Отбиване?

• 65 381
  • 835
  •   1
Отговори
# 450
  • София
При мен най-накрая се очертава отбиване, но се случи много рязко. С постепенно намаляване просто не стана-твърде е пристрастено човечето. Използвах метода на една съфорумка и разказах сърцераздирателната история за гладното котенце дето изсукало цялото мляко на мама. Изглежда сработи, защото вече ден и половина няма цокане. Имам въпрос, при това спешен-какво да правя с гърдите си? Вече се напълниха доста и започват и да ме наболяват. Ще чета назад в темата, но ако някой може да помогне бързо, ще съм много благодарна   bouquet

# 451
  • Пловдив
Изцеждай по-малко, колкото да ги облекчиш. Не до пълно изпразване, само да ти олекне. Ти ще усетиш.

# 452
  • Щастлива мама на 3 слънца
При мен най-накрая се очертава отбиване, но се случи много рязко. С постепенно намаляване просто не стана-твърде е пристрастено човечето. Използвах метода на една съфорумка и разказах сърцераздирателната история за гладното котенце дето изсукало цялото мляко на мама. Изглежда сработи, защото вече ден и половина няма цокане. Имам въпрос, при това спешен-какво да правя с гърдите си? Вече се напълниха доста и започват и да ме наболяват. Ще чета назад в темата, но ако някой може да помогне бързо, ще съм много благодарна   bouquet
ние плавно се отбихме на 2 годинки чух за някакви лекарства но не съм пробвала ,но да цедиш по мн малко е добре , дано не е мн травмиращо това бързо и рязко отбиване

# 453
  • Пловдив
Helda сетих се да добавя- тъй като отбиването тепърва е започнало, не се знае как ще продължи, за сега само се цеди по малко. Ако  спрете сученето започни чай от салвия, аз правех и компреси със зеле. Други мерки не съм взимала, но може да се пие и лецитин, но нека някой по-запознат да каже дозата.

# 454
  • София
По капсула лецитин  от 1200мг.  на ден пиех за бучка в гърдата, помогна за 2 дни, заедно с топлите душове и масажи. Ако е по-лошо положението може и повече, но дано не се стига до там, Helda.
Съвет нямам, но просто исках да споделя, че се случвало и на друг. Ако нещата бяха се развили по-ревливо, сигурно бих помолила майка ми да поеме няколко нощи дребния, защото знам, че като е друг човек, малките по-лесно приемат, че няма мляко. Може би вашият тати ще се включи? Успех.
Благодаря Радела Simple Smile И аз мисля да включа тежката артилерия (майка ми) като започна по-сериозно Simple Smile Тя винаги се е справяла безотказно с малечко. Тати много иска да помогне, но не може, при него започва да реве още по-сърцераздирателно, тати не издържа и посред нощите сядат двамата да гледат филми за космоса на проектора. Малкия се хипнотизира и кротва, а мъжът ми е щастлив, че му е запушил устата  ooooh! Но пък аз не мога да издържа тази работа, без сън е по-зле според мен.

# 455
  • София
Благодаря на всички за бързите отговори!
Изцедих под душа малко количество и е доста търпимо положението. Малкия заспа пак с татко си. Стискайте палци и тази нощ да мине сравнително леко, че ако заплаче жално, жално ще се поддам и пак ще се върнем в изходна позиция, а не ми се ще.
Kristianni , и нашия татко така се справя с приспиването-гледат филмчета, дундурка го и буквално го хипнотизира. За половин час са готови, а пък аз през това време приспивам баткото.

