Отговори
# 435
Лилинчо, тук съм бе, чета Ви редовно,но нямам какво да пиша. Не искам и аз да звуча като Скреч Embarassed Имам добро и кротко дете,което яде, спи и с*ре. Не реве без причина,колики има,но аз нали съм дебил и нищо не давам, не ги отразявам, та не си създавам драми.
Иначе за кърменето - тук всеки си кърми където намери за добре, никой не гледа странно. Освен това има и т.нар. Mothers room във всеки шопинг център, големите магазини, големите обществени паркинги, в местната библиотека. Това е стая за майки с бебета - има няколко кресла за кърмене, места за преобуване, дълбока мивка за измиване на насрани г*зове, микровълнова. Креслата са отделени със завеса - ако те е срам си я дърпаш и си кърмиш, ако не - не. Аз си кърмя където ни завари, просто гледам да излизам с блузи, които са удобни за кърмене.
За българското гражданство - хем ми се иска, хем не ми се разправя с българската бюрокрация. Като знам, че мен ме мотаха за моя паспорт от консулството повече от 8 месеца, и накрая пак се прибрах в България с удължен стар паспорт и си взех новия от полицията, не ми се мисли какво ще стане, ако реша да правя децата български граждани. То и брака ни с мъжа ми не е регистриран в България по тази причина. Като се обадих на консулката, да я питам какво да правя, такива неща ми искаха, че аз се отказах. Не мисля да се връщам да живея в България, така, че хич не ме интересува какво е гражданското ми състояние там - омъжена, разведена, ерген...
Еуа, много голям младеж бе, аз си мислех, че никой няма да бие моята девойка и по дължина. Хубаво раждане си имала... Това първото ти раждане в Англия ли е, прости, ако си споделяла, нищо не помня.
ena4, моят младеж хич не ревнува. Ако иска нещо по време на кърмене, просто оставям бебето и му го давам. Все пак той помни, докато бебето няма да има никакви спомени от този момент. Е, закуска няма да му направя веднага, но например ще му дам плод или мляко, докато свърша с кърменето. Или ако иска да си играе, а аз кърмя, му пускам любимите Wiggles (това е група, която пее разни детски песнички) - имам няколко двдта от техни концерти и пеем заедно и го карам да ми танцува и така. Или взимам книжка и му чета, докато кърмя бебето. После слагам бебето във слинга и ръцете са ми свободни, може да си играем навън, да правим каквото си искаме.
Пъпът - пазя ги и на двамата, но ще измисля къде да ги хвърля някой ден.
Питка - няма да правя, нещо не го разбирам този обичай. Виж, прощъпулник ми харесва, него ще правя.
Кръщене - да си избират, като пораснат каква религия (ако изобщо изповядват някаква) ще изповядват. Да си се кръщават сами. И аз не съм кръстена, не ми идва от вътре...
В нас в момента е около 19 градуса, вчера и онзи ден беше много студено и запалихме камината, тогава става към 24. Бебето все си седи по един и същи начин - потник, памперс и гащеризонче с дълъг ръкав (не ватирано и не плющено, просто от трико).
Излизаме както сме си вкъщи, слагам 1 или 2 памучни одеала и шапка. Това е.
г-жа Стихийно Бедствие, честит ти син. Да е жив и здрав и голям късметлия.
Честито и на всички други момичета, които вече не са 2 в 1, а 1 + 1
Олях се...

# 436
Честито на новите мами, да са много щастливи

ето едно кафенце от мен, че аз съм полузаспала  Tired
 Mr. Green

natali _bebeto 2 Това със сигурност не те прави по малко добра майка.  Peace Грижата за бебето-детето е по важна  Peace Така че радвай се на слънчицето си  Hug

Скреч мноооогоо гадно от твоя страна  hahaha  Joy  Joy  Joy сега ще видиш като всички ти завидим  Mr. Green

Mur за въпросчетата:
1. Ами и аз още не знам, не сме го коментирали с таткото  Mr. Green
2. С каката правихме, и сигурно и с него ще трябва  Mr. Green не съм го мислила. Но маринелс   е права, само жени се събират, прави се питка и се носят само сладки неща  Hug има един ритуал: Една от жените се изявява като орисница, но трябва родителите и да са живи. Разчупва питката над главите на майката и бебето над една кърпа, като в същото време изрежда добродетелите  Mr. Green  след това се гледат какви трохи са паднали, ако най голямата е с коричка, значи второто дете ще е момче Mr. Green ако е паднало само мекичко от питата ще е момиче  Mr. Green след това се чупи част от питката и се вързва в кърпата дето е била над главите ви, когато се вързва се нарежда, че не се вързва много стегнато, за да не е стиснат, не и много хлабаво за да не е с широки пръсти и след това се вдига някъде на високо, на шкаф примерно и се казва да порасне висок.  Това са стари обичаи, по този край. Кумата ми ги правеше, аз изобщо си нямах и идея за тях. В нашия край - Хасково, няма такъв обичай  Peace
3. Аз още не съм кръстила каката  Crazy и мисля това лято да го направя на куп  Peace

