Отбиване?

• 65 413
  • 835
  •   1
Отговори
# 420
Да ви попитам след като отбихте, ходихте ли вече на мамолог?

# 421
  • до едно тепе
Ние още се лъжем с по една гърда вечер.Дала съм си още седмица и ще се опитам да му спра и това лъгане. Rolling Eyes Нооо хем ми се иска да го отбия напълно,хем не.Луда работа ooooh!

# 422
Да ви попитам след като отбихте, ходихте ли вече на мамолог?

Не съм още, а стана една година този месец.
Чудя се да ходя ли...

# 423
  • сред маслини и портокалов цвят
При нас има развитие-вече сме без вечерно кърмене, приспиваме се с песнички и чесане по главичката Mr. Green Мина без драми, не е плакала. Сега остават нощните кърмения и това следобяд.
За мамолог-мисля да изчакам половин година след отбиването и да отида.

# 424
  • Пловдив
За мамолог-мисля да изчакам половин година след отбиването и да отида.
И аз мислех половин година след отбиването да отида /януари значи/, но доскоро още имах излизащи капки, та мисля и аз да изчакам още малко.

# 425
Не знаех, че кърмата може да намалее с шуслерови соли. Какво е това? Аз с дъщеря ми пих някакви хапчета. А сега все още не съм отбила малкия. Бях започнала, уж минахме на АМ, и пак се върнахме на кърменето. Мисля си, че ако кърмата ми започне сама да намалява, ще стане по-лесно. Хапчета не искам да пия.

# 426
  • Бургас
При нас става по-зле, сега е в някакъв нервен период, заради избиващ кътник и вечер като ревне, докато не се появя, не спира. Въобще не отразява баща си, какво остава да се унесе и да заспи без да суче. Направо не знам...

# 427
И на мен ми се налага да отбия дребното! Вече успях да заместя всички дневни кърмения, но през ноща и сутрин си ме търси! Трябва до 2 месеца да отбия, защото ми предстои медикаментозно лечение, което отлагам твърде дълго и ендокринолога ми вече много недоволства! Ще ви следя какви хитрини използвате

# 428
  • Пловдив
И на мен ми се налага да отбия дребното! Вече успях да заместя всички дневни кърмения, но през ноща и сутрин си ме търси! Трябва до 2 месеца да отбия, защото ми предстои медикаментозно лечение, което отлагам твърде дълго и ендокринолога ми вече много недоволства! Ще ви следя какви хитрини използвате
Аз отбих съвсем неочаквано също заради лечение и добре че беше лято, та майка ми и мъжа ми заминаха с детето на плануваното море и така със зор се отби. Обаче като се върна- нали с мен пак трябваше да спи. Първо,че започна да заспива доста късно- просто ако не му се спеше много нямаше как да стане. Какво ли не пробвах- да го люшкам, да му пускам песнички на гледа. Накрая стана така- легнахме на леглото, човечето се затрупа буквално с играчки там, легна да си играе с тях и после заспа гушнал един камион. Та ако мога да дам съвет- разсей с нещо, ако търси да суче може да предложиш мляко или вода. Синът ми първо даже пиеше само сок след като отбих. И по-късното заспиване също може да помогне, лошо е, ако стане навик след това.  Да вметна, че през нощта още пие мляко, на мястото на кърменето. Успех  Hug

# 429
Табакова, благодаря за съветите!
Дребното хич не е претенциозно, ако е сито не се търси, но скоро ще стане на годинка и си мисля, че все още трябва да има млечни хранения! Въобще не ми се иска да давам АМ и това ми е главния проблем! Чудя се при условие, че е захранен с кисело мляко дали не е по- малкото зло! От друга страна пък АМ се прави за кърмачета, но кое точно да избера? Не мога да купувам безброй кутии, докато си хареса нещо! Такива са ми главните терзания! Мисля, че детето ще свикне бързо, но какво да избера?   

Благодаря още веднъж за мнението и съвета   bouquet

# 430
  • Варна
Аз след няколко нощни екшъна(разбирайте спане на ц*ца и сучене през 20-30мин през деня) се взех в ръце с идеята, че няма нищо лошо да продължим да се кърмим, но не така.   Naughty На този етап се старая да огранича дневните посуквания за щяло и нещяло. Давам му сутрин, когато стане и после се опитвам да устискаме до обедния сън(нали само на ц*ца заспива  ooooh! ). Следователно след сън се старая да минем без(но често не успяваме и давам) и после вечер пак се приспиваме сучейки. Ами то какво беше това нон стоп сучене, съответно неядене на твърда храна, в най-добрия случай само я опитваше. Обяснявам, че преди малко е изпил всичкото мляко и няма, но докато стане време да спим пак ще има и тогава ще сучи. Малко се противи, помрънка, чак до сериозен рев не се стига обаче и всеки следващ опит бива по-лесно отбиван. Дори снощи му казах "Искаш да сучеш ли? Ама нали се разбрахме като си лягаме да спим, тогава. Спи ли ти се? Ще си лягаме ли?" Погледа ме почуди се, та прие банана, който предлагах и изяде половин.  Mr. Green Дано това да е светлина в тунела.
диетичната какъв е проблема да даваш кисело мляко - с бисквити, с плодово пюре, дори с компот, на айрян, таратор. Аз бих предпочела киселото мляко пред АМ на тази възраст.  Peace

# 431
Петкова, аз също така мисля, но ми се иска да си сверя часовника! Може пък някой да наклони везните на другата страна!

# 432
  • Пловдив
Петкова, аз също така мисля, но ми се иска да си сверя часовника! Може пък някой да наклони везните на другата страна!
И аз съм за киселото мляко. Към момента синът ми го пие със захар- 1с.л. на 1 кофичка и разредено с малко вода.

# 433
Хайде аз да наклоня. В момента продаваните на пазара кисели млека не са с това качество, което бяха навремето и дори и тези по БДС не вкисват. Аз след като го отбих давам АМ, тъй като поне знам, че е произведено за деца на тази възраст. Не че не давам кисело мляко, но не за пиене, а сутрин със закуската или за следобедна закуска с бисквити.
Аз съм споделяла моя опит с отбиването, но пак да кажа, направих го много постепенно, без драми. Пожелавам го на всички, които са се запътили натам. Само лошото е, че пиенето на мляко нощем при нас си остана, приспиването вечер с мляко също, а дневното с разреден с вода сок.

# 434
Аз имам възможност да давам домашно проверено мляко, но точно факта, че Ам е съобразено с възрастта на дребното ме спира да започна спирането и на нощното и сутрешното хранене! Дребното ми се изрина само от един яид кисело мляко от магазина. С друго купено или домашно не е имало проблем! Какво АМ бихте ме посъветвали да купя, защото никога не  съм се интересувала от марки и въобще от АМ?!

Общи условия

Активация на акаунт