Пролетта пристига вече в чест на ЯНУАРСКОТО човече! (5)

• 25 912
  • 790
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Ноеми, много подробно, браво!  Hug

# 676
Да се преброим  Laughing : "Jenkata, klechoo, pepita1973 и 0 Гости преглежда(т) тази тема."
Ааа,по едно време си бях само аз и 0 гост.Помислих си че си разглеждам някоя стара тема,че нали съм си отвеяна  Crazy

# 677
клеопатра.7, а пробва ли да смениш посоката на спане (от единия край на леглото, да го преместиш на другия)?? Аз така го карам да си поседи и на дясната страна, че иначе предпочитаме да извъртаме главата наляво.

# 678
Минавам набързо да ви кажа едно здравей. Много ви се радвам, че поддържате темпо в изписването на темите. За мое съжаление никаква възможност нямам да ви изчета.
Мисля да захраня и този път на 7 навършени месеца, ако Мечо не протегне ръчичка към храната по-рано. Ще се съобразя с него в крайна сметка. Пюрета и този път нито ще бъркам, нито ще купувам. Ще го захраня между ПЗ и самозахранване от нашата храна. Знам как да готвя, така че да става и за бебе и ще съобразявам менюто.
Бебчо е добре, колики няма. Кикоти се, гука. Като чуе музика мята крачета в ритъм и се пробва да пее. Очарован е от въртящата се играчка над леглото. Направо купон става като я пуснем. Иска още и още ..Водихме го на куклен театър с кака му, беше очарован. С изключение на две полягания за кърмене, през другото време стърча, за да гледа представлението. Открил е начин да се придвижва и нощем се домъква близо до мен в леглото. Много е смешен, протяга крачета, залюлява се и хоп крачета, хоп ръчички и с две три движения е дошъл при мен. Видимо е дебел и дълъг, но не знам колко е пораснал, не сме го мерили още този месец. Като разполагам с цифри, ще докладвам. Целувки от нас и пожелание за хубав ден!

# 679
  • Велико Търново
Ноеми, браво!
Много труд е това!
Много внимателно и постепенно си въвела храните и си обхванала сигурно всичко, което слагате на масата.
Ще споделиш ли, Пресиян в момента злоядо дете ли е?

Аз, признавам си, не съм захранвала и няма да захранвам по схема, ами както дойде, като си спазвам правилата за бавно и постепенно въвеждане на храните, и последователността, естествено, на зеленчуци, месо, алергени. Но се чудя, дали някъде нещо съм пропуснала или въвела без да разбера, че баткото не се храни както на мен ми се иска, т.е. много храни отказва, и аха да го сложа в графата "злояди".  

# 680
  • София, Лагера
Ще споделиш ли, Пресиян в момента злоядо дете ли е?
Ами... има си предпочитания към храни, например риба или сладки неща, но не е много придирчив. По-скоро често се лигави - когато един ден иска да яде дадена манджа, на следващия не иска, после пак яде, това е от глезотия. Но това е до възраст. Определено не яде грах, леща и боб, но не заради вкуса, а заради люспите. Затова правя крем супи от тези варива.
С други думи - не е злояд.

Но!!! според мен 90% това зависи от начина на хранене и предпочитанията на родителите, защото децата ги копират. Крас яде люто, Пресиян - също  Shocked Mr. Green. Аз ям всичко без тлъсто месо, съответно Пресиян не яде тлъсто, защото аз не готвя такова. Крас не обича някои храни (субпродукти - мозък, език, шкембе), но никога не споменава, че не ги обича. Просто тихомълком не ги яде  Wink
Така че захранването е малкия гявол  Wink

Друго - не молим детето да яде. Не трябва то да има усещане, че ни прави услуга  Twisted Evil. Храни се, когато всички се храним, при това не от благосклонност. Имало е периоди, в които апетитът му отслабва (пак не го караме да яде), после прояжда отново. Има и случаи, в които се опитва да ни манипулира и да иска само сладко - е, не става  Twisted Evil Може да звучи зловещо, но понякога сме го оставяли и гладен. Не за назидание, а просто да знае че се яде това, което е сложено на масата и че трябва да се уважава храната (разбира се не съм му предлага нещо, което по принцип не обича).