Commelina
На колко градуса стоите вкъщи и как са облечени бебетата? с боди и 1 дрешка отгоре. А градусите са 20 - 22.
 На разходка как ги обличате/завивате? по същия начин и отгоре космонавтчето, ако е по студено ако  по топло само го завивам с едно одеяло, но отдолу на количката съм сложила долната част от зимното чувалче, за да не е само върху количката, че може да му е студено  Peace
А излизаме на вън от някъде 10-тия ден даже май по рано на 8-мия. И първия ден бяхме за около 30 мин, а от следващия за по няколко часа  Mr. Green

m82 Честита ти рожденничка, да ти е жива и здрави и много да ви радва макар и на патерица  Hug

mai4eto28 и при нас Инфакола така действаше и го спрях, и сега сме си пак само на Биогая  Peace

ena4 Аз мисля да си кърмя  Peace За любопитните нахали, мисля да си мятам една пелена над главичката му и да няма пряка видимост  Mr. Green
За предпазването с презервативи  Mr. Green мъжа ми не дава да пия хапове, а спирала, някак си не съм много навита да ми пъхат  newsm78
За ревноста да чукам на дърво нямам проблеми за сега иска само да помага или да го носи  Crazy и аз и давам  Peace Иначе до като го кърмя и чета книжки или си говорим и тя ми танцува на музикалната му играчка  hahaha и таткото активно се включва в помоща за каката. Вечер той я приспива и чете книжки  Peace А и колкото и късно да е станало и позволявам да присъства на къпането  Peace

janica25 успех мила  Hug надявам се да преминат проблемите бързо  Hug

Оххх олях се.  
Лек и хубав ден!

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 12:27 от mama_vessy

# 437
ох мамета искам да питам мамите,които хранят бебчетата си с АМ дали те повръщат...Моята маймунка след всяко хранене повръща мляко.....

# 438
  • където и да е,само да не съм сама
Ох,ако знаете какъв дълъг пост бях написалал и нещо стана и изчезна.Толкова ме е яд...................Сега не мога да го напиша пак-нямам сили.

Само искам да кажа на Мистела, че може АМ да го разрежда с вода, в която са варени овесени ядки.Те разхлабват.Като цяло АМ е тежко,запича, води до повръщане и от него мн се наддава/само негативи/.Имаше едно ако не се лъжа Фризовом, но от него също не забелязах особен ефект.

# 439
ох мамета искам да питам мамите,които хранят бебчетата си с АМ дали те повръщат...Моята маймунка след всяко хранене повръща мляко.....

Може би и идва в повече дозата мляко която даваш
Алекс днес става на 12 дена и където и да прочета за тези дни трябва да изяжда по 100 - 110 мл. на хранене, а той изяжда не повече от 70 - 80 мл. Цока, цока и сам си изплюва шишето като се нахрани. До сега не е повръщал
Пробвай да даваш по малко

# 440
Момичета като ви чета и ми се плаче - моята сладурка яде само по 40грама,най-много 50,а вече сме на 18дни. На всичкото отгоре много повръща - не на фонтан,просто плюе по малко,но между храненията плюе поне по 3,4пъти. И като знам колко малко хапва все си мисля,че нищо не и остава в стомахчето. Изцяло на кърма сме като досега и давах със шишето и от там знам по колко изяжда,но от 2,3 дни сме предимно на гърда,справя се идеално,а аз поне не виждам колко е изяла и съм по-спокойна,защото като видя че изяжда само 40гр и почвам едни драми,мъки,дали е добре,дали й стига. Иначе се храни на 2ч и половина. Та към ЛЛЛ: трябва ли да се притеснявам от това че на 18дни яде само по 40-50гр. и така повръща (плюе) между храненията? Да пробвам ли няколко дни само на АМ,тъй като съм чела че има деца алергични към кърмата на майката или това са поредните написани глупости?

АМ съм взела Милумил на Милупа но досега не сме го ползвали,пробвала съм 2 пъти тя не може да го издърпа от шишето понеже става много гъсто и аз реших,че щом имам кърма няма смисъл да я мъча с АМ.

За предпазването - бях свикнала с противозач.,въпреки че много ги забравях,но милото много мрази презервативи,така че вероятно пак ще сме на противозач.

