари си подала документите за помощ? Да не би да имаш предвид 15-ти март?
Ако е така аз ги подадох на 2-ри март значи имашнас и на мен да ги преведат скоро. То в НОИ отразява ли се тази еднократна помощ или нев?

Еми около 15... няколко дни след като ни изписаха.... и да не е било 15 най късно 20 е било...

# 621
  • Русе/Germany
... Има ли мами, които кърмят и им е дошло вече?

Да има.

Снежи, то това е целта да пръцка, за да изкара газовете.
Знам Бенджи Hug ама то беше и гърчене и напъване все едно иска да ака а не може и се притеснявам да не ни запече Sad че вече тогава не знам какво ще правя.

Като гледам как ви превеждат еднократната след 1 месец, а на мен служителката ми каза към края на Март че ще ми ги пуснат чак се чудя как е възможно и съм се настроила за след месец чак да ги видя тези пари.

# 622
здравейте от нас,
количка   Crossing Arms не я искам тази конкорд-вярно лека, лека, но каква грозотия.....няма да стане  Crossing Arms Аз вече си избрах Crossing Arms, чакам само да дойде понеделника да си ходим в къщи  Laughing Mr. Green Party И кола няма да му избира татко му-да бе да вземе да му избере някоя Алфа  Joy
Днес станах в 11часа, свекито гледала малкия и ме оставили да спя  bowuu Ще влезне в час, къде ще ходи  hahaha

Еднократна-ще я подаваме документи, като си ходим в София...миналия път не остана време. Дано не сме закъснели. Болничен, утре ще го взема от Педито, май няма кво да ми изплащат скоро  Joy , иначе потърквам ръчички от сега  hahaha.
Белег-ами моя вече го няма  bowuu Едно място, около 2 см се вижда, че някога е имало нещо. Минах го с бръсначка  Embarassed май още ме е страх с епилатор. При мен обаче е изтръпнал долната част на корема, та до белега. Все едно не е мой.
Чудовището в бебешка кожа заспа с неговата любима песен-Преслава-как ти стои  ooooh! Имам фобия към тази песен вече, дрънка на лаптопа и в момента, а пък иначе вече втори час. Спра ли  размърдва се  ooooh! Вече не важа с бялото зайче, трябва друга да науча.
Диди да се оправяте берзо   bouquet
Краката са ми още отекли-пак пия пустите протеини. Още не съм ходила да ми взимат кръв...

Миме- Hug Ще видиш как ще дръпне Мони. То и ние бяхме 3.600 преди 12дни, пък сега дръпнахме изведнъж. А в болницата беше станал 3 кила, имаше провиснала кожичка чак на ръчичките  Hug Скоро ще хвалите и вие, прегръщаме Ви  Hug

Дойде ми и на мен......

Миленка дано сте добре...И Светлето и Еспинозка могат да драснат някой ред, пак Ви бройкаме  hahaha
Отиваме да раздвижим МУРАТА, докато не е заваляло  Mr. Green
Цунки Hug

# 623
  • София

На 15-февруари си подала документите за помощ? Да не би да имаш предвид 15-ти март?
Ако е така аз ги подадох на 2-ри март значи имашнас и на мен да ги преведат скоро. То в НОИ отразява ли се тази еднократна помощ или нев?

Еми около 15... няколко дни след като ни изписаха.... и да не е било 15 най късно 20 е било...

Ама нали се чака за акта за раждане?
Нашия стана готов 10 дни (работни) след изписването.

# 624
  • София
Еднократна-ще я подаваме документи, като си ходим в София...миналия път не остана време. Дано не сме закъснели.

3 години след раждането можеш да поддадеш документи за тази помощ, така че споко!

# 625
Лорита, тука сме, ама сме лошииии  Twisted Evil Побъркваме мама на поразия, имаме едно спане час и половина днеска, е сега го чакам да стане, три пъти се приспиваме един до друг, уж заспива, ама като стана и отида до другата стая - като се върна вече е надал вой до небесата...и сега последно лежах до него, ама не мога да спа - той едно такова неспкойно спи, тръгне да реве със затворени очи и аз шуткам да го успокоявам... Tired

