Отговори
# 450
Здравейте мамчета, аз малко късно се включвам, но с радост искам да споделя, че на 18.03.2011 се роди моята прекрасна дъщеричка Гергана, 3320гр, 51 см, след едно наистина мечтано леко нормално раждане. Сега сме си у дома и изживяваме най - прекрасните си мигове заедно Simple Smile

# 451
sisito87 Е що секцио? И моята щерка си седи още мирна и кротка вътре, нависоко, нямам контракции и разкритие, но никой не ми спомена за секцио? newsm78 Докторът предложи вагинално хапче, система или мануална процедура, мисля че каза хамилтън... Не плачи и не се травматизирай излишно, помоли да ти обяснят с прости думи причините и ако нещо засяга здравето, на беба или твоето, тогава гълташ си страха и лягаш под ножа. Ама ти имаш още време бе, спокойно!

# 452
Лекаарката ми е много близка и иска да се застрахова...99 процента е сигурна,4е щом досега не е слязло няма да слезне за няколко дни...  ooooh!

# 453
Здравейте и честито на всички нови мамчета!Да са ви живи и здрави бебчетата и много да ви радват!И ние сме с колики и имаме безсънни нощи. Давам Биогая 2 пъти на ден по предписание на педиатъра и еспумизан , когато се наложи.
За питка и ходенето на църква и аз мисля да ги направя.
В къщи сме на 22 градуса с боди, блузка, ританки и терлички.

Искам да ви питам каква слънцезащитна козметика мислите да ползвате?

# 454
Момичета да ви питам вас болят ли ви още тазовите кости  newsm78 Мен още ме болят е не както преди, но си ме болят и днес след разходката, която не беше малка ме заболяха повече  Shocked

Момичета, които сте 2в1 стискам палци всичко да мине бързо и безпроблемно  Peace
Чакаме новини от  Миш  Hug

sisito87 Е, от какво да се презастрахова  #Crazy в крайна сметка не се знае кога точно се е получило и термина е ориентировъчен. Тези лекари не спират да ме удивляват с глупостта си. Никой не се интересува от майката и какво тя иска.  Shocked  ooooh!   

# 455
Сега видях съобщение във Фейсбук, че catwalk е родила днес по обяд син Преслав-4200, да им е жив и здрав! Аз влизам в ролята на вестителка само на големи бебета Simple Smile

# 456
Здравейте момичета!
Честито Благовещение! На мамите 2 в 1 дано днес получите най-благите вести!
Аз се включвам с едно въпросче към мамите, които хранят с АМ, като излизате за повече от 3 часа навън приготвяте ли млякото предварително? Ние сме на Фризолак и на кутията пише, че храната трябва да се консумира най-много след 1 час след като е приготвена. Живеем извън града и това означава, че не можем да изкарваме повече от 1-2 часа навън, включвам товарене и разтоварване на количка, бебе и т.н. и стават 3 часа, а Марти е много лаком и не търпи глад. Днес се разхождахме в селото и огладня на 2 ч и половина и като писна това дете ...... добре, че бяхме близо до вкъщи.
За аките на бебо, като не беше акал 1 ден нашето педи ни каза да вземем Фризовом и да давам 1 мер. лъж. от него и 2 м.л. Фризолак. Да ви кажа много съм доволна, Марти ака по 6 пъти и аките са като "по учебник". А и Фризовома е за профилактика на стомахчето, дава се на деца, които повръщат много.
За предпазването мисля да сложа спирала, че му нямам доверие на мъжото. Иска веднага 2-ро дете, а аз не съм навита точно сега след това, което преживях. То секса е все още мираж, но другата седмица като отида на преглед ще се посъветвам с док.
В сряда бяхме на консултация, бебо е качил 950 гр за 20 дни и е пораснал 4 см.
За коланите, смених 2 вида и все ми беше неудобно. Първия го сложих на 20 ден след секциото и като го свалех вечер ме болеше операцията. Купих си друг, уж по-хубав но и с него така и от 2-3 дни съм "свободна". Отделно не мога да понасям нещо на корема си, в това число и тази торба дето си я имам  Mr. Green Откакто си останах сама с детето, започнах да свалям по- видимо, нямам време да ям, не спя повече от 2-3 часа, а и от време на време като се сетя правя по няколко коремни преси(по 3-4 няколко пъти в деня)
Лелеее олях се, доста дълго стана, ама използвам докато звяра спи Laughing

# 457
mama  vessy : Аз имам пълно доверие на моята лекарка,щом е преценила тя значи това е наи-доброто за мен и беба,тя все пак знае повече от мен,кое би било по-добре,разбира се 4е ме е попитала дали съм съгласна...просто споделих,колко ме е страх,и колко много исках да родя нормално... Cry