Стана дълго, ша ма прощавате  Wink

# 681
Здравейте мацки,

Ние се завърнахме от плуване и не знам кой от двама ни е по-прибит. Стефан спи полусъблечен на дивана, а аз съм припаднала на фотьойла до него. Другия път няма да си правя експерименти с 4-километрови разходки с кенгуруто. Усетих на гърба си какво означават цифричките наддадени килограми.

Желая усмихнат ден на всички Simple Smile

# 682
  • София
Здравейте!

Нещо не успявам да пиша толкова редовно колкото ми се иска, но малката не спи през деня или по-точно прави 7-8 дрямки по 10 минути и това й е достатъчно  Rolling Eyes. Остава ми време колкото да измия чиниите или да пооправя вкъщи. През останалото време се разнасяме и подрусваме. Много обича да й пея, добре, че имам богат репертоар от детски песнички  Simple Smile. И да се похваля - днес Ади се обърна от корем на гръб самичка  Heart Eyes.

Смятам да захранвам след шестия месец. Баткото е захранен много рано и го отчитам като грешка. И Бобо не е злояд, дори напротив, има си много добър апетит, пу, пу  Mr. Green. Смятам, че съм му изградила правилно отношение към храната. Много обича плодове и зеленчуци, сам рови в хладилника и си избира точно такива храни, харесва супи и манджи. Единствено не харесвам склонността му към сладкото. При положение, че след 3 годишна възраст съм започнала да му позволявам сладки храни и вкъщи рядко се купува, той просто трепери за "сладичко" и е изключително изобретателен в изнамирането на начин да се докопа до нещо или да изманипулира бабите си и баща си (че дори и мен) да му купим нещо.  ooooh!

bouquet

# 683
Внимавайте с коларгола-гори носната лигавица, напоследък го отричат!

Клечо, пила съм бромокриптин за спиране на кърмата.

# 684
  • София, Лагера
 Joy май и при нас е така - сладкото е във вид на плодове, рядко шоколад и.и бисквита (1!!! Twisted Evil), затова и Пресиян притреперва като види някое от онези гадни вредни сладки работи  Twisted Evil милото, дори знае да пита дали са правени с аспартам или захар  Joy (ух, дали не съм прекален Фюрер  Rolling Eyes)

А на мен последните дни кърмата ми намаля драстично...  Confused Сега се наливам с чай час по час, слагам Тервел на цица честичко, но няма резултат... засега, де  Laughing

# 685
  • бургас
подпирах го с възглавничка да не се обръща надясно,но той забива муцунка в нея само и само да си е на любимата страна,ще пробвам методите на САКСОФОН и ПЕПИТА1973
НОЕМИ дано си права и наистина се оправи
ЖЕНКАТА дано и при вас бързо да се оправят нещата
благодаря ви момичета  Hug Hug Hug

# 686
  • Велико Търново
Ноеми, благодаря, че сподели!

И аз мисля, че когато е правилно захранването, едва ли има връзка между него и злоядството, по-скоро, когато не е правилно, тогава... Той сина ми, благодарение на кака си, вече е захранен с шоколади и бисквити, де. Така че, по-скоро заради това "захранване" ми прави проблеми сега. Ще видим как ще процедираме с малката, че вече има опити и нея да я захранят де с вафли, де с бисквити - де в устата, де в ушите  ooooh!

# 687
  • Сандански
Здравейте!

Ние се връщаме от консултация - 6300(+900 гр) и 57 см(+2 см).Не качва ли малко см или аз се филмирам newsm78Първия месец беше +2,а сега +3 см?
Докторката се учуди че сме все още само и изцяло на кърма.То всяка майка дето я попитам детенцето и е на АМ и ме гледат като изтребител като кажа че кърмя.Не мога да разбера това някаква мода ли е,нежелание за кърмене ли е?

# 688
  • Велико Търново

Докторката се учуди че сме все още само и изцяло на кърма.То всяка майка дето я попитам детенцето и е на АМ и ме гледат като изтребител като кажа че кърмя.Не мога да разбера това някаква мода ли е,нежелание за кърмене ли е?

Кърменето е на мода в момента. Така че те са демоде.  Simple Smile
Около мен повечето кърмят. И добре че е така, че са ми стимул и на мен, че вече на няколко пъти поради липса на време аха да се откажа и аз Tired

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 14:38 от tonche

# 689
И покрай мен по-вечето майки са на АМ. Гледат ме странно като съм на разхода и трябва да я нахраня, ноооооооооо не ми пука. Исках да кърмя ще кърмя докато мога

Общи условия

Активация на акаунт