Иначе от няколко дена и пауза по-гоемичка спря да прави, иска си и през нощта на 3 часа/даже на 2 ако питате него, ама за това поне съм бетон.../. Как става номера с неяденето през нощта и аз искам да знам... newsm78 Той направо си се събужда и си реве за ядене, давам биба, давам вода...ама нищо - водата си я пие, и пак иска ядене...имам чуството, че и 100 мл. вода ше си смокне ако не дръпна шишето...то кел файда после и мялкото като дам - пак натупка шкембака...Педито утре ше ни се кара за това ядене, тя още преди месец викаше да го магам това в 3, ама да дойде тя да го махне да я видя  #Cussing out

# 626
  • област Варна
Ей, Лори, излови ме  Laughing  Hug
Тук съм. Чета Ви редовно, но нещо се бях сдухала тея дни. Пак си вкарвам филми, че не ми стига кърмата. Днес, обаче минахме през личната да й оставим едни документи и я изтеглихме - 400 гр. за седмица.
По темите
Болничен и еднократна - Болничния още не ми е занесен, уж съм в държавна администрация  #2gunfire. Еднократна още не съм подавала, че трябва да ходя до Белослав. То има три години срок май, така че има време.
Белег - още си е там  Sad и линията и тя от долу до горе, черна черна.
Стерилизиране - бибите по веднъж на ден, шишетата преди ползване. Нали кърмя и шише ползвам само за глюкозата. Все още имаме жълтеница и даже няма да слагаме ваксината поне още три седмици.
Пране и гладене - с Тео бебе течен, гладя само дрешките отвътре. Преди гладен пелени, одеала - всичко, ама ми писна.
Лохии още имам, а така ми се иска да нападна мъжа, ама....
Вие минахте ли на тройка на памперсите. Аз накарах мъжо да ми вземе 3-ка на Хъджис, ама нещо не ми харесаха, освен че пропускат от време на време, ами и не попиват течното ако и сме вечно омазани  Close
Коликите - нищо не ползвам. Уж нямаме много силни. Имам едно хомеопатично - colocynthis. От него давах преди, ама го спрях. Защо да му давам, като нямаме  newsm78
За кърмата - ям мюсли, орехи, витамини пия. После кърменето било по-ефтино от АМ. Вече мисля да я карам само на вода и хомеопатия. Каквото - такова...
Режим никакъв нямаме  ooooh! По някога заспива на цицата, друг път се приспиваме по три часа. Направо нямам търпение да стане на шест месеца да се захранваме или поне да разредим кърменията.
Който пие бира и кърми да сподели по колко и кога я пие? Че умирам за по чаша на ден, ама да ме влияе нещо на кърмата.

# 627
  • софия

Ама нали се чака за акта за раждане?
Нашия стана готов 10 дни (работни) след изписването.

Попринцип е готов за 10 работни дни, след 4тия, 5тия, почти винаги ако си го потърсиш ти го дават, а ако платиш 10лв. е готов за 2 часа Simple Smile
Не искам да споря, питат ме-отговарям.

# 628
Аз пък не се връзвам на това нощно хранене.Не бързам да го махам .Иска да яде -ми да яде,педито нищо не казва ама и аз не питам де.Храня си я в 2 и в 5 сутринта и не ми дреме на шапката.Тя като е готова сама ще спре да се събужда.Каката яде вечер до 7-8-ми месец.
Аз пък се замислям за смяна на млякото.Има 5-6 хранения на денонощие.Сега яде НАН СЕНЗИТИВ.Забелязвам обаче че от няколко дни не изяжда всичко.Яде 50-60мл и започва едно плюене,дърпане и гърчене.Не плаче,но се дърпа.Няма колики пу пу пу да не чуе дявола,но няма.Както и да е къде плюе ,къде яде успявам да я накарам да изяде около 100-120мл.Не е спокойна обаче.Все по малко спи и се кривка се.Смених бибероните.Тези уж анатомичните на НУК са голяма глупост.Тя си е лакомичка,а те пък са с малка дупка и тя милата така ги засмуква че смачква биберона и яденето се проточва  много време.Та смених бибероните ,но пак същата работа.Сега си мисля освен млякото да сменя с Аптамил или Лактана.Някой дава ли от тези млека,засищат ли се бебоците с тях,спокойни ли са?

Еднократната вече си я взехме.Подадохме докменти в началото на месеца и вече е преведена.

# 629
  • Русе/Germany
espinoza аз си пийва от време на време биричка на вечеря. Да ти кажа май му действа успокояващо Mr. Green Бъзикам се, но просто едната вечер спа като къпан 5 часа и половина Simple Smile
Бягам че се гърчим Sad

Общи условия

Активация на акаунт