# 458
Ехааа супер-catwalk-браво мамче!Голям юнак си имаш и с прекрасно име  bouquet
mama_vessy -и мен още ме болят.Сега по-слабо,но първите две седмици понякога ме боляха повече от епизиотомията и хемороидите и чак се замислях за нещо обезболяващо #Crazy Тази екстра хич не я очаквах Crossing Arms
tonesto welcome и честита принцеса Гери!
veset0
Ти как разбра,че почти нямаш кърма?От количествата изцедена ли?
sisito87 -да предизвика раждане по го разбирам(и моя натам се беше засилил-добре,че Ивана тръгна сама да излиза),ама пък направо секцио Shocked
  Миш- fingerscrossed

# 459
marys, благодаря Hug Големи сладурчета са ти и трите слънчица, да са живи и здрави Hug

Честити бебчета на всички мами, които съм пропуснала, а на чакащите - успех Hug

# 460
Предизвикването на контракции е лесно,но предизвикване на слизане на бебето е почти невъзможно в повечето случаи...а ако се опита раждането е много,много трудно и дълго,и накрая отново се стига до секцио...поне доколкото съм запозната...

# 461
  • София

Отговор до ЛЛЛ

Скреч много благодаря за бързия отговор,наистина бях много притеснена,но след посещението на лекарката вкъщи се поуспкоих малко.Сега по въпросите.
Кантара който отчете че е спаднал е различен,наистина може и от това да е,на контролния преглед живот  и здраве във вторник ще сме вече пак на него и може би тогава ще е реално отчитането.
Освен кърма,между храненията му давам и по-малко вода с глюкоза но като цяло избягвам.
За памперсите-ами около 3-4 според зависи може и 5 наакани и около 5-6,7 напишкани и то пълни според мен.
Сега сме само на кърма от гърдите и процедирам по следния начин-през около 3 часа по 15 мах 20 мин на гърда,компресията  я прилагам мисля правилно,и го разбуждам и побутвам за да суче активно,прилагам и това със събличането,и сега като че ли суче активно 15-20 мин.Днес не съм се цедила но вчера изцедих от двете гърди 80-90мл и лекарката и тя каза че за него са добре.Утре живот и здраве ще се изцедя пак на едното хранене за да видя има ли промяна в милилитрите,иначе от едната гърда особено ми тече кърма.Докато бяхме ная поскване бяха долу-горе същите с по-малко пишкано ми се струва и акането беше по-скоро като изпуснато при пръцкане но по повече пъти.
Иначе искрено се надявам да му стига и да наддава защото той реално само 24 часа е бил на АМ,но хич не ми хареса поради изброените вече причини.пак стана дълго ама докато се обесня Embarassed Grinning.още веднъж много благодаря Hug и се надявам да се преборим  newsm17
Честито на новите мама да са им живи и  smile3525здрави бебчетата и само да ги радват
 mama_vessy благодаря за подкрепата,много ме кефиш колко си активна и как на всички намираш време да дадеш кураж и проавиш разбиране smile3501 newsm51 Супер си

# 462
Catwalk - да сте живи и здрави, много късмет.

Миш - стискам палци. Ние си седим 2 в 1 все още.
Момичета на колко градуса перете бебешките памучни дрешки ?

# 463
  • Стара Загора
Привет,майчета! Hug
Честита радост на catwalk   bouquet
Сега чакаме новини и от Миш Praynig
 Ние още сме си 2в1 и вече ми писна от непрекъснати подпитвания на роднините и мъжа ми"Хайде,какво стана?""Няма ли да излиза вече?" "Айде,казвай и да излиза,че ще ми закрият риболова"....Все едно от мен зависи  #2gunfire Когато си иска-тогава да излиза  Crossing Arms
Днес за първи път имах една зверски болезнена контракция-слязох с малкия от автобуса и като се сгънах на 2-неможах да мръдна 5 мин.  #Crazy А то горкото как изплашено ме гледаше,явно доста ми се е изкривило лицето от болката.Ама беше само еднократно  newsm78 Представям си това ако беше подготвителна,какво ме очаква като дойдат истинските  #Crazy
Били,аз баткото го храних от втория месец изцяло с ам и ми беше много полезна една подобна кутийка-дозатор

моят беше този:
http://www.shopmania.bg/shopping~online-khranienie~buy-dozator-z … ko~p-2615803.html
-има ги на много фирми,много разновидности и цени.Слагах си в нея три дозички АМ,в термос си носих водичка и цял ден не съм се прибирала.По-късно я използвах и за пюренцата. Peace Има ги във всички бебешки магазини. Hug

# 464
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ,CATWALK,МИЛИЧКА- ДА СТЕ МНОГО ЗДРАВИ И БЕЗКРАЙНО ЩАСТИЕ В СЕМЕЙСТВОТО ВИ!!! Hug  bouquet

redreny2000,tonesto,ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА-ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!  bouquet

Ние ще мерим тонове всеки ден от днес и дано бебчо вече си хареса дата,че нямам търпение и вярвам,че ще го направи,за да не се стига до системи и т.н Praynig
Късмет на всички!

Общи условия

Активация на акаунт