Отговори
# 105
Маринелс, би ли ми писала за колана, който използваш за стягането на корема, аз май нещо съм пропуснала, когато сте го коментирали, а се интересувам...

# 106
Здравейте момичета!
Честито на всички нови мами!!! Да са ви живи и здрави бебчетата!!!
Аз намам никакво време да пиша, но вечер около 10 ч. поне мога да чета. Имам едно въпросче към мамите, които ползват Биогайа, как ги давате и кога. Знам, че се дават по 5 капки на ден, но по кое време на деня, преди или след хранене.
Поздрави на всички момичета, които са 2 в 1. Наслаждавайте се на последните дни с ритничета и юмручета. На мен лично ми липсват тези моменти, много мило ми става като се сетя. Пожелавам ви леко и безпроблемно раждане.

# 107
  • Бургас
Аничка, Саманта, Лилироуз, честити рожби!!!
Таша, радвам се, че е минало леко раждането  Peace
marys, много сладки дечица  Heart Eyes
Аз тези дни все рева, момичета... Нещо нервите ми накрая не издържат...
Днес на записа на тоновете Аг-то ми каза - Скоро ще родиш - по израза на лицето ти си личи ??? Това пък какво означава  newsm78 Rolling Eyes
Лека вечер от мен.

# 108
Честито на Аничка, Саманта и Лилироуз! Да са им живи и здрави бебчетата и мамите бързо да се възстановяват!

Относно педиатрите - тази, която дойде на другия ден след излизането ни от болницата, не ни взе пари, но честно казано хич не сме доволни от нея. Не пожела да си събуе обувките, но хайде....това може да се преживее, но това, което ме вбеси адски много е, че не пожела да си измие ръцете, въпреки че й бе посочено къде е банята, а предпочете да си "измие" ръцете с мокри кърпички!!!  #Cussing out Хайде, ако няма къде - ОК, но при налична баня....простоооо  Naughty Та в крайна сметка решихме да я сменим. Извикахме нов, който обаче не работи със здравната каса и съответно си платихме такса за идването му до вкъщи. И в този ред на мисли.....понеже забравихме да го питаме....дали имате представа дали ваксините при него ще се заплащат допълнително. То прегледа е ясно, че ще е платен, но ваксините?!  newsm78

# 109
Маринелс, би ли ми писала за колана, който използваш за стягането на корема, аз май нещо съм пропуснала, когато сте го коментирали, а се интересувам...
Марката е Анита, ето официалния сайт: http://anita.com/us-en/Products,Anita_maternity,Regaining_your_f … ReBelt%C2%AEPanty
това е и колана, казаха ми че бил за следоперативна намеса не само за секцио, но може и да беше търговски трик. Малко е скъпичък - около 90лв, но съм страшно доволна, не съм ползвала други, но този не запарва, стяга страхотно и можеш да го нагласяш по-стегнато, т.е. не е нужно да купуваш друг (освен ако не отслабнеш прекалено  Laughing дай Боже  Praynig
В България се намират в магазини И за мама, а и някои от Хиполендовете ги предлагат (В София в Сердика Център ги има)

Имам едно въпросче към мамите, които ползват Биогайа, как ги давате и кога. Знам, че се дават по 5 капки на ден, но по кое време на деня, преди или след хранене.
Аз попитах същото преди няколко дни, но май пропуснах отговора. За сега ги слагам по 1 капка 5 пъти, но мамите с опит да кажат точната схема  newsm78

catwalk я виж да не си си написала на лицето раждам  Laughing Шегувам се, може би матката ти е била "неспокойна" на тоновете ?

Bub555 каква е тази педиатърка бееее??? Нашата като дойде поиска две пазарски торбички и си ги овърза, за да станат като калцуни, веднага попита къде е банята и т.н. А за заплащането - предполагам, че щом не работи с каса ще трябва да се заплащат ваксините
newsm78

Аз исках да питам как се записва бебето при педиатъра? То е ясно, че дойде да ни види, но само толкова - знам че като се вземе акта за раждане и се подава някаква молба при лекаря, с която се записва за личен лекар на детето, но каква е точно процедурата и кога се прави  newsm78 Нашата е малко отвеяна, тъй като има много пациенти и ги бърка (което ме дразни, но айде от мен да мине), та не ми е казвала нищо за следващо посещения при нея и записване на бебка.

# 110
На 11.03 се роди дъщеря ми Никол с мерки 2900/ 50 см. Планувано секцио.

# 111
catwalk това за лицето  Mr. Green е до някъде вярно защото се появяват петна по тъмни по лицето  Hug когато дойде времето за раждане.

За Биогая-та давам я следобяд, но не се съобразявам дали е преди или след ядене.  newsm78 Изхвърлила съм опаковката и не си спомням какво пишеше  Embarassed

marys страхотни сладури  Hug  да са ви живи и здрави  Hug

Sabrina1 аз ползвах колан няколко дни, но след това го махнах. Установих че след като го махна и ми тежи корема и има нещо като болка, да не говорим, че ми и течаха повече лохии.  Shocked  Махнах го и на втория ден вече се чуствах по добре, когато ставам, сядам няма болка и лохиите намаляха. Не знам дали има някаква връзка  Peace но определено съм по добре.