# 456
  • София
Да споделя и тук за нощното кърмене, което сериозно се заех да премахна. Просто вече започнах да не издържам да ставам на час, а и видях, че той суче, но не гълта и за мен това означаваше, че го прави по-скоро по навик и за успокоение.
Първо върнах някои от дневните кърмения, защото явно му е липсвало. Не е готов още за пълно отбиване диването. Направих вечерята по-обилна, купичка паста с извара или картофчета го засищат идеално за през нощта. После започнах да променям начина на приспиване. Преместих се на стола за кърмене (където всъщност е тооолкова неудобно ама айде) и му слагам под едната ръчичка мечо за гушкане, за да променя асоциациите му. Винаги дотогава го приспивах на спалнята и може би е нормално, че той я свързва с кърменето. И така... тихичко да се похваля, че от няколко нощи се буди 1 път в 2ч. при което аз ставам и започва люшкането и песните. Обикновено не му трябва много време, но снощи си поплака и постоя буден към час и нещо. Но той инат и аз инат. Люшкам и пея. И накрая заспа и так до 6 и нещо, когато вече го накърмих. Но за мен това значи много. Не съм виждала сън по-дълъг от 1 час от 2 месеца и тези дни се чувствам някак човек Sunglasses Дано да продължи така, определено аз няма да се предам, докато не премахна този навик Simple Smile
Ако се сетите още нещо, което може да се направи, приемам съвети всякакви Simple Smile

# 457
  • Нейде из лудите гори...
Момичета, записвам се да следя темата, тъй като и аз се ориентирам към отбиване вече.
Както се вижда от подписа ми , дребка е на година и половина и се кърмим... по няколко пъти дневно (от 2 до 4-5  Embarassed ), вечер понякога пропуска да суче, понякога е като залепена...

При нас проблема е , че се гледаме сами, таткото е с нас само уикендите. Забелязвам обаче, че когато не сме само двете не се сеща да си иска  Rolling Eyes Както и когато сме навън. Храни се добре с друга храна, но не забравя сукането. До преди 2-3 месеца сучеше като новородено -  през 2 максимум 3 часа...

# 458
  • В море от любов
За мое голямо съжаление се разболях, бях на антибиотик и се наложи да спрем с кърменето. Пих бромокриптин 12 дена, като през това време се цедях, но кърмата не спира. Thinking
Какво друго се прави, за да спре, много съм объркана. Tired

# 459
  • Пловдив
За мое голямо съжаление се разболях, бях на антибиотик и се наложи да спрем с кърменето. Пих бромокриптин 12 дена, като през това време се цедях, но кърмата не спира. Thinking
Какво друго се прави, за да спре, много съм объркана. Tired
Ако се цедиш много само стимулираш кърмата. Цеди само до олекване, колкото да не са твърди гърдите. На първо време започни чай от салвия, а питай лекуващия те лекар дали може да пиеш и хапчета за спиране на кърмата, защото понякога не са съвместими с дадено лечение.

# 460
  • В море от любов
Аз така и правех, цедях се първите 3-4 дена, хапчетата ги пих 12 дена, като първите 7 дена по половинка два пъти на ден, след това удвоих дозата. Но след като ги спрях, усетих дискомфорт в гърдите, опитах лекичко да видя дали ще излезе нещо, ами то направо си тече силно. Ще се наложо май пак да отида на лекар.

# 461
  • Пловдив
Изцеждаш пак малко. Колкото да спре да тече силно, а не да спре изобщо. Започни чая. Не очаквай кърмата рязко да спре. Аз отбих преди година, също така рязко като теб заради лечение, но доскоро още ми излизаха капки при натиск. Ако ще се чувстваш по-спокойна иди на лекар.

# 462
  • В море от любов
t_tabakova , Благодаря ти!   bouquet
Още утре ще взема чая. А той всъщност за какво е, подтиска ли нещо?

# 463
  • Пловдив
Още утре ще взема чая. А той всъщност за какво е, подтиска ли нещо?
Лактацията  Wink Помагат и компресите от зелеви листа: Охладени зелеви листа се почистват от по-дебелите жилки, набождат се с вилица или друг остър предмет, така че да пуснат сок, и се слагат между сутиена и гърдата без да покриват ареолите. След като листото повехне, се сменя с ново.Аз това го практикувах съвместно с чая. Ментата също намаля кърмата, аз даже слагах в салвията, че иначе ми беше неприятна на вкус.

# 464
  • В море от любов
Аз май ще предпочета чая. Simple Smile
Благодаря ти още веднъж. Hug

Общи условия

Активация на акаунт