салата с паста, но без майонеза..?

• 3 768
  • 10
  •   1
Отговори

момичета, предложете ми изпитана рецепта за салата с паста, но не с бял дресинг, а пък майонезен - съвсем не!

благодаря!  Simple Smile

# 1
  • Czech Republic
Здравей:) Аз правя редовно салата с паста без майонеза (защото не я обичаме). Слагам домати, краставици, чушка, някакъв вид салата накъсана на парчета, шунка на кубченца ( или риба тон от консерва), надробено синьо сирене или моцарела с друго сирене (тук нямам кашкавал, но и с него става вкусно), понякога маслини а и няколно пъти съм салагала обелени резенчета портокал. Заливам с обикновена маринада от зехтин, лимонов сок и сол.  Става много вкусно!  Hug

# 2
Вчера в "на кафе" видях една салата - паста,домати на кубчета,маслини.Пастата се вари и после обърква с 2-3 лъж. зехтин,към нея добавяме домати и маслини.Не помня за подправките какви бяха,но предполагам че всеки според вкуса си добавя Peace

# 3
Ето една салата и от мен Peace

# 4
И все пак, ако решиш, че може и с бял дресинг опитай с кисело мляко вместо майонеза.

# 5
Вчера в "на кафе" видях една салата - паста,домати на кубчета,маслини.Пастата се вари и после обърква с 2-3 лъж. зехтин,към нея добавяме домати и маслини.Не помня за подправките какви бяха,но предполагам че всеки според вкуса си добавя Peace

Това ми хареса Hug И аз не съм фен на сосовете Blush

# 6
# 7
  • Sofia
Салата с риба тон
1/2 пакет сварена паста (по дребните видове, може и кускус)
2 консерви риба тон на парченца
1 гл. червен лук (може и пресен), ситно нарязан
сол, олио, оцет, 2 ч.л. горчица, черен пипер

Всичко се смесва, трябва да престои поне 2 ч. в хладилник. За по-лек вариант пастата може да се замени със зелена салата.

# 8
  • България
Ето тази Паста с чери домати, каперси и моцарела - принципно се сервира охладена (един вид салата или лятна паста, ако предпочиташ). Няма сосове и дресинги, само малко зехтин.

# 9
Салата с риба тон
1/2 пакет сварена паста (по дребните видове, може и кускус)
2 консерви риба тон на парченца
1 гл. червен лук (може и пресен), ситно нарязан
сол, олио, оцет, 2 ч.л. горчица, черен пипер

Всичко се смесва, трябва да престои поне 2 ч. в хладилник. За по-лек вариант пастата може да се замени със зелена салата.

Правя същото, но добавям сварени яйца, печена чушка, понякога кис.краставичка. Рендосвам сирене и не слагам сол по този начин, а само малко зехтин.  Peace

Отделно препоръчвам паста примавера а ла Жак Пепен (в сайта на Фиеста е под името Летни макарони). Страхотна и много освежаваща.

Последна редакция: пт, 18 мар 2011, 11:06 от chervenokoska_2

# 10
  • Пловдив
Преди време я правех често, но да си призная скоро не съм.

Сварени фусили или друг вид макарони, печени мариновани чушки, белен слънчоглед, луканков колбас и варени яйца. Маслини за декорация
Единствената тънкост е че слънчогледа се слага за малко в нагорещен тиган със зехтин. Всички други продукти се нарязват наситно, а варените яйца се настъргват най-отгоре.

Общи условия

Активация на акаунт