За обличането - в нас е 22-23 градуса и сме с боди с къс ръкав и отгоре памучно с дълъг,лекарката каза и чорапки да обувам,но аз не го правя. Навън - това + дебела плюшена пелена и шапка,а ако е по-топло с по-тънка пелена.

Днес беше трагично с коликите - цяла сутрин не спря да се мъчи милата,заспа само на моя корем,а сега съм я сложила в легълцето пак по коремче колко време може да стой така и дали има някакъв проблем newsm78

За кърменето навън - не мисля да го правя,не заради друго,а защото не ми е удобно с вдигната блуза,дори и вкъщи ползвам само нощници за кърмене,а когато евентуално съм с тениска я махам,за да мога да виждам хубаво какво става,тъй като гърдите са ми по-големи и ме е страх да не я задуша (може да ви се стори глупаво,но...)

# 441
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ МАМИ С НОВОРОДЕНИ БЕБЧЕТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА СЕДМИЦА!!!
ДА СА ИМ ЖИВИ, ЗДРАВИ, ПОСЛУШНИ И ОБИЧАНИ!!!

Аз не пиша, че нямам много време - последните дни бях за сефте сама с бебето през деня: трудничко, ама спокойно си се гледахме.
ВесетО, ние сме си с добавката АМ - която като гледам, основно ще стане, защото вече сме на 1 месец, и количеството, което трябва да яде малкият расте, а кърмата ми - не ... Та ние редовно си повръщаме, а и акаме само веднъж в денонощието, за което взимаме сутрин на гладно сиропче Лактулоза по една чаена лъжичка. Чудя се вече дали да не сменя АМ - сега сме на ХИПП 1 плюс пробиотици, с някакво против повръщане, ама дали имат ефект? Сега забелязах, че ако след хранене го държа 15-20минути легнал на гърдите ми - а той в отвесно сътояние, докато и аз съм легнала, само тънки вадички се стичат по-късно, а го няма по-обилното повръщане (не е на фонтан, ама не е емалко). Ти по колко даваш и колко сте големи? Аз гледам около 50-60 мл АМ да изпива след 15-20 минути кърмене (ама той много вяло суче, а както се разбра нямам в изобилие).
Таша, браво, че не повръщате, ама това,, което аз знам е, че на 12 дни детето трябва да яде 70-80мл (неонатолозите от Токуда така казаха), така че си ядете точно. А 110-120 - от един 1 месец нататък. Какво мляко пиете?
За погачата  - освен питката за здраве, другите ритуали, свързани с "погачата" никак не ми се нравят - особено събирането на пари в кърпата - винаги се получава едно неприятно чувство даваш ли достатъчно, някои се вълнуват кой дава повече, бабите се надскачат, а бе въобще... Все ми е било неловко в тоя момент, когато съм била на погачи, та ще освободя приятелките си от подобни усещания. Неделята преди 40 дни ще си направим  вкъщи питка, наречена на малкия, само с бабите и още две роднини; на 40-ия ден отиваме само с него на чиста молитва в църквата, а някоя от следащите недели ще направим парти за близките ми приятелки, ама без традиционните ритуали.
За коликите - да ви кажа, че може и да им полза от шишетата на Dr Brown's против колики, защото нямаме - само Биогая взимаме , но само от една седмица, и то профилактично.
УСПЕШНИ И ЛЕКИ РАЖДАНИЯ НА ОЧАКВАЩИТЕ!!!

# 442
sirence NAN Sensitiv пием
Това ми каза да купя педиатърката

# 443
Привет на всички !  bouquet

Не съм се разписвала от сто години , затова -
Първо да благодаря на всички за поздравите и пожеланията за бебето !

Да Честитя  всички нови мами , които вече са гушнали своите бебчета и да им пожелая много щастливи и вълшебни моменти заедно !

А на тези които чакат - леко и безпроблемно раждане !

Ние се родихме с планово секцио в началото на месеца в Шейново .

/Ето го Константин на една от първите снимки в къщи  Crazy http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2889/916485872180961465313010 … Loo1reHDRFVBX.JPG /

От както ни изписаха имахме малко проблеми с кърменето , с едното оченце , сега вече и колики ни почват и затова все няма време да се разпишем ... Embarassed
А , да не забравя , че и гости имахме - баби , дядовци ...  #Crazy
Да са ни живи издрави , ама накрая вече чаках да си останем сами  Praynig !