Майски3 Благодаря за уточнението  Peace

mistela На мен ми донесоха и капки Инфакол,но от Англия, че били по добри  newsm78 но още не съм ги пробвала.

Днес страдам от ужасно главоболие какво освен Парацетамол мога да пия  newsm78 че направо е кошмар.

_usmivka_ честита сладурана и на теб. Бързо и леко възстановяване  Hug

# 112
  • Стара Загора
_usmivka_ ,честита радост!Да ви радва много малката Никол!Много здраве и щастие и на двечките Hug  bouquet

catwalk това за лицето  Mr. Green е до някъде вярно защото се появяват петна по тъмни по лицето  Hug когато дойде времето за раждане.
mama_vesy,точно днес сутринта забелязах,че имам по носа и бузите си петна като лунички,но си мислех,че са от слънцето на което се излагам последните дни  newsm78 Това за петната и наближаване на раждането не го бях чувала  Hug
Аз днес си направих едно хубаво почистване,позволих си и някои мебели да попреместя най-накрая,че се задушавах цяла бременност само като си помислех колко прахоляк се трупа зад тях  Sick
Момичета,чудех се,ако се нахраня и след това започнат контракции и раждане,но се наложи секцио,дали ще хване упойката?Нали трябва на гладно да се слага?  newsm78 А и да не се налага секцио,а само "кърпене",нали пак се слага упойка newsm78 Може и да е тъпичък въпросът ми,но веднъж вече не ме хвана упойка и беше не особено приятно  преживяване,та затова сега ме вълнува...

# 113
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМА lilyrose,samanta ups,usmivka- ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!  bouquet  bouquet  bouquet
Кетлоук,мила,всичко ще бъде наред- нали го знаеш! Hug една приятелка,която роди преди 6 месеца,ми каза,че безкрайно и благородно ми завижда за бъдещото невероятно преживяване-раждането,срещатата с бебо,а в този момент аз се бях съсредоточила в мисли за болката,страха...и сякаш ми светна лампичката  Wink след нейното изказване,че не е нужно да се терзая,а да копнея!горе главата Hug Hug Hug

# 114
  • до моите любими хора
Честити рожби на Аничка, Саманта и Лилироуз!!!  bouquet Да са ви живи и здрави дечицата !!!
Относно помощта, както и момичетата са казали трябва да се извади от общината удостоверение за поредност на детето(или за семейно положение), удостоверение за банк.сметка, акта за раждане и молбата от социалните. Да ви кажа, че нас ни върнаха защото Ивет е родена на първи март и не можело в същия месец да се подадат документите за помощ, казаха ни да отидем най-рано на 01 април. Не знам някоя друга мама от родените през март, ако е ходила да каже дали и на тях така са казали.
На мамите 2 в 1 успех и леко!!! Ще чакаме скоро да се похвалите!!!
Marys радвам се, че вече сте си в къщи  Hug

# 115
  • Карлово
За стягане на корема- докато бяхме в болницата ни караха да правим една гимнастика и като се прибрах я продължавам за да има по голям ефект.Едните упражнения са за прибиране на матката а другите за стягане.На всяко трето кърмене през денят ги правя.

# 116
  • Бургас
_usmivka_ , да ти е жива и здрава малката Никол    bouquet
Мацки, аз гледам, че носа ми е мааалко по-зачервен, но мислех, че е от рев  Wink , а сега като се загледах, наистина имам известна промяна в лицето  Rolling Eyes Явно, който разбира ги забелязва тези особености...

# 117
  • гр.София
Здравейте. Купих чая на хип за храносмилането, но на опаковката пише за деца над 2 месеца. Дали да започна да го давам или да изчакам да порасне още? Иначе в аптеката ми казаха, че може да се дава.

Naughty

има два чая на хип от копър, 1 - от първата седмица и другия за който пишеш

# 118

Sabrina1 аз ползвах колан няколко дни, но след това го махнах. Установих че след като го махна и ми тежи корема и има нещо като болка, да не говорим, че ми и течаха повече лохии.  Shocked  Махнах го и на втория ден вече се чуствах по добре, когато ставам, сядам няма болка и лохиите намаляха. Не знам дали има някаква връзка  Peace но определено съм по добре.

същата работа и при мен-мислех,че си въобразявам

# 119
catwalk, Женичка  Това с петната ми го казаха когато бях бременна с каката. И сега пак бях забелязала че ми се появяват  Peace

lilincho и аз в началото си мислех че нещо аз си въобразявам  Crazy но явно не съм  Peace

Notova сподели, какви са тези упражнения  Praynig да се стегнем и ние  Mr. Green

Женичкапо принцип, преди да ти поставят упойката те питат кога за последно си яла.  И аз като теб имам проблеми с упойките и те разбирам  Praynig стискам палци всичко да е наред. не го мисли  Hug

Общи условия

Активация на акаунт