Засега приятен следобед , ще се опитам да ви изчета назад ! Heart Eyes

# 444
Здравейте и от нас!Ние от вчера сме на Еспумизан плюс Биогаята,която си давах-мисля,че има ефект!
В болницата на третия ден на Марина-вечрта мама ми донесе сладкиши и ги оставих на шкафчето.Също така на един лист написах какво искам да е детето ми(написах нещо от рода,че искам да е здрава,щастлива,мъжко момиче и успяла жена).Казват,че на третата нощ идват орисници при детето,сладкишите са за да ги предразположим да са по щедри към детето.
Пъпчето си го пазим още.
Кръщене вероятно на годинката.
На 40 ден ще четем молитвата в църква и ще има питка.
Вкъщи температурата е 19-20С,тя е облечена с боди с дълъг ръкав и плюшка отгоре,навън-това плюс космонафтче и пелена.
Аз кърмя още и дохранвам с Лактана био
Първата снимка на Марина-тя е само на 15 мин.http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2534/304210218114008490713010 … S0HqwBkTB7Wxc.JPG

# 445
Таша,Сиренце... Ние ядем по 70 мл... Имаме и проблем с наддаването...Изписаха ни 2870 гр. а 11 дни след това бяхме наддали САМО 80 грама,т.е бяхме 2950 гр.... #Crazy Cry Стана ясно,че кърмата ми не и е достатъчно,а я кърмя по 40 мин. и и давам от двете гърди да суче...Горкото ми то...добре ,че я теглихме...детето щях да си уморя....храних я на поискване..а тя спеше по 3-4 часа....От 2 дни съм като часовник... на 3 часа спи не спи...будя я да яде...само нощем прави един интервал от 5 часа...Веднъж или два пъти на ден и давам да суче,преди това я тегля и след като суче пак я тегля и я дохранвам с АМ...останалите хранения са само с АМ Аптамил,защото просто нямам кърма... Cry  Сега трябва да наваксваме....доки каза,че трябва да качва по 25 гр. на ден... Но малко ме притеснява това повръщане,въпреки че казват,че било нормално и щяло да отшуми към края на 2-рия месец....

# 446
Marinels провери бебка дали наддава...Ако наддава значи няма от какво да се тревожиш...И м/у другото много добре си правила,че си се изцеждала и си знаела по колко яде(поне така смятам аз) Ние ако не я бяхме теглили,нямаше да почна да се цедя и да виждам,че нямам достатъчно кърма...Сега вече от това,че се притесних ли,незнам от какво...почти нямам кърма...

# 447
  • София
Благодаря на всички за хубавите пожелания Hug Hug Hug Ние с Джими вече сме си в къщи, кърмим се и сме добре.
Успех на всички все още неродили майчета !  bouquet  bouquet  bouquet И честито на родилите!  bouquet  bouquet  bouquet
Когато мога, ще ви разкажа за моето раждане.

# 448
И мен ме притеснява още това повръщане - вече не като просто такова, защото и аз се успокоих, щом двама лекари ми казаха, че е нормално, но когато го сложа в креватчето (макар че сме сложили под матрака одеяло, за да бъде под лек ъгъл) все го поглеждам, да не повърне и да се задави, докато спи. Макар че от друга страна знам, че бебетата са много силни и справящи се с всякакви изпитания, а не са толова крехки, за каквито ги мислим. Е, и на една страна го оставяме, разбира се, но той и подпрян да е с пеленка, се обръща.
ВесетО, ама вие милите - много сложна система: и я будите за хранене, и се мерите толкова често... Ако вече си придобила увереност за точната доза минути кърмене+мл АМ (и особено АМ - щом повечето ти хранения са АМ - там е по-лесни с дозата) - спрете с това мерене - то направо е много натоварващо за вас всичко това! А и мери я най-често веднъж в седмицата - иначе човек се вманиачава и напряга, защото не може да ги види тези 25гр ежедневно (а и това си е средно, а не задължително).   А на един и същ ли кантар се мерихте при изписването, и после? защото разлика голяма може да има от кантар до кантар... Спри да се притесняваш за кърмата - така най-много наистина да ти спре. Мисли положително - дано да има и да е за дълго, но ако пък не стига, има достатъчно добри млека - е, няма да са като кърмата, но и с тях детенцето ви ще си порасне живо и здраво.
Таша, мерси за инфо-то за млякото - ще проверя за него, и ще помисля, щом не повръщате...

# 449
Здр от мен Sad днес бях на преглед....оказа се 4е все още беба е мн високо,никаква промяна,никакво разкритие,никакво изглаждане на шииката,и ако до термина(до 31) не се променят нещата,ще се наложи секцио,а на мен не ми се иска въобще....откакто съм се прибрала немога да спра да плача...не съм казала на никои все още,затова го споделям с вас...

МИШ повече не е писала откакто каза 4е има болки...дано да се похвали скоро  Hug

Общи условия

Активация на акаунт